Annem ablamla ittifak kuruyor?

Merhaba! Ailemle bir arada yaşıyoruz ve bu yıl benim için çok çok çok önemli bir sınava hazırlanıyorum. Fakat annem her konuda beni geride tutuyor. Yani mesela ben ders çalışırken odaya giriyor ve bana ablamın çok ders çalıştığını söylüyor ya da ikimizin de bilgisayarda bir işi olunca önümdeki bilgisayarı alıp, ona veriyor. Kazanmak istediğim yeri söyleyince dinlemiyorlar bile. İkisi o kadar çok konuşuyor ki yemek masasında karnımın ağrımaya başladığını ve oturduğum yerde gittikçe küçüldüğümü hissediyorum. Ablam her zaman konferans niteliğinde bağırarak bir şeyler anlatıyor, araya girip merhaba bile diyemiyorum. Beni dinlemiyorlar ve duygusal bir insan olduğum için bu beni üzüyor. Babam gittiği anda onu kötülüyorlar ve daima dediğim gibi Ablam hakkında konuşuyoruz. Asla başka bir şey değil. Annem bu durumun farkında ve beni rahatsız ettiğini bildiği halde devam ediyor. Ara sıra konuşmaya çalıştığımı biliyor. Fakat 5 dk sonra bana dönüyorlar. Ya da ben ders çalışırken bağırarak sohbet ediyorlar ve o konuşmalardan ne kadar kaçsam bile duyuyorum ancak Ablam çalışırken çok kızıyorlar. Ayrıca annem ablam yokken bana daha farklı davranıyor. Ablamı gördüğü anda tüm ilgisi ona doğru yöneliyor. Ben yokmuşum gibi davranmaya başlıyor.. Bu beni çok kırsa bile devam ediyor. Tuhaf bir durum söz konusu... Her şey ablamın başarısı için gibi. Eğer ablamı tebrik etmeyeceksem konuşmam gerekmiyor gibi. Evde tuhaf bir baskı söz konusu fakat küsünce de... Ne bileyim. Ne yapayım bilmiyorum. Kimseyle konuşamıyorum, babam konuşabileceğim biri değil, arkadaşım... da yok
Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada bu durum aşkı memnu gibi. Behlülün (annem.) bihteri (ben) sevmesi ama nihalin (ablam) yanında onu sevip, bihteri sevmemesi
Bihterin üzülmesi onun bunu bilmesi ama yapmaya devam etmesi...

(Babam) Adnan bey oluyor sanırım. Çoğu olayın dışında kendi halinde takılıyor.
Odkskdodod komik geldi bir an. Neyse Allah başka dert vermesin bir gidiyim konuşiyim. Keyfim biraz yerine geldi. Mağaradan çıkmış ilk insan gibi oldum. Yorumlayanlara teşekkür ederim.
Annem ablamla ittifak kuruyor?