AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
173Cevap
Turkiyede insanlar opusurde ahlaki degerler var bu toplumda. Her insanin da bir ozeli olmali bence. Yani bir erkek adamin duruşu bir kadinin zarifligi
Bu kadar edepsizlik pes
Otobüste öpüştüğüm oldu, hiç tepki almadım. Alsaydım da tepkim bu kadar yumuşak olmazdı. Karışmaya hakkı olması için onu öpmem gerekiyor.
@YineBaşladık Yav size ne, bir şey konuşurken içimden gelir öperim. Size göre mi yaşayacağım. Rahatsız olan camdan dışarı baksın.
Kimse sizi seyretmek zorunda değil. Toplum kurallarına uymak mecburiyetindesiniz. Bu kurallara uymayacaksanız o zaman otobüse binmeyeceksiniz. Böyle uluorta öpüşenlere karşı çok sert tepki gösteririm.
@yedirenk7 Vallaha hocam öpüşmek bana göre masum bir şey. Dediğim gibi o an bir şey olur sarılır öperim. Buna laf edeni de atarım otobüsten, o da rahatlar ben de rahatlarım.
müslüman ülkede yaşıyorsun uluorta öpüşürsen tepki çekmen normal
Nefret ediyorum şu araplaşmış kafalarından da zihniyetlerinden de, öpüşürüm gayet sıkıysa biri laf etsin.
Bana terbiyesiz diyip üslubuna bakmaman :D Yani ciddiye alsam cevap verirdim de karşımda bir hanımefendi değil çirkefin teki var inemem seviyene
O zaman bir gün size haddinizi birisi illaki bildirir. Lafı yer, yerinize oturursunuz.
Haddimi bilmem gereken yeri biliyorum keşke siz de bilseniz hjdnss
Hangi kanun, nizam öpüşmeyi yasaklıyor ki. İnsanlar bir garipleşti iyice. :-/
Bakmayıverirsin o tarafa olur biter.
Dört duvar arası diye bir şey var ve öpüşemez. Gitsinler evlerinde yesinler birbirini öyle sokağa çıksınlar.
oldu cano şu özgürlükçü kafalara bak ya çıldırmamak elde değil. bunların hepsinin telinde şifre vardır bir de ha. onu sorsan özel hayat olur. oluum bu kadar aykırı yaşamayın lan hayatı. çişiniz geldiğinde de salın ortalığa o zaman.
Otobüste öpüşülmez diye bir kanun mu varmış. Ülkecek cahiliz.
Bişey derdim de neyse
Desene hadi
Otobüslerde sokaklarda cafelerde kadına şiddet olduğu zaman bize düşmez dersiniz. Böyle bisey olunca yargı dağıtırsınız. Abartılmayacak şekildeyse kimse bişey diyemez arkadaşım. Buna bişey diyosanız şiddet gören kadınlara da tepki göstereceksiniz.
Teşhircilik yasası diye değerlendiriliyor. 2003 yılında anayasa girdi. 1 yıl cezası var normalde. Benzer bir olay İzmirde gerçekleşti. İzban’ın son seferini yaptığı saat gece yarısı 12-1 gibi bir kadın ve erkek metroda kimse yokken cinsel ilişkiye girmeye kalktı. Kamera görüntülerinde kadın erkeğin kucağına falan oturmuş baya bayağı yapıyorlardı. Makinist durakta treni durdurmuş. Durduklarında da polis tutuklamış kendilerine kamu davası açılmış ve 1-2 yıl hapis cezası mı ne aldılar kadın da erkek de aldı.
Öpmüş arkadaşım öpmüş ne kucağına almış nede baska bisey yapmış. ÖPMÜŞ
Bakın çok doğru bişey demiyorum ama çok yanlış bisey de değil. Eger bir tepki verilecekse sevgi ye değil şiddete tepki verilsin
Bu olaylar öpüşmeyle kalmıyor bizim milletimiz her şeyin bokunu çıkartmaya çok meyilli. Kamusal alanda öpüşmek ve bunu birkaç dakika saniye sürdürmek de ayıp. Eğer tenha bir yerde ikisinin yalnız kaldığı bir alanda ya da arabalarında yapsalar o zaman kimse bir şey demezdi demeye de hakkı olmazdı. Ve şiddete de insanlar tepki gösteriyor. Protestolar yürüyüşler yapılıyor.
@kdrglr sahsen benim umrumda degil ama orada yapamazlar cahillikle de alakasi yok bos yapmissin
Arabada cinsel ilişkiye girmek bile başkaları tarafından görüleceği için suçmuş. Bilmiyordum.
![Otobüste öpüşen çifte tepki! Türkiye'de insanlar öpüşemez mi?]()
www.google.com.tr/.../...iliskinin-cezasi-tck.html
www.cumhuriyet.com.tr/.../...sekse-sorusturma.html
Kardeşim bak sen bu konuyu anlamadın. Cinsel ilişki yok bu konuda niye baska konulara giriyosun.
Öpüşmek sevişmek gibi konulardan da bahsediyor. Kamusal alan olduğu için herkesin gördüğü görebileceği yerde bu tarz yakınlaşmalar hem yasalara aykırı hem de genel ahlaka ters. Bunu demiş olmam kadın cinayetlerini şiddetini de onayladığım anlamına gelmiyor en başında ben de bir kadınım (öyle genellemeler yapıldı bana sen de yapma diye yazdım.) Kamusal alanda yasak. El ele tutuş sarıl yanağından öp. Bazı kurallar bazı yerlerde normal karşılanır bazı yerlerde normal karşılanmaz. Mesela Japonyada millet yemeği höpürdeterek ağız şapırdatarak yer. Söylendiğine göre Almanya’da osurmak ayıp değilmiş. (Bence bu bir mit). İtalya’ya tercümanlık yapmaya gitmiş bir hocam İtalya’da burnunu silerken yüksek ses çıkarmak ayıp karşılanmadığını söylemişti. Biz burnumuz çok doluyken insan içinde mendille sümkürerek burnumuzu silerken ayıp der tuvalette hallederiz. Bu da böyle işte. Başka memleketlerde olabilir ama bu memlekette de normal karşılanmıyor. Tabi ki sevgiline sevgini aşkını belli edersin ama bunu belli etmenin yolu sadece ulu orta öpüşmeden geçmiyor. Yani halka açık alanda hareketlerimize dikkat etmemiz gerekiyor. Etmediğimiz taktirde toplumdan ikaz, kınama, sözle taciz cezaları ya da yasal cezalar alabiliriz. Yine orası otobüs olduğu için doğru değil. Kamusal alan çünkü kamu malı çünkü. Kendi çıkarlarımıza göre kullanamayız.
Sokakta opusurlerdr otobuste veya toplu tasimada opusulmez ki ya
Saygızlik tabi de şu an bunlar çok normal görülüyor
Oldu yav is yerinde mecliste durakta heryerde opuselim cocuklarin onunde
Yapılacak yer var yapılmayacak yer var. Kuytuda ne halt yerse yesinler. Toplumun da görgü kuralları var. Edep adap lütfen.
👏👏👏
Namus kavramını 2 bacak arasında zanneden sizin gibi zihniyetler olduğu sürece bu mk ülkesi Avrupa Birliği'ne zaten giremez...
@Volkan_Kaçar Namus işi değil bu. Görgü kuralı ve saygıyla alakalı.
Ne dediğimi iyi oku. Kuytuda istediklerini yapsınlar umrumda değil.
Yoruma sümük gibi atlama!!!
@Volkan_Kaçar namus ne peki?
Ne?
@Volkan_Kaçar Ailene selamlar.
@YineBaşladık Namusun ne olduğunu bu yaşına kadar öğrenemediysen ben öğretecek değilim. Namusun 2 bacak arasında olan bir şey değil diyorum kızlık zarının çokta önemli bir şey olmadığını savunuyorum. Herkesin düşüncesi kendi kardeşim.
@dalgakıran61 Aleykum Selam
Herkesin içinde mi ilerde derler cinsel ilişkiye giremez mi toplu taşıma araçlarında
Türkiye de kanun var eyvallah ama öpüşmenin yeri de toplu taşıma değildir, az edep yaa..
Toplu taşımada bunlar yalnis bir ornektir cocuklar oluyor onlara hem cirkin. goruntu hem kotu bir örnektir biraz ahlak dışı
skşsinler kızlar soyunuk gezsin orta yerde p*rno çeksinler analarını bacılarını pazarlasınlar
Öpüşemez kardeşim.. toplum ahlakı diye birşey var.. çek cumhuriyeti mi burası..
Ben yönümü dönerim insanların hayatı beni ilgilendirmez orada unuturum zaten
Onlara ne? İstedikleri yerde öpüşürler abartmadıkları sürece. Bakmasınlar onlarda.
Kanun mizan olsa hırsızlar dışarda gezip rahat rahat siyaset yapamadı.
Otobüste öpüşen çiftin ak size bişey olmasın. Yeter la
Yanlış çok yanlış insanları rahatsız etme hakkı yok
Yav gizli saklıda neler neler yapıyorlar ama toplum içinde aaaa gösterecen aaaa yı
Bende uyuz oluyorum böylelerine evlen ne yapıyorsan yap. İslam ülkesi burası sonra niye deprem oluyor. Eyy insanoğlu aklını başına al.
Öpüşebilir tabii. Evinde istediğini yapabilir. Toplum ortasında değil!
Öpüşmezdim sonuçta rahat olamam çok fazla Avrupalı olmaya gerek yok, bizler bu vatan toprağında yoğrulmuş ve bu kültürü almış insanlarız, ama tepkide göstermezdim.
Isteyen istedigini yapar, kimse karisamaz. Bakmak istemeyen baska tarafa baksin.
Eksi verenler için; keşke sokak ortasında bir kadın şiddete uğradığında, öldürüldüğünde de aynı tepkiyi verebilseniz.
@yuİRin5 Ne demek istediğimi anlamamışsın bile. Daha açıklayacı yazayım; Ölünce tepkileriniz oluyor, ben orada olsaydım var ya diye başlıyorsunuz, sanki öleni geri getiriyormuş gibi. Diyorum ki, sokak ortasında görünce niye müdahale etmiyorsunuz? Emine Bulut cinayetinde niye kimse yardım etmeyip, videoya çekti mesela? Minibüste kaçırılan bir kız vardı, minibüs doluydu, niye kimse kızı kurtarmadı? Lütfen, ölünce tepki vermek yerine olaylar olurken tepki verin. Bir kadın şiddete uğradığında, hayvana eziyet ettiklerinde aynı tepkiyi gösterin. İki insanın kendi isteğiyle, kimseye zarar vermeden yaptığı şeyler yüzünden tepki veremezsiniz.
Gerçekten anlama sorunun var :)) ilk cümlelerinden sonra okumaya deger goremedim, vakit kaybi.
''Türkiye'de bir kadını dövebilir, öldürebilir ama öpemezsiniz! Çünkü duyarlı bir toplumuz.!''
Ya evet canım o yüzden kadına şiddete hayır hastaghi gündem oluyor öpüşme olmuyor demi
@NefesDicle aynen o gündem olunca bugün hiçbir kadını dövmemiştir kimse. Sense kadınsın bide. Ben laf edip kimseyi engellemedim ama ilk sana yapacağım bunu. Yazık, bomboşsun.
Ya olmaz hadi bir buse falan neyse ama öyle yiyişemezler yani hoş değil
Herkes kendine yakışanı yapıyor😂Memleket dibe vurmuş zaten bunlarda sevişerek savaşacaklar🤣🤣
Toplu yerlerde öpüşülmesine ben de karşıyım çocuklar falan oluyor doğru sayılmaz
opusurde adam haya denen seyvar ınsan oglunda dımı topululukta acık ortamda olmaz ozaman buyrun. s kmeyı de ulu orta yapın herkezın ortasında
Bunun savunulacak bir yanı yok. Otobüste öpüşmek nedir ya?
Edep, ahlak bu kadar mı yerlere düştü.
Terbiyesizlikten başka birşey değil milletin gözü önünde tv de bike öpüşürlerken kanalı değiştiriyoruz
El haya vel iman derler büyükler 4 duvar denen bir şey var herşeyin ortada olmasına gerek yok toplumsal uzlaşmaya sebebe olmayan ne bolumu varsa yiyin
Tepki vermem herkesin ozgur iradesi sonucta kavga edenler varsa opusenlerin olmasida normal sen yaparmisin derseler bana göre uygun değil
Opusmede bir şey yok ki, yanaktan öpünce oluyor da dudaktan mı sorun? Toplum mutehasiplasti eskiye gore. Eskiden bu kadar çocuk istismarı, tecavüz vs yoktu. Neden bu kadar arttı sizce?
Eskiden emin ol daha fazlaydı tek fark günümüzün iletişim çağı olması ve her şeyin hızla yayılması haber olması. O yüzden günümüzde her şey aşırı uç geliyor. Oysa hemen hemen herkesin ailesinin geçmişinde çevresinde bir tecavüz taciz vakası vardır. şu an öyle mi? Ülkede herkes ezbere sayar olanları neredeyse..
O kadarcık da olsun canım diye demiyorum ama ne fazla negatif olmak gerek ne de fazla pozitif. Ayrıca olan olayları da bir kesime ya da düşünceye topluluğa mâl etmek hoş değil. Dindarı da olsa kitap yüklü eşşeği de olsa ahlaksız ahlaksızdır. Toplum olarak muhtaç olduğumuz şey eğitim.
Opusmeme kanunu mu varmis yani, kanun nizam ne bunlara gore acaba
Ahlakınız da örfünüz de batsın yahu. Def olun gidin Arabistan’a, İran’a, islam devletine
Türkiye islam devleti değil mi :D.
@tosunpaşa16 Türkiye laik bir devlet. Yani dinsiz.
Asıl sen defol gevur devletine Avrupa'ya
Bu topraklari benim atalarım kazandı. İslam devletiyle 6 asır ayakta tutan Osmanlı kazan. Sen DEFOL
Türkiye Cumhuriyeten ibaret değil. Yüzyılların değere yargısı kültürü var. Ayrıca Laiklik insanların değerine saygı duymaktır. Her bo*ku yiyemezsin yani
Doğru söylemişsin laik devlet düzeni dinsizdir. Sizin İslamla derdiniz var zaten. Atatürk'ün en eleştirdiğim özellikleri bu devlete niye laik denilen saçma düzeni getirdiği? Türkiye'nin ne çıkarı oldu? Herkesi eşit görmekmiş, Osmanlı zaten adaletin, eşitliğin beşiği bir ülkeydi. Laiklik için halifeliği kaldırdılar. O halifelik sayesinde Çanakkale savaşında afganlı kadınlar kollarındaki bilezikleri satıp yolladılar Osmanlıya. Türkiye kendinden önceki devletlerle beraber hep İslam devleti olmuştur. Türkiye Atatürk'ün bu devleti laik yapması gibi de bir şansızlığa yaşamıştır haklısın. Allah razı olsun, vatanı kurtarmış, ama bir sürü hata yapmış. Gelelim senin sorunun cevabına. Avrupada sokakta pırtlamak serbesttir. Ama pırtlayanını görmezsin. Avrupada sıkişmek de sokakta serbesttir. Ama sıkişenine rastlamazsın sokakta. Adam gider işini kuytu köşe bir yerde veya evinde görür. Türkiye'de de sokakta sıkişmek serbest olmasada öpüşmek serbest. Ama insanlar rahatsız olmasın diye, kendini tutamamazlık yapıp kızı öpmezsin. Gider topluma açık olmayan yerlerde öpersin. Bunun ahlak kurallarıyla alakası yok, bu bir görgüdür. Bunlarda görgüsüzler çok belli
@tosunpaşa16 Doğru söylemişsin. Bizim İslamla derdimiz var. Osmanlı adaletin beşiği mi? Güldürme; kardeş katli, ağır vergiler, işgaller, katliamlar, devşirme, yasaklarla dolu kabus gibi 600 senedir Osmanlı. Ve öpüşme görünce aklınıza cinsellik geliyorsa o sizin sorununuz. Son olarak da atalarımız kazanmış olabilir ama o zamanlar eski zamanlar ve bilgisiz zamanlardı. Şimdi bilgi çağındayız ve bir dine göre devlet idare etmenin devri geçti.
Abow. Beyin yanmış. Çok geçmiş olsun kardeşim :D ahhhh ahh. 3 kıta da 6 asır Türkleri göklerde yaşatan, hiç bir millete nasip olmayacak bir tarih yazan, Avrupayi tir tır tireten, dünyanın kabul etti başarılara imza atan devlete got*ü boklunun biri kalkmış ne diyor.
Hahah :D acıdım
Kardeş katlinin sebebi daha önceki Türk devletlerinde hükümdardan sonra devlet çocuk sayısına göre parçalanıyormuş. Çoğu türk devleti hükümdardan sonraki çocukların birbirine düşmesi yüzünde yıkıldılar. Osmanlı Devletinin tek bir katliamı bile yoktur. Bunun aksini iddia eden ya türk düşmanıdır. Yasaklarla dolu derken 4. Murat gibi bazı tek tük padişahlar içkiyi sigarayı yasaklamış, onlar da çok yaşamamış ölmüşler iktidarları çok uzun sürmemiş. Devşirme olayı sana niye rahatsızlık verdi onu hiç anlamadım. Sanane a q adamlar türk olmamalarına rağmen Osmanlıya hizmet etmişler, vatanları görmüşler. O çok beğendiğin avrupa ülkeri girdikleri yerlerde insanları katlediyorlardı. Osmanlı Devleti yıkılma döneminde ekonomik sıkıntı çekerken Ermeniler inançlarını özgürce yaşasın diye Kilise yaptırmıştı onlara.
Cezayir örneğini vereyim. Çok şansızlarmış değilmi Osmanlı yönetiyormuş. Senin o çok beğendiğin avrupa ülkelerinden olan fransızlar 1830 da almışlar Osmanlının elinden. Medeniyet götürmüşler Cezayire 1 milyon kişiyi katlederek.
Osmanlı'nın adaletine gelince. Londrada bir müslüman insan sayılmazken Osmanlı mahkemelerde karşıdaki insanlarının ırklarına dinlerine bakmamış. Hristiyan haklıysa hristiyana, yahudi haklıysa yahudiye hakkını vermiştir. Geçmişteki başarılara gelince. İslam devleti araştırmayı teknoloji geliştirmeyi emreder. Bilim nerdeyse gidip alın der. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbulu fethetmesinin açıklaması bilgi çağında olmadıkları için midir? Yoksa inandığı için, tevekkül ettiği için, peygamberimizi yolundan gittiği için midir? Yavuz, Kanuni'nin amacı bütün orta doğuyu ve avrupada viyanaya kadar hakimiyet kurmaları bilgi çağında olmadıkları için çok kolay olması mıdır? Yoksa islam bayrağını tüm cihana yayma isteği midir?
Yeri geldiğinde padişah zalim olmaktan çekinmemelidir (kardeş katli için yazıyorum). Aşırı merhametleriyle karışıklığa yol açacak padişahtansa, tek kişiye gelecek zarar yüzünden bu devlette oluşacak karışıklıkları önleyecek kişi aşırı merhametiyle o kişiyi bağışlayanlardan daha merhametlidir. Padişahtan gelecek icraat tek kişiyi etkiler, bağışlamak ise karışıklıklara. O kardeşler boş durmamışlar, tahta geçmek istemişler ülkeyi karıştırmışlar.
@tosunpaşa16 ayakta alkışliyorum. Usenmeden yazmışsın. Bu cahiller anlamaz çünkü kapasite yok. Ama yine eline yüreğine sağlık.
@YineBaşladık Bende sana teşekkür edecektim. Destek olmuşsun teşekkürler kardeşim :)
@tosunpaşa16 Küçük çocukları ailelerinden ayırmak, asimile etmek. Başkalarının toprağına “din, Allah, cihat” adıyla göz dikip buna fetih demek. Bir de tutturmuşsunuz Avrupa’ya hayransınız diye, biz geçmişte Avrupa’nın da katliamlarını biliyoruz. Her devlet yapar da bugün onların bizden daha medeni olduğu gerçeği var. Tabii siz her şeye din açısından bakıyorsunuz. Anlaşamıyoruz o yüzden. Bilgi çağı olayı işgaller için değil, dinle devlet yönetimine göndermeydi.
@tosunpaşa16 ❤️💙💜 çok şükür senin gibi okumuş , bilgili , vatana ecdadina sahip çıkan gençlerde var. 🙏
@YineBaşladık Türk düşmanı demişsin. Atatürk ne demiş: Yurtta sulh, cihanda sulh. Sana bir tehdit varsa o zaman başka. Ama cihat diyerek işgal edemezsin. Tabii sizin dininizin emri
@YineBaşladık Çok şükür senin gibi de vatansever kardeşlerimiz var. Bunun gibi geçmişine düşman olanlar da var işte. Gelmiş hala medeniler diyor avrupalılara. Avrupa daha yeni yeni Osmanlı gibi medeni olmaya başladı. Çok uzak tarih değil 1830 yılı. Osmanlı bu medeniyeti 1299 dan beri, Selçuklu ondan da önce, orta asya türk devletleri de ondan daha da önce göstermişler. O avrupa devletleri veya Abd şu an burda hüküm sürseydi biz n a h görürdük medeniyet
Saltanat sistemi baştan başa yanlış zaten. Kardeş katli de yanlışın yanlışı. Kimse de devleti düşündüğü için intihar etmiyor ha herkes öldürüyor. Kendi tahtlarını düşünüyorlar
Biz işgal etmek. Fethettiğimiz yerde insanların gönüllerini de fethettik. İstanbul'u fethederken latih külahı görmektense osmanlı sarığı görmek isteriz diye bir rum halkı da bunun en büyük göstergesidir. Kendi ülkesinin yaptığı fetihlere işgal demek de sanıyorum ki başka türlü bir kansızlık
Yabancısındır sen kesin, türk falan değilsin bence.
@tosunpaşa16 kardeşim bunlar anlamaz. Baksana boş boş konuşuyor. Adam acipda tarih mi okumuş. Sanki. Belli bisi bilmedigi. Bı kaç şey ezberlemiş saydı gitti. .
Zavallılar
@YineBaşladık Cevap yazmayalım en iyisi bu cahile :D
Zamanımıza yazık buna laf anlatarak vakit kaybediyoruz.
@tosunpaşa16 Türküm ama Türk olduğum için kalkıp da atalarımın yanlışını tekrarlamayacağım. Her şeyden önce insanım. Soy benim için önemsiz.
@tosunpaşa16 yazma vaktine yazik.
Boşver. İçi boş. Almaz
@YineBaşladık Cahillerin en büyük özelliği karşındakine cahil demek 😉
@YineBaşladık Kafa yapın hoşuma gitti kardeşim. Takip isteği attım haberin olsun. Sende atarsan sevinirim. Vatansever insandan zarar gelmez bana
Atalarının kanla kazandigi toprağın ustunde anlamadigin değerin bedelini
Ölünce vereceksin!
@tosunpaşa16 Vatan millet edebiyatıyla kız düşürmeye çalışmak :)
@tosunpaşa16 atarım tabi ama yarın kapaticam hesabı ☺️❤️
@YineBaşladık Sizin içi boş değerleriniz umurumda değil. Benim atam bellidir: Mustafa Kemal Atatürk. Bir de Osmanlı’dan öncesi.
@tosunpaşa16 takma sende şunu
Hadi iyi geceler güzel kardeşim 💙💙
Kardeşim dediğim birine mi yazıcam :D. Hayran kaldım zekana. Birine yazacak olsam tipim zaten iyi, gider dışardan yüz yüze tanışır konuşurum dingil. Kardeşim dediğime yazmam ben. Abisi gibi olur korur kollarım ben kardeşim dediğime. Benim kız kardeşim benim gözümde değeri neyse, kardeşim dediklerimin de gözümdeki değeri odur.
@YineBaşladık Sanada kardeşim
Bence evde yapsınlar veya çoluk çocuk olmayan bir yerde
Öpücük alt tarafı psikoloji bozmaz merak etme
@DryCornStalk merak edilcek bir konu değil zaten biliyoruz öpücük ve öpüşmek arasında fark var
Ya şimdi oldumu ole toplum içinde yaslisi çoluk çocuğu var kötü örnek
Ben saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Ama bağırıp çağırarak tepki vermeyi hoş bulmuyorum bence sakin ve naif bir şekilde uyarmak daha iyi.
Ayağa kalkıp dayilik taslayan lavugun tipine dikkat. Abaza sapık tipi var kavaatta
Konu din olunca neden Arabistan denilip duruluyor. Ne var Arabistan'da.
Ağzımı bozma lan
Allah aşkına bozsana ağzını 😂😂
Vılkaaaaaaaaan kapa çeneni
Sakin ol şampiyon :D
galiba öpüşemezler türkiyede tomurcuklanarak ürüyorz biz
Evet aynen oyle yatak odası denen bir yer var, edepsizlik oluncada yatak odası otobüste olabiliyor
Öpüşebilirler ama öpüşmemeliler, toplumsal saygıya ters.
Ufff öpüşemez mi dedik milletin ortasında yapmasınlar evleri yok mu yoksa gece yarısı parklar boş köpeklerden başka kimse yok orda yapsinlar
Hoş değil saygıyla alakalı oldugunu düşünüyorum hadsizliğin lüzumu yok zaten herkes birbirine dokunur olmuş şaşırmamak lazım
Bugün de cok şükür başkalarının yerine utandim
Ulu orta yapmak doğru değil bence herkesin mahremi kendine özel olmalı toplumlar ahlaksızlıkla çöker bunu unutmayalım
öpüşebilirler bunun kötü yanı yok ama eğer otobüsde çocuk varsa yanlış
ne var la bunda öpüşmüşler alt tarafı s*kişmiyolar ya
İyi sende s2şirsin bizde izleriz
Ülke müslümanlığa doğru gidiyor kardeşşşş. Maklube ister misiniz? :D
Yani milletin içinde öpüşmekte ne biliyim insanda az edep olur
Toplu taşıma araçlarında uygun bir davranış değildir. Biraz edep lazım.
Toplu taşımalarda öpüşmeyin bir zahmet ya çoluk çocuk olduğunu düşünün ne bileyim böyle şeyler namahremdir bana yanlış geliyor ulu orta her yerde yapılmamalı
Öpüşebilir ama toplum için de öpüşülmez insan da bir edep olur.
İzledim bende, adamlar haklı ksrdeşim herkesin ortasında öpüşmek bence ayıptır.
Kodumun ezikleri ya. Malzeme çalışmayınca çeneye vuruyor bu radikallerin.