+1 yıldediğin konu haricinde ben de bir söz eklemek istiyorum
kadın ve erkek doğası gereği karşı cinslerinyimleri ilgisine sevgine bedenine muhtaçtır
kadınların menapoz dönemin yaklaşmasıyla çocuk isteği ve düzgün erkek kalmıyacak korkusu bunu ona itiyor
30 yaşındaki erkek 25 yaşında birisiyle evlendiğini çok görürsünüz ama tam tersini şuana kadar görmedim
bu düşüncede kadınları evliliğe ittiyor
ne kadar güçlü olursanız olun ilgiye ve sevgiye muhataç olduğunuz sürece
kadın ve erkekler birbirine muhtaçtır
doğaya aykırı hareket etmek için ya deneyimlerinizden çok çekmişsinizdir
ya da korkaksınızdır
iyi günler00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kadınlar bu dünyaya evlenmek için geldiklerine inanırlar, okul okumaya kalksalar ilk zorlukta ''evleneyim de kurtulayım, gölgesine girdiğim erkek benim aç karnımı doyurur, açlıktan kokan ağzıma diş macunu sürer'' kafasıyla hareket edip, iş hayatındaki ilk zorlukta evlilik peşine düşüyorsa, tek gayeleri gelinlik giyip evde kalmış arkadaşlarına nispet yapmak için düğün salonlarında göbek atıyorsa, burada ''Kadınların ben bu kadar evlenmek için delirmiş olduğunu düşünmüyorum'' zırvalığından söz edilemez.
Ben bir tane evlilik meraklısı erkek görmedim, evlenen erkek arkadaşlarım ise bunu sevgililerinin ısrarı üzerine mecbur kalarak yaptılar.
Zira kadın milleti, imza olmadığında kendilerini kullanılmış addediyorlar, kendilerine mal gözüyle bakıyorlar.
Bir ilişkisi evlilikle sonuçlanmadıysa, o ilişkiyi ciddiyetsiz ve vakit kaybı görüyorlar.
Bu kafa bunlara ergenlik dönemlerinde limon kadar memeleri çıktığında aşılanmaya başladığından, ''evlenmeden elletme, bacaklarını kırarım'' zihniyeti öğütlendiğinden, ilk sevişesi geldiği adamla sevişebilmek için evliliğe sürüklemekle lanetlidir kadın cinsiyeti.
Kadına 30'undan sonra evlenemediyse 2. sınıf gözüyle bakan erkekler değil, evlenebilmiş hemcinsleridir.17 Yorumla- +1 yıl
Bu söylediğinin hepsi erkek düşüncesiyle beyni doldurulmuş öyle yetiştirildiği için böyle oluyor. Sorun erkeklerde. Bu anlattıklarının hepsi kadınların kafasına erkekler yüzünden kazınıyor.
- +1 yıl
Kız arkadaş ortamlarında duyduklarınızı, erkek düşüncesiymiş gibi kabul etmek doğanızda var.
Dogmatizmi iliklerine kadar yaşayan cinsiyetsiniz, elalem için yaşayan tipler, elalemin fikirlerini gerçek kabul ederek hayatlarına yön verirler.
Bu kadınların hayatlarının her alanında olduğu gibi, evlilikte de mevcut.
Kocasının çük boyunu tüm arkadaşlarına anlatan, sevgilisinin her hareketini Whatsapp gruplarında ''ne anlama geliyor?'' diyerek teyit almaya çalışan başka bir cinsiyet yok bu topraklarda. - +1 yıl
Benim arkadaş ortamımda bunlar olmadı. Olan vardır whatsapp grubunda bu dediklerin konuşulur evet. Hatta bizim arkadaş grubumuzda az da olsa sevgililerden eşlerden bahsedildiği olur ama senin ki kadar detaylı anlatılmıyor ben de bunlardan sıkılıyorum. Ama kadınların bunları anlatması dertleşmek için bir de aklı başında olan bir kadın kocasıyla sevgilisiyle yaşadığını hemcinsine anlatmaz. Benim arkadaş ortamımda da bu kadar derin konuşulmuyor. Ayrıca bu dogmatizm diye adlandırdığın şey bu ülkenin Türk kültürü ve İslam kültürüyle harmanlanmış erkeklerin dikte ettiği namus anlayışı. Eğer öyle olmasaydı en son kadınlar yürüyüşünde 28-30 kadın dövüle dövüle göz altına alınmazdı. Hem siyaset hem toplum hem aile ata erkil bu ülkede. Ata erkil toplumun kadını da ata erkil oluyor.
- +1 yıl
Bu ülkede dogmatizm kadınların çıkarına evrilmiş durumda, bir kadın kafasına göre bir erkeğe taciz tecavüz iftirası atarak linç ettirebilecek, hatta hapis yattırabilecek yetkiye sahip artık.
Evet, bundan 30 sene önce dediğin doğruydu, bir erkek bir kadın için ''namussuz, bana sürtündü, onunla yattı'' dediğinde ciddiye alınır linç edilirdi fakat işler tersine döndü.
Ben de bu günü kıstas alarak konuşuyorum, ülkede ne namus saçmalığı kaldı, ne dinler.
En basitinden dinin ''kadın erkeğe itaat etmelidir, her istediğinde vermelidir, ayaklarını yıkamalıdır'' ve türevleri gereklilikleri reddedilirken, mehir seve seve kabul edilir.
Evlenirken 10-20 bilezik alınmasına ses edilmez, iş kırmızı kuşak bağlamaya, kanlı çarşafa gelince ses çıkarılır. Aynı şekilde erkeklerin ev geçindirmesi, kadına karşı alttan alması, her ihtiyacını karşılaması buna dahil.
Bazı şeylerden sıyrılınsa da, kadınlar hali hazırda dogmalardan sıyrılabilmiş gibi görünmedikleri ortada.
Halen toplumdaki kalıplara, arkadaşlarının fikirlerine, ailelerinin zihniyetlerine göre hareket etmek için açık yarıştalar. - +1 yıl
Kadın erkek her istediğinde onunla birlikte olmak zorunda değil. Evlenirken 10-20 bilezik almasını isteyen kadın değil ailesi. Adetler öyle. Evlenirken de kadının da erkeğin de yerine getirmesi gereken adetler var. Bunların uygulanmasını isteyen de aileler. Senin de anan baban sen evlenmeye kalktığında düğün bekleyecekler. Ben şu yaşıma kadar hiç altın bilezik, yüzük takmadım takmadığım için bir şey kaybetmedim bunun eksikliğini de yaşamadım. Benim için şahsen altın bilezik olsa da olur olmasa da olur. Ha, olunca o bilezik sadece kadının olmuyor. Evlenen çiftin oluyor ve çift bunu çoğunlukla ev araba tatil için kullanıyor. Erkeklerin ev geçindirmesi de artık kalmadı. Kadınlar iş bulabilirlerse çocuklarını da düzgün birine emanet edip hem de ucuz yoldan bakımını yaptırabilirse kadın neden çalışmasın? Çoğu kadın çevremde de dolu çocuğu doğduktan sonra kazandığı para ve fazlası bakıcaya gideceğinden ve emanet edemediğinden kaynanalar da bakmaya bazen çok hevesli de olmuyorlar. Evde oturup çocuk bakmak zorunda kalıyor. Yine Türkiye'deki çoğu iş veren kadınları çalıştırmamayı tercih ediyor. Devletin o alanda bir teşviki bile yok adam kalkmış kadının en büyük işi anne olmak çocuğuna bakmak diye açıklama yapıyor. Böyle ortamda kadın çalışabilir mi? O mehir meselesine gelirsek kadınların çalışmadığı, çalışamadığı ortamda kadına nafaka ödemekten, mehir vermekten kurtulamazsınız. Üniversite mezunuyum 4 yıllık fakülte bitirdim işsizim. yüzde 24 olmuş işsizlik kadınların istihdama katılım oranı yüzde 28. Bunlar keyfinden okumuyorlar.
- +1 yıl
Ayrıca senin ailen anan baban belki senin için değerli olmayabilir onların onayını, rızasını almak belki önemli olmayabilir ama çoğu insan için anne babanın onayını rızasını almak taktirini almak önemli bir şeydir. Herkes dışlasın, sen dışla falanca dışlasın ama ailenin dışlaması kadar koymaz. Kadın şöyle düşünüyor. Bu hayatta beni doğurup dünyaya getiren ailemdi bu günlere getiren ailemdi evleneceğim adamı da onaylamaları ve evlenirken de onların istediği ritüelleri adetleri yerine getirmem gerekiyor diye düşüyor aynısını erkekler de yapıyor.
- +1 yıl
Ayrıca erkeklerin sevdikleri kadın için bu kadarcık şeyi bile çok görüp de hiçbir şey için mücadele etmemeleri bu kadar geri planda kalmaları da erkekler için bir eksiklik. Erkekler erk olmayı taşıyamıyorlar. Bunları kadınlarla paylaşmak istiyorlar. Erk olmaya zorlanınca da kadınları aşağılayıp itip kakıp dövüp fiziksel ve psikolojik zorbalık yapıyorlar.
+1 yılbir şey söylicem sen mutluysan ve böyle iyisen kusura bakma amakimseye ihtiyacın yok ve kimsenin bu denli konuşmasına da ihtiyacın yok... kimse de sana bir şey söyelemez kimsenin de canını yakmasına asla izin verme çünkü senden daha önemli kimse yokkk düşme sakınnn onlar seni tanımıyor
00 Yorumla
+1 yılBaya yanina gelip once ayakta alkislayip snra alnından opesm geldi valla bravo hayatm. Detayi cok okumadm cunku anlatmak istedigini cok iyi anladm. Ben calisan bir kadn olarak erkeklern az da olsa kadinin gucunden korktugunu dusunuyorum bu yuzden de lekelemek icin herseyi yapiyorlar. Cunku onlarn kafasndaki kadin hala daha en gec 22 de evlenen okumamis okusada calismayan erkegine boyun egen bir kadin. Ama ancak kafasında yasatrlar o kadnlari 😂😂😂
24 Yorumla- +1 yıl
Aslında erkekler ne istediklerini bilmiyorlar. Okumamış ya da çalışmayan kendilerine bağımlı olan bir kadın onların sözünü dinleyeceği için ihtiyacı olup kendilerini gerekli hissettikleri için bu kadın onlara cazip geliyor fakat bu kadının ihtiyaçlarını karşılamak zamanla onları yoruyor ve bu sefer de kadınlar kendi işlerini kendileri halletsin kendileri para kazansın falan istiyorlar diğer taraftan da çalışan her şeyin üstesinden kendisi gelebilen bir kadın oldu mu da bu kadın hayatının hiçbir şekilde kısıtlanmasını istemeyince kadına bok atıyorlar. Onların istediği kadın portresi kendi parasını kendisi kazansın, fiziksel güç gerektirecek işleri de kendisi yapsın ama çok sosyal olmasın ortamlara akmasın açık saçık giyinip göz alıcı makyaj yapmasın çok fazla karşı cinsten arkadaşı falan olmasın hem çalışsın hem evinin hanımı olsun hem çocuğuna baksın hem de sadece kendilerine süslensin her istediğinde cinselliğe evet diyebilecek bir kadın istiyorlar. Onların her şeyine razı olalım istiyorlar. Çalışmadığı halde bir kadın razı olmadı mı kavga ediyorlar. Çalışıp da bireyselleşmiş bir kadın olarak razı olmadığında da yollu kaşşşar feminst ahlaksız gibi şeyler söylüyorlar.
- +1 yıl
Baktiginda gorunen bu ama sunu kaciriyorsun kadin buna izin veriyor. Erkek bana sahip ciksin erkek bana sozunu gecirsin erkegm mutlu olsun... eger bir kadn calssin ya da calismasn kadınlığınin farkindaysa aklini kullanabiliyorsa erkegin sahip ckmasini vs istemez. O yuzden bu konuda erkekleri degil kadinlari sucluyorum. Ben 3 yllik evliyim ayni zamanda 1.5 yillik anneym ayrica guzellk uzmaniym salonumu isletiyorum. Ve ilişkimin basinda kendimi oyle dogru anlatmisim ki esime. Bzm evliligimzde bu saydiklarimizin hic birisi yaşanmiyor. sadece saygi anlayis ve mutluluk var. ;) kadin isterse hersey olur
- +1 yıl
Kiz yapmayin sunu. Akli olmayan insanlar paylasimi anlayamadigi icin tek bildikleri seyi yapip hakarete donuyolar aciklama guncelleme sorunu. Birak bildiklerini okusunlar aaa cahiller bebegm totonu da yirtsan ogretemezsn anlatamazsn
- +1 yıl
Doğru dedin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
+1 yıl37 yasındayım maddı durumum ıyı ev araba su bu dunyalık seyler vs.. aktıf spor yapan 1.90 boyunda adamım bırkac kere oyunculuk teklıfı bıle aldım. Sımdı ben capkın cazanova bır adammı oluyorum* bu tip algılar hos degıl yersız etıketler bunlar.. Sırf karsımızdakı dişi dıye yuruyen apdal abaza tıp olacagıma sanırım ölmeyi yeglerdım. dddd Konunun özetıne gelırsek kadınlar kesınlıkle guclu olmalı.. Sırf cınsel aclık dınsın konu komsu dugunde gorsun cocuk olsun kafası ıle yapılan evlılıklerın sonucu facıa.. Bu platform mutsuz evlı kadınlar ıle dolu yorumlarını okuyoruz her gun.. Kadın 30 dada evlenır 35 40 dada. Halkımız malesef genelı cahil evlenmek ıcın evlendırıyorlar zorla cocuklarını.. Buna kımsenın hakkı yok.. Kadın veya erkek dogru zamanda sartlar olustugunda bellı kulturel maddı bırıkım sagladıgında ve en onemlısı kendı ıstıyorsa evlenmelı..
10 Yorumla
+1 yılAllah' ın " laneti" diye bir şey yoktur. Hayırlısı olmadığı için karşına birini çıkartmamış henüz. Ayrıca evlenmek için cirit atmanın bir lüzmu yok, Rabbim'e seni sıkıntıya sokacak biriyle karşılaştırmadığı için dua etmen gerekirken bunun adını "lanet" koyuyorsun. Hayırlısıysa bulursun birini elbet kendini evlenmeye adamak yerine kariyerine adamak daha önemli olacak hayatında :)
21 Yorumla- +1 yıl
Kardeş ben 30 yaşında değilim ve evlenmeyi düşünmüyorum henüz. Ben o sözlükteki her iki başlıktaki entrylere sinirlendim de yazdım böyle.
Evlilik konusu çok farklı bir konudur bir insanın evlenebilmesi kendisiyle ilgili olan bir konu değildir bir insanın evleneceği kişi ve zamanı bellidir ve asla değişmez biz dünyaya gelmeden önce bizim kiminle ne zaman evleneceğimiz bellidir insan bunu hiçbir şekilde değiştiremez evlilik konusunda kaderin payı çok büyüktür insan eğer kaderinde evlilik varsa kaderindeki kişi ile bir şekilde tanışıp evlenir eğer insanın kaderinde evlilik yoksa o kişi ne yaparsa yapsın evlenemez
Evlilik konusunda insanların yapabileceği hiçbir şey yoktur Allah insanların kiminle evlenmesini isterse onunla evlenirler insanın buna karşı çıkması hiçbir şeyi değiştirmez insanların evlilik konusunda yapabileceği tek şey dua etmek ve Allah'tan kendisi için hayırlı olanı istemektir bu bir lanet ya da suç değildir bu Allah'ın insanlara verdiği sınavlardan biridir insanlar bu tip konularda inançlı ve sebatlı olmalıdır.. 💫00 Yorumla
+1 yılAslında kişi kendini evliliğe hazir hissettiği zamanda evlenmeli. Evliliğin bir yaş sınırı yok. Bekarlik sultanlıktır ve böyle mutluyum diyen kişi aslında hic aşık olmamis veya aşktan umduğunu bulamamış acı bir darbe yemiştir.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 653 cevap paylaştı.
+1 yılNeden bu kadar kafaya takıyorsunuz? Dünyada 7 milyar, Türkiye'de 85 milyon farklı çeşit insan var. Kendinize bakın sadece, başkalarını düşünmenin bir faydası yok.
14 Yorumla- +1 yıl
İnsanların böyle mal mal düşünmeleri bakışları sinir ediyor. Netice de aynı toplum içindeyim.
- +1 yıl
Hepimiz bu toplum içindeyiz. Ama başkaları böyle düşünüyor diye de kendi hayatlarımızdan ödün verecek değiliz ya?
- +1 yıl
Ödün verirsin ama dozajını da sen ayarlarsın.
- +1 yıl
Ailem dışında ödün vermem.
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılTüm yazdıklarınızı GÜNCELLEMELER dahil okudum...
Vallahi de doğru billahi de...
Erkek te kadın da eğer ki Müslüman isek evlenmeli ikisi için de yanlış... Ben Allah yardımcınız / yardımcımız olsun hepimizin diyorum hayırlı kişiler çıkartsın karşımıza diyorum iyi geceler diliyorum 😔10 Yorumla
+1 yılDegil niye laneti olsun yaa... niyeee?
He niye oldugunu az cok tahmin ediyorum 40 yasnda dul halam var babanem eski kafalı ne zaman dsar cksa laf ediyo babanem.. evet bu konulardan magdursan haklısın boyle bizim millet dulsan yok dsar ckma laf olur su olur bu olur.. mecbur eski kafalı annenin ölmesini beklemeye başlıyorsun ve hayat cekilmez oluyor 😏10 Yorumla
+1 yılHicte degil. Isteyen istedigi yasta evlenir. Herkesin zamanı kendine özel. Ki artık kadınıda erkeği de 30 larında evlenebiliyor. Bu bir lanet, kusur değil. Bence çevrenizin dediklerine çok kulak asmayın. Bu tür evlilik işleride kısmet...
20 YorumlaHepsi düz duvara tırmanıyo ama neymiş her çiçekten balmış sjd zklxx aslında evlencek kimseyi bulamadıklarından mutluyum diyorlar ahahhsbs bikaç istisnası vardır illa ama saplıklarına kılıf bu sadeceee
12 Yorumla- +1 yıl
Bekarım ama hayatım öyle aman aman mükemmel değil.
Bekarım ama yine ev işleri yapıyorum.
Bekarım ama yine evime istediğim saate girip çıkamıyorum çünkü ailemle yaşıyorum ha, ailemle değil de tek yaşasaydım bir kadın olarak yaşadığım şehre göre diyorum gece saat 1-2'ye kadar sokakta gezmekten korkardım başıma bir şey gelebilir endişesinden dolayı. Ama ayrı yaşasaydım daha rahat olurdum orası kesin. Hayatımda bunlar dışında çok da aman aman bir değişiklik olmazdı. - +1 yıl
23 yaşındayım, lisans mezunuyum kpss ye hazırlanıyorum. Lise arkadaşlarımın nerdeyse hepsi evli çocuklu. Benden küçük erkek kuzenim var evli ve çocuğu var.
Daha bu pazar benden küçük arkadaşımın düğünündeydim. Erken diyordum ama sanırım artık bende bunları gördükçe kıvama gelmeye başladım ahsh.
Türkiye'deki erkekler kendini bir bokSanıyor genelde.. oysaki kimsenin yüzünü çevirip bakmadığı boş beleş insanlar birçoğu.
22 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle.
+1 yılDeğerlerinin ve "kadın" olduklarının farkına varsınlar. Kadın kelimesinin objeleştirilmesine izin vermesinler. boyun eymesinler dik dursunlar.
10 YorumlaBence Allahın lütfü onlar çünkü onlar kro abuk sabuk dandik erkeklerden korunuyorlar
30 Yorumla
+1 yılNeden olsun bende bekarım ve evlilik düşünüyorum ama birini bulmakta zorlaniyorum. Çünkü bayanlar çok fazla seçici.
10 Yorumla
+1 yılDetayı sonuna kadar okudum.%100 hak veriyorum sana 👍🏼👏🏼
10 Yorumlayoo değil 30 kadının en güzel yaşıdır. çürümeden önceki bu son yaşları bekar geçirmek yapılacak en doğru harekettir. sonra birlikte çürüyecek birileri bulunabilir.
10 Yorumla
+1 yılO zaman 30 yaşında bekar erkek olmakta mı allahın laneti saçmalamaya gerek yok herkes kendi zamanını yaşıyor kimisi doğru kişiyi 18 yaşında bulur kimisi 30 yaşında
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. İnsanların sizin hayatınız hakkında söz etmelerine izin vermeyin dolu dolu yaşayın kimseyi umursamayn
13 Yorumla- +1 yıl
İşte o pek mümkün olmuyor. Detayı okumuşsundur diye düşüyorum. 25 yaşındayım. Üniversiteden 3 sene önce mezun oldum. Henüz işim yok. Ailemde annem ve annemin ailesi evlenmeyecek misin? Çocuk sahibi olmak için yaşın geçiyor gibi şeyler söylüyor. Ama ben bırak işsizken evlenmeyi sevgili bile olmayı düşünmüyorum. Çevremde gördüklerimden dolayı. Güvenmiyorum erkeklere.
+1 yılKaynanası ve görümcesinden çekiyor demişsin. Onlarda kadın. Kadının en büyük düşmanı yine kadın buna emin ol
03 Yorumla- +1 yıl
Şöyle söyleyeyim o kadınlara hayatlarını yaşama fırsatları verilmeyip sürekli kısıtlandıkları için her istekleri hevesleri kursaklarında kaldığı için ben yapamadım yaşayamadım benim olmadı sen de yapama yaşayama mantığından ileri geliyor. Bunu bana zaman zaman kendi annem de yapıyor bazı konularda. O yüzden en en en temeli eğitimsizlikle yoğurulmuş olan ata erkilliktir.
- +1 yıl
Bu mantık erkeklerde yok kadınlarda var. Ben hiç kayınbaba ile damatın birbrni çekmediğini görmedim. Kaldı ki erkekleri eğitende kadınlar. Sorunun temeli ve bunu oluşturan kadınlar bana göre.
- +1 yıl
Kayınbaba damat çekişmesi de var ama kadınlar kadar aleni değil daha gizli mesela erkeğin sevdiği kadın bir şeye ihtiyacı olduğunda bunu kocasından, sevgilisinden istemeyip babasından isterse baba da bundan dolayı büyüklenip kızının istediği şeyi yaptığında erkek de bunda ezilebiliyor. Bu tarz bir rekabet var. O yüzden de erkekler ilişkilerde kadınların babalarının sözlerini dinlemelerinden ziyade sevgililerinin sözünü dinlemesini isterler. Evlenince de bu devam ederse sıkıntılar baş gösterir.
+1 yıl30’a kadar kimse evlenmiyor artık. Ülkede yasa bile çıktı. Eğer şehirde yaşıyorsanız bunu sorun etmenize gerek yok.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Yav ne kadar yazmışın bacımmmm özet şekilde okudum, her şey psikolojiyle alakalı işte artık evlilik yaşı şu bu 35 e çıktı
00 Yorumla
+1 yılLanet demeyelim de 30 yaşında bekar kalmak kadın için kötü diyorlar
12 Yorumla- +1 yıl
Neden iyi değil? Erkekler 30 yaşına gelince playboy playboy yaşıyorlar.
- +1 yıl
Her erkek öyle mi yaşıyor?;d
Ayrıca neden Zorunuza gidiyor playboylarin yaşantısından size ne ki?
Kadının 30 yaşında bekar kalması iyi değil diyolar. İstisnalar olabiler
Aile & Toplum konusunda 483 cevap paylaştı. öncelikle hayat millet ne dedi diye yaşanmaz. çalışan kadın ekonomik özgürlüğünü eline almış kadın kendisine hayat arkadaşı arar.
00 YorumlaPinti zayıf çirkin ve egitimsiz vasifsiz olan kuzenim de evlendi. Yani evlenmek bit başarı değil. .
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 665 cevap paylaştı.
+1 yılHayır değil tabi ki belki kısmet, belki imkan belki de tercih meselesi.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 824 cevap paylaştı.
+1 yılBu kadar uzun yazıya özet cevap:
Sevdiğiyle evlensin00 Yorumla
+1 yılAmaç sadece evlilik olursa maalesef böyle sıkıntılar olacak. Ruh eşi kafa dengi önemli olan bunu bulmak. Gerisi boş laf
10 YorumlaSoru tam olarak; '' Ne yapsın bu kadınlar? '' ise, işine gücüne baksın bence..
00 Yorumla
+1 yılEvlenilmeyecek ve evlenilirse tazminat ve nafaka ödenecek kız tipi.
00 Yorumla
+1 yılKarşılıklı güven ve saygı olmazsa olmaz. Böylelikle her iki tarafta mutlu olabilir.
00 YorumlaKusura bakma da ıkı tane hödük olumsuz yorum yaptı diye upuzzunn gereksiz bir angaje yapmışssın. Takıntılı mısın nesın
00 Yorumla
+1 yılNeden cehennem için çabalıyorsunuz ki? Yahu şuna bak zorunlu evlenmekmiş ekonomik özgürlüğünü kazansa evlenmezmiş ya bu neyin kafası gerçekten anlamıyorum. Evlenmek zorunda olmak nedir ekonomik özgürlüğü olsa evlenmezdi nedir yahu biz banka mıyız tabiki bizimde duygularımız var evlenmek için 100 bin liralar harcıyoruz sonra kadının bu zorunlulukları kalkınca terk ediyor o zaman bu nasıl bir iki yüzlülük
12 Yorumla- +1 yıl
Zorunluluklar ile evlenip insanların hayatını karartmaktan vazgeçin derim bende o zaman
- +1 yıl
Benim sana örneğini verdiğim kız evlendiği adama yüz bin liralarca masraf yaptırmadı hatta 20-25 bin tl kadar bir masrafla evlendi sadece. Erkek de kız da aileleri istediği için düğünlere o kadar para verdiler. Kız evlenmezdi derken hemen evlenmezdi demek istedim o kadar uzun yazdığım halde anlamıyorsunuz. Eşini sevmediğinden bahsettmedim sevmeyerek evlendi demedim. Ama çok çabuk evlendi dedim. Yoksa kocasını çok seviyor. Yine de mutlu bir evliliği var.
- Aile & Toplum konusunda 391 cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi şöyle bir durum var, 30 yaşında olan kadın daşş gibidir
00 Yorumla
+1 yılben evlenmemmmm aşk sevgi bağlılık falan filan hikaye. flört sadece.. zindan olmadan hayat cinsler birbirine kelepçe vurmadan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıltürkiyede boyle sadece. lanet bir ulke. baska ulkede oyle degil. yabancilara anlatiyorum inanamiyor. tuhafliyorlar hatta. türkiyede yasamanin mk
10 YorumlaHerkes için geçerli değil @Gizli-sevda gibi sevdiğini yarı yolda bırakanlar için geçerli
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 601 cevap paylaştı.
+1 yılNeden olsunki benim bir yakinim 45 yaşında halen bekar 😂😂
00 Yorumla Niyekine bence en guzel. Sey olmali 30 yasinda bekar erkek olarak diyorum bunu tabi
00 Yorumla
+1 yılsitede ki en haklı soru falan
21 Yorumla
+1 yılBu kadın erkek algısı sana kafayı yedirtmiş be anam. S*ktir et evlenen evlensin evlenmeyen g*tüne kına yaksın. Bizene mk
00 YorumlaRus kızları evde kalmıyor...
Türk kızları evde kalıyor...00 Yorumla
+1 yılDostum çok uzun yazmişsin
12 Yorumla- +1 yıl
Evet ama ben anlatmak istediğimi tam anlatabilmek için öyle yazdım.
- +1 yıl
Anladim güzel anlatmişsin.
- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılsen ahmkasan seçiciysen alahın kabahati nedir ki :D
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 914 cevap paylaştı.
+1 yılOnlara göre 40 ta nene yaşı.
10 Yorumla
+1 yıltek taraflı bakıştan kaynaklanıyor
10 YorumlaTövbe Estağfirullah moment
00 Yorumla
+1 yılHayir bir tercihtir
00 Yorumla
+1 yılNiye bu kadar eziyorsunki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılKendi tercihi kişinin bence lanetten cok
00 Yorumla
+1 yılHayır tabiki, ne alaka?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılNe alaka ya lanetle falan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEkşi nin kitlesi kalitesiz
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı. isteyen evlenir isteyen evlenmez
00 Yorumla
+1 yılGit evlen ya bizi niye esir alıyorsun 😅
00 Yorumlakatılıyorum size
detayın her kelimesine10 Yorumla
+1 yılevlenmek önemli degil sen dayanabilirmisin erkeksiz
02 Yorumla- +1 yıl
25 yaşındayım dayanıyorum. Öyle çok da zorlamıyor.
- +1 yıl
ama hic sevgilin oldumu
+1 yılCok hsklisin cok begendim 👏👏👏
00 YorumlaDeğil kız bence kafan rahattır
10 YorumlaCok kotu bir baslik ilk basta
27 Yorumla- +1 yıl
@erendadaş okuyamadim bile basligi boyle gorunce
- +1 yıl
@erendadaş Okuyacagim. Tesekkur ederim
- +1 yıl
@erendadaş tesekkur ederim.
Daha ateşli olursunuz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılKendi karari
#Emirhancankir100 Yorumla - Devamını Gör (23)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar