Ya bırakın bu işleri yüzde doksan muslumanmis. Hirsizi Cumhurbaşkanı yapan toplumda yüzde doksan ne arar.. Ben evladım olunca dinide kuranida kendim ogretirim. Allah akil vermiş fikir vermiş üstüne bir de kuranı göndermiş içinde de herşeyi anlatmış. Ben niye evladimi hükümetin ne üdüğü belli olmayan dincilerine teslim edecem. Bugüne kadar hiç hükümete karşı olan dinciye denk gelmedim. Zaten bir kismida cemaatle ilişkilerin iyi olduğu dönemde sınav sorularını çalma torpille atanma yollarıyla atandı. YGS soruları çalındı ilahiyatlara kazmalari doldurdular falan. Siz diyorsunuz ki yüzde doksanı müslüman olan bir yerde din dersi zorunlu olacak.. Bence siz dini bilmediğiniz için birileri ogretsin derdindesiniz. Zaten akli başında bir adam bu hükümetin kurduğu düzende evladını zebil etmez. Sen niye ogretemiyorsun çocuğuna bir b*k bilmiyorsun da ondan bir b*k bilseydin zaten burada yobaz yobaz konuşmazdın. Dinde kimse kimseyi zorlamaz kimse kimseye bir şey ogretemez. Aile din terbiyesini verir çocuk detaylarını acar kurana öğrenir. Dini öğretmek peygamberlere has bir şeydir. Bizler sadece kendi aramızda istişare yapmakla sinirliyiz. Aksi halde din ogretiyorum diye fetolar cübbeli ahmetler gayri menkul zengini nihat hatipoglular ve bunun gibi bir sürü maun suresinin ithaf edildiği şahıslar ortaya çıkar. Allah bizi yaratırken ve indirdiği kitabi yazarken bizim okuduğumuzda anlayacagimizi bildiği için son peygamber gönderdi. Ramazanda koca koca insanlar utanmadan zengin olan nihat hatipoglunu daha da zengin ediyorlar. Allah diyor ki biz bu kitapta herşeyi acikladik. Ve ilk ayeti de oku ama siz birileri çocuğumuza din ogretsin diye yirtiniyorsunuz. Sonra ne mi oluyo çok çok şanslıysanız sorgucu bir beyin yetişiyor sorgulaması anlamasına sebebiyet veriyor. Ama genelde tek tip beyin üretiyorlar bu ogretenler sonra bu beyinleri sağ babam sağ. Ortadogudaysan isidci olur salakca savasirsin. Turkiyedeysen hırsızlara alkış tutarsin bu kadar basit.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 498 cevap paylaştı.
+1 yılŞu konu yıllar yılı bu ülkede gereksizliğin dik alasıdır. Atı alan Üsküdar'ı geçmişken hatta uzaya gitmişken biz hala bu konuda takılıp kalmış bir milletiz.
Pek çok üyenin dediği gibi eğer İslam dininde zorlama yoksa bu mecburiyet neden?
İlaveten bilmem neyin başkanı, adı lazım olmayan şahıs çıkıp diyor ki; "din kültürü ve ahlak dersi olmazsa şu gelir bu gelir" el insaf yahu!
Bunca yıldır o tahta sıralardan geçen ve din dersine katılan pek çok sözde Müslümanın yemediği halt mı kalmış?
Yakmadığı can mı kalmış ki böyle gereksiz ve akılsız bir söylemde bulunmuş bu adı lazım olmayan şahıs.
Zira o sıralardan geçip, o dersi görüp bugün milletin anasını ağlatan devlet erkanı nedir necidir? Bir de bu adamlar tekerleme misali Allah, din iman diyerek her fırsatta ötüyorlar.
Din, insanın kendi içinde yaşaması gereken bir olgudur. Zorlamak, zorla öğretmek ve öğrendiğinde milletin gözüne soka soka bunu herkese göstermek ne zamandan beridir sevap?02 Yorumla
Soran+1 yılHaha en iğrenç şeyler de imamlardan hacı hoca takımından çıkıyor nedense :)
- +1 yıl
O başka bir konu ama Osmanlı'nın sonunu getiren de bu olmuştur. Herkes ileriye gittikçe padişah ve tayfası geriye gitmiştir.
Eğitim & Kariyer konusunda 576 cevap paylaştı. Türkiye'nin pek çok konu da diğer dünya ülkelerini geriden takip ettiği düşünülürse neden birileri bu konuları yüz yıl önce aşmışken bizim hala bu noktada olduğumuz anlaşılır...
Sadece Avrupa'da değil birilerinin beğenmediği bazı Uzak Doğu ülkeleri bile bu din çatışmaları konusunu çoktan aşmış. Bilime, sanata, adalet ve özgürlüğe odaklanmıştır.
İnancın bireysel bir olgu olduğunu inancı kişinin özgür iradesi ile seçmesi gerektiğini bilen pek az kişi var bu ülkede. Doğar doğmaz zorunlu bir din seçiliyor bizim yerimize zaten...10 Yorumla
Dinde zorlama yoksa neden zorunlu oluyor peki?
Seçmeli olsun, zaten dersi görmek isteyen seçer.3312 Yorumla- +1 yıl
@Brkmn 8. sınıfa giden bir çocuk bu meseleyi kafaya takmaz bunu onlardan cok kafaya takanlar sizsiniz. Anca lisede düşünebilir bu konuyu. Eğer zorunluluk varsa gider hocasına düzgün bir şekilde durumu açıklar hiçbir bilgim yok öğrenmek de istemiyorum der o not bir şekilde 45 veya 50 geçme notu neyse artık ona tamamlanır. Ben inanmıyorum hiçbir din hocası öğrencisini sırf din dersini veremedi diye sınıfı tekrarlatsın. Siz gördünüz mü?
- +1 yıl
Cinsellik le ilgili bir ders olsa olsun olsun baksana kizlara birisi bile evet dememis sonrada ask diye birsey kalmamis 1. gun elle 2. belle diye yaziyorsunuz din toplumu duzene sokar duzene dersler az da etki gosterse yeterlidir
- +1 yıl
Basta amcam olmak uzere, bir cok arkadasim alevi oldugu icin zorla tahtaya kaldirildi, dini bilgileri yuksek degildi, o yuzden hoca bilerek tahtaya kaldirip dusuk not veriyordu.
Alevilere dinsiz diyebilirsiniz ama herkes dini ogrenmek zorunda degil, ateistler basta olmak uzere.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
Din dersi zaten zoeunlu değil kardeşim din kültürü ve ahlak bilgisi dinimizdeki ahlak ve dinimizin kültürü ve dinler arası kültür zorunlu ve bence zorunluda olmalı en azından 1-2 kişi bişeylerden korkup vaz geçiyo misal tecavüz kız kardeşinize nasıl iyimi?
12 Yorumla
Soran+1 yılİmamlar ve dinciler tecavüz ediyor en çok :)
+1 yılseçmeli olmalı.. hemde her dini din adamalrı anlatmalı hristiyanlıgı pederler islamı imamlar anlatmalı kalkıpda din kültürü dersi diye hrsitiyanlık gösterirsen imam anlatırsa bunun degeri ne zaten türkyiede din dersleri sünni islam dayaması başka bir şey değil zaten diğer dinlere karşı taraflı yaklaşım yapıyor diyanet diğer dinlere çamur atarak islamı övüyor
32 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın diğer dinler bozulmuş sapkınca olarak anlatılıyor
- +1 yıl
evet aynen öyle bir defasında din dersi hocam lisede iken bu dünyada acılar gözyaşları haksızlıklar zulümler varsa sebebi Hristiyan inancını yeryüzünde olmasıdır Bu inanç silinirse yeryüzünden acı keder herşey gidecek demişti daha 16-17 yaşında bir beyinken bizlere
Bir sınıfta 30 kişi varsa en az 29'u müslümandır, doğru mu? Çocuklar o yaşlarda bunu düşünecek kapasitede değiller, anca lisede düşünebilirler bunu. Bana şunu söyle din dersinden dolayı sınıfta kalan 1 kişi tanıyo musun? Adamlar lise sınavlarında bile abdest almayı soruyolar daha ne yapsınlar? Ha o da beni ilgilendirmez diyosan gider hocaya adam gibi derdini anlatırsın ben senin dinine inanmıyorum hiçbir halt bilmiyorum arkadaşım ben ne yapıcam dersin, ben eminim ki her hoca 45 e tamamlar notu. Ha sizin amacınız polemik yaratmaksa onu bilemicem ama bu ülke böyle saçma sapan şeylerle uğraşcağına keşke gündemlerle ilgilense de biraz dünyadan haberleri olsa.
01 Yorumla
Soran+1 yılAçıp müfredat konularına bir bak istersen... baştan sona peygamberin hayatından tut ölümünden sonrası islamın nasıl yayıldığı mezhepleri bin tane konu var öyle basit değil artık.
şimdiki ergenlere din eğitimini seçmeli yapmak he hahaha. yaw siz neyin peşindesiniz gençlerin aklı bir karış havada. çocuklar bali haftada 2 saat din dersi görüyorlarda ahlak ve iman öğreniyorlar. he derdin kızının veya oğlunun din dersini görmesini istemiyorsan alırsın o derslerde izin kağıdı olur biter. kendi din sıkıntını neden burada paylaşıp milletin aklını bulandırıyorsun. bu arada not, sağlam imanı olan böyle bir başlık atmaz. sakın bana masal anlatma imanım var flan. sorunlu olacak kardeşim bu kadar. dinin yoksa git rahip okuluna,,
015 Yorumla
Soran+1 yılSonuçta inançları var ve kendi ülkelerinde zorla hristiyanlık öğretmiyor çoğu?
Soran+1 yılHakaret etmekten başka bişeye çalışmıyor o pigme beyniniz bu yüzden iğreniyorum hepinizden hakaretin arkasına sığınan acizler.
Soran+1 yılBizde de din demek para demek :) Bkz: tayyip ve cemaat team
Soran+1 yılAyrıca onlarda da dindar ve muhafazakar kesimler var
Soran+1 yılHakaret edince haklı çıkmıyorsun önce bunu o beynine bir sok tabi varsa, ben savaş falan açmıyorum kaldırmalı da demedim seçmeli olsun almak isteyen yine alır, öğrenmek istemeyene veya müslüman olmayana "hayııır öğreneceksin" demek neyin kafası anlamıyorum... Neyse yazma daha fazla.
- +1 yıl
işte yine beyninin olmadığının bir kanıtı. üretemiyorsun neden biliyormusun. nüfusun neredeyse %90 nının müslüman olan bir ülkede sen din dersini seçmeli yapamazsın. yaparsan eğer bundan 100 yıl sonra ülkede din ve ahlak namına hiçbirşey kalmaz. aynı avrupa gibi. azınlık değil çoğunluğun dediği olur. sen çocuğunu mümkünse okula gönderme. hatta mümkünse hiç çocuk yapma, çünkü senden ikincisi fazla gelir dünyaya,,
Soran+1 yılİmamhatibe giden çoğu arkadaşım ateist. Sen zorla gösterirsen asıl insanlar soğuyacak ve din namına bişey kalmayacak, ahlak konusunda katılmıyorum çünkü deist halimle çoğu müslümandan daha düzgün yaşıyorum.
- +1 yıl
Koskoca osmanlı imparatorluğu islam ile yükselmiş, senin gibi dinsiz biri yüzünden çökmüştür. geleceği görmek istersen geçmişe bak. ayrıca senin düzgün yaşamak kavramını çözedim gerçi çokta önemli degil, çünkü dini olmayanın ahlaki değeri ne boyutta olur bilinir. sen git kendi dinini içinde yaşa, burası gelecegin osmanlı imparatorlugun başkent ülkesi,,
Soran+1 yılŞimdi cevap yazardım da parmaklarıma yazık, değmezsin.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinde zorlama yoktur sözünü yanlış anlayan bir milletiz. Din konusunda herkes serbesttir. Din seçme ve müslüman olma konusunda zorlama yoktur. Din derslerinde müslüman ol diye zorlayan da yok. Ve ayrıca liselerde ve ortaokullarda görülen temel dini bilgiler dersleri var seçmeli orada da sadece islam değil diğer dinler hakkında da bilgiler veriliyor. İslamın çoğunlukta olduğu bir ülkede din dersinin olması lazım. Çünkü bu eğitimi ailesinden dahi almayan bir sure dahi bilmeyen insanlarımız yetişiyor. Annesi babası müslümanken çocuklar ateist oluyor. Bu nasıl yetiştirme biçimidir. Din derslerinde diğer dinden olan vatandaşlar da dinimiz hakkında bilgi sahibi oluyor bence kötü bir şey değil.
05 Yorumla
Soran+1 yıl"Annesi babası müslümanken çocuklar ateist oluyor. Bu nasıl yetiştirme biçimidir.." Bu cümleden sonra seninle muhatap olamayacağım kusur bakma... Ateistler adam mı kesiyor? Araştırmıştır düşünmüştür ve kararını vermiştir anne babamızın malı mıyız?
Cevap sahibi+1 yılAnne babamızın malı değiliz ama din konusunda ilk eğitimi onlardan alırız. İslam kavramlarını iyi bilen ve uygulayan insanlar zaten islamiyetten sapmaz. İyi gelecek istiyorsak dinini islamiyeti iyi bilen çocuklar yetiştirmeliyiz. Herkes istediği dini seçmekte özgür ama ben elhamdülillah müslümanım ve çocuğumunda dini görevlerini en iyi şekilde yerine getiren bir insan olarak yaşamasını isterim. Bu hayatın bir sonu var ve Allah sevgisi içinde olan insandan zarar gelmez. Bizim dinimiz islamsa ve bu ülke topraklarında yaşıyorsak hem dinimize hem milletimize sahip çıkmamız gerekir.
- +1 yıl
iyi güldüm kardeş :dd bir kitapları incele kardeşlerimin defalarca kitaplarını inceledim ortaokul oğrencilerinde kaba taslakca yahudilik hristiyanlık diye din var onlarında elcileri sunlar diyorlar bir bolum geriye kalan kocaman kitap İslam tarafsızca anlatılmalı hepsine eşit ağırlık gösterilmeli ama bizim öğretmenlerimiz hata yapabilir direkmen İslamı anlatsınlar ama seçmeli olsun gorusundeyim
Soran+1 yılOrtaokul yerine lise lise 2-3-4 kitaplarına bakarsan anlarsın canım
Cevap sahibi+1 yılİslam seçmeli olsa hangi biri seçecek Allah aşkına? Ben sanmıyorum yani. Bende bazı liselerdeki kitapları inceledim ve ayrıntıya girenler de vardı. İslamın yaygın olduğu bir ülkede yaşıyoruz ağırlıklı olarak dinimizin öğretilmesi sence de mantıklı değil mi? Peygamber efendimiz islamiyeti yayma ve islami görevlerimizi yerine getirmemizi söylemiş. Bizim de bunları yapmamız gerek. İslamda zorlama yoktur. Adama illa sen Müslüman olacaksın denilmez ama ortaokul ve lise kitaplarına bakarsan islam dini bile öylesine anlatılmış hiç birinde ayrıntı yok. Adamların sınavlarda sordukları soruları gördüm yiğenlerimden. Kalkıp sana orada hatim yaptırmıyor ya da kuran okutmuyor. Sadece temel şeyleri öğretiyor. Onda da illa bunları yapacaksın diye zorlamıyor.
Seçmeli olmalı.. Eğer illa ki zorunlu olacaksa da tüm dünya dinleri ve inançları hakkında bilgi verilmeli, sadece islamiyetle sınırlamak çok saçma.
43 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum
Soran+1 yılBütün dinleri eşit şekilde ve tarafsız anlatacaklarsa zorunlu olsun ama bu bildiğin islamı övme ve diğer inançları yerin dibine sokma dersi.
+1 yılMadem zorunlu yapacaklar bütün dinleri anlatsınlar adam gibi o zaman. Tek bir inancı insanlara yıllarca anlatıp inanmasını beklemek zorbalıktır!!
31 Yorumla
Soran+1 yılDoğru
Dinde zorlama müslüman olmayanlar için yoktur. Müslüman bir fert dinini yaşamaya öğrenmeye mecbur edilmiştir. Allahın hükümlerini yargılamak dinden çıkmaktır. İşinize gelmiyorsa çocuğunuzu gayrimüslim mekteplerine gönderirseniz, veya yurtdışında okutursunuz.
34 Yorumla- +1 yıl
islamı senin anladığın gibi anlamak zorunda mı herkes? Sen senin gibi düşünmeyene/inanmayana dinin ve ülkenin dışını gösterme hakkını nerden buluyorsun? Göreceksin; en çok zorla okutulan o çocuklar dine düşman olacaklar.
- +1 yıl
Fakat dinde bir sürü yorum farklılıkları var. Bir sürü ayrı dini oluşum var ve hepsi birbirini tekfir ediyor. Tek doğru benim. "Ümmetim 70küsür gruba bölünecek, biri hakikat üzere olacak.." Herkes kendini hakikat üzere ilan ediyor.
Şimdi benim dini algılayış biçimim, dini yorumum diyanetle paralellik göstermiyor. "Ben çocuğumun sunni saltanatını din edinmesini istemiyorum" diyen bir aile ne yapacak.
Gelişmiş ülkelerde din eğitimini vakıflar verir. Devlet değil. Sen kendine yakın bulunduğun bir cemaati desteklersin ve eğitimini onlar verir. Devlet kontrolünde tabi. Militan, yobaz yetiştirmezsin. Sence? - +1 yıl
Haklısın zaten. Resmi din algısı yaratmak için kuruldu diyanet. Devlet bu alanlarda özgürlük sağlamalı. Kontrol mekanizması olmalı işte. Yoksa bırak din eğitimini hosteslik eğitimini bile devlet kontrolü olmadan verme taraftarı değilim.
İyi bayramlar
+1 yılÇocukların dinden soğumamasını istiyorsanız seçmeli yaparsınız. Allahın ispatında varlıklar kendi kendine yaratılamayacağı için ancak sonsuz güç sahibi kendinden varolmuş allah tarafından yaratılmıştır diyen bir din öğretmenimiz vardı zamanında
20 Yorumla
+1 yılİyilik yapmak zorunlu olduğu için değil, yapılmak istendiği için iyidir. İçinden geldiğinde iyilik iyiliktir. Bana bunu hiçbir din öğretmedi. Aksine her din dersinde nefret ettim dinden. Hiç bir zaman da seçmeli derslerimi ben seçmedim... Şu an bu konu televizyon kanallarında çıkıyor tartışılıyorsa, çakma osmanlı gerzekleri hortluyor demektir.
00 YorumlaKendi dininin ne zorunlu olmasi gerek ne secmeli. zorunlu olsa ne ogretiliyo sanki hosgoruden sevgiden temizlikten bahsediliyo ne zarari var bizlere. en boşladigimiz umursamadigimiz ders degilmiydi zaten. bence bir yararida yok zararida. secmeli olsa kac kisi secicek hic. kendi dini hakkinda bilgi almak istemeyen buyursun dinini degistirsin o zaman. bana 2 secenekte sacma geliyo
00 Yorumla
+1 yılSeçmeli şıkkına bastım ama ben hiç olmamasından yanayım. 13 yıl din dersi gördüm. Din dersinde 13 yıl boyunca 2-3 sure ezberletmek ve bir kaç palavra sıkmak dışında hiçbir şey yapmıyorlar. Öğretmenler bile din hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyor. Sadece müfredatı biliyorlar. Öğrencilere hiçbir şey kattığı yok. Seküler devlete aykırı, daha sayabilirim...
00 YorumlaSecmeli olsun. Dinde zorlama yoktur. (musluman bir ulkede olmamiz bunu degistirmez) zorlamadan kastimda ders goruyorduk fakat ha girmisinn ha girmemisin ayni :D
16 Yorumla
Soran+1 yılHayır müfredat çok ağır artık açıp bak istersen
Soran+1 yılİstediği cevabı alamayınca atarlananlar derneği
Soran+1 yılNe alaka be? Kaldırılsın mı dedik?
Çok zeki arkadaşlarım, dinde zorlama yok denmesinin sebebi; yeni müslüman olmuş birisine karşı söylenmiştir. birbirimize dini anlatmakla yükümlüyüz biz. seçilen en iyi cevaba bak ya. bu kadar basit olmayın
20 Yorumla
+1 yılmesela hollandada her türlü din dersi verilir tek derste. Öyle yapılsa sorun değil aslında ama biz"Hmmmm sünniyiz müslümanız illa ki olacak, HÖT!"deniyor kafir diyorlar sonra. Sanki ülkede hristiyan yok musevi yok katolik yok. Ben elhamdülillah müslümanım ama bana eğer hollandada paso hristiyanlık dersi diye dayatılsaydı kıyameti koparırdım. Herkesin dini kendine ve saygı duyulmalı.
10 YorumlaHerkes Türk değil diye andımız kaldırıldı
herkes de müslüman değil demezler mi adama40 Yorumla%90'ın Müslüman olduğu bir ülkede böyle bir sorunun sorulması bile abestir. Zorunlu olması zorla "Müslüman olacaksın" demeye gelmiyor. Ama Müslüman aile çocuğu isen elbette öğrenmelisin. Tabi bunun yanında keşke gerçekten din dersi olsaydı.
012 Yorumla
Soran+1 yılAileleri öğretsin öyleyse... Herkes müslüman olabilir ama herkes din bilmek zorunda değil, kişisel bir şey bu.
- +1 yıl
Bu nasıl bir tezat. Herkes Müslüman olabilir ama herkes din bilmek zorunda değil! Kaçıncı sınıf öğrencisisin bilmiyorum ama çok çelişkili bir cümle kurmuşsun. Müslüman olmak "Ben Müslümanım" demekle olmuyor. Ya da "Hıristiyanım" demekle de Hıristiyan olunmuyor. Her dinin kendine göre kural ve kaideleri var ve bunlar öğrenilip uygulanarak ancak o dine müntesip olunur. Aileleri öğretiyor zaten, okulda da öğretilsin rahatsız eden durum ne?
Soran+1 yılBir dine aitse o dini bilmek zorunda değil evet, kendini ilgilendirir bu... Çok isterse gitsin kendi araştırsın kimseye zorla din öğretemezsin
Soran+1 yılKomik duruma düştüğüm falan yok... Kanunsal olarak bilmek zorunda değil, başka yönden bakarsan araştırıp bilgilenmesi gerek evet ama devlet tarafından zorla öğretilmek zorunda değil...
Kaldı ki çoğunluk müslüman ama deistim benim suçum ne, ben niye ibadetleri ve islam tarihini en ince ayrıntısına kadar öğreneyim ki... Git dilekçe yaz diyeceksin, yazdım diyelim benim müslüman olmadığımı herkes öğrenecek ve bu yüzden herkes bana ters davranacak bütün bunlara yaşamak zorunda mıyım?- +1 yıl
Bu konuyu özel olarak uzun uzun yazmak isterdim fakat buna sen müsaade eder misin bilmiyorum. Fakat şunu söylemem gerekiyor. Kanunlarda "Çoğunluk-azınlık" diye bir kavram vardır. Cumhuriyet tarihinden beri de bu, bu şekilde kabul ediliyor. Dolayısıyla deist sayısının %1 kadar bile olmadığı bir ülkede "Benim suçum ne?" demen azınlık hukukuna ayrkırılık olur ki bu da devlet yasası...
Soran+1 yılBu kadar da abartma ayrıca... Bunun alevisi hristiyanı ateisti deisti derken sünni müslüman sayısı %70-80 eder. Bazı konularda azınlık çoğunluğa uyar ama söz konusu 4 yıllık kocaman bir eğitimse bu şekilde dayatma yapılamaz.. Ayrıca kaldırılsın diyen de yok, isteyen alıcak istemeyen almayacak dayatmanın mantığı ne?
- +1 yıl
Sünni olmayan Müslümanlar yok mu? Alevilik bir din değil, mezheptir. Aslında İslam'ın bir mezhebidir, sonradan (Bir kısmı) din olarak görmüş olabilir. Diğer dinlere bağlı kişilerin sayısını da toplasan yine ülkenin %90'ı Müslüman. Azınlık çoğunluk isteklere göre değerlendirilmiyor maalesef. Öyle olsa bu ülkede kan gövdeyi götürür. Herkes kendi için bir şey istese ülkede ne düzen kalır ne istikrar. Bazı şeylere uyulmak zorunda. Bir dönem tesettür yasaklandığında çoğunluk olmasına rağmen itiraz kabul edilmedi hem de o zamanlar da din dersi mecburiydi. İroni de olsa öyle. Kuralcı ve devletçi değilim, laik düzeni hele hiç sevmem fakat maalesef laik düzendeyiz. Şeriatte olsan istediğin hakkı zaten alırdın.
Soran+1 yılOkullardaki din dersleri sünni inancına göre anlatılıyor.. Ve artık insanlar hızla ateist deist vs. oluyor, %90 kalmadı artık geçin bunları
- +1 yıl
BU KS dışında kendinin deist olduğunu söyleyenle karşılaşmadım açıkçası. Beni bağlamaz. Kolay yaşamak isteyenler deist olurlar. %90 olmasa bile yine çoğunlukta. Ne zaman bir tane deist cumhurbaşkanı gelirse o zaman haklarınızı verir. Şimdilik (Laik hem de Müslüman) biri var. Her ne kadar iki kavram zıt olsa da öyle.
Soran+1 yılEvet söylemiyoruz çünkü toplum tarafından dışlanacağımızın farkındayız. Kolay yaşamak için de deist değilim içki içmiyorum sigara kullanmıyorum 23 yaşında bakireyim ve çoğu müslüman bunların hepsini yapıyor arkadaşım geç klasik lafları.
- +1 yıl
Neden deistsin sorusunu burada sormam, din dersi de verecek değilim. Yapan kişi sadece Müslüman olur. Okula gidip kayıt yaptıran kişi "Öğrenci" olur ancak "Mezun" olmak farklı bir şeydir. İman ile İslam arasında da böyle bir fark vardır. Uzun mesele. En nihayetinde kimse kimseyi öldürmez. En azından biri bana deist olduğunu söylerse sadece nedenlerine ve şikayetlerine iner, anlatmaya çalışırım. "Dinde zorlama yoktur." Dinlerde zorlama vardır. Karıştırmamak gerek.
Gizli Üye(30-35)+1 yıldin dersini çok severim sanırım hocayla alakalı bişey. din dersi olmasa bn dini bilgileri duaları öğrenemezdim. bana zararı yok faydası var. kapalı falan değilim :D dinde zorlama yok haklısında bnce küçük yaştan bazı şeyleri öğrenmeli çocuklar sonra dinsiz olmasınlar başımıza. bir zararı yok bnce
00 Yorumlabu ülkede ezan dinmez bayrak inmez bu ülke için koşarak ölüme gidenler allah allah dediler. sen kimsinki bu vatanda böylesi konuşuyosun gafil. avrupa insan haklarından bahsediyosun bişey biliyomuş gibi. bana kuranı kerimden okuda anlat. sizin bu toprakta yeriniz yok defolun gidin birde öğretmen felan oluyonuz başımıza belasınız ama deşifre olucaksınız sonuçlarınada katlanacaksınız bu ülke bedava değil. ermeni yavrularısınız
01 Yorumla- +1 yıl
hoşgörüne bayıldım:)
türkiyede sadece türkler yasamıyor dıye andımız kaldırıldı
türkiyede sadece muslumanlarda yasamıyor zorunlu dın dersıde kaldırılsın70 Yorumla
+1 yılOlaya istediginiz yerden bakmayip genel bakarsaniz hersey daha guzel olacak. dersin adi din kulturu ve AHLAK BİLGİSİ. Farkli dinlerin ve kitaplarin tanitildigi bu derse ahlak bilgisinin verildiginide unutmayalim.
04 Yorumla
Soran+1 yılDiğer dinler bozulmuş ve saptırılmış olarak anlatılıyor ve islam övülüyor.. Tarafsız anlatılcaksa zorunlu olsun zaten
- +1 yıl
Musluman bir ulkede yasiyorsaniz islam dininin dogrulugunu anlatmak gayet dogal. Baska bir ulkede olsaniz o ulkeye ait dinin anlatilmasi yine bu kadar zorunuza gidecek miydi?
Soran+1 yılEvet tarafsız anlatılmalı
- +1 yıl
Kimse zorla musluman ol demiyor derste. Musluman ulkede muslumanligi anlatmak gayet tabii. Siz tarafsiz anlatilmasini istesenizde konustuklarinizdan anliyorumki kendi dininiz anlatilip benimsetilmeye calisilmasi cok hosunuza gidecektir.
Don dersi sevmeli olsun müslüman olanlara zorunlu secmeli olarak verilsin. Diger arkadaslara secim şansı sunulsun. Ben elhamdulillah muslumanim ama bunun boyle olmasi gerektigini düşünüyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılZaten öyle ama o zaman da müslüman olmadığımı herkes öğrencek ve benden nefret edecekler benim inancım kendime bilmelerini istemiyorum özel bişey bu
Soran+1 yılSenin için öyle ama çoğunluk böyle değil.
Dinde zorlama yoktur tabi sonunlarına katlanmak kaydıyla :) uyuz oluyorum dinde zorlama yoktur diyenlere dinin islamla yükümlülüklerini yerine getireceksin tamam bunu diyorum 5 vakit kılmıyorum namazımı ama Allah ona göre muamele yapacak banada ama çocuklarmıza bu eğitimi vermek zorundayız sonra tv lerde ki haberlerden ah keşke tüh dememek için öbür dünyada refah için...
00 YorumlaZorunlu olsa nolacak sorular basit bedava puan. Ateistim ve din dersinde kıllık olsun diye ilk sıraya oturup bio kitabının evrim konusunu açıyorum. Hoca çakıyor ve birşey demiyor bezende derste uyuyorum.
00 Yorumla
+1 yılBenim müslüman olmayan arkadaşlarım var diğer dinlerden olanlar var onlar zorunda değiller bizim dinimizden sınav görmeye çalışmaya kendim için değil onlar için seçmeli olsun isterdim yoksa neden istemiyim kendi dinimin dersini
10 Yorumlabütün dinler anlatılmııyor anlatılsada bir müslüman agzından anlatılıyor zaten kaba taslak seçmeli olmalı ya da sadece bütün dinler tarafsıca analtılmalı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDin dersi zorunlu , matematik seçeli
Türban serbest , dövme yasak
Bıyık serbest , saç açmak yasak garipp50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinle ilgili hiçbir şeyi derslerden öğrenmedim ben hep kendi merak edil araştırmalarınla öğrendim ve de ailemden, çevremden, izlediğim programlardan bence seçmeli olmalı
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirazdan koyunlar gelir, neyse, bayram öncesi işe yararlar bari.
Seçmeli olmalı kesinlikle. Bu ülkede herkes müslüman veya sünni değil.20 Yorumla
+1 yılDin kotu birseyi ogretmiyor insana tecavuz hirsizlik adam oldurme gasp etme bunlari yapma gunah diyecek dinin ne olursa olsun kardesim birde soru seklinde sormussun hristyansin diye madalya mi verelim ordaki dini yorumlarda farkli birseymi diyor hirsizlik yap tecavuz et diyemi yaziyor aynisi sadece peygamber farki offf valla biktirdiniz ya
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılmüslüman degilsen gider ailenden imzali kagit alir derse katilmazsin herhalde böyle bir imkan vardir ama din dersi avrupa ülkelerinde de var ve hiristiyan olan her cocuk katilmak mecburiyetinde
10 Yorumla
+1 yılBu ulkede sadece muslumanlar yasamiyo zorunlu ders olmamali bence
10 YorumlaZorunlu olduğundada coğu gencler derslerde uyuyordu. Öğrenmek isteyen seçer ve seçmeli oldu burada ne kadar yırtsalarda kendilerini seçmeli, zorunlu değil.
00 Yorumla
+1 yılBence secmeli olmalı. Gayrimüslim lerin inanmadiklari bir dini zorunlu olarak öğrenmeleri cok sacma.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSanırım bu kadar karşısın Ateistsin sana birşey demiyorum kesinlikle ve kesinlikle Zorunlu olmalı ! Bitti
01 Yorumla
Soran+1 yılYobaz was were
Canım okullarda başörtüsü serbest oldu, bence artık çığırından çıktı olaylar. Akışına bırakıp insanların fikirleriyle birlikte yaşamaya alışmalıyız ya da bu ülkeyi terketmeliyiz. Ben ikincisinden yanayım var mı bana yol arkadaşı?
01 Yorumla
Soran+1 yılGeliyorum beni de al bıktım artık yobaz sürülerinden
Eğitim & Kariyer konusunda 525 cevap paylaştı. Atatürk'ün hayatinı nasıl zorla gösteriyorlarsa dinde zorunlu olacak bu kadar basit
04 Yorumla
Soran+1 yılAtatürk'ün hayatı toplasan bir sayfa gösteriliyor, geri kalanında milli mücadele anlatılıyor tarihini öğrenmek istemeyen yürüsün gitsin... Bu ülkede herkes türk ama herkes müslüman veya sünni değil.
Soran+1 yılBu ülkede yaşıyorsa yarı yarıya türktür.
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüslüman değilim ama din kültürü dersine zevkle giriyorum. Gayet eğlenceli ve bilgilendirici bence. Sonuçta insanların hayatında ilk sırada olan bir şey. Ahlaki öğütler veriyor ve insana yol gösteriyor. Matematik dersinden daha yararlı değil mi?
00 YorumlaBence kisi secmeli cnku ornegin ben inaniyorsam benm icin niormal ama inanmayan zorla gosterickler sence sacma degilmi
20 Yorumla
+1 yılCvabim seçmeli nedeni ise hic kimseye istemediği bir şeyi ogretemezsin simdi boyle yazdim diye ateist ilan ederler beni;)
10 Yorumla
+1 yıldinde zorlama yok diye arkasına sıgınmış millet iyide çocuklara öğretmelisin ergen aklı basında olan birini zorlayamazsın bence zorunlu olmalı
30 YorumlaBnce zamn kaybı isteyen okul dışında öğrenebilir onun yerine 1 saat fazladan mat gösterilmeli
10 YorumlaBiz burada g*tümüzü yırtsakta sanki dinleyecekler :D Adamlar dikte rejim uyguluyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeçmeli olmalı. Bu ülkede Alevisi de var, ateisti de var. Neden zorla Sünni temellere dayalı din eğitimi zorla verilmeye çalışılıyor?
10 Yorumlabence zorunlu çünkü her müslüman doğan insanın dinimizi bilmesi lazım sonra naparsa yapsın ister inansın ister inanmasın.
10 Yorumla
+1 yılKafaya takmayın bu din dersini o kadar meb neyi doğru dürüst öğretebiliyor ki
Sadece çocuklar sınıfta boş boş oturmuş olacak diğer derslerde olduğu gibi.00 YorumlaDin dersi değil. Din kültürü ve ahlak bilgisi. Tabiki de zorunlu olmali ve icerigi daha da iyi olmali. Insanlari cahil birakmamak lazim yoksa mal oluyorlar.
10 YorumlaDemokratik bir ülkede yaşıyorsak bu ders seçmeli olmalıdır. Seçmek isteyen zaten sonradan seçebilir. Ayrıca adı din dersinden çok islam dersi galiba
22 Yorumla
Soran+1 yılDin kültürü ve ahlak bilgisi dersi
seçmeli bence gereksiz bir ders oldugunu düşünüyorum
01 YorumlaDin dersi olmamali bence oluyosa da musluman diniyle kisitli kalmamali...
10 Yorumla
+1 yılYobaz dıyen arkadaşlar allahın emırlerı yobazlıksa bırakın yobaz olayım
10 YorumlaHahahah geçen sene seçmeli olarak girdiğim derslerin hiç birini ben seçmedim bilginizee ;)
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 507 cevap paylaştı.
+1 yılSeçmeli olmasında fayda var sınıfta din dersi almak istemeyip de zorla alıp dersin içine eden insan görmek istemeyiz. Zorunlu olması yanlış bence
00 Yorumla din dersi almanın ne zararı olabilir saten haftada 1 ders
01 Yorumla
Soran+1 yılHaftada 1 ders konulara bak bir de
Eğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Zorunlu olmalı diyenlere uyuz oluyorum.
30 Yorumla
+1 yılBence zorunlu olmalı Bu zamanda yaşanan sorunların büyük çoğunluğu din bilgisi eksikliğinden kaynaklanıyor.
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılilköğretimde zorunlu ama ondan sonra seçmeli olmalı diye düşünüyorm.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldin sadece muslumanlıgı ıcermez ahlak kurallarnı ıcerır dıger dınlerı ıcerır sız daha at gozlugunuzler bakın
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDinde zorlama bu dine mensup değilsen yoktur. Bu dinin bir mensubu isen uyman gereken zorunluluklar var
00 Yorumla
+1 yıldinde zorlama yoksa seçmeli olmalı
40 Yorumla- Devamını Gör (27)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler