+1 yılHristiyanım ve çok sorun oluyor. Kurandan bir bölüm okuyor ve bende bütün Kuran çelişkilerini önüne sayıyorum ve o da paçayı kurtaramıyor. Zorunlu olarak bu dersi görmek zorunda olmamamız gerekiyor. İslam ile ilgili gerçekten bir şey öğrenmek istemiyorum. Kendi tercihim ve bu rahatsız edici. Din dersi özellikle ve sadece bir din var. O da İslam. Sanki diğerleri din değilmiş gibi. Diğer dinlere de gerçekten haksızlık yapılıyor. Her üç adımımdan birinde camii görürken sadece bir Kilise var. Birisi şunlara Türkiyenin müslüman bir ülke olmadığını öğretsin.
65 Yorumla- +1 yıl
Almanya Fransada kaç tane cami var? Ayrıca burasi müslümanlığin çoğunlukta olduğu nir ülke. % 97 ve % 3luk kısım. Sana saygı duyuyorum ama sende saygı duymalisin. Klise vqr bildiğim kadarıyla. Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama. Bu benım Almanya'da 3 alımında cami aramam gibi birşey. Kusura bakmayın ama Osmanlı'dan çıktık biz farkındasınız dimi? Osmanlı da dini eğitim zorunluydu.
- +1 yıl
Yani Osmanlı'dan çıktık derken kastım hala beyinlerin dini farklı algıladiklari şekildedir.
- +1 yıl
Kullanıcı adın gibi gereksiz bir bayansın.
- +1 yıl
Aynen öyle :D
En İyi Cevaplar
din dersi kalkmalı bence dini ders olarak yapmaları çok saçma din bir ders değildir çocuklar ailelerinden öğrenir neyi öğrenecekse o konuda zamanı gelince araştırmasını da kendi yapacaktır
118 Yorumla- +1 yıl
@Gercek_İslam Ataturk musluman degildi. Musluman olsa bile dusunceler ayni olacak diye birsey yok. Sonradan gelenlerin oncekileri takip etmesi yerine sorgulamasi daha iyi. Sorguladiginda zaten kendince dogru olani bulacaktir.
- +1 yıl
Müslüman bir insan bunu söylemezki kemalizm aileden dogmusun kemalizn aileden ölücen
Tek geldin tek gidicen zeysah faceden kemalist oldugunu bılıyorum - +1 yıl
@personanongratapng çüşş :) atatürk müslümandı ispet ateisti bırak :D
- +1 yıl
@Gercek_İslam Ne o ya o gecmisten mi geliyorsun sen de bu kadar emin konusuyorsun? Herkesin kendince soylentileri var. Iyi bir arastirip konusmak lazim.
- +1 yıl
Siz kemalizime kurban olun !
- Eğitim & Kariyer konusunda 427 cevap paylaştı.
+1 yılkısmen katılıyorum
bence din dersi olmalı ama sadece İslamdan ibaret olmamalı
daha çok din felsefesi ve dinlerin tarihi vb olmalı
ahlaki değerler üzerinde durulmalı ve genel kültür içermeli102 Yorumla- +1 yıl
eig için teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim.
Eğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Din dersi gençlerin beyin yıkama aracı. mahalle baskısıdır. Demokrasi iddiası olan bir toplumda din dersi olmaz.
55 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler @okyanuss1 Lakin sen de benim gibi cahil zümrenin içinde azınlıkta olanlardansın. baksana 4 tane üye hemen eksiyi basıvermişler. Lakin nedenini yazacak , tartışacak cesaretleri pek yok anlaşılan.
- +1 yıl
Hakettin rica ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılEig arkadaş güldürdü beni hem. Sünnet düğününü destekleyip hemde burada din dersi olmamali diyor. Arkadaş birde soran kişiyi ülkeden bile kovuyor. Iyi ismiş. (: din dersi olmali. Imam hatip okullari olmamali. Özellikle Ortaokulu. Ki zaten din dersinde Ahlak ağırlıkliydi. Sana katılmıyorum bu yüzden. Seninde dediğin gibi bu ülkenin % 95lik kısmı müslüman. ;) % 3 luk kısım için kalkmamali. Imam Hatipe gidip ateist olanları duydum. Dini düzgünce anlatamayanlar yüzünden. Dinse heo erkeklerin hakkını anlatanlar yüzünden. Oysa bizim dinimiz Kadının hakkını en güzel koruyan dindir. Anlamak istemeyene.
Ha seçmeli olmalıdır. Atatürk müslüman değildi diyenede güldüm sadece. Atatürk sadece ülkenin din ibaresini kaldırdı. Iran gibi olmayalim diye. Avrupa ya ozeniyorsunuz anlıyorum da. Çoğu avrupa ülkelerinin din ibaresi Hristiyanliktir ki. Onlarda çoğu klise tarafından yönetildi. :) :) komik olmayın. Insanlari dinden sogutmaktan vazgeçin. Özellikle bunu dindar gecinenler çok yapıyor. Bu yüzden çakma dindarlardqn nefret ediyorum.14 Yorumla- +1 yıl
Bosu bosuna yazmissin yazik !
Cevap sahibi+1 yılNe yalan mı. Daha okumayı bilmeyen cahilmi diyor bunları. ;)
Cevap sahibi+1 yılHemen - vermenden belli :D komik buldum sadece.
Cevap sahibi+1 yıl@soran asagida ki yorumları okudum ve sana hak veridm. Ahlak dersi çıkmalı.
Gizli Üye(30-35)+1 yıldin dersinden kalkmasından yana değilim ama seçmeli olabilir. hristiyanlar için falan. Ancak kesinlikle din dersinin kaliteli olmasından yanayım ülkemizde ne yazıkki din dersi bile kalitesiz olarak işleniyor. Biz okuldayken din dersine boş ders olarak bakardık düşün dinlemezdik bile bana kattığı bişey var mı hiç bilmiyorum o yüzden daha kaliteli işlenmeli çocuklar en azından dinin gereklerini peygamberimizin hayatını öğrenmeli din bir miiletin her şeyidir. bunu bir atatürkçü olarak söylüyorum. atatürkçü olmak dinsiz olmak değildir
10 Yorumla
+1 yılBilmem farkinda misin ama cogunluk bir kenara biz muslam bir ülkeyiz hic dusundun mu?
Asıl müslüman bir ülkede müslüman olmayanlar bunun özel egitimli neresi varsa oraya gitmeliler. nerde görülmüş müsluman ûlkede din dersinin kaldirilmasi. iyi o zaman türkce derside kalksin biz tûrküz ama ingilizce dahil olmak uzere bicok farkli dil ogrenmek isteyenler var ama dili gbi... herkes onlara ozel okullara gitsin genel olan temel dil derside kaldirilsin. nasil bir mantik ayni buna denk geliyo sen dusun.116 Yorumla- +1 yıl
Müslüman bir ülkede değiliz.
- +1 yıl
@RobynDevonne sen oyle san bu ulkede yasamiyosan ya da musluman olmaman bunu degistrmez. nufus cuzdanina bak bakiim.
- +1 yıl
Türkiye'nin dini ibaresi yok! Nüfus cüzdanında Hristiyan da yazar. Ne bu cahillik ya. Önce bir araştır. Somra Sonra bu ülke müslüman de. Müslümanlik çoğunlukta olan bir ülkeyiz
- +1 yıl
Bana klavyede uzaktan hakaret edip cahil demek kolay cik karsima de bakim yiyosa. bakin kimseyi gorusumu begenmesi icin zorlayamam. ama bana bu sekilde yazamazsin. sinirlerimi bozma. beni tanimiyosun ki tanisanda uzaktayim diye boyle konusma cürretinde bulunurdun. ama yanimda haddini bilirdin. o yuzden iki turlude insan ol. ya gorusume saygi duyucaksin ya da yorum yapmiucaksin. cahil diyemezsin bitti .
- +1 yıl
Ha bu arada Osmanlida olsaydın şu an burada bu yorumu yapmadın evinde oturur koca beklerdin. -,-
- +1 yıl
@Gereksizbirbayan he canim he oyleyim sen cok bilgilisin. din dersini istemeyen bir zihniyetin bilgisini bilmem de kafasini kullanabildigine inanmam. istedikleriniz olmiycak bosuna biyerinizi yirtmayin. hadi eyvallah daha dil dökemem
- +1 yıl
Osmanliya kurban ol gereksiz.
- +1 yıl
Git Iranda yasa o zamann. Daha nick anlamını bilmiyorsun cahilsin güzelim cahil ben buradan bunu çıkarırım.
- +1 yıl
Yoo yüzyuze olsaydık daha çok şey derdim malum reelde engelleme yok. Sen saygılı bir eleştiri yaparsın. Saygi duyarım. ;) ama böyle tehdit içerikli bir yorum yaparsan daha fazlası olur. Hiç gerek yok. Cahille muhatab olamam ben. Sen önce kendini geliştir. Her Türk müslüman miz. Islamda zorlama yoktur hak dinlerde vardır. Aslı bozulsada.
- +1 yıl
E bide hak dinlerin bozulmamis sekline inanip islama inanmasakta olur de de tam olsun. neyse gercekten ugrasamiycam. tehtit falan da yoktu. me anlamak istediysen onu anlamissin. istedigimi de soylerim ozgurum. ama sen bir kisiye gerizekali diyemezsin. neyse aradaki farki da anliycak akil yok sende isine bak muhatap olma bencede.
- +1 yıl
Ya bir yuru gitsene ne gereksiz bir insansin gercekten ya tamam sen ne diyosan o bak hadi isine bak lutfen😂
- +1 yıl
Madem öyle erkekler neden Hristiyan ve yahudi ile evlenebilir. Malum sen Müslümansin ya sadece :D :D Allah akıl fikir vermiş kullan diye
- +1 yıl
@Gereksizbirbayan cunku cocuk annenin degil babanim dinine mensup olur. musluman kadin baska dinden bir adamla evlenemez. ama tersi olur sebebi de soyledigm gbi. gerci.. neyse
- +1 yıl
Demek ki çokta dinden çıkmamış bana bu bile saçma gekiyot ya neyse. Valla canım çoğu müslüman olmuyor ;)
- +1 yıl
@Gereksizbirbayan inanirim sana sacma gelir o yuzden konusmaya gerek yok sen herseyi bilirsin ne diyosan o tamam mi hadi ugrasma ugrastirma hadi canm 😉
+1 yılBazı okullarda din kültürü öğretmeni yok ve bu bir adaletsizlik ben sosyal bilgiler öğretmeniyim ve din öğretmeni olmadığı için din kültürü ve ahlak bilgisi dersine giriyorum elimden geleni yapıyorum konuları okuyup düşünüyoruz birlikte çoğu konu ahlaki değerler ben bunları sosyal bilgiler dersinde toplumsal kurallar adı altında zaten işliyorum aslında seçmeli olmalı ve herkes din öğretmeniyle işleyebilmeli
20 Yorumla
+1 yılcamide sokakta eğitim görmemiş insanlar tarafından verilmesi daha tehlikeli camilerde eğitim verilmesi kesinlikle yasaklanmalı imamlar çocuklara nasıl davranılması konusunda eğitim almıyor "din" eğitim almış kişiler tarafından okullarda verilmeli "seçmeli" olarak
21 Yorumlabu nedenle kalkmasına gerek yok, çünkü dini farklı olanlar bu derslerden zaten muaf olabiliyor.. ya aslınd abende dayatmayı sevmiyorum ama bir bakıyorum diğer ülkelere, ne kadar bağlılar dinlerine sırf bu sebep ile okullar bile var.. sanırım biz bazıları yüzünden iyice soğuduk, çünkü dini kullananları gördükçe ister istemez kendini geri çekiyorsun..
51 Yorumla- +1 yıl
Dini siyasi oyuna çevirmeseler sorun olmayacak bu kadar aslında.
- 92 Yorumla
- +1 yıl
Atatürk müslüman değildi diyen cahil insanlara gelsin. Helal olsun gerçek Atatürkçülük budur.
+1 yılDin dersi denince akla hemen Müslümanlık ve İslam geliyor. Din nedir sorgulamalı önce. Din nedir? Din yalnızca İslam dünyasından mı ibarettir? Bizim eğitim sistemimiz din= islam bilinçaltı oluşturuyor. Bu zamana kadar din dersi alan ben hristiyanlık yahudilik ateistlik deistlik agnostik nedir okulda duymadım. Din dersi böyle olacaksa kaldırsın daha iyi. Ben din dersinde dinleri tarafsız bir şekilde tanımayı, din tarihini, din felsefesini öğrenmek isterdim. Eğitim sistemimiz bir çağ geriden geliyor
00 Yorumla1 yıl geçmiş sorunun üstünden yeni görüyorum ama kesinlikle katılıyorum.
Din dersi yerine Voleybol, Tiyatro, Futbol, Basketbol, Yazarlık gibi zorunlu dersler verilmelidir. Müzik ve Resime ağırlık verilmelidir.
Din dersi verilecekse seçmeli olmalı. Tüm dinler inançlar mezhepler anlatılmalıdır.00 Yorumla
+1 yılBence din dersleri tamamen kalkmali. Egitimde yeri olmadigini dusunuyorum. Onun yerine daha yararli seyler ogretilmeli
51 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
+1 yılBence kalkmamalı. Ama sadece İslam'ı da anlatmamalı. Diğer dinlere (ve ateizm, deizm gibi görüşlere/felsefelere) de İslam kadar yer verilmeli. Ama eğer sadece İslam'ı anlatacaksa bence bu tarz bir ders gereksiz. Onun yerine kişiyi geliştirebilecek daha farklı derslere yer verilmeli bence. Örneğin felsefe.
30 YorumlaSoyle ki Musluman nufus icinde bile Sunni Alevi Sii gruplar var. Kalkmasa dahi secmeli ds olabilir. Ama zoraki secmek zorunda birakilan secmelilerden degil
30 Yorumla
+1 yılDinsiz bir millet yaşıyamaz. Din dersi olmalıdır. Ha senin açıdan bakarsak anne babanın kendini eğitmesi bunun yanında devletinde anne babaya eğitim verceği kurumlar veya tekke ve zaviyeler olmalı o zaman din dersi kalkabilir okullardan istediğini elde etmiş olursun.
20 Yorumladin dersi seçmeli olmalıdır. bir dönem seçmeli yaptı akp sonra tekrar zorunlu yaptı neyin kafasındalar hiç anlamıyorum.
30 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 699 cevap paylaştı.
+1 yılülkemizde yabanca okullar var zaten ayrıca devlet okullarında da hristiyanlar bu dersten muaf tutuluyor ahlak da ilk ailede öğrenilen şeydir
24 Yorumla- +1 yıl
Yanılmıyorsam sınavlarda din dersi de soruluyor.
- +1 yıl
@RobynDevonne yeni sistem nasıl bilmiyorum ama benim zamanımda sosyalin son 5 sorusu din kültürü hakkındaydı fakat o sorulara alternatif çözülebilen sorular da vardı
- +1 yıl
Dine ayrı bir bölüm açmışlar ve normal soruluyormuş
- +1 yıl
@RobynDevonne muafiyet gibi bir şey vardır illa ki yeni sistemi bilmeden ne desem boş
din dersini kaldırın , felsefe ve kritik düşünme dersini koyun
214 Yorumla- +1 yıl
Sonra ülkenin % 100 ateist olsun. Burada Müslüman daha çok farkindasin dimi? Seçmeli olmali. Felsefeden nefret ederim zaten.
- +1 yıl
@munkiki helal olsun muhattab olma yobazlarla
- +1 yıl
- +1 yıl
Klavye mağduru oldum. Ya bu ateist lerden ne çok çektik biz ya. O kadar saygı duyuyorum. Ama beyefendi hanımefendi çamur at izi kalsın kafasında sonra. Bize saygı duymuyorsun. Ben sana şu an niye saygı duyuyumm? Yobazmıs Allahın cezası. Siyasi görüşüm CHP ama sırf bu yüzden sizin gibi Atatürk cü görünen ler yüzünden soğudum. Zaten müslüman olan Chpli olamaz dimi?
- +1 yıl
@Gereksizbirbayan ben katma mal mısın? Ateistler seni... tövbe tövbe ya !
- +1 yıl
Valla ne anlamami bekliyorsunuz? Yobazmıs ala ala? Ne yobazlıgimi gördün. Felsefe dersi zaten var. Din dersi seçmeli olmali ki. Kusura bakmda seni bir kaşık suda boğarlar evet burasi müslüman bir ülke değil ama müslüman çok olan bir ülke. Anlatabildim mi?
- +1 yıl
Ben senden dini çok çok daha fazla araştırdım niye körü körüne bağlanayaım bilmediğim bir şeye ala ala :D
- +1 yıl
Valla sizden çok özür diliyorum. Bence de kalkmalı bunun yerine Ahlak dersi gelmeli. Baksana sözde müslüman geçinip neyse. Artık
- +1 yıl
@Gereksizbirbayan hangi cümlen bana cevap anlamadım ama sorgulayan nesilden korkulmamalı isterse ateist olsun isterse müslüman ama sorgulayan insan kimsenin kölesi olmaz , kimseyi efendisi ilan etmez , özgürdür , hürdür din dersi kaldırılmalı tamamen çünkü bu seçmeli ders bile olsa bile o yaştaki çocukların bunların anlayacağı yaş o yaş değil, küçük yaşlarda çocuğa eleştirel yaklaşmayı öğreteceksin ki ileride seçimini dinini aileden bağımsız bir irade ile yapabilsin
- +1 yıl
O konuda hemfikiriz. Bakın ben ortaokulda imamhatipe karşıyım. Ama lise bu ders seçmeli olabilir. Neyse artık. Kalkında Ahlak dersi gelsin yerine. Belki insanlar ahlaki değer öğrenir de cahil kalmaz. -,- tekrar Özür diliyorum sizden.
- +1 yıl
:) :)
Eğitim & Kariyer konusunda 708 cevap paylaştı. Yoo onun yerine dind ersi saatinde diğer dinleri de anlatan hoca getirsinler o zaman
10 Yorumlaisteyen dersi görsün bence saçma acayipte sıkıcı bir ders onun yerine başka bir ders görmek isterdim
10 YorumlaSana katilmiyorum. Din dersi kalkmamalidir sadece secmeli olmalidir. Isteyen gider istemeyen gitmez ama kalkmasi söz konusu olmamali.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSanki din dersinde guzel ahlaktan baska bisey ogretiliyomus gibi konusmayin ya islamiyete dair ogretilen tek sey fatiha suresi
30 YorumlaDin dersi adı fakat yalnızca İslam anlatılıyor bunun adı İslam dersi olmalı.
10 Yorumla
+1 yılSeçmeli ders olmalı, zorunlu ders olmaktan kalkmalı
10 Yorumlakaldırılmalı bu ülkede Müslüman olmayıp kimliğinde müslüman yazan bir çok kişi var
20 YorumlaBir ateist olarak Din dersinin zorunlu olmaması gerektiğini düşünüyorum. Wn azından dinlerdeki tutarsızlıkları görmemi sağladı ama lise boyunca görmekten inanöadığım bir dinin her detayından sorumlu olmaktan bıktım. Girmek istemeyenler 2. Yabancı dilden ekstra derse girsinler. Zaten dersin katsayısı artıyor onları da zodluyor. İsteyenler din dersine devam etsin. Veya din dersinin müfredatı tüm dinleri ve inançları sorgular düzeye çıksın.
00 YorumlaDin dersi kalkmalıdır din dersi görmüyoruz ki İSLAM dersi görüyoruz diger dinlere çamuru at izi kalsın
10 Yorumla
+1 yılHayır din kültürü dersi verilmeli ama tüm dinler işlenmesi sadece islam değil öğrencilerin tüm dinleri öğrenip kendi yollarını seçmeleri lazım
20 Yorumla
+1 yılKalkmalı yerine bütün dinleri öğreten bir ders getirilmelidir.
30 Yorumla
+1 yılDin kültürü dersin de kültür dersi ceriliyor din değil
20 YorumlaSana katılıyorum biz hristiyan'larada saygı duyulmalı
20 Yorumla
+1 yılSana katılmıyorum. Demokraside bile çoğunluğun dediğine bakılır. Seçimlerde çok oy alan kazanır. Bizde çoğunluğu müslüman olan bir ülkeyiz bu yüzden genele göre eğitim verilmeli. Ayrıca din dersinde diğer diblerde anlatılıyor islam dersi değil bu.
12 Yorumla- +1 yıl
Bir sayfa Hristiyanlık ve Yahudilik. Diğer tüm sayfalar Müslümanlık.
ben şu an 4-5 tane ezbere dua biliyorsam okulda öğrendiğim din dersi sayesindedir. bence kalkmamalı.
50 Yorumla
+1 yılKavranmayan birşey var okuduğu dersi islam dersi sananlar.. Din kültürü ve ahlak bilgisi bütün dinleri kapsayan ve dinlere göre ahlak kurallarını bilmesidir.
20 Yorumla
+1 yılKatılmıyorum. Bu ülkede bir sürü dini inancı ve görüşü olan insanlar var kimse sırf bu ülkede çoğunluk müslüman diye din dersini görmek zorunda değil.
30 Yorumla
+1 yılSana katılmıyorum zaten Müslüman olmayan insanlara karşı din derslerine girme zorunluluğu yok sırf %3 luk bir bolum yüzünden böyle bir dersin kaldırılması saçma olur
11 Yorumla- +1 yıl
Kimlikte %3 ama gerçekte inan daha fazlası başka dinlere mensuptur. daha konuşmayı öğrenmeden kimliğe müslüman diye yapıştırıyorlar :/
+1 yılDin kültürü dersi sadece öğrenim değil aynı zamanda bir eğitimdir. Gereklidir.
00 YorumlaHer zaman çoģunluk kazanır evlat.. sana katilmiyorum.
20 Yorumla
+1 yılManyak mısın bee. %97 müslüman bir ülkede din dersi kalkar mı. Allahım sen böyle insanların umuduna koyma bizi.
10 Yorumla
+1 yılDin dersi olduğu halde sapıtmışsınız, kaldırılınca ne halt edeceğinizi Allah bilir.
10 Yorumla
+1 yılkatilmiyorum, din dersi olmasaydi biz cahillerde olurdu ve surekli haramlarda dusmus olacaktik bunu icin ders sayesinde sapitmiyoruz
10 Yorumla
+1 yılkalkmalıdır zaten genelde din dersi dalgaya alınır öğrenciler ortamı kurup kendi hallerine takılırlar boş ders havası vakit kaybı hiç gerek yok.
00 YorumlaDin dersi dediğimiz sadece islamiyeti kapsamıyor. Orda tüm dinleri öğretiyorlar sana
25 Yorumla- +1 yıl
Şimdiki sistem değişti galiba eskiden medrese gibi çalışıyordu :)
- +1 yıl
Tum dinleri mi ogretiyorlar? Ogrendigim sey muhammedin hayati filandi
- +1 yıl
@personanongratapng evet önceden hep muhammed şöyle muhammed böyle, ama geçen sene girdiğim din dersinde tüm dinleri tanıtmıştı ama neden hep din hocaları müslüman ve ortadaki sohbet konusu islam üzerine oluyor anlanıyorum, herkes bu ülkenin %99unu müslüman sanıyor oysa bana göre %70 müslüman
- +1 yıl
@GlowInTheDark bence din okulda ogrenilecek birsey degil. Heleki zorunlusu dahada igrenc
- +1 yıl
@personanongratapng tabiki de niye saçma sapan yalan hikayelerin olduğu en önemlisi ne benim ne de çocuğumun öğrenmesini istemediğim bir şeyi nasıl olurda zorunlu hale getirirsin.
- Eğitim & Kariyer konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılDevletin çoğunluğa hiet götürmesi zorunluluktur ama azınlık dinler. hakkında herhangi bir şey yapılmaması aykırı.
00 Yorumla Seçmeli olmalı, fakat zorunlu seçmeli değil.
30 YorumlaOldu iki inek iki papaz iki haham da atayalim ya bu din niye size batiyo
20 YorumlaOldu... andımız kaldırttınız ülkede yaşayan Türk olmayanlar var diye Ne mutlu TÜKÜM demek ırkçılık oldu... din ve ahlak kültürü dersinide kaldırın sonra başlarız amerikan marşlarına glory glory glory...
02 Yorumla- +1 yıl
haahhahahaha pis cahil güldürdün mk :D
+1 yılSeçmeli olmalı..
30 Yorumlaseks dersi olsa balıklama dalar millet
10 YorumlaKalkmalı.
30 YorumlaKatılmıyorum. Seçmeli olması yeterli.
10 YorumlaDini farkli olanlar bu derslerden muaf tutuluyor.
20 Yorumlazaten müslüman olmayan o derslerden muaf tutuluyo
10 YorumlaSeçmeli olmalı
10 Yorumla
+1 yılSana katılmıyorum
50 YorumlaKalkmasin ama zorunlu da olmasin
10 Yorumla
+1 yıldin dersi kalkmalı
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBütün toplar katılıyomuş.
00 Yorumla
+1 yılHAYIR!!! Bunu yapana hakkımı helal etmem
22 Yorumla- +1 yıl
Senin kimin üzerinde ne hakkın var ki?
- +1 yıl
Ben bu topraklarda yaşıyorsam benim yaşadığım topraklar üzerinde benim adıma akrar veriliyorsa sence bana hak geçmemiş midir?
Kalkmalidir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence de kalmalıdır.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkalkmamalı.
20 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler