Okullarda din dersi adında zorunlu islam dersi veriliyor. Yalnızca islam dini öğretiliyor. Bu ne kadar demokratik bir uygulama? Din derslerinin zorunlu olması ne kadar doğru? Sizce din dersleri kaldırılmalı mı?
Cevabın nedir?
Din dersi olacaksa hepsi olmalı ve zorunlu olmamalı. Müslüman bile olmasa bir kişi zorlama ile dayatılmamalı.
Diyanet Laik Seküler sisteme zaten aykırı. Diyanet te kaldırılmalı.
Dini merak eden kendisi araştırır öğrenir.
Zorla güzellik olmaz misali de...
Bazı düşüncedekiler ailesi karşı çıkabilir ama ortada o kadar çok sözde Müslümanlar var ki onlar bu dayatmacı mecbur eğitimden geçmiş kişilerdir...
Zorunlu Din dersi veya ailenin zoruyla dolaylı da olsa çevre baskısı vs. artık bir işe yaramadığı ortada...20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKimseye zorla iman yükleyemessin din ailenin aşılaması gereken bir konu. Bana sorarsan zorunlu din dersleri yerine zorunlu insanlık dersleri konulmalı. Ona bakarsan herkes müslüman , ama müslüman diye geçinenler hırsızlık yapıyor , hak yiyor , adam öldürüyor masumlara zulmediyor. Ama iyi bir insanlık dersi almış bir insandan bu hareketleri göremessiniz. Namaz kılmaması topluma zarar vermez. Ama hırsızlık yapması verir.
30 Yorumla
Kaldırsınlar, zaten gerçeği lanse etmiyorlar.
Zaten küçücük çocuklara dini bilgi verilmesini de hiç sağlıklı bulmuyorum, insan aklı başına gelince kendi vermeli kararını.62 Yorumla- +1 yıl
hahaha komıksın guldum bravo cok ıyı bır ornek verdin cocukların olursa aynısını onlarada söyle bakalım
+1 yılBencede kaldırılmalı ya da en azından ateistim diyen çocuklara zorla "günah günah oku bakiim şu duayı" diye bıdı bıdı yapılmamalı..
85 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
30Cevap
+1 yıl"Dünya, 15 yaşından küçük çocuklara din dersi vermeyecek kadar dürüst olursa, belki o zaman ona umut besleyebiliriz."
72 Yorumla- +1 yıl
this is what ı want.
+1 yılEğer din dersi dediğin gibi islam dini öğretilmese gerekli bir şey ama şimdi ateist arkadaslarımız oluyor bazen sınıflarda onlarda sınavdan gecebilmek için inanmadıkları şeyleri öğreniyorlar abdest alan ateistmi olur agam ya komik kacıyor biraz
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok yanlış düşünüyorsun, senin mantığınla hareket edersek Türkiye gibi ülkede Kürtler çıksın ben niye Türkçe eğitim alayım desin, lazı çıksın öyle desin, desinde ülke birbirine girsin. Resmi dil Türkçe ise eğitim Türkçe olur. O zaman biz neden sadece ingilizce dersi görüyoruz? Neden almanca, fransızca, ispanyolca vs vs dilleri öğrenmiyoruz? Haksızlık değil mi bu? Bana ne elin gavurunun ingilizcesinden bem belki başka dilde kendimi geliştirmek istiyorum. Üniversite sona kadar ben bu dersi niye görüyorum mesleğim ile de alakası yok. Ama görüyorum, ingilizce görüyorum ama hiç ingilizce öğrenmek gelmiyor içimden. Din dwrside kalkmaz senin dediğin gibi olursa her dinden insan çıkar ders ister. Bence kalkmamalı ama diğer dinler için ayrı ders çıkartılabilir diye düşünüyorum.
01 Yorumlakaldırılmalı.
önceden yazın camilerde kuran öğretiyorlardı. o sisteme devam etsinler. isteyen çocuğunu yazın camiye gönderir din eğitimi için. okulda bu eğitimin zorunlu olarak verilmesine gerek yok.40 Yorumla
+1 yılEvladım, geç yerine. Kaynatma dersimizi.
Oğlum Memet, yaz tahtaya.
Ders: Zorunlu din dersi.
Konu: Dinde zorlama yoktur.
Loading... Loading... Loading...
Fatal error 404 not founded. :)11 Yorumla
+1 yılLiseden önce verilmemeli, verildiği zaman da bütün inançları ve inançsızlıkları kapsayacak şekilde geniş bir yelpazede, açıklamalı olarak anlatılmalı diye düşünüyorum.
42 Yorumla- +1 yıl
Zorunlu olmalı demedim. Ama zaten söylediğim içerik kapsamında olursa kimsenin itiraz edeceğini de sanmıyorum. Zira itiraz edenler, islam dinine yönelik baskı yapıldığı için itiraz ediyor.
+1 yılDin dersi kaldirilsa Müslümanlar nasil ögrenecek dinini birde bu acidan bakmak gerek ve ayrica okullardaki ögrenci sayisina göre diger dinler hakkindada ders verilebilir
43 Yorumla- +1 yıl
Müslüman bir ülkede yasiyorsun Avrupadada ayni sekilde din dersleri var bunu kaldirmak mantikli bilemiyorum
+1 yılLise döneminde kimseye zorunlu olarak eğitim verilmiyordu. Müfredatta vardı fakat sınıfta farklı inancı olan ya da inancı olmayan kişiler derse ve sınavlara girmiyorlardı. Yasal olarak normalde izlenen süreç ne bilmiyorum ama benim okuduğum zaman diliminde ve okulda bu şekilde bir uygulama vardı.
00 YorumlaTabikide hayır sonra insanları kulaktan dolma biliglerle saptırıyorlar dinde zorlama yoktur insanlar saçma sapan bazılarının uydurma söylemleri ile sapıttırılıyor sonra...
23 Yorumla- +1 yıl
Dersle onu birbirine mi karıştırıyorsun amacın ne anlamadım ben tam tamam öğretirsin bir şeyler anlatırsın insanları bilgilendirirsin o okul sonra biticek gidicek ondan sonra kendi hayatı ister görevini yerine getirir ister getirmez sanane tabikide kaldırılmamalı ders veririlir ama irade kendisinin millet cahil kalıp başka yerelere çekiliyor sonra iyi düşün
+1 yılaileleri tarafından yeterınce beyınlerı yıkanıyor okullarda da yıkanmasına gerek yok.
50 Yorumla
+1 yılya kaldırılmalı ya da herkese kendi dini anlatılmalı
12 Yorumla- +1 yıl
aynen
+1 yılyanlış bir uygulama herkes islam dinini öğrenmek zorunda değil ayrıca zaman ve para kaybı ki israf müslümanlıkta yasaklanmıştır. Tarih dersinde islam tarihi öğretilir biter.
10 Yorumla
+1 yılSeçmeli olmalı ve sadece İslam dini değil diğer dinler de öğretilmeli.
13 Yorumla
+1 yılBir sürü Ateist arkadaşım din dersi görüyo normal mi bu? Seçmeli olmalı diyorum.
20 Yorumlakaldirilsin herkes icinden geldigi gibi yasasin dinini
30 Yorumla
+1 yıl%99 müslüman olan bir ülkede Musevilik mi öğretilecekti neyin kafasındasın kardeşim sen? Müslüman değilsin anlaşıldı, bu ülkede yaşıyorsan bu ülkenin değerlerine saygı göstermek zorundasın!
47 Yorumla- +1 yıl
İzmirde zaten dinsiz olduğun için hiçbi şekilde saldırı veya zorbalığa uğramadığın kesin, çünkü çok var senin gibi tiplerden. İzmirdeki okullarda din dersinin olduğunu sanmıyorum zaten. Ayrıca ilkokul 1den itibaren üniversiteye kadar hep aynı şekilde atatürkle öğrencilerin beyinlerini yıkıyorlar, sonrada odtü vb. terörist kemalist topluluğu çıkıyor. Sence bunlar gibi mi olmalı? Yoksa dinini benimsemiş ve kurallarına uyan ve vatanına hizmet eden bir genç mi olmalı sence? Ağaç yaşken eğilir, küçüklükten verilirse çok daha hayırlı bir insan olur.
- +1 yıl
Uğramamalı olduğu için söyledim zaten ne çarpıtıyosun? Hangi ufuktan bahsediyosun kardeşim? Ufkunda ne var ve bugüne kadar ne yaptın bu ülke için vatan hainliğinden başka? Hangi kemalist örgütün veya ona yakın chp zihniyetinin bu güne kadar ne yaptığını söyler misin? iyiki o okulda okumuyorum kardeşim yoksa kaç kişi elimden geçmişti merak etme o okulda teröristlerden başka bir halt yok, nasıl alıyorlar o tipleri o okula o da ayrı bir konu. Eğitim cahilliği alır eşşeklik baki kalır koçum ;) sabrımı zorlama!
- +1 yıl
Ufkumuz derken şunu kast ettim biz senin gibi saçma fikirlerin kölesi değiliz, hata yaptığımızda evet bu benim hatamdır diyebiliriz. Bir şey olduğunda Dış mihrakların işi, İsrailin işi demeyiz. Bir çobanın arkasından gitmeyiz. gibi gibi. Şuanda Tarih okuyorum ben yapmam gereken her şeyi yapıyorum, zamanı geldiğinde Ülkem ve Milletim içinde ne gerekirse onu yapacağım. Eşşekliğin baki kaldığı konusunda hem fikiriz ;) Sabrını zorla biraz zorlanmak iyidir :DD
- +1 yıl
kemalizmin kölesi olduğunuz kesin, taptığınız kişiden de haberimiz var rahatol, biz ait olduğumuz dinde huzurluyuz. sizin çobanınız atatürk zaten ölmedi kalbinizde sizi yönetmeye devam ediyor, 90 yıldır vatan hainliğinden başka bişey yaptığınız yok, zarardan başka bir boka yaramıyosunz koçum. bir topluluk ülkenin gelişmesine karşı geliyorsa, dış güçlerin işine gelecek şekilde hareket ediyorsa vatan hainidir zaten! lan israiller kaçyüz yıldan beri islam düşmanı, artık dünyaya göre normal bir hareketmiş gibi geliyor yaptıkları. ulan ülkeniz için bir bok yaptığınız yok hala yapacağım edeceğim ayağına geçiyorsunuz, yapın da icraat görelim! marmaraya karşı çıkıyorsunuz, ama ilk binen sizsiniz, ne komik durumdasınız lan :D bu ülkede azalarak yok oluyorsunuz haberiniz yok, maymundan geliyordunuz siz demi :D maymuna doğru gidiyorsunuz siz bence :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinsiz kesim azınlıkta yani çok az. Türkiyenin çoğu müslüman ve o yüzden din dersi kaldıralamaz. Kendinizi düşünmüyorsunuz bari dindar insanları düşünün. Siz küçükken din dersi aldınız noldu? Bir işe yaramadı gene inançsız oldunuz ama diğerleri inananlardan oldu ve din dersleri sayesinde küçükken ezberlemenin en iyi olduğu zamanlarda sure dua öğrendi ilerde işine yarayacak olan. YANİ KARIŞMAYIN. Din dersi kaldıralamaz. Hiçbişeyden utanmıyorsanız Ejdadınızdan utanın. Bize bu güzel dini bu kadar yüzyıllar boyunca taşımışlar. Sizin yüzünüzden atalarımızın kemikleri sızlıyor.
33 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEski Türklerin Göktanrı inançları vardı ve İslam ile birçok benzerliği olduğu için İslamı kabul ettiler ve günümüze kadar birçok devletler boyunca İslamı taşıdılar.
- +1 yıl
Yanlışın var. Emeviler orta asyayı işgal edip müslümanlığı kabul etmeyenleri kılıçtan geçirdiler, tarihi gerçek bu. Bu arada tek tanrıya inanmaları dışında şamanizm ile islam arasında hiçbir benzerlik yok. Deistler de tek tanrıya inanıyorlar ama dinlere inanmıyorlar. Bir de insanların 'a bizim dinimize ne kadar benziyor hadi bu dine geçelim' demeleri ne kadar gerçekçi geliyor sana?
Din dersleri kaldırılmalı, kaldırılmıyorsada bütün inançlar objektif bir şekilde öğretmeliki çocuklar sorgulasın.
20 Yorumladin kültürü ve ahlak bilgisi dersi. müslümanlık anlatılıyor lakin sadece müslümanlık, islam mı? hayır hristiyanlık musevilik vs anlatılıyor din hakkında bilgilendiriliyor. bizim öğretmenimiz pamuk gibi. çok iyi kalpli dine bağlıyor. zorunlu değil seçmeli diye geçiyor ama zorunlu görülüyor tabi.
013 Yorumla- +1 yıl
BEN ATEİSTİM OGRENMEK İSTEMİYORUM BELKİ? YUZDE 97 98 İSLAM ANLATİYORLAR DİGER DİNLERİ TARAFLİ ANLATİYORLAR DUNYADA BİRSURU DİN VAR ONLARİDA ANLATSİNLAR. O ZAMAN BUTUN DİNLER ESİT ORANDA ANLATİLSİN AMA BEN ATEİSTİM VE UYDURMA OLAN SEYLERİ NEDEN DİNLİM BELKİ VAHSİ KOTU BİR DİNİ DİNLEMEK İSTEMİYORUM GİTTİ NAPTİ BİZİM İSLAMCİ DİN DERSİNİ.
Gizli Üye(30-35)+1 yılkaldırılmalı kesinlikle. seçmeli olsa bile çocuklara seçme hakkı verilmiyor.kardeşim 10. sınıfta fakat seçmeliyi bile kendi seçemedi. dil ile din çok farklı , bunları karşılaştıranlar gözümde aptaldır.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaldırılmali din insanlarin secimi olmalıdır bir çocuğun dinini seçme olanağı yok
60 YorumlaDinimiz hakkında bilgi verilmesi güzel birşey, dinimizde zorlama yoktur o derslerde dini anlatıyorlar müslüman olacaksınız keserim kafanızı gibi birşey yok, "zorunlu" diyerek abartıldığını düşünüyorum ayrıca liselilerin boş dersini elinden almak zalimlik olur.
27 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle sen dini suçluyorsun ve senin düşüncene saygı duymam tamamen saçmalık. Tekrar söylüyorum dinimizde zorlama yoktur dinimizi okulda ders olarak yerleştiren insanlardır. 4.sınıfa gelene kadar çocuk zaten müslüman olarak yetişir sen direk yetişkin olarak mı hayata başladın? Çevresindeki çoğu kişinin müslüman olduğu bir insan zaten çocukça düşünceleriyle bende müslümanım der ve ateistler en erken ergenlik çağında dinden dönüyorlar onlar okulda din dersi görmediler mi? Kısacası bunun okul ve çocukluk ile alakası yok. Ergenlik çağlarındaki çocuklar sorgulamaya başlayıp kendi düşünceleri ile hareket ediyorlar bende gittim okulda din dersi gördüm ama en sonunda kendi düşüncelerimle hareket ettim, bende insan evladıyım bendeki beyin herkeste var.
- +1 yıl
Ben sana ne dedim kardeşim düzgün okumadın mı? İstersen ders ver istersen kırbaçla. Şiddet uygulanmadığı sürece insanlar gene kendi fikrini söylerler şiddet uygulandığı zaman ne istersen onu söyler ama içinde müslümandır, ateisttir veya başka bir inancı vardır. Çocuklar diye inat ediyorsun hala o çocuklar büyüyecek kendi fikirleri olacak, kendileri araştıracak. Sen şimdi nasıl düşünebiliyorsun onlarda düşünecek.
- +1 yıl
Dediğini anladım. Pekibu konular hakkında ne düşünüyorsun? Müslümanların azınlık olduğu bir ülkede zorunlu olarak hristiyanlık dersi verilmesine nasıl yaklaşırsın? Ya da nüfusunun yüzde 80'inin ateist olduğu ülkede yaşayan müslümanların çocuklarına zorunlu ateizm dersleri dayatılmasına karşı çıkar mısın?
- +1 yıl
Karşı çıkmam gerekte yok istedikleri kadar ders versinler o çocuk ilk önce ailesinden gördüğü ile hayatına başlar. Okulu sallamazlar bile bende çocuktum boş ders diye seviniyordum unutmadım o günleri. Belli bir yaştan sonra insan araştırmaya başlar kaynakları inceler kendi bildiği yolu seçer. İnsanlar araştırmıyor, gençken öleceğini düşünmüyor o yüzden kolay yolu seçiyorlar ben ateistim ben müslümanım diye sallıyorlar ama sorsan inançlarıyla ilgili hiçbir fikri yok.
+1 yılkaldırılmamalı çünkü bizim üniv de kelime-i şaadet getirmeyi beceremeyenler var...
21 YorumlaZorunlu olarak kaldırılmalı, seçmeli olmalı. Ayrıca tek bir din öğretilmemeli.
10 YorumlaUlan olmayan aklnı siktigim göktanrı inancı demek bir yartıcının olduguna inamak demek TÜRKLERde tevhid ınancı her zaman vardı dedim sktigimin salaga.
28 Yorumla- +1 yıl
Küfretmemeyi öğren küçük müslüman... Deistler de tanrıya inanırlar ama müslüman değillerdir. O küçük beynini biraz çalıştır ve bunları öğrenmek için bol bol oku. Tek tanrıya inanan herkes dine inanmaz. Türklerin atalarının dini ile islamın hiçbir ilgisi yoktur. Ban ne dedim sana deistler de tek bir tanrıya inanıyorlar ama islam, hristiyanlık gibi gelenekleri insan zekası için hakaret olarak kabul ediyorlar. Anladın mı küçük müslim?
- +1 yıl
Vay ben senin o minik aklına sokayım. Türk kabilelerinde tevhid inancı vardı ama Islamla tanışmamışlardı. Türklerin ilk atası Hz.Yaseftir o olmayan aklına soktugum git araştır yani Peygamber soyundan geliyoruz TÜRKleri zor ile Müslüman yapmak imkansızdı git araştır Türklerin atalarının Islamla alakası yokmuş vay ben senin o kıt aklına sokayım cahil kpek araştır am-k araştır salak olma.
- +1 yıl
Oğlum siz müslümanlar neden hep böyle terbiyesiz olmak zorundasınız? Hz.Yasef diyor bir de, Türklerin ilk atasıymış (!) Türklerin dini şamanlıktı. Şamanizmde de tek bir tanrıya inananlar vardır. Küçük müslüman seni kandırmışlar. Türkleri kese kese müslüman yaptılar. Tevhid diyor hala (!) Bak küçük müslim tek tanrıya inanan herkes dine falan inanmaz, deistler de vardır. Türkler şamandılar, onların kutsal metin ya da kitapları yoktu. Siz müslümanlar neden bu kadar cahilsiniz? Sürekli ekmek mi yedirdiler sana, beynin de basmıyor (!)
- +1 yıl
Küçük müslim yolladığın linkte hiçbir bilgi verilmiyor ama bak şöyle bir şey var: ''Türkler İslamiyet'ten önce Şamanizm inancına sahiptiler. Yaklaşık 10. yy'a kadar Şamanizm Türkler arasında en yaygın din olmuştur. İslamiyet öncesi Türkler ile Müslüman Arapların ilk karşılaşması 7. yy'da Halife Ömer döneminde gerçekleşmiştir.
Dört Halife'den sonraki Emevi hanedanlığı döneminde İslamiyet daha çok Arap milliyetçiliği ekseninde gelişmekte olan bir dindi.'' Emevilerin orta asya'ya yayılıp önüne geleni kılıç zoruyla müslüman yaptıkları bilinen bir gerçek, bu gerçekten asılları şaman olan Türkler de nasiplerini aldılar. Size 'zaten yakın görüyorlardı kabul ettiler' diye masal anlatadursunlar, kimse dininden birdenbire vazgeçmez, kese kese zorla müslüman yaptılar Türkleri. Bir de küfretme ağzına biber sürerim, minik ve terbiyesiz müslüman seni.
Bütün dinler öğretilmeli ve eşit yaklaşılmalı. Türkiye Laik bir ülke. Bütün yobazlara karşın bu durum böyle ve değişmeyecek. :)
05 Yorumla- +1 yıl
Evet Diyanet İşleri bir süre boyunca hizmet verecekti normalde fakat hiç kaldırılamadı... Ama bu olay Avrupa'da 90 senede olmadı bununda bilincinde olalım 1780-1800 lerde dahi Avrupa'da cadı yakıldığı da bir gerçektir yani Aydınlanma ve Reformdan yüzlerce sene sonra olmasına rağmen...
- +1 yıl
Sen buradaki cumhuriyeti fransız tipi cumhuriyetle karıştırıyorsun. Bizim cumhuriyet alman tipi. Orada nasıl yurttaş olmak, protestan ve alman olmaksa burada da sünni ve türk olmak. Laiklik kuruluştan beri buralara hiç uğramadı dostum, düşüncesi bile uğramadı. Yalnızca adı vardı.
+1 yılOkulda din bilgisinden daha çok ahlak eğitimi veriliyor o derste
14 Yorumla- +1 yıl
İslam ahlâkı evrenseldir zaten
+1 yılDin dersine istemeyenler girmeyebiliyor zaten neyi provoke etmeye çalışıyorsun?
619 Yorumla- +1 yıl
Dilekçe verildiği takdirde çocuğunu din dersinden muaf tutan aileler var
- +1 yıl
Senin dediğin seçmeli olan Kur'an ve Muhammed'in hayatı dersleri. Ki zaten onlar da zorunlu gibi bir şey oldu. Yeterli sayı yok diye başka ders açmayıp çocukları zorla o derslere sokuyorlar. Ben din dersinden bahsettim. Ve dilekçe o zorunlu derste işlemiyor. İlk önce konuyu öğren, ondan sonra ahkâm kesmeye kalk!
- +1 yıl
Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi hiç bir zaman zorunlu değil olmadı da sbs sınavlarında da o dersi görmeyenler için ek sosyal bilgiler sorusu sorarlar. Ygs sınavında da felsefe soruyorlar fazladan dersi görmeyenler de çözebilsin diye. Zorlama yok yani. Sen niye zorlanıyosun onu anlamıyorum. Ateizm dersi verilse göbek atacaksın
- +1 yıl
https://ikgm.meb.gov.tr/upload/TTK%C3%A7izelge.pdf bakalım utanacak mısın.
- +1 yıl
Din kültürü dersi seçmeli ders değildir zorunlu ders olarak geçer ama dilekçe verirsen çocuğun bu dersi görmez. Yani hristiyan yahıdi ya da ateist aileler isterlerse çocuklarının bu derslere girmelerini engelleyebilirler. Yani zorunlu bir ders değil. Neden utanacakmışım ki
- +1 yıl
Ankarada yaşıyorum burada istemeyen çocuğunu din dersine sokmuyor arkadaşım
- +1 yıl
Prosedürü tam olarak bilmiyorum ama böyle bir hak olduğunu biliyorum yalan senin içinr işlemiş asıl
- +1 yıl
Kusura bakma ama gözümle gördüğüm şeylere ne olduğu belirsiz bir islam düşmanının karalama kampanyası yüzünden inanmayacak değilim. Yalancı olan sensin. İyi geceler
- +1 yıl
Onun yerine 5 tane de felsefe sorusu koyuyorlar ek olarak din dersi görmeyen öğrenciler için
- +1 yıl
Din derslerine zaten aileler istemezse çocukların derse girmelerini engelleyebiliyor zaten. Ha benim ailem istiyor ama ben istemiyorum dersen de kişi 18 yaşına kadar ailenin sorumluluğunda. Bu yüzden mecbur girer. Sonra dinini kendi seçer. Ayrıca doğar doğmaz kimliğine islam yazıyorlar edebiyatına girme istersen değiştirebiliyorsun. Din aileden geçer ailen hristiyan olsa hristiyan yazacaklardı. Bunu islam baskısı olarak düşünmek çok sığ bir düşünce bana kalırsa. Azınlığın ezildiği felan yok siz kendiniz ezik psikolojisine girip ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz
- +1 yıl
Madem öyle zorunlu derslerden kaldırılmasının sana zararı ne? İşiniz gücünüz yalan! https://ikgm.meb.gov.tr/upload/TTK%C3%A7izelge.pdf
- +1 yıl
Kuduruyosun di mi batıyo sana çocukların kulağına bir kaç dini cümle gitmesi. Eee ne de olsa islamdan döndün düşman din... korkma seni adam edemedilerse senim yetiştirdiğini hiç adam edemezler :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılhangi ders seve seveki?
ben okul hayatım boyunca ne matematigi sevdim ne fizigi ne kimyayı
adem böyle bişi var bunlarda kaldırılmalı degilmi
demokratik yaklasak gerek bazen210 Yorumla- +1 yıl
Matematik evrensel bir bilim dalı. Yani şuranın matematiği şöyle buranın ki böyle diye bir şey yok. Japonya'ya da gitsen aynı matematik gösterilir. Dine gelince binlerce din var. Ve hiçkimse bir diğerinin hakikatini zorla kabul etmek zorunda değil, onun dersinden geçmek için dua mua ezberlemek zorunda hiç değil.
Cevap sahibi+1 yılezberle diyen yokki sana kaldıki zoraki din egitimi diye birsey yok artık yerine felsefe okutuluyor. elsefeyide sevmem bir suru filozof anlatıyorlar peygambermiş gibi ,
- +1 yıl
Sen felsefeyi sevme zaten, eksik kal. Zoraki din eğitimi yok diyor hala. Al bakalım https://ikgm.meb.gov.tr/upload/TTK%C3%A7izelge.pdf utanman var mı acaba...
Cevap sahibi+1 yılzoraki din egitimiyle mademki dindar olacaksın o halde olacaksın kukla yapacak bişi yok bu kadar korku anca dusmanlıktan gelir ne diyim :)
Cevap sahibi+1 yılhmm o sekil diyorsun yani?
Cevap sahibi+1 yılhmm o şekil kastediyorsun yani
Cevap sahibi+1 yılzorunlu diye birsey yoktur
Gizli Üye(36-45)+1 yılislam verilcek tabi ne verilcekti cogunlugu müslüman bir ülke verilmeyenlerde belli oluyo heryer ateist olmus
214 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıldinsiz köpekler
Cevap sahibi+1 yılondan sonra konus konus engelle kaldırsam nolcak sanki biliyozmu ne mal oldugunuzu yazmam zorunamı gidiyo
Cevap sahibi+1 yılyobaz oldugumu nerden cıkardın ibadetlerimizi yapmıyosak dinsizde değiliz herhalde Allah senin belanı tez zamanda verir inşallah
Cevap sahibi+1 yılsenin beynine scmıslarki böyle konusuyon selamını almıstır
Cevap sahibi+1 yılyobaz dan baska bişey cıkmıyo ağzından dinsiz köpek
Cevap sahibi+1 yılnerden biliyosun yobaz oldugumu gördünmü beni ulen yobaz olsam karılara gitmem içki içmem mal
Cevap sahibi+1 yılben inkar etmem yaptıklarımı ama din gerceğide var işte
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılzorla din öğretildiği nerede görülmüş seçmeli olsun isteyen gitsin öğrensin
00 Yorumla
+1 yılÖğrenci ve ailesiyle görüşülmeli gerek duyuluyorsa öğrenim verilmeli, Bir çok inanç var bu coğrafya da ^^
00 YorumlaTürk Milleti'nin dini İslam'dır. Atatürk İslam'ın saptırılmamasını istediği için medrese tekke ve zaviyeleri kapatmış ve oluşan boşluğu diyaneti kurarak ve okullara zorunlu din dersini ekleyerek kaldırmıştır. Çokta iyi de yapmıştır...
018 Yorumla- +1 yıl
Peki öyleyse sende Atatürk'ün Bursa hutbesini dinle :) Biz ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil doğrudan doğruya hayattan alıyoruz, doğru demiş adam. Can Dündar gibi konuyu saptıran kişilere kulak verip de bunu dinsizliğe yormak komik olur :) Zira konunun dinsizlikle alakası yoktur hayata getirilmiş felsefi bir yorumdur.
Buyur din alimi, hukukçu Yaşar Nuri Öztürk ne diyor konuyla ilgili buyur dinle...
https://www.youtube.com/watch?v=DkV23UXdr0A
Ayrıca ben sana ateist isen Türk olmuyorsun demedim, eğer bunu hissediyorsan tabiki olabilirsin ama dinin itibariyle azınlıklar içine girersin. Hem okullardaki din dersini zorunlu yapan Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bu kaldırılacak olsa dahi yerine en az o nitelikte din eğitiminin verileceği bir kurum olmalı. Ki ben bunu hiç zannetmiyorum yani din dersi kaldırılacak olsa ülkede kıyamet kopar :) - +1 yıl
''Bu prensipleri gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır'' sen bu cümleden bunu mu anladın? Gökten indiği ''sanılan'' diyor. Din derslerini zorunlu kılmasının nedeni de tekke ve zaviyeleri kapatarak dini devlet kontorülüne alma amacından kaynaklanıyordu; diyaneti de bu yüzden kurdu.
- +1 yıl
Türkiye devletinin de dini yoktur, halkının dini vardır. Atatürk de son meclis konuşmasında sizin dediklerinizi söylemiştir. Eğer devletin dini olsa laik cumhuriyet ile değil şeriat ile yönetilirdik. Taktir edersin ki bir ateist haklarından Türkiye'de yararlandığı kadar İran'da yararlanamaz. Ayrıca bahsi geçen konunun nasıl cımbızlandığı linkte ortaya çıkarılmıştır.
sinanmeydan.com.tr/index.php
Ayrıca bu örneği bana niye verdiğinizi anlamayadım. Sizin de taktir ettiği üzre din vicdan işidir ve bu Allah ile kul arasındadır. Peki Allah ile kul arasına girmek ne kadar etiktir? Siz eğitimciymişsiniz bunu daha iyi bildiğinizi sanıyorum. Hem aynı şekilde ben karşılık verecek olsam tartışma uzar gider, mesela Atatürk'ün tüm meclisi ayağa kaldırara fatiha okuttuğunu biliyor musunuz? - +1 yıl
Neyse sen buna inanmak istiyorsan inanabilirsin. Bahsettiğin linketi adam komik duruma düşmüş yazdıklarıyla. Neymiş gökten inmemişmiş evet, çünkü cebrail sözleri buyurmuş vs. Allah'ı gökte sanmak yanlışmış :) Emin ol ki Mustafa Kemal de bunları kastederek söylemiştir. Şu an da inanmış taklidi yapıyorum. Araştırmalarında başarılar dilerim.
- +1 yıl
Bence daha çok sen inanmak istediğine inanıyorsun :)
Aslında bizzat İslam dininin ana kaynağı Kuran’da, Kuran’ın indiği ancak gökten inmediği açıkça ifade edilmiştir. Şöyle ki. Kuran’da (39-Zümer-1)’de “Tenzîlul kitâbi minallâhil azîzil hakîm (hakîmi)”. (نزِيلُ الْكِتَابِ مِنَ اللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَكِيمِ ) yani “Bu kitabın indirilişi aziz ve hakim olan Allah’tandır”. Elmalılı Hamdi Yazır başta olmak üzere bütün Kuran tercümelerinde bu ayet burada verdiğim meale yakın bir şekilde çevrilmiştir. Hiçbir tercüme de “gökten indirildi” ifadesi yoktur. Daha doğrusu “gök” “gökyüzü” ifadesi yoktur. Görüldüğü gibi Atatürk çok haklıdır. Gerçekten de kutsal kitapların, özellikle Kuran’ın gökten indirildiği hakikaten de bir “sanrıdır”. Demek ki, asıl dine hakaret “Kuran’ın gökten indirildiğini” sanmaktır. Demek ki neymiş! Atatürk Kuran’a, bugün ona dinsiz damgasını yapıştıranlardan çok daha fazla hakimmiş. - +1 yıl
Abi sen takılmaya devam et :D Nasıl bir dünya görüşün var şaşakaldım :D Ayrıca diktatör dediğin adam istese kendi saltanatını kurabilecek güçteydi :D Ben yanarım da senin gibileri öğretmen yaparlar ona yanarım :D Diktatör dedi ya la :D:DA:SD:D: Bak sana Unesco'nun 152 delegesinin 0 ret oyuyla tüm dünyaya dağıttığı Atatürk tanımını atayım :D
“ Atatürk kimdir; Atatürk ululararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir inkilapçı, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayırımı göstermeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu”
UNESCO B.M.E.K.Ö.nün 152 ülkesinin OYBİRLİĞİ ile yapmış ve dünyaya dağıtmış olduğu ATATÜRK tanımlaması - +1 yıl
Daha çok tarih okumaya ihtiyacın var genç arkadaşım. Mustafa Kemal'in nasıl bir diktatör olduğunu bilmem için aslı astarı olamyan ve copy paste yaptığın tarzda metinlere ihtiyacım yok. 1- Bu oybirliği ve 152 ülke meselesinin bir efsane olduğu fikrindeyim. Orijinal kaynak nerede? 2- Bu 152 ülke hangi ülkeler, içlerinde şu 'sömürgeci' ve 'emparyalist' ülkeler de var mı (amerika, ingiltere, fransa vb...)
3- Dünya görüşümü burada sana özetlemem imkansız, ancak şöyle söyleyebilirim, bireyci, özgürlükçü ve evrnsel insan hakları savını kabul etmeyi seçen bir insanım.
4- Sana sorduğum sorunun cevabını ister düşünürsün, ister düşünmezsin burası senin bileceğin iş. Dediğim gibi fazla vakit ayırdım: Her kanı ile birebir mücadeleye girmeye kalksam ne kendi işlerimi halletmeye ne de yaşamaya vaktim kalır. Sana güzel bir kaynak önereceğim 'Yanlış Cumhuriyet' adlı kitabı okumanı tavsiye ederim. - +1 yıl
Unesco'nun eski sayfasında bu metin vardı 3 sene önce ama şu an bu metni bulamıyorum. Ayrıca bu bildiri 1881'de tüm dünyaya yayımlanmış ve tüm dünya Atatürk'ün doğumunu kutlamıştır. Kutlamayan tek ülke Türkiye olmuştur. Bunu da bana bilkentteki bir asistandan duymuştum, vaktin varsa araştır. Vaktim değerli seninle kaybedemem :) Ayrıca Atatürk'ün 1923'teki gücü de aynıydı, 1938'deki gücü de. Eğer öyle olmasa onun fikrindeki yönetim biçimi bu ülkede hakim kılınmazdı. Din meselesi ise kendisi ile Allah arasındadır senin bunu dile getirmen bile ayıp :) Öyle 1-2 kitapla olacak iş değildir bu empati gerekir, dönemin şartlarına göre değerlendirmek gerekir, kişinin aldığı ilmi eğitime öğrenim seviyesine bakmak gerekir nasıl yollardan geçtiğine bakmak gerekir ama her şeyden önce akıl gerekir hadi sana da esenlikler :) Ayrıca sen zaten "sana çok fazla vakit harcadım, değerini bil" diyerek tevazunu gösterdin şimdi gelmiş ne diyorsun ilginç doğrusu :) Neyse hayırlı akşamlar...
Gizli Üye(30-35)+1 yıl"Onlara kanıt peygamber gönderdik, öğretsin diye size akıl ihsan ettik" ihsan suresi 4. ayet
40 Yorumla
+1 yılhangi topraklarda yaşadınızı unutmuşsunuz heralde he diyorsanız din dersleri olmasın diye yunanistana beklerler sizi haberiniz olsun siz böyle devam edin biz yolumuza devam ediyoruz.
115 Yorumla- +1 yıl
çıksa sizin için iyi olurdu aslında.
- +1 yıl
faşist yobazmı özgürlük diyorsunuz senin çocun olunca gider muhtarlık gibi resmi kurumlardan benim çocuğum bu derse girmek istemiyor diye kağıt alırsın he diyorsan ben bunu bilmiyordum orası ayrı.
- +1 yıl
geçerli değilmi onu sen seçebiliyorsun.başka bir zorunlu ders onun yerine yani kalkıpta dine laf etmek doğru değil yok beyinleri yıkanıyor yok şöyle oluyor yok böyle oluyor.
- +1 yıl
Uydurma, yalan söyleme insanlara! Zorunlu derslerin sayısı bellidir. Zorunlu ders değişebilse adı zaten zorunlu ders olmaz. https://ikgm.meb.gov.tr/upload/TTK%C3%A7izelge.pdf al öğren!
- +1 yıl
sen yalan söylüyorsun hristiyan biri kimlik fotokopisini çektirip gidip müdüre veriyor ve gerekli yerlerden izin aldıktan sonra girmiyor o derslere karnesinide etkilemiyor muaf yazıyor.
- +1 yıl
bak kendin diyorsun hangisini seçiyor diye kimlikte islam yazmaması boş olması bile yeterli eğer müslüman değilse aile okula verilicek bir dilekçe ile muaf tutulabiliyor sadece nüfus cüzdanının dini kısmında islam yazmaması gerekiyor hristiyan yazabilir ya da boş olabilir sene başında o dersleri seçmediysen görmezsin.
- +1 yıl
zaten.
- +1 yıl
napıcanı şaşırıyor ve konudan konuya atlıyorsun ülkede kaçtane klise var haberin yok galiba almanyada ise müslümanlara ırkçılık yapılıyor ve evlerine dükkanlarına saldırılıyor müslüman bir ülkede okullarda hristiyanlık öğretilcek diyorsunda kliseler ne anlamış değilim senin kalkıp eleştirmen için almanyada o olayların yaşanmaması gerekir bence sen demokrasi bilmiyorsun biliyormuş gibi davranıyorsun sadece.
- +1 yıl
almanyadaki okullarda islam öğretilmiyor ama öyle değilmi senin verdin sorunun cevabı belli.sen her islam dinine uyana faşist yobaz gözüyle bakıyorsan daha çok işin var.
Türkiye ISLAM Ülkesidir Ve Zorunlu Din Derside Olacaktır Bu Böyle Biline.
46 Yorumla- +1 yıl
Tam sığırsın olum sen kafir oglu kafirsen sana karışan yok Zorunlu Din dersi tabi olacak sen okula dilecek ile ben soysuz bir kafirim din dersi almak istemiyorum dedin mi zaten o derse girmiyorsum Türkiye Müslüman nufusu %80 i geçkin tabikide din dersi zorunlu olacak moskavanın gayri meşru çocukları sizi burası TÜRKİYE.
- +1 yıl
aslkdaşsldkaldşada sonra bu Türkiye niye başarısız :D
+1 yılkaldırılmalı beyinleri genç yaşta zehirliyo
30 Yorumlaasla kaldırılmamalı müslüman bir ülkede aksine zorumlu olmalı
31 Yorumla
+1 yılneyin mücadelesini veriyosun kardeş. amacın ne. tabiiki kaldırılmamalı.
44 Yorumla- +1 yıl
öylemi çok mu demokratsın sen
+1 yılKaldırılmasın daha çok dinsiz olur ne güzel.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEzanin arapça aslını yasaklayan
Ayasofyayi camilikten müzeye çeviren
Islamiyeti baltalayan
Birisinin müslüman olduğunu yazan bir derste islamiyet ogretiliyor diyorsan
Aklina saygılarımı sunarım04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılIslamiyet devlete karışmasın
Ama Devlet islamiyete karışsin ve onu kontrol etmek için kullansın kalabalıklari.
Mantık bu.
Devlet elini çeksin bu işten bence
Ve cemaatlere bıraksın din egitimini
Sadece ciddi bir şekilde denetlesin.
cemaatler bu işi yapamaz deme
Islamiyeti anlatmak için kitalara dağılan arkadaşlarim var.
Etiyopya gider misin sen?
Cevap sahibi+1 yılBen de farkli düşünmüyorum
Yillarca cemaat yurtlarinda kaldım
Bana çok şey verdiler
Ve gelir nerden gelir
Nereye gider biliyorum
O yüzden maaş alan imam profilini garipsiyorum. Hele merhum mustafa kemal diyen Teşvikiye camii imamini...
Adam allahın dinini baltalamis
Sen kalkmışsin rahmet diliyorsun.
İşte devletin imam hatibi de verilen din eğitimin tam olarak ironik sonucu bu
Evet kaldırılmalı...
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkimin umrunda doğrular dstum konuştuğumuz boşa
10 YorumlaKesinlikle kaldırılmalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşahsen din dersi yüzünden dinden soğudum:/
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhayir kaldirilmamali din toplumun cimento su dur
01 Yorumla
+1 yılkatılıyorum
00 Yorumlakaldırılmamalı.
11 Yorumla
+1 yılKaldirilmamali.
39 Yorumla- +1 yıl
Ayrintili fikih islenmiyo sonuçta temel bilgileri herkes ogrenmeli..
- +1 yıl
Zorundasin arkadasim o ders zorunlu ders ise zorundasin. Ben matematikçi olmayacagim diye matematik dersini reddedemem. Uygulamak zorunda değilsin ama öğrenip sinavini vermek zorundasin
- +1 yıl
Dersin adi zaten din kültürü ve ahlak bilgisi. Sinifin cogunluguna gore mufredati hocalar kendileri belirliyorlar genelde. Sikinti bu zaten. İhtiyac neyse onu ogretiyorlar ben musluman degilim diyen bir ogrenciyede sure ezberletmezlerde baska bir sekilde degerlendirirler..Ateistler genelde kültürlü insanlar olurlar ama daha ülkelerin resmi dinlerinin bile olmadgini varsayan birisin sen azicik kulturlen bnce.
- +1 yıl
Burada mesele var mi yok mu. insan hakkari ihlalinden bahsetmiyoruz. Bu ülkelerin gelişmişlik duzuyleride beni ilgilendirmiyor. Ülkelerin resmi dinleri olabilir. Ama bizim ülkemiz laiktir resmi dini yoktur. Cahillik edeceksen azicik caktirma bari. bizim ülkemizdeki insan hakkari ihlalinide goruyorz. Ayrıca bu din dersleri islamin sahlanmasi aşina değilde dini yönden cahil nesiiler yetstrmk için var. O ayri bir mevzu tabi. Gerçekten İslam adina olsa koymazlardi zaten
- +1 yıl
Ülkelerin dini olmaz. Ülkelerin yasalarında 'resmi din: islam' yazabilir. Ancak bu hiçbir şey ifade etmez. Adı üstünde din bu. Din ve inanç kul ile tanrı arasında bir ilişki biçimi olabilir ancak. Ne demek istediğimi anlamaman cahilin kim olduğunu belli etmiş zaten. 'Resmi din' diye yasalarına yazan ülkeleri saymanı boşuna istemedim, hepsi aptallıktan b*kun içinde boğuluyorlar.
+1 yılKaldırılmamalı
47 Yorumla- +1 yıl
Müslüman bir ülkede kaldırılmamalı bence
- +1 yıl
Cahilmisin Nesin ülkenin dini olur ama bizim ülkemizin yok
- +1 yıl
Bunun cahillikle alakası yok ülkemizde zaten kiliseler, cem evleri gibi ibadet yerleri var ama bu din dersi olmalı. Ortaokullarına imam hatip gelmiş onlara bende karşıyım o kadar kücük çocuklara bu denli din eğitimi verilmesine karşıyım ama İslamiyet ülkesinde din dersi elbette verilmeli. @betülcihangir önce sen üslubunu değiştir sonra gel fikrini söyle, terbiyesiz.
Devamını Gör(35)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası