Annemle ne yapacağım?

Merhaba ben 26 yaşında bir İngilizce öğretmeniyim. Annem uzun yıllardır beni aşağılıyor, üstün olduğum noktalarda bile benim başarım yokmuş gibi davranıyor ve aynı evde yaşıyoruz 3 çocuğu var en çok beni aşağılıyor, hergün abartı yok inanın hergün mutlaka aşağılayıp benimle kavga ediyor, sizce benim annemden artık nefret etmem normal mi, gerçekten hiçbir duygum kalmadı, diyeceksiniz hayatta neler var annenin değerini bil fakat inanın beni bu kadar sevgisiz büyüten hakaret eden hiç takdir etmeyen bir kez ömründe sarıldığını hatırlamam nasıl sevebilirim, bugün bile bir anda beni kuzenimle kıyaslayıp o bakımlı iş hayatında hayata atılmış tarzında konuştu, mevzu kuzenim değilki ne alaka, neden düşmanlık yaratmaya çalışıyor, sen beni görmüyor musun dedim öğretmenim, diyorki ne yapıyorsun sadece ders? Ve biliyor benim Türkiye nin en büyük eğitim kurumunda olduğumu ve ne kadar yoğun olduğumu, dersler toplantılar çalışmalar veli aramaları, sınavlar vs. Çok büyük bir kurumda çalıştığım için sıradan bir öğretmen performansında değiliz haliyle, ayrıyetten kendini geliştiren yüksek lisanslı, ana dili seviyesinde İngilizcesi olan bir öğretmenim ama annem herşeyimi aşağılıyor, insanlar bana ne kadar zeki güzel dese ay yok yok büyük kızım daha güzel o parlar falan diyor, ne yapabilirim sizce? Hem evlat hem eğitimci gözüyle bakıyorum ve annem gerçekten hasta benim nazarımda ama altındaki psikolojiyi çözemiyorum ya da görmek istemiyorum, sizce nedir bu?
Annemle ne yapacağım?