Girişim Araştırma'nın "Koronavirüs ve Toplumumuzdaki Etkileri Araştırması Mayıs 2020" açıklandı. Bu araştırmaya göre; - Hayattan çok memnun olanlar: %5 - Memnun olanlar: %16.1 - Hiç memnun değil: %25.9 - Ne memnun, ne de memnun değil: %33.3 - Memnun değil: %19.7 - Hiç memnun değil: %25.9 - Psikolojisinin bozuk olduğunu söyleyenlerin oranı ise %39.6 - İşini kaybedenlerin oranı: %16.05 koronavirüs araştırmasıSiz de durumlar nasıl? Psikolojiniz iyi mi, geliriniz arttı mı yoksa düştü mü?
Korona sürecinde %53'ün geliri azaldı, %40'ın psikolojisi bozuldu. Siz de durumlar nasıl?
Karantinanın bana tek artısı, yeteneklerimin farkına varıp onları hayata geçirme cesareti,ölüm korkusunun da bunda etkisi var, onun dışında 100/90 lık kısmı tamamen psikolojimi bozduu. Kamp yapamıyorum, gezemiyorum, dikiş dikicem kumaş bile alamıyorum, gidip bir göl kenarında deniz kıyısında kendimi dinleyemiyorum. Eşimle birbirimize girdik, onunda psikolojisi berbat oldu. Bilmiyorum karantina mahvetti bizi. Hastalık bitse de kurtulsak.
Allah'ıma şükür ne maddi nede manevi hiç olumsuz etkilenmedim.. Ben sadece ülkemin iyiliği için ülkemin gelişmesi ve zenginleşmesi için şu kordona virüsünün bian önce bitmesini istiyorum. bir sürü insan işsiz kaldı çoğu ücretsiz izine ayrıldı yazık millete ya ülkeme devletime acıyorum dolar yükseldi gene ekonomi kötü etkilendi enflasyon falan Allah bizi bu durumdan kurtarsın
Bu süreci fırsat olarak değerlendirip kendimi geliştirmeye özen gösterdim. Oturup ah vah çekmenin bir faydası yok. Tedbirleri alıp evde yapılacak o kadar çok şey var ki. Sonuçta evden çıkanlar soluğu AVM'de alıyor. kapalı alandan kapalı alana gidiyorlar ne fark eder ki.
İşimi kaybetmedim, ailemde iş yerleri kapalı olduğu için maddi anlamda kazançlarının düşmüş olduğu bazı kimseler oldu ancak sağlık noktasında şuana kadar herhangi bir sıkıntı yok. Genel olarak memnun değilim ancak elimden geleni yapıyorum.
Başlarda bunaldım. Hiç bir şeye odaklanamadım. Baya duvarlar üstüme üstüme geldi. Sonra alıştım kitap, dizi, film derken zaman geçiyor. Sosyal biriyim ama coronayla beraber çok büyük farkındalıklarım oluştu. Normalde zaten haftada 2 3 kez çıkıyorum dışarı. Spor ve alışveriş haricinde, arkadaşlarla buluşma takılma olarak söylüyorum. Çalışmıyordum zaten çok da kaçırdığım bir şey yok diye düşünmeye başladım. İçe döndüm kendimi dinliyorum. Hayallerimi yazdım bir kağıda. Nasıl bir insan olmak istediğimi. Çünkü insan çok şeyi ertelediğini anlıyor bu dönemde. Çok huzurlu geçmiyor açıkçası aile içi tartışmalar da oluyor ama bu dönemi en verimli şekilde atlatıyorum. Herkes içe dönsün kendini keşfetsin diyorum!
Zaten bu virüsün gayesi bu onun için ortaya atıldı bu korona zırvalığı biyolojik değil psikolojik bir virüs bu insanlarım psikolojisini bozmak belli bir kesimi açlığa mahkum etmek yoksul insan popülasyonunu artırmak bu sayede toplumun büyük bir kısmını kontrol altına alabilecek 5G teknolojisi ile çipleyecekler, aşıyı bulacak olan kişinin gelecek yy, da insanoğlunun başına gelecekler hakkında azda olsa fikir veriyor. Neden doktor veya kimyager değilde bir bilgisayar mühendisi buluyor
Kazanan şirketler oldu yine. Normalde günde 1 kere gelen nakliyet tırı bugün saydım 12 kere geldi. Çünkü insanlar yamyamlar gibi yiyip bitiriyor. Yani kaybeden biz kazanan şirketler oldu. Kapitalizm kazandı 🤫
O değilde Geliri azalan %53 ve psikolojisi bozulan %40 dışında hiçbişey olmadan nor al kalabilen %7dekiler kimse artık merak ediyorum bir konuşmak isterim Hem gelir azaldı hem psikoloji bozuldu ikisi de var çok şükür 😂😂
Corona öncesi durumumdan pek okul dışında pek farklı bir durumda olmadığım için ne memnunum ne memnun değilim. Ne sağcıyım ne solcu ortacıyım hakim bey🙂
işim zaten yoktu benim ama psikolojim dibinde dibinde 2 gün iyiysem 5 gün yıkığım çok güzel bir düzen oturtmuştum kendime o da bozuldu yemeğe verdim kendimi sporu unut zaten
Her ne kadar süreci kendimi geliştirme anlamında lehime çevirsem de bir daha sevdiklerime hiç sarılamayacağım korkusu oluşmaya başladı. Yani psikoloji gitti üstad.
Valla bana işlemiyor korona felan biz hem çalışmaya hemde hizmete devam eskiden neyse şimdide o Tek değişiklik Selamlaşma huyumu Unutamıyorum ADANALIYIK kardaş 🙈
Ben hayattan çok memnunum, okulda canımız çıkıyordu. Hep diyordum okul bitse de 3 ay uyusam diye. Şimdi online dersler-sınavlar saolsun hem uyuyorum hem okul bitiyor
gelirim azalmadı ama artmadı da malum piyasa zamlanınca alım gücümüz azalıyor. psiolojimizde henüz yerinde ama daha yolun başındayız bakalım ilerleyen süreçlerde ne olacak.
Allah'ıma şükür ben maddi olarak kötü etkilenmedim psikolojimden yerinde işimi de kaybetmedim herşey yolunda... Sen dedin ya maddi olarak etkilenmeyen yoktur diye bak ben etkilenmedim, 😊
Valla bende sikinti yok annemde bu duruma cok sevindi bana 3. kizim diyo ev isleri haci valla oyle guzel zamn geciriyorki h3mde annemden dua aliyorum miss sıkılma psikolojik bunalmaya vaktim yok durun beni mesgul etmeyin daha yemek yapcam hahahw
İşim zaten yoktu -5Hocalar problem çıkarıyor (sınavlar, ödev falan ) -5Psikolojiye gelince şükürler olsun ki onu daha önce bozdum zaten yani virüsle alakası falan yok Sonuç : Her şey yolunda