İnsanlar, başkalarının acılarından beslenip kendilerini mutlu mu ediyor? Kendilerindeki eksikliklerin başkalarında olması onları çekememeleri sonucunda o kişilerin mutsuzluğundan ya da en ufak hatalarından kendilerine pay çıkartıp mutlu olan insanlar aslında mutsuzluğa mahküm olduklarının farkında değiller...
İnsanlar acılardan ve kaostan beslenir bir hal mi aldı?
Güzel bir soru☺️ aslında bu farkettiğin duruma bizi sürükleyen sistem oldu. İnsanlar kendilerini geliştirmek ve etki alanlarını genişletmek zorunda bırakılıyor. Bunu yaparken de bencilleşiyor. Şunu düşünüyorlar sanırım herkesten en iyi ben olmalıyım, en güzel şeyler benim olmalı düşüncesi.. buna olaşabil ek için başkalarının yardımlarını basamak gibi kullanıp , zaarflarını ve kaosları kendilerine çıkar pay etmek için açık arama peşindeler. Ama ben bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü insan sanılanın aksine tel bir varlık değildir. Doğamız gereği zincirin ya da çarkın bir parçasıyız. Herkes birbirinden etkileniyor ve başkalarını etkiliyor.
Başkalarının üzüntüsünden, acısından, gozyasindan mutluluk duyan insanlar haline geldik bir elimizin yaptığı iyiliği bütün herkes görür duyar oldu sevgiyi saygıyı nezaketi yitirdik vicdan ve merhameti arar olduk. Kimse kendini sorgulamaz karşısındakini yargılar iftira atar oldu.
Başkalarında olanı kıskanmak ve çekememe durumları kötü yetiştirilmenin ve hiç mutlu olamamanın nedenleri arasında olur. Zaten bu duruma alışkın olan biri hayatında hep dibi vurur, karakterinden de çok ödün verir. Elbette bazı durumlar da kazançlı olur ama hayatın darbesini veya şefkat tokadını her daim yer. Bu durumda olan çok bayan var ne yazık ki. Acı ve kaostan beslenenler de başlarına bir kötülük veya bela gelmeden de hiç bir şeyi anlayacak gibi olmazlar. Ya bir kavga gürültü bir şeyler olacak, ya da rahmani bir bela. Oda anlarsa tabi..
Bunu kendine görevi gibi zannedenler var tabi ki. Acıların bir gün onların da acısı olacağını hiç düşünmeden hemde. Ortalığı karıştırmak bence en büyük zevkleri. Şu var ki yine akıllanmayan akıllanmıyor. Su testi su yolunda kırılır misalii..
Evet.. Malesef Özellikle Gerçek hayatta bir yerlere, bir mevki'ye vakıf olamamış yerinde saymış insanlar... internet ve sosyal medya ağlarında kariyer yapıp ezik egolarını tatmin etmeye çalışıyor..
Şahsen ben öyle oldum kaotik şeyler hoşuma gidiyor 2 sene falan önce eski evin orda bir grup kavga etmiş biri birnin kafasına tuğla atmış baya babama keşke orda olup izleseydim demiştim heralde bunlar negatiflikten kaynaklanıyor
Mutsuz insanlar zombiler gibidirler. Kanınızı emip tıpkı onlar gibi olmanızı isterler. O yüzden çevremde sadece mutlu olmayı bilen insanlara yer veriyorum.