30 yaşında bekar bir kadın olmak Allah'ın laneti mi?

Aslında soruyu tam olarak toparlayamamış olabilirim. Bir platformda "30 Yaşında Bekar Erkek" yazısı gördüm ve oradaki 30-40 yaş aralığındaki erkeklerin yorumlarını okudum.
30 yaşındayım çok mutluyum. Bekarım. Hiçbir kadının beni kandırmasına izin vermedim. Her çiçekten bal alıyorum. Hiçbir kadının cüzdanı değilim. Evlenseydim şimdiye kadının tribini çekecektim. Çocuk olacaktı onunla ilgilenecektim. Sorumluluğum daha da artacaktı. Paramı kendime harcıyorum diyorlar. Sanki her biri bir playboymuş da her gece farklı mankenlerin kollarındaymışlar gibi yazmışlar. Aynı şekilde "30 Yaşında Bekar Kadın" "30 Yaşında Bakire Kadın" başlıklarındaysa hele evlenememişse yerden yere vurmuşlar. Yok çok çirkinmiş yok cinsellik yaşıyormuş da ondan olmamış yok yalnız ölecekmiş yok alanı olmamış erkek bulamamış falan filan. Kadınların ben bu kadar evlenmek için delirmiş olduğunu düşünmüyorum. En yüksek ihtimalle yarı yarıyadır. Yarısı evlenmeyi kendilerine amaç edinip yarısı edinmemiştir.

Kadınlar siz erkek arkadaşınızın sizinle evlenmesi için sevgilinizi kandırıyor musunuz? Evlilik gerçekten neresinden bakarsan bak kadın için eksi bir şey. Çalışan kadın için 2 katı eksi çalışmayan için de eksi. Çalışsan da çalışmasan da kaynanan, görümcen oluyor. Ev işlerini sana kilitliyorlar. Çocuk olunca evleninceye kadar onunla sen ilgileniyorsun. Benim kız arkadaşım evleneli bir yıl oldu kaynanasından ve görümcesinden dert yanıyor. Üniversite mezunu ailesi kpssye hazırlanması için ona rahat vermedi o da evlendi. MECBURİYETTEN EVLENDİ. Sevgilisini tabi ki çok seviyordur ama ailesi daha töleranslı davransaydı evlenmezdi. Şu an mesela kız çalışmadığı için mutsuz. Kocasından para istemeye çekiniyor. Çünkü kocası bu konuda sıkıntı çıkarıyor. Yine erkekler kadınların dırdırından şikayetçiler ya evlilik denilen şey 2 kişiliktir. O insanında düşünceleri var. Senin yaptığın yapmadığın şeyler hakkında elbetteki konuşacak çünkü bu hayat ortak gidiyor. Kadınların bunu neden yaptın? Neden istiyorsun? Öyle yaparsan şöyle olabilir sözleri erkekler de dırdır olarak karşılık buluyor. O zaman siz dilsiz, kör, sağır bir kadınla evlenin. Siz bir işe kalkıştığınızda siz hiç karışmayan ne halin varsa gör diyen bir kadınla evlenin. Yani öyle olmalı o zaman kadınlar. Kadınlar sandığınız kadar evliliğe meraklı değil MECBURİYETTEN EVLENİYORLAR EVLENDİKTEN SONRA YAPTIKLARI ŞEYLERİ BEKARKEN YAPABİLSELER EKONOMİK ÖZGÜRLÜKLERİNİ KAZANSALAR TOPLUM BASKISI OLMASA EVLENMEZLER ZATEN. Yine kadınlar iyi bir işe maaşa sahip olduğunda kimseyi dinlemediğinde her işi kendileri hallettiğinde erkekler kendilerini o kadının yanında gereksiz hissediyorlar. Egoları ezilmiş hissediyorlar. Kadın evlenmeyi reddetse kötü kadın oluyor. Evlenmek istese kezban oluyor. Kadın benim erkeğe ihtiyacım yok dese. Erkek hegemonyasına hayır dese feminist deyip yakmaya çalışıyorlar. Erkekten bir şey beklediğinde de ezik oluyor. Ne yapsın bu kadınlar?
Güncellemeler
+1 yıl
Detay uzun oldu detayı okursanız neden sorduğumu neyi eleştirdiğimi anlarsınız.
Güncellemeler
+1 yıl
Hepiniz "lanet" kelimesine takılmışsınız ben ekşi sözlükteki gibi düşünen insanların düşüncelerine atıf yaparak lanet dedim. Ayrıca 30 yaşında değilim. Evlenmek için can atmıyorum. Eleştirdiğim şey bekar erkek olunca vaaay karşim yılansın tarzı yaklaşımla kadın bekar olunca bunu eksi bir şey olarak görülmesi. Kadında bir eksikliğe yorulması. Eleştirdiğim şey bu. Kadınların kadınlara karşı olan yaklaşımı da kendileri hep kısıtlandığı ve birey olamadıkları için kadınlardan intikam almaları.
30 yaşında bekar bir kadın olmak Allah'ın laneti mi?