• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aile & Toplum

Zorunlu din dersleri kaldırılmalı mı?

Brahms
Brahms Takip Et
Xper 5 Yaş: 38
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Okullarda din dersi adında zorunlu islam dersi veriliyor. Yalnızca islam dini öğretiliyor. Bu ne kadar demokratik bir uygulama? Din derslerinin zorunlu olması ne kadar doğru? Sizce din dersleri kaldırılmalı mı?
Zorunlu din dersleri kaldırılmalı mı?
Uygulama Soruları Okul Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• Atlas78
    Atlas78 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 47 , eic 45%
    +1 yıl

Din dersi olacaksa hepsi olmalı ve zorunlu olmamalı. Müslüman bile olmasa bir kişi zorlama ile dayatılmamalı.

Diyanet Laik Seküler sisteme zaten aykırı. Diyanet te kaldırılmalı.

Dini merak eden kendisi araştırır öğrenir.

Zorla güzellik olmaz misali de...

Bazı düşüncedekiler ailesi karşı çıkabilir ama ortada o kadar çok sözde Müslümanlar var ki onlar bu dayatmacı mecbur eğitimden geçmiş kişilerdir...

Zorunlu Din dersi veya ailenin zoruyla dolaylı da olsa çevre baskısı vs. artık bir işe yaramadığı ortada...

2
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Hicyilmaz_
    Hicyilmaz_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

Kimseye zorla iman yükleyemessin din ailenin aşılaması gereken bir konu. Bana sorarsan zorunlu din dersleri yerine zorunlu insanlık dersleri konulmalı. Ona bakarsan herkes müslüman , ama müslüman diye geçinenler hırsızlık yapıyor , hak yiyor , adam öldürüyor masumlara zulmediyor. Ama iyi bir insanlık dersi almış bir insandan bu hareketleri göremessiniz. Namaz kılmaması topluma zarar vermez. Ama hırsızlık yapması verir.

3
    0 Yorumla
  • Leakage-
    Leakage- Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30 , eic 34%
    +1 yıl

Kaldırsınlar, zaten gerçeği lanse etmiyorlar.
    Zaten küçücük çocuklara dini bilgi verilmesini de hiç sağlıklı bulmuyorum, insan aklı başına gelince kendi vermeli kararını.

6
    2 Yorumla
    • bindokuzyüzaltmışbeş
      bindokuzyüzaltmışbeş
      +1 yıl

hahaha komıksın guldum bravo cok ıyı bır ornek verdin cocukların olursa aynısını onlarada söyle bakalım

Yorumla
    • Leakage-
      Leakage-
      +1 yıl

Çocuğumun beynini din denen zırvalıklarla doldurmayı düşünmüyorum...

Yorumla
  • DogaKeskin
    DogaKeskin Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33 , eic 47%
    +1 yıl

Bencede kaldırılmalı ya da en azından ateistim diyen çocuklara zorla "günah günah oku bakiim şu duayı" diye bıdı bıdı yapılmamalı..

8
    5 Yorumla
    • beybii
      beybii
      +1 yıl

zorlama yapılan yerler kaldı mı ya :D emin ol ben hiç dua okumadım :D

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Hocan turan dursun ekolündendir belki. Türkiye'nin heryerinde bu uygulama yapılıyor.

Yorumla
    • beybii
      beybii
      +1 yıl

ne alaka?

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

İkinci cümlede alakasını söyledim.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Pardon ya sen cevaplayan'a sormuşsun, alışkanlık oldu herkese cevap vermek, çekiliyorum aradan :)

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

20

Cevap

30

Cevap

• governmenthooker
    governmenthooker Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35 , eic 37%
    +1 yıl

"Dünya, 15 yaşından küçük çocuklara din dersi vermeyecek kadar dürüst olursa, belki o zaman ona umut besleyebiliriz."

7
    2 Yorumla
    • TuorTuranion
      TuorTuranion
      +1 yıl

this is what ı want.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Schopenhauer

Yorumla
  • Oenomaus23
    Oenomaus23 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Eğer din dersi dediğin gibi islam dini öğretilmese gerekli bir şey ama şimdi ateist arkadaslarımız oluyor bazen sınıflarda onlarda sınavdan gecebilmek için inanmadıkları şeyleri öğreniyorlar abdest alan ateistmi olur agam ya komik kacıyor biraz

1
    1 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

garip bir durum, haklısın.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Çok yanlış düşünüyorsun, senin mantığınla hareket edersek Türkiye gibi ülkede Kürtler çıksın ben niye Türkçe eğitim alayım desin, lazı çıksın öyle desin, desinde ülke birbirine girsin. Resmi dil Türkçe ise eğitim Türkçe olur. O zaman biz neden sadece ingilizce dersi görüyoruz? Neden almanca, fransızca, ispanyolca vs vs dilleri öğrenmiyoruz? Haksızlık değil mi bu? Bana ne elin gavurunun ingilizcesinden bem belki başka dilde kendimi geliştirmek istiyorum. Üniversite sona kadar ben bu dersi niye görüyorum mesleğim ile de alakası yok. Ama görüyorum, ingilizce görüyorum ama hiç ingilizce öğrenmek gelmiyor içimden. Din dwrside kalkmaz senin dediğin gibi olursa her dinden insan çıkar ders ister. Bence kalkmamalı ama diğer dinler için ayrı ders çıkartılabilir diye düşünüyorum.

0
    1 Yorumla
    • _58merve
      _58merve
      +1 yıl

Dil ile dini karıştırma çok ayrı şeyler

Yorumla
  • tncdmrl
    tncdmrl Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl

kaldırılmalı.

önceden yazın camilerde kuran öğretiyorlardı. o sisteme devam etsinler. isteyen çocuğunu yazın camiye gönderir din eğitimi için. okulda bu eğitimin zorunlu olarak verilmesine gerek yok.

4
    0 Yorumla
  • CauCaspian
    CauCaspian Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34
    +1 yıl

Evladım, geç yerine. Kaynatma dersimizi.

Oğlum Memet, yaz tahtaya.
    Ders: Zorunlu din dersi.
    Konu: Dinde zorlama yoktur.

Loading... Loading... Loading...
    Fatal error 404 not founded. :)

1
    1 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

en iyi cevap olmaya aday +1 ama şöyle ayrıntılı sağlam bir cevap gelecek mi onu bekliyorum :) Yoksa kısa ve öz olmuş...

Yorumla
  • thedeargdue
    thedeargdue Takip Et
    Xper 2 Yaş: 37 , eic 80%
    +1 yıl

Liseden önce verilmemeli, verildiği zaman da bütün inançları ve inançsızlıkları kapsayacak şekilde geniş bir yelpazede, açıklamalı olarak anlatılmalı diye düşünüyorum.

4
    2 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Lisede niye zorunlu ders olmalı?

Yorumla
    • thedeargdue
      thedeargdue
      +1 yıl

Zorunlu olmalı demedim. Ama zaten söylediğim içerik kapsamında olursa kimsenin itiraz edeceğini de sanmıyorum. Zira itiraz edenler, islam dinine yönelik baskı yapıldığı için itiraz ediyor.

Yorumla
  • Affedilmeyen
    Affedilmeyen Takip Et
    Mentor Yaş: 42 , eic 52%
    +1 yıl

Din dersi kaldirilsa Müslümanlar nasil ögrenecek dinini birde bu acidan bakmak gerek ve ayrica okullardaki ögrenci sayisina göre diger dinler hakkindada ders verilebilir

4
    3 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Açıp okuyarak. Aileler de kendi çocuklarına öğretebilirler. Senin dediğin azınlığın çoğunluk altında ezilmesini sağlar.

Yorumla
    • Affedilmeyen
      Affedilmeyen
      +1 yıl

Müslüman bir ülkede yasiyorsun Avrupadada ayni sekilde din dersleri var bunu kaldirmak mantikli bilemiyorum

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Avrupa'nın neresinde var? Salalyıp durma. Ayrıca ülke müslüman olmaz, yurttaşları olur. Bu ülkede müslüman olmayanlar da var.

Yorumla
  • Fink_Ployd
    Fink_Ployd Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 30%
    +1 yıl

Lise döneminde kimseye zorunlu olarak eğitim verilmiyordu. Müfredatta vardı fakat sınıfta farklı inancı olan ya da inancı olmayan kişiler derse ve sınavlara girmiyorlardı. Yasal olarak normalde izlenen süreç ne bilmiyorum ama benim okuduğum zaman diliminde ve okulda bu şekilde bir uygulama vardı.

0
    0 Yorumla
  • doktor12
    doktor12 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 35 , eic 38%
    +1 yıl

Tabikide hayır sonra insanları kulaktan dolma biliglerle saptırıyorlar dinde zorlama yoktur insanlar saçma sapan bazılarının uydurma söylemleri ile sapıttırılıyor sonra...

2
    3 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Dinde zorlama yoksa zorunlu ders olmasın o zaman.

Yorumla
    • doktor12
      doktor12
      +1 yıl

Dersle onu birbirine mi karıştırıyorsun amacın ne anlamadım ben tam tamam öğretirsin bir şeyler anlatırsın insanları bilgilendirirsin o okul sonra biticek gidicek ondan sonra kendi hayatı ister görevini yerine getirir ister getirmez sanane tabikide kaldırılmamalı ders veririlir ama irade kendisinin millet cahil kalıp başka yerelere çekiliyor sonra iyi düşün

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Kaldırılmalı. Öğrenmek isteyene ailesi öğretsin. Ya da dediğin gibi büyüyünce kendi kendine öğrenir.

Yorumla
  • aleynaaaa44
    aleynaaaa44 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31
    +1 yıl

aileleri tarafından yeterınce beyınlerı yıkanıyor okullarda da yıkanmasına gerek yok.

5
    0 Yorumla
  • Enternasyonalist
    Enternasyonalist Takip Et
    +1 yıl

ya kaldırılmalı ya da herkese kendi dini anlatılmalı

1
    2 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Eksileyenlerin gerekçelerini merak ettim.

Yorumla
    • Enternasyonalist
      Enternasyonalist
      +1 yıl

aynen

Yorumla
  • TuorTuranion
    TuorTuranion Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

yanlış bir uygulama herkes islam dinini öğrenmek zorunda değil ayrıca zaman ve para kaybı ki israf müslümanlıkta yasaklanmıştır. Tarih dersinde islam tarihi öğretilir biter.

1
    0 Yorumla
  • sıradanbirdegisik
    sıradanbirdegisik Takip Et
    +1 yıl

Seçmeli olmalı ve sadece İslam dini değil diğer dinler de öğretilmeli.

1
    3 Yorumla
    • antuan95
      antuan95
      +1 yıl

Millet sence çocuğunun yahudiliği veya hristiyanlığı öğrenmesini ister mi saçmalama :D Hangi hristiyan devlet okulunda İslam'ı öğretiyor?

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Fransa'da hiçbiri öğretilmiyor antuan95.

Yorumla
    • Poligon
      Poligon
      +1 yıl

Saclarin rengi harika

Yorumla
  • balgözlükız
    balgözlükız Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31
    +1 yıl

Bir sürü Ateist arkadaşım din dersi görüyo normal mi bu? Seçmeli olmalı diyorum.

2
    0 Yorumla
  • Ezelezel
    Ezelezel Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37
    +1 yıl

kaldirilsin herkes icinden geldigi gibi yasasin dinini

3
    0 Yorumla
  • BurakDogan1990
    BurakDogan1990 Takip Et
    Bilge Yaş: 35
    +1 yıl

%99 müslüman olan bir ülkede Musevilik mi öğretilecekti neyin kafasındasın kardeşim sen? Müslüman değilsin anlaşıldı, bu ülkede yaşıyorsan bu ülkenin değerlerine saygı göstermek zorundasın!

4
    7 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Ben bu ülkenin vatandaşıyım ve dinsizim. Bir Türk olarak ve Türkiye vatandaşı olarak çocuğumun zorunlu islam dersi almasını istemiyorum. Eğer isterse ileride kendi kendine öğrenir. Musevilik de öğretilmesin, zorunlu din dersleri kaldırılsın.

Yorumla
    • BurakDogan1990
      BurakDogan1990
      +1 yıl

İzmirde zaten dinsiz olduğun için hiçbi şekilde saldırı veya zorbalığa uğramadığın kesin, çünkü çok var senin gibi tiplerden. İzmirdeki okullarda din dersinin olduğunu sanmıyorum zaten. Ayrıca ilkokul 1den itibaren üniversiteye kadar hep aynı şekilde atatürkle öğrencilerin beyinlerini yıkıyorlar, sonrada odtü vb. terörist kemalist topluluğu çıkıyor. Sence bunlar gibi mi olmalı? Yoksa dinini benimsemiş ve kurallarına uyan ve vatanına hizmet eden bir genç mi olmalı sence? Ağaç yaşken eğilir, küçüklükten verilirse çok daha hayırlı bir insan olur.

Yorumla
    • berk95
      berk95
      +1 yıl

Saldırıya uğramalı mı? Bu mudur senin hayırlı insan tanımın? Komiksin. Atatürk ile beyinlerimiz yıkandığı için ufkumuz bu kadar geniş olabiliyor bizim. ODTÜ demişsin senin rüyanda göremeyeceğin bir okul orası. "Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş" :D:D:D Git sen biraz daha.

Yorumla
    • BurakDogan1990
      BurakDogan1990
      +1 yıl

Uğramamalı olduğu için söyledim zaten ne çarpıtıyosun? Hangi ufuktan bahsediyosun kardeşim? Ufkunda ne var ve bugüne kadar ne yaptın bu ülke için vatan hainliğinden başka? Hangi kemalist örgütün veya ona yakın chp zihniyetinin bu güne kadar ne yaptığını söyler misin? iyiki o okulda okumuyorum kardeşim yoksa kaç kişi elimden geçmişti merak etme o okulda teröristlerden başka bir halt yok, nasıl alıyorlar o tipleri o okula o da ayrı bir konu. Eğitim cahilliği alır eşşeklik baki kalır koçum ;) sabrımı zorlama!

Yorumla
    • berk95
      berk95
      +1 yıl

Ufkumuz derken şunu kast ettim biz senin gibi saçma fikirlerin kölesi değiliz, hata yaptığımızda evet bu benim hatamdır diyebiliriz. Bir şey olduğunda Dış mihrakların işi, İsrailin işi demeyiz. Bir çobanın arkasından gitmeyiz. gibi gibi. Şuanda Tarih okuyorum ben yapmam gereken her şeyi yapıyorum, zamanı geldiğinde Ülkem ve Milletim içinde ne gerekirse onu yapacağım. Eşşekliğin baki kaldığı konusunda hem fikiriz ;) Sabrını zorla biraz zorlanmak iyidir :DD

Yorumla
    • BurakDogan1990
      BurakDogan1990
      +1 yıl

kemalizmin kölesi olduğunuz kesin, taptığınız kişiden de haberimiz var rahatol, biz ait olduğumuz dinde huzurluyuz. sizin çobanınız atatürk zaten ölmedi kalbinizde sizi yönetmeye devam ediyor, 90 yıldır vatan hainliğinden başka bişey yaptığınız yok, zarardan başka bir boka yaramıyosunz koçum. bir topluluk ülkenin gelişmesine karşı geliyorsa, dış güçlerin işine gelecek şekilde hareket ediyorsa vatan hainidir zaten! lan israiller kaçyüz yıldan beri islam düşmanı, artık dünyaya göre normal bir hareketmiş gibi geliyor yaptıkları. ulan ülkeniz için bir bok yaptığınız yok hala yapacağım edeceğim ayağına geçiyorsunuz, yapın da icraat görelim! marmaraya karşı çıkıyorsunuz, ama ilk binen sizsiniz, ne komik durumdasınız lan :D bu ülkede azalarak yok oluyorsunuz haberiniz yok, maymundan geliyordunuz siz demi :D maymuna doğru gidiyorsunuz siz bence :D

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Kemalizm de İslam da zehirdir.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Dinsiz kesim azınlıkta yani çok az. Türkiyenin çoğu müslüman ve o yüzden din dersi kaldıralamaz. Kendinizi düşünmüyorsunuz bari dindar insanları düşünün. Siz küçükken din dersi aldınız noldu? Bir işe yaramadı gene inançsız oldunuz ama diğerleri inananlardan oldu ve din dersleri sayesinde küçükken ezberlemenin en iyi olduğu zamanlarda sure dua öğrendi ilerde işine yarayacak olan. YANİ KARIŞMAYIN. Din dersi kaldıralamaz. Hiçbişeyden utanmıyorsanız Ejdadınızdan utanın. Bize bu güzel dini bu kadar yüzyıllar boyunca taşımışlar. Sizin yüzünüzden atalarımızın kemikleri sızlıyor.

3
    3 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Türklerin ecdadı şamandı.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Eski Türklerin Göktanrı inançları vardı ve İslam ile birçok benzerliği olduğu için İslamı kabul ettiler ve günümüze kadar birçok devletler boyunca İslamı taşıdılar.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Yanlışın var. Emeviler orta asyayı işgal edip müslümanlığı kabul etmeyenleri kılıçtan geçirdiler, tarihi gerçek bu. Bu arada tek tanrıya inanmaları dışında şamanizm ile islam arasında hiçbir benzerlik yok. Deistler de tek tanrıya inanıyorlar ama dinlere inanmıyorlar. Bir de insanların 'a bizim dinimize ne kadar benziyor hadi bu dine geçelim' demeleri ne kadar gerçekçi geliyor sana?

Yorumla
  • HakanZknn
    HakanZknn Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    +1 yıl

Din dersleri kaldırılmalı, kaldırılmıyorsada bütün inançlar objektif bir şekilde öğretmeliki çocuklar sorgulasın.

2
    0 Yorumla
  • beybii
    beybii Takip Et
    +1 yıl

din kültürü ve ahlak bilgisi dersi. müslümanlık anlatılıyor lakin sadece müslümanlık, islam mı? hayır hristiyanlık musevilik vs anlatılıyor din hakkında bilgilendiriliyor. bizim öğretmenimiz pamuk gibi. çok iyi kalpli dine bağlıyor. zorunlu değil seçmeli diye geçiyor ama zorunlu görülüyor tabi.

0
    13 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Neden bütün dinler yok? Neden yalnızca müslümanların duaları ve ibadet şekilleri öğretiliyor? Hristiyanlık ve musevilik de islam perspektifinden anlatılıyor. O dinlerin bozulmuş dinler olduğu öğretiliyor. Bu mu diğer dinlerinde anlatılması...

Yorumla
    • beybii
      beybii
      +1 yıl

bozulmuş olarak anlatılmıyor tabikide. olduklaeı gibi anlatılıyorlar

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Biz de bunu yedik değil mi? :) Ben bir eğitimciyim, neyin ne olduğunun farkındayım.

Yorumla
    • beybii
      beybii
      +1 yıl

bak öğretmenden öğretmene farklılık vardır. bizim öğretmenimiz olanı olduğu gibi anlatır. beynimiz var araştırıyoruz. başka dinleri de anlatıyor. kitapta neler yazıyor okul kitabında? neyse siz eğitimciymişsiniz, büyüğümsünüz fikirlerinize saygım var mesleğiniz nedir?

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

MEB'in din kültürü ve ahlâk bilgisi kitabına bakmamışsın. Bir bak ondan sonra konuşalım.

Yorumla
    • beybii
      beybii
      +1 yıl

baktım bende de var o kitap :)

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

O zaman görmüşsündür, dinlerin objetif olarak tanıtılmadığını.

Yorumla
    • beybii
      beybii
      +1 yıl

sizin ne anlatmak istediğinizi anladım. farklı fikirlerde de olsak sizin sorularınıza yanıt vermek hoşuma gidiyor bunuda söylemeden edemicem ama hiç bir dinin bozulduğundan bahsetmiyor ibadet şekillerini anlatıyor

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Objetif bir gözle tekrar incelerseniz yanlış olan şeyi anlayacaksınız. Daha çok soru soracağım, hoşunuza gidiyorsa beklemede kalın :)

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

düzeltme: Objektif.

Yorumla
    • beybii
      beybii
      +1 yıl

evet sorularınızı bekliyorum :) dediğinizi yapıp tekrar bakacağım kitaba

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

görüşürüz o zaman :)

Yorumla
    • mdjsjjd
      mdjsjjd
      +1 yıl

BEN ATEİSTİM OGRENMEK İSTEMİYORUM BELKİ? YUZDE 97 98 İSLAM ANLATİYORLAR DİGER DİNLERİ TARAFLİ ANLATİYORLAR DUNYADA BİRSURU DİN VAR ONLARİDA ANLATSİNLAR. O ZAMAN BUTUN DİNLER ESİT ORANDA ANLATİLSİN AMA BEN ATEİSTİM VE UYDURMA OLAN SEYLERİ NEDEN DİNLİM BELKİ VAHSİ KOTU BİR DİNİ DİNLEMEK İSTEMİYORUM GİTTİ NAPTİ BİZİM İSLAMCİ DİN DERSİNİ.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

kaldırılmalı kesinlikle. seçmeli olsa bile çocuklara seçme hakkı verilmiyor.kardeşim 10. sınıfta fakat seçmeliyi bile kendi seçemedi. dil ile din çok farklı , bunları karşılaştıranlar gözümde aptaldır.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Kaldırılmali din insanlarin secimi olmalıdır bir çocuğun dinini seçme olanağı yok

6
    0 Yorumla
  • Sakerea
    Sakerea Takip Et
    Bilge Yaş: 32
    +1 yıl

Dinimiz hakkında bilgi verilmesi güzel birşey, dinimizde zorlama yoktur o derslerde dini anlatıyorlar müslüman olacaksınız keserim kafanızı gibi birşey yok, "zorunlu" diyerek abartıldığını düşünüyorum ayrıca liselilerin boş dersini elinden almak zalimlik olur.

2
    7 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Dinde zorlama yoksa 4.sınıftan itibaren çocuklara zorunlu olarak okutulmasın islam dersi. Bence kötü bir şey. Dinden dönenin öldürülmesi gerektiğini yazıyor Kur'an. Böyle bir dini çocuğumun öğrenmesini istemiyorum.

Yorumla
    • Sakerea
      Sakerea
      +1 yıl

Öncelikle sen dini suçluyorsun ve senin düşüncene saygı duymam tamamen saçmalık. Tekrar söylüyorum dinimizde zorlama yoktur dinimizi okulda ders olarak yerleştiren insanlardır. 4.sınıfa gelene kadar çocuk zaten müslüman olarak yetişir sen direk yetişkin olarak mı hayata başladın? Çevresindeki çoğu kişinin müslüman olduğu bir insan zaten çocukça düşünceleriyle bende müslümanım der ve ateistler en erken ergenlik çağında dinden dönüyorlar onlar okulda din dersi görmediler mi? Kısacası bunun okul ve çocukluk ile alakası yok. Ergenlik çağlarındaki çocuklar sorgulamaya başlayıp kendi düşünceleri ile hareket ediyorlar bende gittim okulda din dersi gördüm ama en sonunda kendi düşüncelerimle hareket ettim, bende insan evladıyım bendeki beyin herkeste var.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Peki müslümanların azınlık olduğu bir ülkede zorunlu olarak hristiyanlık dersi verilmesine nasıl yaklaşırsın? Ya da nüfusunun yüzde 80'inin ateist olduğu ülkede yaşayan müslümanların çocuklarına zorunlu ateizm dersleri dayatılmasına karşı çıkar mısın?

Yorumla
    • Sakerea
      Sakerea
      +1 yıl

Ben sana ne dedim kardeşim düzgün okumadın mı? İstersen ders ver istersen kırbaçla. Şiddet uygulanmadığı sürece insanlar gene kendi fikrini söylerler şiddet uygulandığı zaman ne istersen onu söyler ama içinde müslümandır, ateisttir veya başka bir inancı vardır. Çocuklar diye inat ediyorsun hala o çocuklar büyüyecek kendi fikirleri olacak, kendileri araştıracak. Sen şimdi nasıl düşünebiliyorsun onlarda düşünecek.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Dediğini anladım. Pekibu konular hakkında ne düşünüyorsun? Müslümanların azınlık olduğu bir ülkede zorunlu olarak hristiyanlık dersi verilmesine nasıl yaklaşırsın? Ya da nüfusunun yüzde 80'inin ateist olduğu ülkede yaşayan müslümanların çocuklarına zorunlu ateizm dersleri dayatılmasına karşı çıkar mısın?

Yorumla
    • Sakerea
      Sakerea
      +1 yıl

Karşı çıkmam gerekte yok istedikleri kadar ders versinler o çocuk ilk önce ailesinden gördüğü ile hayatına başlar. Okulu sallamazlar bile bende çocuktum boş ders diye seviniyordum unutmadım o günleri. Belli bir yaştan sonra insan araştırmaya başlar kaynakları inceler kendi bildiği yolu seçer. İnsanlar araştırmıyor, gençken öleceğini düşünmüyor o yüzden kolay yolu seçiyorlar ben ateistim ben müslümanım diye sallıyorlar ama sorsan inançlarıyla ilgili hiçbir fikri yok.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Fransa'daki müslümanlara iyi yapıyorlar o zaman.

Yorumla
  • HsynZgrZtrk
    HsynZgrZtrk Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35
    +1 yıl

kaldırılmamalı çünkü bizim üniv de kelime-i şaadet getirmeyi beceremeyenler var...

2
    1 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Çok istiyorlarsa gidip öğrensinler, internet çağında yaşıyoruz.

Yorumla
  • Arukan
    Arukan Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

Zorunlu olarak kaldırılmalı, seçmeli olmalı. Ayrıca tek bir din öğretilmemeli.

1
    0 Yorumla
  • -NavdıR
    -NavdıR Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

Ulan olmayan aklnı siktigim göktanrı inancı demek bir yartıcının olduguna inamak demek TÜRKLERde tevhid ınancı her zaman vardı dedim sktigimin salaga.

2
    8 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Küfretmemeyi öğren küçük müslüman... Deistler de tanrıya inanırlar ama müslüman değillerdir. O küçük beynini biraz çalıştır ve bunları öğrenmek için bol bol oku. Tek tanrıya inanan herkes dine inanmaz. Türklerin atalarının dini ile islamın hiçbir ilgisi yoktur. Ban ne dedim sana deistler de tek bir tanrıya inanıyorlar ama islam, hristiyanlık gibi gelenekleri insan zekası için hakaret olarak kabul ediyorlar. Anladın mı küçük müslim?

Yorumla
    • -NavdıR
      -NavdıR
      +1 yıl

Vay ben senin o minik aklına sokayım. Türk kabilelerinde tevhid inancı vardı ama Islamla tanışmamışlardı. Türklerin ilk atası Hz.Yaseftir o olmayan aklına soktugum git araştır yani Peygamber soyundan geliyoruz TÜRKleri zor ile Müslüman yapmak imkansızdı git araştır Türklerin atalarının Islamla alakası yokmuş vay ben senin o kıt aklına sokayım cahil kpek araştır am-k araştır salak olma.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Oğlum siz müslümanlar neden hep böyle terbiyesiz olmak zorundasınız? Hz.Yasef diyor bir de, Türklerin ilk atasıymış (!) Türklerin dini şamanlıktı. Şamanizmde de tek bir tanrıya inananlar vardır. Küçük müslüman seni kandırmışlar. Türkleri kese kese müslüman yaptılar. Tevhid diyor hala (!) Bak küçük müslim tek tanrıya inanan herkes dine falan inanmaz, deistler de vardır. Türkler şamandılar, onların kutsal metin ya da kitapları yoktu. Siz müslümanlar neden bu kadar cahilsiniz? Sürekli ekmek mi yedirdiler sana, beynin de basmıyor (!)

Yorumla
    • -NavdıR
      -NavdıR
      +1 yıl

Lan am-k skik bir gavatmışsın sen am-k mali. Türklerin Dini Islamdır. Oku burdan sikik cahil tr.wikipedia.org/wiki/Tengricilik burdanda tr.wikipedia.org/wiki/Türklerin_İslamiyete_girişi Türklerin Nasıl Müslüman olduğunu oku cahil sığır.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Küçük müslim yolladığın linkte hiçbir bilgi verilmiyor ama bak şöyle bir şey var: ''Türkler İslamiyet'ten önce Şamanizm inancına sahiptiler. Yaklaşık 10. yy'a kadar Şamanizm Türkler arasında en yaygın din olmuştur. İslamiyet öncesi Türkler ile Müslüman Arapların ilk karşılaşması 7. yy'da Halife Ömer döneminde gerçekleşmiştir.

Dört Halife'den sonraki Emevi hanedanlığı döneminde İslamiyet daha çok Arap milliyetçiliği ekseninde gelişmekte olan bir dindi.'' Emevilerin orta asya'ya yayılıp önüne geleni kılıç zoruyla müslüman yaptıkları bilinen bir gerçek, bu gerçekten asılları şaman olan Türkler de nasiplerini aldılar. Size 'zaten yakın görüyorlardı kabul ettiler' diye masal anlatadursunlar, kimse dininden birdenbire vazgeçmez, kese kese zorla müslüman yaptılar Türkleri. Bir de küfretme ağzına biber sürerim, minik ve terbiyesiz müslüman seni.

Yorumla
    • -NavdıR
      -NavdıR
      +1 yıl

Kaynağın da : G*tün. : ) Am-k TÜRK Irkı kime boyu eğmişte zorla din değiştirecek bunu çocuga anlatsan güler am-k ne mal adamsın sen. Sana kaynak attım sen kaynaksız götünden konu am-k sıgırı kendini Alim zannediyon. ; ) :)

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

'eğmişte değil' 'eğmiş de' yazılır. Türk'üm diye ortada dolanıyorsun daha doğru düzgün Türkçe yazamıyorsun. Sana çok ekmek yedirmişler belli, hadi bakalım yol al, minnak müslim seni :)

Yorumla
    • -Rıdone
      -Rıdone
      +1 yıl

Minnak ne la am-k sığırı sen Türk değil moskavanın gayri meşru çocugusun TÜRK ideolojisine bile sahip değilsin bir moskova köpeğisin. : )

Yorumla
  • berk95
    berk95 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

Bütün dinler öğretilmeli ve eşit yaklaşılmalı. Türkiye Laik bir ülke. Bütün yobazlara karşın bu durum böyle ve değişmeyecek. :)

0
    5 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Türkiye hiçbir zaman laik bir ülke olmadı. Laik olan ülkelerde devlete bağlı diyanet kurumları olmaz.

Yorumla
    • berk95
      berk95
      +1 yıl

Evet Diyanet İşleri bir süre boyunca hizmet verecekti normalde fakat hiç kaldırılamadı... Ama bu olay Avrupa'da 90 senede olmadı bununda bilincinde olalım 1780-1800 lerde dahi Avrupa'da cadı yakıldığı da bir gerçektir yani Aydınlanma ve Reformdan yüzlerce sene sonra olmasına rağmen...

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Sen buradaki cumhuriyeti fransız tipi cumhuriyetle karıştırıyorsun. Bizim cumhuriyet alman tipi. Orada nasıl yurttaş olmak, protestan ve alman olmaksa burada da sünni ve türk olmak. Laiklik kuruluştan beri buralara hiç uğramadı dostum, düşüncesi bile uğramadı. Yalnızca adı vardı.

Yorumla
    • berk95
      berk95
      +1 yıl

Haklı olabilirsin fakat Cumhuriyetin ilk dönemlerinde böyle olduğunu düşünmüyorum.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Sen öyle düşünmüyor olabilirsin, ama böyleydi.

Yorumla
  • Rumeysa9595
    Rumeysa9595 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Okulda din bilgisinden daha çok ahlak eğitimi veriliyor o derste

1
    4 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

İslam ahlâkı veriliyor işte.

Yorumla
    • Rumeysa9595
      Rumeysa9595
      +1 yıl

İslam ahlâkı evrenseldir zaten

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Hayır değildir. Kant ahlâkı daha evrenseldir. Evrensel olanın içeriksiz olması gerekir. Kapiş?

Yorumla
    • HakanZknn
      HakanZknn
      +1 yıl

İslam ahlakı = arap ahlakı

Yorumla
  • birbaşakburcu
    birbaşakburcu Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 39%
    +1 yıl

Din dersine istemeyenler girmeyebiliyor zaten neyi provoke etmeye çalışıyorsun?

6
    19 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Asıl sen neyin kafasını yaşıyorsun. Bu ülkede din dersi zorunlu dersler arasında.

Yorumla
    • birbaşakburcu
      birbaşakburcu
      +1 yıl

Dilekçe verildiği takdirde çocuğunu din dersinden muaf tutan aileler var

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Senin dediğin seçmeli olan Kur'an ve Muhammed'in hayatı dersleri. Ki zaten onlar da zorunlu gibi bir şey oldu. Yeterli sayı yok diye başka ders açmayıp çocukları zorla o derslere sokuyorlar. Ben din dersinden bahsettim. Ve dilekçe o zorunlu derste işlemiyor. İlk önce konuyu öğren, ondan sonra ahkâm kesmeye kalk!

Yorumla
    • birbaşakburcu
      birbaşakburcu
      +1 yıl

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi hiç bir zaman zorunlu değil olmadı da sbs sınavlarında da o dersi görmeyenler için ek sosyal bilgiler sorusu sorarlar. Ygs sınavında da felsefe soruyorlar fazladan dersi görmeyenler de çözebilsin diye. Zorlama yok yani. Sen niye zorlanıyosun onu anlamıyorum. Ateizm dersi verilse göbek atacaksın

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

https://ikgm.meb.gov.tr/upload/TTK%C3%A7izelge.pdf bakalım utanacak mısın.

Yorumla
    • birbaşakburcu
      birbaşakburcu
      +1 yıl

Din kültürü dersi seçmeli ders değildir zorunlu ders olarak geçer ama dilekçe verirsen çocuğun bu dersi görmez. Yani hristiyan yahıdi ya da ateist aileler isterlerse çocuklarının bu derslere girmelerini engelleyebilirler. Yani zorunlu bir ders değil. Neden utanacakmışım ki

Yorumla
    • birbaşakburcu
      birbaşakburcu
      +1 yıl

Ankarada yaşıyorum burada istemeyen çocuğunu din dersine sokmuyor arkadaşım

Yorumla
    • birbaşakburcu
      birbaşakburcu
      +1 yıl

Prosedürü tam olarak bilmiyorum ama böyle bir hak olduğunu biliyorum yalan senin içinr işlemiş asıl

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Ben de şu anda Ankara'dayım, arkadaşlarım dilekçe verdiler ve kabul edilmedi. Zorunlu dersi dilekçeyle iptal etmek gibi yasal bir hakkı yok kimsenin. Adı üstünde 'zorunlu ders'. Önüne müfredatı koydum, hala yalan atıp duruyorsun.

Yorumla
    • birbaşakburcu
      birbaşakburcu
      +1 yıl

Kusura bakma ama gözümle gördüğüm şeylere ne olduğu belirsiz bir islam düşmanının karalama kampanyası yüzünden inanmayacak değilim. Yalancı olan sensin. İyi geceler

Yorumla
    • deren55
      deren55
      +1 yıl

Din dersinden muaf tutamazsin üniversite sınavlarında bile soruyorlar artik

Yorumla
    • birbaşakburcu
      birbaşakburcu
      +1 yıl

Onun yerine 5 tane de felsefe sorusu koyuyorlar ek olarak din dersi görmeyen öğrenciler için

Yorumla
    • deren55
      deren55
      +1 yıl

Sen doğar doğmaz kimliğine İslam yazıyorlar.ben istemiyorum muaf oluyum demekle olamiyorsun iste.o felsefe soruları hristiyan vb Ler icin

Yorumla
    • deren55
      deren55
      +1 yıl

Seçmeli olsun isteyen girsin daha mantıklı olmaz mi

Yorumla
    • birbaşakburcu
      birbaşakburcu
      +1 yıl

Din derslerine zaten aileler istemezse çocukların derse girmelerini engelleyebiliyor zaten. Ha benim ailem istiyor ama ben istemiyorum dersen de kişi 18 yaşına kadar ailenin sorumluluğunda. Bu yüzden mecbur girer. Sonra dinini kendi seçer. Ayrıca doğar doğmaz kimliğine islam yazıyorlar edebiyatına girme istersen değiştirebiliyorsun. Din aileden geçer ailen hristiyan olsa hristiyan yazacaklardı. Bunu islam baskısı olarak düşünmek çok sığ bir düşünce bana kalırsa. Azınlığın ezildiği felan yok siz kendiniz ezik psikolojisine girip ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Öyle bir uygulama yok.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Madem öyle zorunlu derslerden kaldırılmasının sana zararı ne? İşiniz gücünüz yalan! https://ikgm.meb.gov.tr/upload/TTK%C3%A7izelge.pdf

Yorumla
    • birbaşakburcu
      birbaşakburcu
      +1 yıl

Kuduruyosun di mi batıyo sana çocukların kulağına bir kaç dini cümle gitmesi. Eee ne de olsa islamdan döndün düşman din... korkma seni adam edemedilerse senim yetiştirdiğini hiç adam edemezler :)

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Bir kadın olarak düzgün insan olmayı 'adam olmak' diye tarif ediyorsun. Sana reset atmak lazım.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

hangi ders seve seveki?
    ben okul hayatım boyunca ne matematigi sevdim ne fizigi ne kimyayı
    adem böyle bişi var bunlarda kaldırılmalı degilmi
    demokratik yaklasak gerek bazen

2
    10 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Matematik evrensel bir bilim dalı. Yani şuranın matematiği şöyle buranın ki böyle diye bir şey yok. Japonya'ya da gitsen aynı matematik gösterilir. Dine gelince binlerce din var. Ve hiçkimse bir diğerinin hakikatini zorla kabul etmek zorunda değil, onun dersinden geçmek için dua mua ezberlemek zorunda hiç değil.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

ezberle diyen yokki sana kaldıki zoraki din egitimi diye birsey yok artık yerine felsefe okutuluyor. elsefeyide sevmem bir suru filozof anlatıyorlar peygambermiş gibi ,

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Sen felsefeyi sevme zaten, eksik kal. Zoraki din eğitimi yok diyor hala. Al bakalım https://ikgm.meb.gov.tr/upload/TTK%C3%A7izelge.pdf utanman var mı acaba...

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

zoraki din egitimiyle mademki dindar olacaksın o halde olacaksın kukla yapacak bişi yok bu kadar korku anca dusmanlıktan gelir ne diyim :)

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Bakıyorum bir anda döndün? Demek ki neymiş bilgin olmadığı konularda biliyormuş gibi konuşmayacakmışsın.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

hmm o sekil diyorsun yani?

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Bak ne güzel anladın...

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

hmm o şekil kastediyorsun yani

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Bak ne güzel kafan çalışmaya başladı...

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

zorunlu diye birsey yoktur

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

islam verilcek tabi ne verilcekti cogunlugu müslüman bir ülke verilmeyenlerde belli oluyo heryer ateist olmus

2
    14 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Hiçbiri verilmeyecek. Ateistse ateist millet sana ne?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

dinsiz köpekler

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Sen ilkönce gizliden kaldır kendini. Korkak herif.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

ondan sonra konus konus engelle kaldırsam nolcak sanki biliyozmu ne mal oldugunuzu yazmam zorunamı gidiyo

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Yobaz köpek.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

yobaz oldugumu nerden cıkardın ibadetlerimizi yapmıyosak dinsizde değiliz herhalde Allah senin belanı tez zamanda verir inşallah

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Yobaz olduğun ağzından dışkılama yapmandan belli. Allah'a selamımı söyle.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

senin beynine scmıslarki böyle konusuyon selamını almıstır

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Yobaz kurusu seni.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

yobaz dan baska bişey cıkmıyo ağzından dinsiz köpek

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

E yobazsın da o yüzden.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

nerden biliyosun yobaz oldugumu gördünmü beni ulen yobaz olsam karılara gitmem içki içmem mal

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Asıl senin gibi yobazlar yaparlar bunu. Millete ahlak dersi vermeye kalkarsınız her haltı kendiniz yaparsınız. İnançları da çıkarlarınıza alet edersiniz. Yobaz olduğun cümlelerinden belli.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

ben inkar etmem yaptıklarımı ama din gerceğide var işte

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

zorla din öğretildiği nerede görülmüş seçmeli olsun isteyen gitsin öğrensin

0
    0 Yorumla
  • SAKALARAKATA
    SAKALARAKATA Takip Et
    Xper 4 Yaş: 36
    +1 yıl

Öğrenci ve ailesiyle görüşülmeli gerek duyuluyorsa öğrenim verilmeli, Bir çok inanç var bu coğrafya da ^^

0
    0 Yorumla
  • antuan95
    antuan95 Takip Et
    +1 yıl

Türk Milleti'nin dini İslam'dır. Atatürk İslam'ın saptırılmamasını istediği için medrese tekke ve zaviyeleri kapatmış ve oluşan boşluğu diyaneti kurarak ve okullara zorunlu din dersini ekleyerek kaldırmıştır. Çokta iyi de yapmıştır...

0
    18 Yorumla
    • antuan95
      antuan95
      +1 yıl

Azınlıklar için de bu eğitimin verileceği kurumlar vardır diye tahmin ediyorum veya bir eksiklik olduğunu düşünen varsa böyle bir kurum açabilir...

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Ben ateist isem Türk olmuyor muyum yani? Bu arada Mustafa Kemal'in son meclis konuşmasını dinle.

Yorumla
    • antuan95
      antuan95
      +1 yıl

Peki öyleyse sende Atatürk'ün Bursa hutbesini dinle :) Biz ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil doğrudan doğruya hayattan alıyoruz, doğru demiş adam. Can Dündar gibi konuyu saptıran kişilere kulak verip de bunu dinsizliğe yormak komik olur :) Zira konunun dinsizlikle alakası yoktur hayata getirilmiş felsefi bir yorumdur.

Buyur din alimi, hukukçu Yaşar Nuri Öztürk ne diyor konuyla ilgili buyur dinle...

https://www.youtube.com/watch?v=DkV23UXdr0A

Ayrıca ben sana ateist isen Türk olmuyorsun demedim, eğer bunu hissediyorsan tabiki olabilirsin ama dinin itibariyle azınlıklar içine girersin. Hem okullardaki din dersini zorunlu yapan Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bu kaldırılacak olsa dahi yerine en az o nitelikte din eğitiminin verileceği bir kurum olmalı. Ki ben bunu hiç zannetmiyorum yani din dersi kaldırılacak olsa ülkede kıyamet kopar :)

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

''Bu prensipleri gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır'' sen bu cümleden bunu mu anladın? Gökten indiği ''sanılan'' diyor. Din derslerini zorunlu kılmasının nedeni de tekke ve zaviyeleri kapatarak dini devlet kontorülüne alma amacından kaynaklanıyordu; diyaneti de bu yüzden kurdu.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Ek olarak; milletlerin, ülkelerin, devletlerin dini olmaz. İnsanların dini olur; din bireysel bir inançtır.

Yorumla
    • antuan95
      antuan95
      +1 yıl

Türkiye devletinin de dini yoktur, halkının dini vardır. Atatürk de son meclis konuşmasında sizin dediklerinizi söylemiştir. Eğer devletin dini olsa laik cumhuriyet ile değil şeriat ile yönetilirdik. Taktir edersin ki bir ateist haklarından Türkiye'de yararlandığı kadar İran'da yararlanamaz. Ayrıca bahsi geçen konunun nasıl cımbızlandığı linkte ortaya çıkarılmıştır.

sinanmeydan.com.tr/index.php

Ayrıca bu örneği bana niye verdiğinizi anlamayadım. Sizin de taktir ettiği üzre din vicdan işidir ve bu Allah ile kul arasındadır. Peki Allah ile kul arasına girmek ne kadar etiktir? Siz eğitimciymişsiniz bunu daha iyi bildiğinizi sanıyorum. Hem aynı şekilde ben karşılık verecek olsam tartışma uzar gider, mesela Atatürk'ün tüm meclisi ayağa kaldırara fatiha okuttuğunu biliyor musunuz?

Yorumla
    • antuan95
      antuan95
      +1 yıl

Atatürk'ü Tayyip Erdoğan'la karıştırdınız galiba önce söylediğiyle sonra söylediği farklı olsun :)

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Neyse sen buna inanmak istiyorsan inanabilirsin. Bahsettiğin linketi adam komik duruma düşmüş yazdıklarıyla. Neymiş gökten inmemişmiş evet, çünkü cebrail sözleri buyurmuş vs. Allah'ı gökte sanmak yanlışmış :) Emin ol ki Mustafa Kemal de bunları kastederek söylemiştir. Şu an da inanmış taklidi yapıyorum. Araştırmalarında başarılar dilerim.

Yorumla
    • antuan95
      antuan95
      +1 yıl

Bence daha çok sen inanmak istediğine inanıyorsun :)

Aslında bizzat İslam dininin ana kaynağı Kuran’da, Kuran’ın indiği ancak gökten inmediği açıkça ifade edilmiştir. Şöyle ki. Kuran’da (39-Zümer-1)’de “Tenzîlul kitâbi minallâhil azîzil hakîm (hakîmi)”. (نزِيلُ الْكِتَابِ مِنَ اللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَكِيمِ ) yani “Bu kitabın indirilişi aziz ve hakim olan Allah’tandır”. Elmalılı Hamdi Yazır başta olmak üzere bütün Kuran tercümelerinde bu ayet burada verdiğim meale yakın bir şekilde çevrilmiştir. Hiçbir tercüme de “gökten indirildi” ifadesi yoktur. Daha doğrusu “gök” “gökyüzü” ifadesi yoktur. Görüldüğü gibi Atatürk çok haklıdır. Gerçekten de kutsal kitapların, özellikle Kuran’ın gökten indirildiği hakikaten de bir “sanrıdır”. Demek ki, asıl dine hakaret “Kuran’ın gökten indirildiğini” sanmaktır. Demek ki neymiş! Atatürk Kuran’a, bugün ona dinsiz damgasını yapıştıranlardan çok daha fazla hakimmiş.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Bak ya :) Peki söyle bakalım Mustafa Kemal hangi kitaplardan bahsediyor? Hangi kitapların dogmalarını reddediyor? 1923'te yeterince güçlü bir diktatör değildi. 14 yıl sonra diyeceğini demiş.

Yorumla
    • antuan95
      antuan95
      +1 yıl

Diktatör mü? puahahahahahaah A:SDAS:S:DD:AS:DD:D: diktatör dedi ya la :D:D:D:D:D

Yorumla
    • antuan95
      antuan95
      +1 yıl

Çayı üstüme döktüm :D:DSA:SD:D Senin diktatör dediğin adamı Unesco nasıl tanımlamış bak bakalım :D

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Tabiki diktatördü. Sen sorumu yanıtlar mısın lütfen. Bak çok zaman harcadım sana, kıymetini bil bu anların.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Mustafa Kemal hangi gökten indiği sanılan kitaplardan bahsediyor? Hangi kitapların dogmalarını reddediyor? 1923'te yeterince güçlü bir diktatör değildi. 14 yıl sonra diyeceğini demiş.

Yorumla
    • antuan95
      antuan95
      +1 yıl

Abi sen takılmaya devam et :D Nasıl bir dünya görüşün var şaşakaldım :D Ayrıca diktatör dediğin adam istese kendi saltanatını kurabilecek güçteydi :D Ben yanarım da senin gibileri öğretmen yaparlar ona yanarım :D Diktatör dedi ya la :D:DA:SD:D: Bak sana Unesco'nun 152 delegesinin 0 ret oyuyla tüm dünyaya dağıttığı Atatürk tanımını atayım :D

“ Atatürk kimdir; Atatürk ululararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir inkilapçı, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayırımı göstermeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu”

UNESCO B.M.E.K.Ö.nün 152 ülkesinin OYBİRLİĞİ ile yapmış ve dünyaya dağıtmış olduğu ATATÜRK tanımlaması

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Daha çok tarih okumaya ihtiyacın var genç arkadaşım. Mustafa Kemal'in nasıl bir diktatör olduğunu bilmem için aslı astarı olamyan ve copy paste yaptığın tarzda metinlere ihtiyacım yok. 1- Bu oybirliği ve 152 ülke meselesinin bir efsane olduğu fikrindeyim. Orijinal kaynak nerede? 2- Bu 152 ülke hangi ülkeler, içlerinde şu 'sömürgeci' ve 'emparyalist' ülkeler de var mı (amerika, ingiltere, fransa vb...)
      3- Dünya görüşümü burada sana özetlemem imkansız, ancak şöyle söyleyebilirim, bireyci, özgürlükçü ve evrnsel insan hakları savını kabul etmeyi seçen bir insanım.
      4- Sana sorduğum sorunun cevabını ister düşünürsün, ister düşünmezsin burası senin bileceğin iş. Dediğim gibi fazla vakit ayırdım: Her kanı ile birebir mücadeleye girmeye kalksam ne kendi işlerimi halletmeye ne de yaşamaya vaktim kalır. Sana güzel bir kaynak önereceğim 'Yanlış Cumhuriyet' adlı kitabı okumanı tavsiye ederim.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

+++Olaylara tek yanlı bakmamayı karşı eleştirileri de göz önüne katarak fikirlerini üretmeyi sağlamak konusunda yardımcı olacaktır. Esenlikler...

Yorumla
    • antuan95
      antuan95
      +1 yıl

Unesco'nun eski sayfasında bu metin vardı 3 sene önce ama şu an bu metni bulamıyorum. Ayrıca bu bildiri 1881'de tüm dünyaya yayımlanmış ve tüm dünya Atatürk'ün doğumunu kutlamıştır. Kutlamayan tek ülke Türkiye olmuştur. Bunu da bana bilkentteki bir asistandan duymuştum, vaktin varsa araştır. Vaktim değerli seninle kaybedemem :) Ayrıca Atatürk'ün 1923'teki gücü de aynıydı, 1938'deki gücü de. Eğer öyle olmasa onun fikrindeki yönetim biçimi bu ülkede hakim kılınmazdı. Din meselesi ise kendisi ile Allah arasındadır senin bunu dile getirmen bile ayıp :) Öyle 1-2 kitapla olacak iş değildir bu empati gerekir, dönemin şartlarına göre değerlendirmek gerekir, kişinin aldığı ilmi eğitime öğrenim seviyesine bakmak gerekir nasıl yollardan geçtiğine bakmak gerekir ama her şeyden önce akıl gerekir hadi sana da esenlikler :) Ayrıca sen zaten "sana çok fazla vakit harcadım, değerini bil" diyerek tevazunu gösterdin şimdi gelmiş ne diyorsun ilginç doğrusu :) Neyse hayırlı akşamlar...

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

"Onlara kanıt peygamber gönderdik, öğretsin diye size akıl ihsan ettik" ihsan suresi 4. ayet

4
    0 Yorumla
  • 1453yns1453
    1453yns1453 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

hangi topraklarda yaşadınızı unutmuşsunuz heralde he diyorsanız din dersleri olmasın diye yunanistana beklerler sizi haberiniz olsun siz böyle devam edin biz yolumuza devam ediyoruz.

1
    15 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Sınırsız vize mi çıkmış yunanistan'a?

Yorumla
    • 1453yns1453
      1453yns1453
      +1 yıl

çıksa sizin için iyi olurdu aslında.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Valla iyi olurdu, ama yunanistan'a değil ingiltere falan hoş olurdu. Sizin gibi faşist yobazlardan kurtulurduk.

Yorumla
    • 1453yns1453
      1453yns1453
      +1 yıl

faşist yobazmı özgürlük diyorsunuz senin çocun olunca gider muhtarlık gibi resmi kurumlardan benim çocuğum bu derse girmek istemiyor diye kağıt alırsın he diyorsan ben bunu bilmiyordum orası ayrı.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Zorunlu derslerde bu uygulama geçerli değil. O zorunlu dersin yerine hangi zorunlu dersi alacak çocuk? Zorunlu ders sayısı zaten belli.

Yorumla
    • 1453yns1453
      1453yns1453
      +1 yıl

geçerli değilmi onu sen seçebiliyorsun.başka bir zorunlu ders onun yerine yani kalkıpta dine laf etmek doğru değil yok beyinleri yıkanıyor yok şöyle oluyor yok böyle oluyor.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Uydurma, yalan söyleme insanlara! Zorunlu derslerin sayısı bellidir. Zorunlu ders değişebilse adı zaten zorunlu ders olmaz. https://ikgm.meb.gov.tr/upload/TTK%C3%A7izelge.pdf al öğren!

Yorumla
    • 1453yns1453
      1453yns1453
      +1 yıl

sen yalan söylüyorsun hristiyan biri kimlik fotokopisini çektirip gidip müdüre veriyor ve gerekli yerlerden izin aldıktan sonra girmiyor o derslere karnesinide etkilemiyor muaf yazıyor.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Yerine hangi dersi seçiyor?

Yorumla
    • 1453yns1453
      1453yns1453
      +1 yıl

bak kendin diyorsun hangisini seçiyor diye kimlikte islam yazmaması boş olması bile yeterli eğer müslüman değilse aile okula verilicek bir dilekçe ile muaf tutulabiliyor sadece nüfus cüzdanının dini kısmında islam yazmaması gerekiyor hristiyan yazabilir ya da boş olabilir sene başında o dersleri seçmediysen görmezsin.

Yorumla
    • 1453yns1453
      1453yns1453
      +1 yıl

zaten.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Peki o insan T.C yurttaşı değil mi? Neden senin çocuğuna okullarda islam öğretiliyorken, onun çocuğuna hristiyanlık öğretilmiyor? Bu mu demokrasi anlayışın?

Yorumla
    • 1453yns1453
      1453yns1453
      +1 yıl

napıcanı şaşırıyor ve konudan konuya atlıyorsun ülkede kaçtane klise var haberin yok galiba almanyada ise müslümanlara ırkçılık yapılıyor ve evlerine dükkanlarına saldırılıyor müslüman bir ülkede okullarda hristiyanlık öğretilcek diyorsunda kliseler ne anlamış değilim senin kalkıp eleştirmen için almanyada o olayların yaşanmaması gerekir bence sen demokrasi bilmiyorsun biliyormuş gibi davranıyorsun sadece.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Almanya'da adım başı camii yapılıyor. Bu arada Almanya'nın bu konudaki politikalarını savunduğumu nereden çıkarttın? Orayı da eleştirebilirim. Konudan sapmadım ama senin işine gelmedi sanırım sorduğum soru.

Yorumla
    • 1453yns1453
      1453yns1453
      +1 yıl

almanyadaki okullarda islam öğretilmiyor ama öyle değilmi senin verdin sorunun cevabı belli.sen her islam dinine uyana faşist yobaz gözüyle bakıyorsan daha çok işin var.

Yorumla
  • -Rıdone
    -Rıdone Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

Türkiye ISLAM Ülkesidir Ve Zorunlu Din Derside Olacaktır Bu Böyle Biline.

4
    6 Yorumla
    • berk95
      berk95
      +1 yıl

Yav he he. Devletin dini yoktur.

Yorumla
    • -Rıdone
      -Rıdone
      +1 yıl

Devletin dini tabi olmak sığır bebe. : ) Devlet yemekde yemez su da içmez. : ) Devlet işine geldimi dini olur. Dini olan zaten insanlardır ve ona göre yönetilmeli ve ona göre yaşamalıdır ! Boş konuşup adamın canını sıkma. : )

Yorumla
    • -Rıdone
      -Rıdone
      +1 yıl

Tam sığırsın olum sen kafir oglu kafirsen sana karışan yok Zorunlu Din dersi tabi olacak sen okula dilecek ile ben soysuz bir kafirim din dersi almak istemiyorum dedin mi zaten o derse girmiyorsum Türkiye Müslüman nufusu %80 i geçkin tabikide din dersi zorunlu olacak moskavanın gayri meşru çocukları sizi burası TÜRKİYE.

Yorumla
    • Hicyilmaz_
      Hicyilmaz_
      +1 yıl

aslkdaşsldkaldşada sonra bu Türkiye niye başarısız :D

Yorumla
    • -Rıdone
      -Rıdone
      +1 yıl

Senin gibi Geçmişini bilmeyim it peşinden gidenler yüzünden başarısız kitapsız gvat.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Nerede müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülke var sürünüyor. Ne yüce dinmiş (!)

Yorumla
  • benbizzatşahsen
    benbizzatşahsen Takip Et
    +1 yıl

kaldırılmalı beyinleri genç yaşta zehirliyo

3
    0 Yorumla
  • kuuzeyymg
    kuuzeyymg Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38
    +1 yıl

asla kaldırılmamalı müslüman bir ülkede aksine zorumlu olmalı

3
    1 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Ülkelerin dini olmaz.

Yorumla
  • seloizmir3580
    seloizmir3580 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 46
    +1 yıl

neyin mücadelesini veriyosun kardeş. amacın ne. tabiiki kaldırılmamalı.

4
    4 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Demokrasi mücadelesi veriyorum, senin aklın almaz böyle şeyleri.

Yorumla
    • darksaw
      darksaw
      +1 yıl

Aynen demokrasi mücadelesi veriyor ve kimse kimsenin dinine ve inancına karışamaz

Yorumla
    • seloizmir3580
      seloizmir3580
      +1 yıl

öylemi çok mu demokratsın sen

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Çok demokratım evet!

Yorumla
  • karıncaeğitmeni
    karıncaeğitmeni Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 30%
    +1 yıl

Kaldırılmasın daha çok dinsiz olur ne güzel.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Ezanin arapça aslını yasaklayan
    Ayasofyayi camilikten müzeye çeviren
    Islamiyeti baltalayan
    Birisinin müslüman olduğunu yazan bir derste islamiyet ogretiliyor diyorsan
    Aklina saygılarımı sunarım

0
    4 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Ya ne öğretiliyor? Bütün din hocaları imamhatipten geliyor.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Islamiyet devlete karışmasın
      Ama Devlet islamiyete karışsin ve onu kontrol etmek için kullansın kalabalıklari.
      Mantık bu.
      Devlet elini çeksin bu işten bence
      Ve cemaatlere bıraksın din egitimini
      Sadece ciddi bir şekilde denetlesin.
      cemaatler bu işi yapamaz deme
      Islamiyeti anlatmak için kitalara dağılan arkadaşlarim var.
      Etiyopya gider misin sen?

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Bence de öyle olsun. Dinayet işleri kapatılsın. Herhangi bir dini kurum için kimse vergi ödemek zorunda kalmasın. Camiilerin masrafları dahi cemaat tarafından karşılansın.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ben de farkli düşünmüyorum
      Yillarca cemaat yurtlarinda kaldım
      Bana çok şey verdiler
      Ve gelir nerden gelir
      Nereye gider biliyorum
      O yüzden maaş alan imam profilini garipsiyorum. Hele merhum mustafa kemal diyen Teşvikiye camii imamini...
      Adam allahın dinini baltalamis
      Sen kalkmışsin rahmet diliyorsun.
      İşte devletin imam hatibi de verilen din eğitimin tam olarak ironik sonucu bu

Yorumla
  • darksaw
    darksaw Takip Et
    Xper 3 Yaş: 33
    +1 yıl

Evet kaldırılmalı...

4
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

kimin umrunda doğrular dstum konuştuğumuz boşa

1
    0 Yorumla
  • beteradam
    beteradam Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37
    +1 yıl

Kesinlikle kaldırılmalı.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

şahsen din dersi yüzünden dinden soğudum:/

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

hayir kaldirilmamali din toplumun cimento su dur

0
    1 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Biz de toplumu çelik konstrüksiyonla inşaa ederiz, hem sorun ortadan kalkar, hem de daha sağlam olur...

Yorumla
  • zeynepimderler
    zeynepimderler Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 32%
    +1 yıl

katılıyorum

0
    0 Yorumla
  • DragoSTe
    DragoSTe Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33 , eic 35%
    +1 yıl

kaldırılmamalı.

1
    1 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Neden?

Yorumla
  • betulcihangir
    betulcihangir Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32
    +1 yıl

Kaldirilmamali.

3
    9 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Neden?

Yorumla
    • betulcihangir
      betulcihangir
      +1 yıl

Ayrintili fikih islenmiyo sonuçta temel bilgileri herkes ogrenmeli..

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Neden herkes öğrensin ki, ben ateistim, bir arkadaşım hristiyan... bizim çocuklar senin dinini okulda zorunlu olarak öğrenmek zorunda mı. Faşist misin sen?

Yorumla
    • betulcihangir
      betulcihangir
      +1 yıl

Zorundasin arkadasim o ders zorunlu ders ise zorundasin. Ben matematikçi olmayacagim diye matematik dersini reddedemem. Uygulamak zorunda değilsin ama öğrenip sinavini vermek zorundasin

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Matematik evrenseldir. İslam ise yüzlerce dinden biridir.

Yorumla
    • betulcihangir
      betulcihangir
      +1 yıl

Dersin adi zaten din kültürü ve ahlak bilgisi. Sinifin cogunluguna gore mufredati hocalar kendileri belirliyorlar genelde. Sikinti bu zaten. İhtiyac neyse onu ogretiyorlar ben musluman degilim diyen bir ogrenciyede sure ezberletmezlerde baska bir sekilde degerlendirirler..Ateistler genelde kültürlü insanlar olurlar ama daha ülkelerin resmi dinlerinin bile olmadgini varsayan birisin sen azicik kulturlen bnce.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Resmi dini olan ülkeleri say bakalım. O ülkelerdeki insan hakları ihlallerini de ben sana sayayım. Buradayım dinliyorum, buyur.

Yorumla
    • betulcihangir
      betulcihangir
      +1 yıl

Burada mesele var mi yok mu. insan hakkari ihlalinden bahsetmiyoruz. Bu ülkelerin gelişmişlik duzuyleride beni ilgilendirmiyor. Ülkelerin resmi dinleri olabilir. Ama bizim ülkemiz laiktir resmi dini yoktur. Cahillik edeceksen azicik caktirma bari. bizim ülkemizdeki insan hakkari ihlalinide goruyorz. Ayrıca bu din dersleri islamin sahlanmasi aşina değilde dini yönden cahil nesiiler yetstrmk için var. O ayri bir mevzu tabi. Gerçekten İslam adina olsa koymazlardi zaten

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Ülkelerin dini olmaz. Ülkelerin yasalarında 'resmi din: islam' yazabilir. Ancak bu hiçbir şey ifade etmez. Adı üstünde din bu. Din ve inanç kul ile tanrı arasında bir ilişki biçimi olabilir ancak. Ne demek istediğimi anlamaman cahilin kim olduğunu belli etmiş zaten. 'Resmi din' diye yasalarına yazan ülkeleri saymanı boşuna istemedim, hepsi aptallıktan b*kun içinde boğuluyorlar.

Yorumla
  • KolalıCelibonn
    KolalıCelibonn Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl

Kaldırılmamalı

4
    7 Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Neden?

Yorumla
    • KolalıCelibonn
      KolalıCelibonn
      +1 yıl

Müslüman bir ülkede kaldırılmamalı bence

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Ülkenin dini olmaz.

Yorumla
    • betulcihangir
      betulcihangir
      +1 yıl

Cahilmisin Nesin ülkenin dini olur ama bizim ülkemizin yok

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Ülkelerin dini olmaz, insanların dini olur.

Yorumla
    • KolalıCelibonn
      KolalıCelibonn
      +1 yıl

Bunun cahillikle alakası yok ülkemizde zaten kiliseler, cem evleri gibi ibadet yerleri var ama bu din dersi olmalı. Ortaokullarına imam hatip gelmiş onlara bende karşıyım o kadar kücük çocuklara bu denli din eğitimi verilmesine karşıyım ama İslamiyet ülkesinde din dersi elbette verilmeli. @betülcihangir önce sen üslubunu değiştir sonra gel fikrini söyle, terbiyesiz.

Yorumla
    • Brahms
      Brahms
      +1 yıl

Burası islamiyet ülkesi değil, burası bir Cumhuriyet.

Yorumla
Devamını Gör(35)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Zorunlu din dersleri kaldırılmalı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Din dersi kalkmalı mıdır? 64 cevap verildi
Din telakkisini ortadan kaldırmalı mıyız? 9 cevap verildi
Din dersinden muaf olmak? 8 cevap verildi
Din derslerinin zorunlu olması saçmalığı? 12 cevap verildi
Din dersi zorunlu mu olmalı seçmeli mi? 91 cevap verildi
Dinde zorlama yoksa neden zorunlu din dersi var? 9 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Çocuk yuvası, bakım evi ve hastanedeki hastaları ziyeret ediyor musunuz, halinize şükür içinde misiniz?
  • Dolgun kalçaları sadece erkekler mi seviyor?
  • İlk aşk mı, son aşk mı?
  • Öfken yükseldiğinde aslında neye ihtiyacınız olur?
  • Hatice Ö.'nün 'Kapalılar imha edilsin' sözü ifade özgürlüğü mü nefret söylemi mi?
  • Kadınlar her zaman haklı mıdır?
  • Kendinde en çok sevdiğin şey nedir?
  • Dünya basını Türkiye’nin elenişini böyle gördü, peki ya sizce? 🇹🇷⚽
  • Sevdiğin insan için değişir misin?
  • Saçlarınızın neye ihtiyacı var?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨