Açıkcası ben kendi adıma söyleyeyim çok aşırı merak ediyorum. Bilmediğim yer için sürekli öneride bulunuyorum ama neler oluyor nasıl yaşıyorlar orada bilmiyorum..🕊️
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kadin siginma evleri okadar iyi yerler değil bildiğiniz kadına evine dinmesi 8cin akıl veren bi kurum benim eşim habersiz kaçtı gitti oraya şimdi bana yasyasyalvariyor bir zarar vermedim kötü muamele etmedim tartışmadan dolayı gitti itten köpekten pişman ama ben ayrılma kararı aldım çocuklarımı elinden alicam mahkeme benden yana kendi aileside şimdi istemiyor ne yapacak bekleyip gorecez sonuçta beni rezil etti iftira attı ama ispatlayamadı siz siz olun ispatlayamayacaginiz sucla4i atmayın kimseye suçlu siz olursunuz şimdi ben şikayetçi olucam iftira attı diye onurumu ve gururumu incitti diye aile içinde küçük düşürdü diye bakalım ne olacak hak etmese yapmam çocuklarımıza alicam elinde.
Her b*ku kadına atmayın vardır illa ki sebep durduk yere kaçmamıştır sizden
7/24 güvenliğin sağlandığı içerisinde anakolu ve ceşitli el kurslarının bulunduğu bunun yanı sıra bir çok aktiviteyle birlikte sağlık personeli ve psikolog da barındırdığı bir kuruluş.
Hakkında koruma ve gizlilik kararı aldırıyorsan dışarıya çıkman kesinlikle yasak. Haftanın belirli günleri belirli saatler de dışarıya çıkabiliyorsun çıkarken yanına aldığın en küçük esyanın notu turulur ve imza atıp çıkarsın döndüğünde neleri almişsan önce onları teslim eder imzanı atarsın. Dısardan getirmiş olduğun alısveriş poşetlerin kontrol edilir kata çıkarmaya uygun görülenleri odana çıkarmaya izin veriliyorlar haricindekileri güvenlik odasında bulunan herkesin şahsına ait dolaplarına koyuyorlar. Ihtiyaç dahilinde alırken imza tesslim ederken imza atıp kullanabiliyorsun.
Bir de psikolojik açıdan kimin ne yapacağı belli olmadığı için odalarda kesinlikle jilet tırnak törpü veya tırnak makası yasak kesici delici şeyler de öyle.
Onun haricinde çocuklu olan ailelere bir oda veriliyor. Teksen iki kişilik odalarda kalınıyor. Günlük olarak temel ihtiyacın olan sıvı sabun şampuan temizlik malzemesi kişisel ( ped, tuvalet kağıdı, bebek bezi bebek maması vs ) veriliyor. Odalarda banyo ve wc tv mevcut.
Kurumun bahçesinde vakit geçirilmesi serbet. Günlük 3 ögün yemek veriliyor çocuklara 2 kez de ara ögün veriliyor. Çalısmayan ve herhangi bir maaşı geliri olmayanlara aylık belli küçük miktarda ücret ödemesi yapılıyor işe girersen ödemen kesiliyor yine çocukları olan kişilere çocuk başı belli bir oranda ücret veriliyor.
Çamaşır saatlerinde çamaşirlarıni çamaşır odasına bırakıyorsun yıkanınca birakıyorlar gidip alıyorsun. Ütü de saati oluyor. Ilaç odasında ilacı olanlar ilaçlarını içiyorlar. Her tür psikolojiye sahip insan barınıyor kısaca kendini kurtarmak isteyene güzel bir fırsat. 6 ay kalma süresi oluyor 6 ay bitince kurumunu değiştiriyorlar.
Eşi veya takibinde olan birisi varsa yerini bulduysa kurumun aracıyla hemen başka kuruma transferi yapılıyor. Pek sağlıklı bir ortam olduğu söylenemez ama kendini kurtarmak isteyen için güzel düşünülmüş bir kurum.
Tabelaları yoktur dısardan bakıldıginda sadece çevredeki halk bilebilir. Adresleri gizlidir. Kurumun iletişim numarası kesinlikle kişilere verilmez.
Teşekkürler güzel anlatım olmuş çoğu soru işaretime cevap oldu
Rica ederim, başka varsa aklınızda kalan soru işareti söyleyebilirim.
Mesela orada kaldıklarında iş bulup çalışabiliyorlar mı? Normal işlerine gidip gelebiliyorlar mı
Evet çalışmak isteyenlere izin verilen günlerde kendilerine iş bakabiliyorlar iş bulunca kuruma bilgi veriliyor ve iş saatleri sınırlı akşam en geç 7 de kurumda olman gerekiyor. Geç kaldığın zaman bir genel numaraları oluyor orayı arayıp hangi ilde ve hangi kurumda oldugunu neden gec kaldığını ve ne zaman döneceğini bildiriyorsun onlar da kaldığin kurumu arayıp iletiyorlar. Ayrıca işe giderken her gün tlfnunu yanına alabiliyorsun akşam döndügünde her şeyi teslim edip odana çıkıyorsun. Zaten geç kalıgında vardiyadaki güvenlik görevlisi arayıor soruyor. İşe gidenlerin giriş çıkış saatlerini idari yönetim güvenliğe bırakıyor.
O zaman sıkıntı yok ben hapishane gibi alan canlandırıyordum gözümde
Zaten çalışıyorsan senin için otelden bir farkı olmuyor sabah çıkıyorsun akşam gelip duşunu alıp yatıyorsun. Kimseyle muhatap olmuyorsun veya samimi olduklarınla vakit geçirebilirsin tercihe kalmış. Ama çok psikolojisi bozuk veya aşırı şiddet görmüş insan oluyor etkilenmemek için güçlü olman lazım..
Rica etsem görüşümü kaldırır mısınız?
Neden
Nereden biliyorsun bu kadar bilgiyi. Ya çalışan ya da orada kalan biri olmalısın. Ayrıca neden kaldırılsın görüşün işte, bizde okuduk bilgi sahibi olduk kaldırılırsa, kim nasıl bir daha bilgi bulabilecek... Detaylı anlatım çok yerinde ayrıca, teşekkürler...
@Hayatgercek katılıyorum
Okudum bilgilendim.
Gizli ya orada çalışan birisi
Ya da bir süre yaşamış birisi...
içeri girer girmez belli bi süre kalma şartı var mı hemen istese başka sehire yollarlarmı bilgi verir misiniz
Kadın sığınma evleri gerçekten güvenilir yerlerdir öncelikle bu sığınma evlerinin tabelası yoktur adresler her daim gizli tutulur burada baba , sevgili, eş faktörlerinden duygusal veya fiziksel şiddet görmüş kadınlar çocuklarınıda alarak barınma imkanına ve yaşadığı psikolojik tramvayi tedavi etme şansına sahiptir burada hiyerarşik düzen yoktur yani orada çalışanlar çalışan gibi değildir daha gönüllülük esasına dayanır bir sosyal hizmet öğrencisi olarak bu kadarını söyleyebilirim
Teşekkür ederim biraz daha fikir sahibi olabildim
Sende mi kadın sıgınma evlerinde kalıyorsun
Eşimden ayrılıyorum kötü hissediyorum
Yani adı üstünde sığınma evi, o kadınların buraya sığınma sebeplerini düşünürsek her türlü Saray gibi geliyordur muhtemelen, o yüzden dert etme öneride bulunurken bence. Şiddetin ve diğer saydığın her şeyin bulunmadığı yer her açıdan iyi bir yerdir :)
Cevap
28Cevap
ben bir kac yazi okumustum bu konuda. Mor Cati diye bir kurulus var, en iyisi orasi diye duydum. Diger yerler maalesef kalinabilecek gibi degilmis. Ayni odada 20-35 kisi yatmalar, bulasici hastaliklarin yayilmasi, yiyecek bir sey olmamasi vb. durumlar varmis. onun disinda en fazla 6 ay kaliniyor, sana is bulabiliyorlar, eger daha kisa surede is ve meslek sahibi olursan daha erken ayrilabilirsin. 6 ayi gecerse, 6 aydan da uzun kalabilirsin.
Rahasiz ediyorum ama benim gidecek ve kalacak yerim yok polise gitsem yardimci olurlarmi acaba bilginiz var mı
@6dtd7d7d77f bilgim yok
Yiyecek bir şey olmaması söz konusu bile değil. Üç öğün + çocuklar için ara öğünler bile var.
@Aykiri1kadin duyumlarim öyleydi. +1 yıl önce yazmışım, şimdi durumlar değişmiş olabilir..
@6dtd7d7d77f Eşimden ayrılıyorum kötü hissediyorum
Muhtemelen huzur evi gibi ama kalitesine göre değişir
Rica etsem sende bu soruma gelir misin? sana davet atamıyorum açık sözlü olabilirsin
Kızlar, 59 kilo da olan bir erkeği teke tek kavga da dövebilir misiniz?
Senin de yanıtını bekliyorum sorum da birazdan en iyi görüşleri seçeceğim?
bok gibi çocuk esirgeme kurumları da öyle zamanında çok uğraşmıştık allah kiöseyi düşürmesin
Nasıl ama
Eğer bu saydığın şartlarda yaşıyorsan emin ol daha iyidir git kal
Hayır o şartlarda yaşamıyorum sadece merak benimkisi
Bence kadınlara sığınma evi değil de onları sıkıntıya sokan erkeklere kümes yapmak lazım. Kadınlar özgür kalmalı.
Alkisliyorum 👏👏👏
Haklı
Allah kolaylık versın onlara bazıları korkuyla yaşıyorlar
Aynen öyle :/ allah kolaylık sabır versin
Kaçar gibi yaşamak sevdiklerinden uzakta hasretle korkuyla yaşıyorlar yaşadıkları yer yurt gibi herseyleri var
Talihsiz kadınların olduğu bir yer hayatın darbesini yiyen kadınların bir nebze olsa mutlu oldukları yer bence
Adını çok duydum ama
ne adresini ne kendisini hiç görmedim
Vay be yine çıktın karşıma çok kısa konuşmuştuk seninle ama çok güzel birkaç gündü..
Kısa ve birkaç gün oda değişikmiş
Evet 🤷🏽♂️
Nick gözükmüyor bilemiyciim
Boşver neyse başarılar 🙌
Kadının sığınacağı tek yer erkeğinin kalbi olmalı. Hayvandan daha aşağı yaratıkların kadınlara yaptıkları tüm erkeklere yansıtılmamalı.
Kurum güvenli olabilir ama idarecisi nasıldır güvenilirmi bilemem.
Gonul ister ki, kimse gitmek zorunda kalmasin...
Cevremde giden olmadi hic, bilemiyorum...
Boşver o kadar merak etme ya. Yurt gibi işte canım.
Neden merak etmiyim kuzum sonuçta öneriyoruz belki kötü bir yerdir bilemeyiz orada neler yaşıyorlar buda önemli
kendi evi gibi olmaz tabi
Evden kaçtıklarına göre oraya demek ki daha iyi :)
yok be
prefabrikler var bazı şehirlerde bazılarında ise büyük binalar ortak kullanım alanları var herkesin odası var
Gittim daha önce evet çok iyi olmasada devlet sana verdiği imkanlar var ama kıyafet iş hepsi ağrı ayrı sorun Allah kimseyi muhtaç etmesin ben tekrar dan sığınma evine gidicem
düzgün evlilik yapamayanların yeri :D , sonuçta bir mühlet kalabilyorlar bence
evlilikle alakasi yok ki. bir kadin kendi oz ailesinden de siddet gorebiliyor her turlu. ayrica ailesi tarafindan kendi ayaklari uzerinde durabilecegi sekilde yetistirilmis olsa, evliligi maddi olarak ve aileden kacma olarak degerlendirmemis olsa kadin siginma evine de dusmezdi en sonucta. yani sadece yanlis evlilik yapmis olmakla aciklanamaz. cocukluktan gelen sorunlar da etkili.
Yapacak bilet yok. Çoğunluk öyle
oyle tabi ki. insanin arkasinda iyi bir aile destegi olsa neden kadin siginma evine gitmek zorunda hissetsin kendini...
Kimden şiddet görüyorsun. Öyle deyip öyle çıkan pek görülmedi o yüzden sordum
Kimse düşmesin inşallah insanin evi gibi olamaz ne olursa olsun.
Bildiğin yurt hayırdır ya orayami yerleseceksin
Hayır
huzur evi gibi bir imaj oluşuyor aklımda 🤣
Huzur evine gittim ama hiç kadın sığınma evi görmediğimden merak çok.
hicbir bilgim yok kuzum
Hiç bilmiyorum ama huzur evi gibidir
Bilmiyordum sizden duydum abla...
Sığınıyorsun korunuyorsun
Bilmiyorum boşver salla geç düşünme
Allah muhtaç etmesin
Aynen öyle canım
Hiç görmedim umarım isteklerini karşılıyorlardır
Gitmek istediğin icinmi soruyorsun meraktanmi🤔
Allah zorunda bırakmasın benim ki sadece merak
Bilgim yok
Neden sitemi göruyon