Hangi sendikal örgütün üyesi olmayı tercih ederdiniz?
Ben geçmişte Türk işe bağlı Türkiye Denizciler Sendikasının bir üyesiydim... Tabi bu benim seçimim değildi. Seçim yapacak olsam DİSK i tek geçerim. Diğerleri bana göre işçi değil, patron sendikalarıdır ve işçinin emeğini hükümetlere ve patronlara pazarlayıp bunun üzerinden zenginleşirler. Siz hangisinin üyesi olmayı tercih ederdiniz?
Sendikaların alayı öyle. Evet disk digerlerine göre biraz daha işçi yandaşı. Ama bana disk'in bugüne kadar işçiye kazandırdığı bir hak olmuş mu bana söyleyebilir misin?
Onun detayini diske sormalısın. En altta olup en cok ezilen kesimin sendikasidir disk. Ve hükümet ve patron kesiminin de disk e olan baski politikalarını unutmamak gerekir.
80 ler Özalin benim mwmurum işini bilir zihniyeti ile serbest ekonomiye geçiş, kamu şirketlerini talan, yvsak maddiyatci köşe dönücü bir neslin başlangıç zamanidir. 70 ve 60 lar daha başka tabi.
Nedenlerini biraz sorgulamak lazım. Bu durum sendikanin başarısı da olabilir, o konudaki iş dünyasının bir stratejisi de olabilir. Bazı iş kolları, stratejik önemli olabilir. Ve işçilerini üzüp ezmek istemezler.
O mucize yoksa para xa yok. Nafakaların dan kesip onları besleyen, sonrada, çok büyük satılmalar gören arkadaşlarım oldu. Jaguarlı sendika başkanları, kendisi millet cekili olduğu için, oğlunu sendika da maaşa bağlayanları da gördüm.