En yakın arkadaşım beni sevgilisinden saklıyor?

Geçen yıl arkadaşımla (erkek) konuşmak için aradığımda sevgilisi telefonu açıp konuşmamıza izin vermemişti ve ardından engellenmiştim. 1.5 yıl sonra ayrıldıklarında arkadaşım gelip benden özür diledi bu konuyu kendi içimde halledememiş olsam da ona verdiğim değerden dolayı arkdaşlığımıza kaldığımız yerden devam ettik. Birbirimize verdiğimiz değerden bir şüphem yok her gün konuşuruz ailesi beni tanır evlerinde kalırım vs. ama eski sevgilisiyle 1 ay ara verdikten sonra tekrar barıştılar ve kız benim yanımdayken aradığında ben yokmuşum gibi davranıyor arkadaş olduğumuzdan bahsetmiyor. Ben artık arkadaşlığımızdan bahsetmesi gerektiğini söylediğimde ise eğer kendi söylerse sorun çıkaracağını bu yüzden sevgilisiyle annesinin yanında konuşacağını söylüyor ama ben bu yaşımda bana aşırı saçma gelen bu durumu kabullenmek istemiyorum bana sürekli hayatındaki en önemli insanlardan biri olduğumu söylüyor ama hayatının geri kalanını geçireceği insana benden bahsetmiyor bile. Tavrımı koymalı mıyım yoksa susmalı mıyım karar veremedim sonuçta sevgilisi beni engellediği için zaten bir antipatim var ve üzerine sırf sevgilisi sinirlenmesin diye ben alttan almak istemiyorum arkadaşlığımız bu sebepten bitecekse de bitsin
En yakın arkadaşım beni sevgilisinden saklıyor?