Üvey anneme karşı ne yapmalıyım?

Benim annem ve babam ben 9 yaşındayken ayrıldı ve babam 1 sene sonra evlendi ama ben annemle yaşamaya başladım ve 9. Sınıfa kadar annemde kaldım maalesef ki 2. Dönemin de hayatımın hatasını yaptım ve babamın yanina geçtim geçmeden önce üvey annem iyi davranıyordu sevgi gösteriyordu ama sonradan işler değişti bana köpek gibi davranmaya başladı inanılmaz kötü seyler yapiyordu dayaktan söz etmiyorum psikolojik baskı ve bu dayaktan da kötü ben hep iyi davranmaya çalıştım o bazen iyi bazen kötüyü oynuyordu son zamanlarda iyi davranınca hele şükür demiştim ama beni felakete surukleyen şey oldu babamla dertlesebilen konuşabilen biri değilim ve üvey karı benle dertleşmeye başladı bende guvendigimden dolayı herşeyi anlatıyordum en son bugün öz annemin yanına geldim ve telefonda yaklaşık 1-1.30 saat konuştular ve benim neyim var yok anlatmış annemle aramı bozdular teyzemle anneannemle ve anneme gelmemi yasakladılar benim tek nefes alma noktam annemdi bunu da aldı bu sayede ve babamı doldurdu benim yediğim haltlari anlattı babamda sinirli ve konuşmuyor şu an benimle ben artık cidden çok yorulduk 6 senedir çektiğim eziyetler yetti artık tüm arkadaşlarım dışarı çıkarken ben evde, dükkanda ya da babaannemde olmak zorundayım okulu normalde sevmezdim ama onları görmemek için tatil olmasını istemiyorum beni bir tek annem düşünüyordu onada gitmemi yasakladılar neden. evden atmadığını soyliyeyim çünkü annemle babam ayrılırken evi benim üstüme yapmışlar ve üvey karıyla babam beni bu yüzden bırakmıyor aslinda babam masum o karı aklina giriyor farkındayım 18 yaşındayım artık ne yapacak bilmiyorum lütfen fikir verin
Üvey anneme karşı ne yapmalıyım?