+1 yılŞöyle bir söz vardır: Düşmanından değil, dostundan korkacaksın diye.Cok doğru ve yerinde söylenmiş bir söz. bir kere dost kazığı yedin mi, hayatın değişir, farklı bir bakış açısına sahiplenirsin, indanlara temkinli yaklaşıp, ona gore dostluklar kurarsin.Bu hayat böyle kimin ne yapacağını asla bilemezsin ve bilemeyiz.Zaman ve kişilerin gerçek yüzleri. Kimisi yakınında kimisi uzağında vurur.Kime ne zaman güvenceğin belli olmaz.
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEğer gerçekten HAKkı arıyorsan İlmi feraset sahibi olmalısın bunun içinde
Allah a yakınlaşmayı dilemelisin dilerken de O na yaklaşmak için yapılması gerekenleri yapmalısın birde feraset için okunması gereken (esma-dua-ayet)
okumalısın senin amacın Allah a ulaşmak olmalı Allah sana bunları bir hediye olarak verir.Ama amacın bunları elde etmek değil Allah a yakınlaşmak olmalı230 Yorumla- +1 yıl
2,5 sene önce namaza başlamıştım ve insanları görünce uzaklaştırmak
Çünkü o Allah'ı zikredenlerin nekadar art niyetli olduklarını görünce
Insan herşeyden kaçar oluyor, sık sık camiye gidiyordum, 1 seneye yakın oldu gitmiyorum
Eksik de olsa evimde kılıyorum
Insan bazı şeylere şahid oldukça herşeyden soğuyor
Bunu istemese de bu oluyor kardeş
Onun için yorumuna pek katılmıyorum
Herşeye rağmen hakım helal hoş olsun herkeze
Cevap sahibi+1 yılOnur İster katıl ister katılma yorumuma senin hatan İslamı insanlara bakarak yorumlaman, insan oğlu günah işlemeye megillidir.Sen namazı Allah için mi kıldın , insanlar için mi? Bence kendini biraz sorgula Sen bana 1 tane bile feraset sahibi bir insanın art niyetli oldugunu gösteremezsin zira öyle bir insan görmediğin belli oluyor.görsen böyle konuşmazdın
- +1 yıl
Ben islamı değil sadece çevremde olanları anlatım kardeş.
Tabi ki Allah için namaz kılınır ve bende onun rahmeti için kılıyorum, keşke devamlı kıla bilsem.
İslamı müslümanlarda. Öğrenseydik zaten işimiz nafile idi, allahıma bin şükürler olsun ki sağa sola bakmadan bu yolda devam ediyoruz.
Benim demek istediğim şey şu, ister istemez bu insanların samimiyetsizliğinden etkileniyorsun
Ve araya az da olsa soğukluk giriyor.
Hani ben bazı arkadaşları yine hoşgörüyle karşıladım, defalarca ima ederek uyardım
Kendileri yetmez miş gibi başkalarını da bazı çok çirkin şeyler yaptırdılar, anlatsam küçük dilini yütarsın bunların bazılarını yaptıranda çok değer verdiğim din adamı :/
Cevap sahibi+1 yılİslam da din adamı diye bir kısım yok Alimler var.Senin din adamı diye bahsettiğin kişi cahil olabilir.Sen ona din adamı diyorsun insanlar Alim anlıyor.etrafındakileri iyi seçmemişsin Şeriyata uygun hareket ediyor mu?
Sezmeden din adamıyım alimim diyeni hemen kabul etmemelisin.Misal İslama göre herkes imam olabilir.İmam sınıfı diye birşey yok ama herkes Alim olamaz.Senin din adamı dediğin Anlattıgına göre daha şeriyata uymuyor.Nasıl Alim olsun, Nasıl feraset ve basiret sahibi olsun, Sen İnsanlara bakarak benim söylediklerime :" Allah'ı zikreden" kötü insan diye kafanda resmetmişsin.Namazda bir zikr dir.Okuduğun fatihanın , ihlasın manasına bakarsan zaten görürsün, Allah'ı zikreden niye kötü olsun.
Peygamberimiz zikretmiyor muydu?
İnsanlara bakarak " Allah'ı zikredenler nekadar art niyetli " demen yanlış bence:
Adam insanların arkasından dedikodu yapıyor.Daha şeriyata uymuyorsa Allah ı zikretmesin ne kadar kabul olu? Bilemem alimde denmez ona
Cevap sahibi+1 yılşeriat mana olarak Yol demek , İslam şeriyatı islamın yolu demek Yani Müslümanım diyen herkes kur'anın emir ve yasaklarını kabul etmiş ise islam şeriyatını kabul etmiş oluyor.Ancak Yalan söylemek, iftira , hırsızlık, haram yemek, kötülüğü emretmek şeriata uymaz.
Nasıl insan olduguna sen karar veririsin artık.Hristiyan şeriatinde farklıdır, Yahudi şeriatinde farklıdır.Yahudi şeriatine göre yahudi olmayanların malı ilk bulan yahudinindir.İslam şeriatinde hristiyan-yahudi farketmez emegin olmayan hiçbir mala dokunamazsın
Cevap sahibi+1 yılkimin yönettiği önemli şimdi İslam şeriatında Pkk lıları asabilirsin.Ama Eğer yönetici kötü niyetli biriyse seni de asabilir.Şeriattan önce Bence halk ve yöneticiler bilinçli ve iyi insanlar olmalı
Cevap sahibi+1 yılinsanlar şeriata göre yaşarsa zaten kendi hayatını şeriatla yönetir illa da devleti beklemeye gerek yok.
Cevap sahibi+1 yılherkesin günahı kendine kısmı farklı dinler için geçerli yani sen bir hristiyana zorla islamı bastramazsın herkesin dini kendine budur.
herkesin Dini kardeşinin dini üzerinedir.Ne yapılır Başını kapatması için nasiat edilir.Faydası zararı anlatılır. Ama benim gözlemlediğim çogu kimseye nasiat edince dayanamıyor çekip gidiyor.Nasiat etmeye tahammülü yok sonra da :"Bizi zorluyorlar bize ne karışıyorlar " diye bağırıyorlar.Emri-bil magruf olmasaydı belki de helak olurduk , helak olanlar gibi- +1 yıl
tartışmak istemiyorum beyzadem.anlayınız lütfen.şeriatta nasihat vermek bu kadarmıdır acaba sorarım? insanlara zulum mu etmekdir? Zorla sürükleye sürükleye kısıtlaya kısıtlaya mı kapattırmaktır.Hak ve özgürlüklerini elinden mi almaktır? ! İnsanın içinde olsa ister ve yapar.Ha demiyorumki kimse nasihat vermesin.Versin efendim versin.Ona diyecek sözüm yok.Ama zorla asla! Eğer ben iyi bir insan olup çevremdekileri böyle etkilersem ne mutlu bana beni örnek alan insan zaten nasihatlara of çekip gitmez.Devlet değil beyzadem insan insan !
Cevap sahibi+1 yılbana katılıp katılmamakta özgürsünüz ama eğer müslümanım diyorsanız şu ayeti de kabul etmişsinizdir:
42:13:Allah dinden Nuh'a tavsiye buyurduğu şeyi sizin için de bir kanun yaptı ve (Ey Muhammed!) sana vahyettiğimizi, İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya tavsiye buyurduğumuzu da şeriat kıldı. Şöyle ki: Dini doğru tutun ve onda ayrılığa düşmeyin. Fakat senin kendilerini davet ettiğin şey, müşriklere ağır geldi. Allah dilediğini kendine seçer ve kendisine yöneleni de doğru yola iletir.
Ayette :ayrılığa düşmeyin diyor bize sesleniyor, müşriklere ağır geldi diyor.Müşriklere benzemeyelim.
45:18 - Sonra (Ey Muhammed) seni din hususunda apaçık bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy, bilmeyenlerin hevâ ve heveslerine uyma.
42:13 -Yoksa onların, Allah'ın dinde izin vermediği şeyi kendilerine meşru kılacak ortakları mı vardır? ...
Cevap sahibi+1 yılSiz sanırım İrana bakarak yorum yapıyorsunuz.İrandaki şeriat şeriat mıdır? Fuhuşu kendilerine göre uydurmuş bir yolla yasal yapmışlar.Sizin ölçünüz Osmanlı olsun 600 yılda 6 boşanma davasıyla giden ülke olsun.Müslüman kafir hepsi huzur içinde yaşadıgı bir topluluk olsun.Evet Kapatır ama elinde sonunda ikna ederek.Çünkü namaz kapanmaktan daha önemlidir ve Namaz için peygamberimiz çocugunuzu yanılmıyorsam 3 yıla kadar uyarmayı söylüyor.Günde 5 kere uyarılarak 3 yıl geçiren bir insan zaten namaza başlar.
Cevap sahibi+1 yılSiz etrafınıza bakarak şeriatı yorumluyorsunuz ben onu farkettim.Çünkü Peygamberimizin getirdiği kurallardır.Şeriat Belki siz bilmezsiniz ama Zamanında Allah a küfreden bazı topluluklar bugün başlarına bela nusibet ve savaşlar geldiğinde şeriatcı oldular kimisi de bazı yoldan sapmış gruplar dan islamı öğrendiler.Siz onlara bakarak yorum yapıyorsunuz.
Sadece iran değil benim dediğim
Cevap sahibi+1 yılYav Şeriatta kadına tokat var mı ya OSmanlı tokatı da delici mangaların Savaşa gitmeden önce mermer dövmesiyle savaşta atı 1 tokatla indirmesi 1 tokatla düşmanı öldürmesiyle adı çıkmış.
İslam şeriatında kadına tokat var mı? Allah için bir araştırın lütfen
Hadislerde bile uyarıyor.Cennet Anaların ayagı altında diyen bir kesim nasıl olurda kadına tokat atabilir.- +1 yıl
elbette biliyorum efendim.Yüze tokat atmak Allaha saygısızlıktır.Ya anlayınız ben Müslümanım diyorum ama belki sorumluluklarını yerine getirmiyorum.Siz nereden bileceksiniz.Olay insanda bitiyor.Konuyu baside indirgeyiniz.Dısardan sevimli gözüken insan gerçekte cadıdır.Gidin Alllah rızası için.Bağnazlıklarla karnım doymaz benim bu ülkede.Tekrar teşekkürler.
Cevap sahibi+1 yılöyle insanlar var ki eşlerine (kadınlara) sabretmişler Emrettiklerini karıları yapmamış.Kocalarının sözünü dinlememiş.Adamlar da sabretmiş.Sonra o adam öyle bir hale geliyor ki sabrından evliya oluyor.Aslanlar sözünü dinliyor.Birgün insanlar bakıyor ki
Aslanın sırtına odunu yüklemiş evine götürüyor.Adamı inceliyorlar süzüyorlar , Karısı da adamı azarlıyor.Adamın nasıl evliya oldugunun sırrı anlaşıldı deniyor yani
En basit Hz Mevlananın eşi için söylediği sözleri biraz okumanı tavsiye ederim
Cevap sahibi+1 yıldemek istediğim şudur ki :
Şeriyat sahibi olurnmadan evliya olunmaz
Başkalarının sözleriyle değil de biraz olsun araştırmalarımızla şeriatı anlamaya çalışsak çok farklı olurdu.Ben teşekkür ederim.
Cevap sahibi+1 yılNot:Ben hiçbir zaman siyaset yapmadım ama Allah size beni anlamayı nasib etsin ne diyeyim.
Cevap sahibi+1 yılHangi konuyu anlamadım açıkçası
+1 yıldostum dediğim bir kaç kişi var, dost olmaz bu devirde menfaatçi alayı
29 Yorumla- +1 yıl
ben öyle yapıyorum, yediğin kazıklardan sonra hayat kimseye güvenmemen gerektiğini öğretiyo
- +1 yıl
yalnızlık en iyisi, seni üzücek kimse yok ne güzel işte? en azından bir süre kafa dinlemek iyidir, herkesi sil zor değil ben kaç kez yaptım onu hayal kırıklığı diye bişey olmucak, az insan çok huzur derler aynı o biçim yaşa
- +1 yıl
kazık atınca anlarsın
- +1 yıl
kötü gününde ortadan kaybolacaklar, yanında olsalarda yapmacık yapmacık şeyler diyecekler
+1 yılbu hayatta kimseye güvenmiyorum hatta bazen kendime bile :D
04 Yorumla- +1 yıl
bilmiyorum :/ ben kafama göre takılıyorum :D
- +1 yıl
:) keşke :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
+1 yılBenim çok arkadaşım var ama gerçek anlamda iki tane dostum var her konuda güvenirim birlikte yemek yedik birlikte seyahat ettik v.s anlayacağın akrabağımdan da cok dostuma güvenirim
gercek dosdunu anlamak istersen cok yüklü miktarda borc iste02 Yorumla- +1 yıl
borcta aldım ve borcta veririm
güvenme insanların samimiyetine, çıkarları için gelirler vecd e , Allah cenneti vaat etmeseydi , O na bile etmezlerdi secde. M.Akif Ersoy
11 Yorumlaben dostumuda dusmanımıda tanırım, dusmanımıda hep yanı basımda ısterım!! gozumun onunde..
11 Yorumla
+1 yılSen istediğin süre boyunca yanında olmak isteyen biri var ve o kişi senin her daim onun hayatında olmanı bekliyor mesajimi aldın
01 Yorumla
+1 yılKimin sizin hakkınızda ne düşündüğünü asla bilemezsiniz.. Dikkatli olun..
00 Yorumlaolmaz mı? senin için okula sopayla gelen biri düşman değil de nedir :)
04 Yorumladünya hali bazen dost bildiklerin düşmanından beter çıkıyor...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTamamen dostum ya da düşmanım yoktur ama çıkarlarım her zaman vardır.
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİşine gelirse...Bana yararın varsa sende varsın yoksa koca bir hiçsin hemde ayaklı olanından...
Cevap sahibi+1 yılÇok sıkıntılar çektim gördüm ki insanlarla sadece çalışmak lazım.O yüzden her zaman çıkarlarımı ön planda tutarım işim bitince basarım tekmeyi...
Öldüğünü nereden biliyorsun ifşa oldum :(
01 Yorumlaişleri düştü mü bir an dost olurlar.
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇok fazla dost görünen düşmanım var.
05 Yorumla- +1 yıl
Artık değil.
- +1 yıl
Kolay tabi zamanla öğreniyorsun.
Gizli Üye(36-45)+1 yılHiç düşmanım olmadı çok şükür...
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHerzaman vardır
En doğrusu takmamak015 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılCanını sıkan ney
Cevap sahibi+1 yılAsla anlıyamazsın insanlar çok yapmacık
Cevap sahibi+1 yılDimdik kalıp dost görülenen namusuzları utandırmak için
Cevap sahibi+1 yılBiz doğuru giderken hataya zorladılar :D
Ne oldu herkez kendini ne olduğunu gösterdi :D
Cevap sahibi+1 yılZeka ahlak terbiye insanı insan yapan şeyler
Bunlara sahip gibi görülüp saman altında su yürütenler zamanla
Fark edileler ve ne oldukları ortaya çıkar
Cevap sahibi+1 yılYad kendileri yapıp karşında kini öyle göstermek, misal bana 100 % yalan söylediğin birinin fac şifrelerini aldım ve cihaz kayıtlarını silmiş :D
Küçük yalanlar büyük yalanlara yok açarlar ve işin içinden çıkmayınca
Çok kötü gözden düşersin ve asla güvenilmez olduğunu gösterirsin
Cevap sahibi+1 yılYani, sadece insanların incelemeyi sevenlerden dim çünkü
İmsanlarda kusur aramak değil, o kusrlarını hafif bir şekilde incitmeden göstermek
Daha iyi olmaları için. Şimdi o kanı bozukların çoğu burada üye olmuşlar çeşitli araştırmalar için
Ve bunu bir mahsus yazıyorum hani arkadan konuşmak gibi olmasın diye çünkü ben yüzlerine de söyledim
Önemli olan bir insanın gözünün içine utanmadan baka bilmek ;)
İşte bukadar basit
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1-2 tane dostum vardır, gerisi hep düşmanım
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılevet çok sınandım.
Cevap sahibi+1 yılen yakın arkadaşımla çok kötü kavga etmiştik rest çektim bir daha uhattap olma benimle diye.sonra işte birgün bir çingene ile kavga ettim dövdüm çocuğu ama bilirsin 10 kişi olarak geri gelirler.beni sıkıştırdılar bunlar okulda bu bizi görmüş o kadar kırıcı lafımdan sonra bırakıp gitmesi lazımdı çocuk geldi direk girdi çingenelere beraber dayak yedik o gün.sonra sevdiği kız benim hakkımda kötü bir eleştiri yaptı çocuk sevgilisiyle kavga edip ayrıldı.arkadaşım adamın dibidir ama bir takım kötü alışkanlıkları vradır ailemde bunu bildiği için ondan uzak dur diyordu ailemle de çok kavga ettim onun için.her şeyimizi paylaştık.yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi.sunana kadar kardeşim kalacak.ama tabii ki dost dediğim 1-2 kişininde kazığını yedim.
Cevap sahibi+1 yılamin
oldu tabi olmaz mı
09 Yorumla- +1 yıl
çok abartılcak bişey değildi belki ama herşeye rağmen fedakarlık yaptığım insan (gecenin bir yarısı kışın tek başıma arkadasımı sırf sevgilisiyle bulussun diye kendim bekledim dısarda düşün) ama değmezmiş ben aynı değeri bulamadım hiç. çoğu insanın derdine koşsam da dostum değillermiş bunu anladım bazen bir lafları kırdı bazen hareketleri kuzum. düşman değil ama dostta değil
+1 yılMalesef oldu
05 Yorumla- +1 yıl
Uzun hikaye boşver
- +1 yıl
Neden merak ediyosun
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası