Bu yanlış anlaşilan kesimin yanlış anlaşılma sebebi toplumda pek alışık olunmayan az bir kesim olmalarindan kaynaklaniyor o yüzden o azinlik grup toplumun genel bakişini ve değerlendirme ölçüsünü dikkate alip ona gore yanlis mana verilmesinin önüne geçmeleri gerekiyor. Yoksa sıkıntı yaşayan kendileri yani çoğunluk değil azınlık olur bu toplumdaki doğal kaçinilmaz bir durumdur bütün insanlari belli bir kalıba giremesi mümkün değil çoğunluk belirleyici olur azılnlık da çoğunluğa görünüşte uymuş olur problem ortadan kalkar. Tribe girip toplumu küçük gormeye kendini medeni gormeye gerek yok bunlar hep şımarıklık ve kibir emareleridir.
Demiş arkadaş son derece katılıyorum bu yazmış olduklarına bence de aynı şekilde ama ek olarak toplum düzgün olarak yonlendirilebildiginde gayet güzeldir. Ama güzel bir şekilde yönetilmeyip toplumun pis emellerine alet edilirse bu durumda ancak ve ancak toplum düzeni bozulur ve insanlar birbirinin huzurunu kaçırır. Huzurlu bir toplum için toplum düzenini sağlamak son derece şart durumda.
Bu yanlış anlaşilan kesimin yanlış anlaşılma sebebi toplumda pek alışık olunmayan az bir kesim olmalarindan kaynaklaniyor o yüzden o azinlik grup toplumun genel bakişini ve değerlendirme ölçüsünü dikkate alip ona gore yanlis mana verilmesinin önüne geçmeleri gerekiyor. Yoksa sıkıntı yaşayan kendileri yani çoğunluk değil azınlık olur bu toplumdaki doğal kaçinilmaz bir durumdur bütün insanlari belli bir kalıba giremesi mümkün değil çoğunluk belirleyici olur azılnlık da çoğunluğa görünüşte uymuş olur problem ortadan kalkar. Tribe girip toplumu küçük gormeye kendini medeni gormeye gerek yok bunlar hep şımarıklık ve kibir emareleridir.
önceden herkese karşı kibardım ama bazıları kibarlık ne bilmiyorlar o yüzden nabza göre şerbet devri başladı bende karşımdaki nasılsa öyle olurum hak etmeyene kibarlık yok
Ilkokullardan itibaren saygı ve nezaket dersi verilmesi gerektiğini düşünüyorum artık. Neden olacak bünye pek karşılaşmamışsa nezaketle, anlamlandıramıyor olsa gerek bu durumu.