Geçen sevgilimle yürürken birkaç serseri laf attı, klasik mevzu. Hiç duymazdan geldi yürüdük gittik. Kendimi çok savunmasız hissettim. O yanımda olmasa döner bağırır toplardım milleti. O var diye sessiz kaldım, konu da sonra hiç açılmadı ama kendimi çok güvensiz hissettirdi bana. Böyle bir erkekten koca olur mu?
sen tabi ki döner bağırırsın çünkü sana bşe yapmayacaklarını biliyorsun sokaklar it kopuk dolu korkmuş olabilir bir kaç kişinin karşısında çok fazla bişe yapamaz birde kız arkadaşının yanında dayak yemek erkeğe çok koyar birde şu var bir kırık yüzünden ceza evinde yatabliyorsun artık başma geldi ölüyor zannettim adam döverek başını daha büyük belaya sokabliyorsun polisler hastaneler falan hani o lafı yemek belkide sizin için daha iyi olmuştur tabi segilin pısırık korkak bişede olabilir bilemem ben kolay hazmedemyorum oyle şeyleri mutlka bişe yapmam gerekiyor barda öküz gibi baktıkları için adamın masasına gidip suratını dağıttığımı bilirim sadece bakıp durdukları için biraz kişilikle de ilgili ben arızaya bağlıyorum ama kavga hiç bir zaman çözüm değil
şöle bişede var kavgada yanımdaki kadın abişe yaparlar ozaman dövmekte yetmez can alırım o sinirle gel çık işin içinden serserilere bulaşmamakla bence doğru yapmış kimse boş gezmiyor bıçak mutlaka vardır onlarda
Kocalık sıfatı kavgayı, dövüşü ve barbarlığı çağrıştırmamalı uzun vadede. Fakat içinde bulunan olay örgüsüne hasıl olarak şunu söyleyebilirim ki; gerçekten tehditvari bir durum içinde bulunuluyorsa tepki koymak gerekiyor. Pasifize edildiğiniz takdirde bu hem sizin hem de karşınızdaki (sevdiğiniz) insanın öz güvenini kırar. Kavgacı bir tip olmamalı insan. En ufak olayda bile patlamamalı ama sevdiklerini korumak adına da pısırık kalmamalı diye düşünüyorum. Kavganın sebebine bağlı dozu ve yeri çok önemli. Yoksa her durumda kavgaya açık bir insan da iticidir, gerektiğinde masaya yumruğunu vuramayan da.
Bakın kavga-gürültü mü etmeli her adam illa koca olabilmesi için. E hadi madem etsinler sonra alissinlar da sizinle de kavga etsinler hatta hızlarını alamayip dövsünler ve sonra siz de onları kötüleyip "kadına şiddete Hayır" diye bağırın çağırın. Laf attı diye kavga etsin diyorsunuz da bunun nasıl sonuçlar doğuracağını hiç düşünmüyorsunuz. Diyelim ki o an kavga ettiler ve kavga buyudu o serserilerden biri bıcagi cekti. ya da tekme tokat birbirlerine daldilar (bakin kendi agzinizla soyluyorsunuz serseri diye- bu tip insanlarin ne yapacagi belli olmaz). Nolcak mutlu olup iyi mi hissedeceksiniz. Sessiz kalması onun pısırık olduğunun göstergesi değildir. Bırakın bu zihniyeti. Asıl ondan çok iyi koca olur da sizden iyi bir kadın olmaz.
11
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Neden olaya diger taraftan bakmiyorsun? Sevgilin lafa karsi kavga cikartmamasi efendiliktendir sana olan saygisindandir. Ya orda kavga etse buyuseydi bu kavga cok mu iyi olurdu. Ya o kisilerdr bicak olup bicaklansaydi. Nekadar kavga meraklisisin, kavga etmek esine/sevgiline sahip cikmak degildir Asil kavga etmemek esine/sevgiline sahip cikmakdir. Cunku orda sadece laf saldirisi vardi, laf saldirisi buyutmemek icin en iyisi susmakdir. Sonucu ya yaralama, ya ölum, ya da karakolda biter. Bunlardan seni korudugna sevinmiyorsun da onu sorguluyorsun.
Ben de senin gibiyim. Ilk erkek arkadasim tinercilere '1TL' dagitmaktan bitap duserdi; pisirigin onde gideniydi. Sonunda dayanamadim tinerciye kafa tuttum ve ana avrat dumduz gittim. Tinerci de sevgilim de sasirdi. Nasil gittigini bilemedi zaten tinerci, neredeyse topladigi paralari bile verecekti. Sonra da sevgilimle kavga ettim. Bana "Ya bicak cekse ya saldirsa..." filan diyor, korkakti ve hala korkak ayrica tam bir ana kuzusuydu. Tamam; her yerde kavga edilmez ama laf edilen kiz senin ileride namusun olacak, sen laf ettirirsen o da kendini korursa sen necisin?
Bana laf atan erkegin tarafina donup (hatta bazen karsisina gecip)... anla. Yuzleri kizariyor, herhalde ufak tefek hanim hanimcik gorunusluyum diye "Ben buna laf atsam da siner" diye dusunuyorlardir. :D Karagumruk kiziyim ben 😂 Ailem ne kadar susturmaya calissa da ve kadin dedigin sessiz sakin olur dese de; hic acimam. Yanimda erkek varsa biraz sabrederim baktim laf yemeye devam ediyor onu orada birakip laf edene dalarim. Zaten genelde paralarim hem lafla hem fiziken...
Yanında erkek varken, laf atma cüretini gösteren tipler, gözü dönmüş tip olurlar..
Asıl niyeti sen değilsindir zaten, yanındaki erkeğe dalaşmak, olay çıkarmak.. Muhtemelen boş da değillerdir.. Alkollü de, bağımlı da olabilirler.. Bu yönden de bakmak lazım..
Ben olsam dalaşırım o ayrı.. Dayak yiyeceğimi de bilsem dalaşırım..
Bu düşünceyi doğru bulmuyorum. O da insan değil mi, korkması doğal. Kavgaya girse ne olacak ki? Dövse başına bela alır, dövmese yine zararda. Hem o senin bodyguardın mi ki güvenlikten bahsediyorsun? Bir sorun varsa polisi ararsınız birlikte. Erkekler süper kahraman mı ki işi gücü yok bakan, laf atan insanları dövecek. Eğer kavgacı olsa ben o zaman güvende hissetmezdim. Şiddet ne zaman bir şeyleri doğru düzgün çözebilmiş. Ne kadar trajikomik.
Çok yanlış düşünüyorsun. Sana zarar gelsin istememiştir. Esasen raconda, yanında hatun olana laf atmak kancıklıktır. Bu arkadaşının değil ona laf atanların korkaklığı. Çünkü sen yanında olduğun için bişey yapmayacaklarını biliyorlar.
Adamdan ayrıl. Zor anında onu hakir görenle işi yok. Şimdi defol git.
Ben kavgacı tipleri pek sevmem. Böyle bir durumda ben de umursamaz davranıyorum yani yanımdaki de öyle olsun isterdim. Havlayan köpek ısırmaz ki? Ne diye itle serseriyle uğraşsın? Daha çok başına bela alacak. Böyle laf atanlar cehaletten çıkmış yani onların suçu değil, yetişme koşulları onları bu yöne sürüklemiş, anne babadan terbiye almamışlar işte napsınlar? Bir insan olacaklar onu da beceremiyorlar.
bence asıl böyle yaparak korumuş seni farkında değilsin bir erkek için o an bunu yutmak kolay değildir herkes kaldıramaz cevap verseydi bıçak falan çekselerdi ki bunu yapan şerefsiz muhakkak taşıyodur zaten onlar sonunu da düşünmez kaybedecekleri bişey yok çünkü ama sevgilinin var geleceği hayalleri sevdiği kız yanında sende zarar görebilirdin daha mı mutlu olacaktın bıçaklansa ya da o birine zarar verse emin ol iş o noktaya gelirse yapması gerekeni o da yapar zaten
Aslında sevgilin yapman gerekeni yapmış... 3 5 it için değmez... Birisi bıçak çekse öldürse veya o birisini öldürse güvende hissedecekmiydin... Ha şunu da söyleyim ben olsam Allah ne verdiyse girerdim... Aşırı sinirli bir adamım... Şükür o tür olaylar beni pek bulmuyor... Biraz iri yarı birisiyim...
Bir kadın için karşı koymak daha kolaydır bir çığlık atar cümle alemi toplar ama erkek için aynı şey geçerli değil sevgilin biraz temkinli davranmak istemiş olabilir de birşey sorucam sana mı laf attı o çocuklar? Sana laf attılarda ona rağmen sustuysa yani sen onu terket direkt insan dayak yiyeceğini bilse de susmaz böyle bir durumda
Saf mısın anlamıyorum ben esas kavga etse korkardım bir şey olacak diye.. yanındaki adama hiç mi değer vermiyorsun.. sayıca fazla olanlara gitsin dalsın hem de yanlarında bıçak var mı silah var mı bilmeden.. ikinizi de gebertsinler arada sana tecavüz de ederler.. bu ihtimaller varken dönüp o adamlarla kavga etmeye başlayan adam net salaktır..
zaten o insanlar sonunu düşünmediği için güvendikleri bişey olduğu bir de şerefsiz serseri oldukları için laf atıyor biri bıçağı çıkarıp saplasa daha hoşuna gidecek demekki aslında hiç karşılık vermeyerek onu korumuş oldu erkek için bunu sindirmek kolay değildir teke tek sadece bilek gücüne güvenerek çıkmaz o adamlar karşına bu çocugun geleceği de var sonucta
Neden koca olmasın ki ince düşünmüş, seni etkilememek istememiş istese gider kavga çıkardı karakollarda sürünürdünüz o gece filmlerde gördüğün gibi olmuyor o işler. Endişe etmiştir bıçağı vardır sana da zarar gelir diye bence. Kim olursa olursan bir erkek kadınına laf artırmaz çünkü senin için sessiz kalmıştır.
Adam olmak demek kavga etmek demek değildir... Sevdiğine sahip çıkmak ve sözünün eri olmak demektir. Adamlık için bir sürü aforizma var ama hiç birinin içinde kavga etmek geçmek sevgisi içi kavga etmek olabilir orda ki kavga da mücadele etmekten bahseder.
Onlarla kava etseydi ikinize de birşey olsaydı daha güvemde mi hissederdin. Onlar zaten yanında erkek olduğunu bile bile laf atıyor arsızca dayak yeme ihtimali olsa yapmazlar demekki güvenceleri var birinize saplasa bıçağı ozaman iyi mi olacak. Sevgilileriniz sizin koruyucularınız değil bu arada ekeklik yapacam diye kavgaya girseydi bu sefer ikinizde zarar görürdünüz.
Abi olmaz diyenlere bakma sen. Ben bu ülkede serseriler küfürlü konuşuyor diye ikaz eden genci vuranları görmüşüm. Sevgilin akıllı davranmış. Burada adamlık bir durum yok, zaten çoğu erkekte cebindeki çakıya güveniyor. Teke tek bir b*o*k yapmıyorlar.
Prenses hazretlerimiz kendini güvende hissedememiş tühhh! Hayattaki görevi prensesimizim bodyguardlığını yapmak olan arkadaşımız keşke ne baküyünüz olum diyerek dalsaydı en iyi ihtimalle bıçaklanarak ambulansı beklerdi bu sayede prenses hazretleride vay be benim için erkekler birbirine girdi bıçaklar çekildi diyip kendini değerli.. pardon güvende hissederdi! Tabi o serseriler umduğu gibi ona saldırmamışsa aksi halde prensesede geçmiş olsun 😂
Tut ki sevgilin karşındakine saldırdı karşındaki sevgilini yaraladı veya öldürdü çok mu güvende hissedicektin kendini o zaman? Sana fiili bir müdahale olmamış sevgilinde beladan uzak durmuş anladığım kadarıyla hemen erkekliği ile yargilamayinn insanlari
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Şöyle düşün erkekler kızlara bişe yapmaz ama erkek arkadaşın orada köpeklere karşı çıksa 3-4 kişi topluca döverler hatta bıçaklarlar bile bize bişe yapamıyorlar sanıyorsun aslında genel olarak erkekler kızlara vurmaz ama erkeklere aşırı feci öldüresiye döverler siz kızlar kendinizi bişe sanıyorsunuz erkek tırsak oluyor sonra ama işte işler öyle dönmüyor
Insanlar sokakda basit şeylerden birbirlerini öldürüyorlar ben öyle durumlarda yanımdakini daha çok düşünürüm hadi beni neyse yanındakine bisey olsa yaptığın erkeklik nerde kaldı? Onun için uzak durmak bisey kaybettirmez ama kavgaya girmek hayat kaybettirebilir vicdanınızı sorgulayın böyle durumlarda egonuzu değil okudugunuz kitaplar beyne gitmiyor galiba
Belki de kavga büyür ve sana zarar gelir diye böyle yapmıştır ki kavga etmek de marifet değil zaten. Asıl en ufak şeyde kaba kuvvete sarılan insandan koca olmaz başı dertten kurtulmaz. Sokak serseri dediğin nedir ki sövsen anlamaz, dövsen anlamaz.
Aslında mantıklı olan hareketi yapmış.. zaten sürekli kavga etse fazla yaşamaz. en iyisi en az zarar ile kurtulmaktır.. Bir yanlışa bir diğer yanlış ile karşılık verilmez.. sadece bir laf. ilerisi durumlarda tabii ki de gerekeni yapması gerekir.
Soyleki bir erkek yaninda kafin varsa kavga ederse ya dayak yer ya da olur bir eski asker ve yakindovuz uzmani olarak diyorum bunu sizi gayet de guzel korumus akli salim davranarak bu onun korktugu anlamina gelmez bunu unutmayin
Beni kavga etmeyeyim diye o uzaklaştırıyor. Kendini savunmasız hissedeceğine sevgilimin başına bir şey gelmesin diye düşünmen gerekmez mi? En ufak bir şeyde adam öldürüyorlar bu ülkede.
Karşılık verseydi daha kötü olabilirdi bu korkmak değildir olayları ne güzel uzatmadan gitmişsiniz o serserilerde bıçak tarzı bir şey olabilir size fiziksel olarak zararda verebilir bu tür durumlarda sakın kalıp uzaklaşmak en iyisidir
Kendi kanımca! Olmaz çünkü erkek dediğin alnı ak cesur ve cesaretli olmalı kendi kadını veya sevdiğini korumasını olduğunu ona hissettirmeli yoksa kimse o erkeği duygusal anlamda aşık olacak kişi bu özellikleri taşıyacak erkekle birlikte olmaz!
Yani sakin kalması biraz itici olmuş ama sanırım huzursuzluk çıkmasını istememiş gerçi laf atmış ağız burun girerdim ben olsam dayak yiceğimi de bilsem basta okuduğumda ıyy öğğ dedim hakliymışım 🙄👊✂️
Yanında sevdiği biri varken daha töleranslı olmalı insan. Duymazlıktan gelmesine şaşırmadım. Hepimizin tarzı farklı. Ama dayak yemek değilde sana birşey olmasından korkmuş olabilir. Konuyu aç bakalım ne diyecek?
Nasıl saçma düşünce o adam seni korumak zorunda mı işinize gelirse bas bas feministim dersiniz kadın olarak kendini korumayı sen öğrenmelisin bir erkek seni korumak zorunda değil..
Kavga ederken iş çığırından çıkıp onu öldürdüklerinde senin ne kadar üzüleceğini tahmin ettigi için kavgaya karışmamış olabilir. Yine de sen bilirsin tabi😏
Kocan karşılık verseydi canınızdan olsaydınız ya da yaralansaydınız o zaman anlardın neden her laf atana cesaret şovu yapmamak gerektiğini, sorun korkaklık değil kadınların bu konudaki hödüklüğü
Sürekli kavgacı olması daha kötü. Belki kavga ederek senin gözünde kötü bir profil oluşturmak istememiştir. Kavgacı olmasın ama yürekli biriyse tamamdır.
sevgilin müdahale etseydi bıçaklansa daha mı iyi olurdu sence eminim tek kişi olsa müdahale ederdi ama fazla kişiye müdahale etmek akıl karı değil belki de yanlarında bıçak sillah birleyler var
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Birkaç serseriye cevap verse, dayak atsalar, sana da zarar verseler daha mı savunmalı hissedeceksin? 1 erkek 3 erkeği sporcu değilse ya da kavgaya aşırı alışık değilse zor döver. Bu mantıktır. Sana verilen pratik bir zarar yok. Olmasını engellemiş.
Eğer orada olay çıksaydı ve dayak yiyen o olsaydı bu sefer şunu soracaktın burada sevgilim bana laf atan adamlardan dayak yedi bundan koca olurmu en doğrusunu yapmış bence sen uğruna dayak yenilecek biri değilsin...
Demişsin ya uğruna dayak yenilecek biri seğilsin diye bir adamın yarın öbür gün evleneceği kadın nasıl bu kadar değersiz olabilir tabi maksadı eğlenmek değilse
Siz kızlar ne kadar herşeyi basite alıyorsunuz orda 3-4 serseriye gitse karşılık verse sevgilin onlar yanında illa birşey taşırlar sevgilin mezara bıçaklayan ya da öldürerek dovenler hapse girer sende dul kalirsin ama sana koymaz bence "CÜNKU ERKEGİN SENİ KORUDU "
Sevgilin sabırlı birisi. En doğrusunu yapmış.. Ben böyle durumlarda laf atanın üzerine yürümeyi ve karşılık vermek yerine onların bu konuda gerçekten ciddi olup olmadıklarını anlamak için dibimize kadar gelmelerini beklerim...
En İyi Cevaplar