Bilindiği üzere belirli bir yaştan sonra aile ile birlikte yaşamak birçoğumuz için zorlaşıyor. İstediğinizi yapamıyor, istediğiniz gibi hür olamıyorsunuz. Peki sizce kaç yaşından sonra aile ile yaşamak zorlaşıyor?
Valla 19 yaşındayım ve artık zorlaşmaya başladı 😂😂 Annem üstüme geliyor çalışmıyorum diye. Lan öğrenciyim ben zaten iş yok çalışırsam dershaneye nasıl gidicem😂😂 geçen fal baktırdım kadın üniversiteye gideceksin Ali dönmeyeceksin orada yaşayacaksın dedi. İnşallah öyle olur 😂😂 gerçi fal baktırıp günaha girip sonra Allah'tan medet ummak ayrı bir manidar ama hadi neyse😂😂. 18 dedi mi iş imkanın varsa yuvadan uçmak lazım bence. Hayatı anlamak kendi ev ekonomini yönetmeyi öğrenmek lazım sonra 25 yaşında evin hesabını yapamayan insanlar türüyor 😂😂
Anne babalarımız doğmamıza vesiledir. O yüzden severiz onları. Kutsallık bahşettiğimiz aile kurumu, Anadolu topraklarinda, iş, okul vesilesiyle yeniden dönebilmek için ayrılılır. Ama asıl her zaman yalnız ve tek başına kalacağını bildiği an uzaklaşmak ister insan. Özgür insanın damarlarında istediğini yapabilmenin tadı vardır.
Ya benim dusuncem belirli bir yastan sonra aileyle birlikte yasamak zor gelebilir. Bazi aileler senden cok sey bekliyor olabilir ve beklentileri bitmez. Sen yeter artik desen de halen devam edebilir. Bazen de karismazlar seni oylesine oyle birakirlar.
Benim için sorun değil, baskıcı zorlayıcı bir ailem yok onlardan çok memnunum. Aile bir insanın herşeyidir, hayattaki yol göstericisi ve destek olucu en güzel varlığıdır ki ailesinde huzur olmayanın hiçbir yerde huzuru olamaz bence, ailemerimizin kıymetini iyi bilmek gerek. 18 yaşında "bu evden gitmek istiyorum" deyip 30'unda pişman olanlar çok ama iş işten çoktan geçiyor.
Benim de öyle beter bir ailem yok gayet iç huzurlu bir evimiz var ama elimde olsa yarin kendi evime taşinirim ne o çocuk gibi evlenene kadar anne evinde
25 yaşındayken aileden uzakta okuyan birinin, ileriki dönemlerde ailenin yanında olup, ekmek elden su gölden, kiraydı faturaydı sıkıntılarından uzakta yaşamak isteyeceği ve aileden ayrı bu gibi sıkıntılar içinden eve döndüğünde kendini krallar gibi hissedeceği (en azından kendince öyle sanacağı) durumudur.
25 26 dan sonra yavaş yavaş başlıo sıkıntı ve 30 artık hızlanmaya başlıo. insan bir hanımını alıp koltuğunun altına sohbet etmek istio seks yapmak istiyor rahatça doya doya. ne bilim yemek yapmak istio gülmek istio. Allah herkese bu şekilde hayırlı kısmetler tez zamanda versin İnşallah. @sarkom
İlk defa aileden uzak uzun süre tek yaşadığında rahatlığa alıştığın için bir kere daha aileyle yaşamak zorlaşıyor. Onların doğruları onların kuralları sana farklı ve katlanılması zor geliyor. Bu üniversite döneminde veya bunun gibi evden uzun süreliğine ayrıldığında oluyor bence
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Babamla yaşamanın hiç bir zaman kolayı olmadı. Küçükken de azıcık ses yaptığımız gibi ağzımıza okkalı bir tokat yermişiz, kan fışkırırmış. Hala marketten yanlış bir şey alsam öldürülmek le tehdit ediliyorum. Hangi yaş aralığında diyeyim. Aklımın kesmediği günlerden sonra diyelim. Hahahha
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Keşke trol olsaydı be
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Arkadaşlar 24 yaşındayım. İstanbul da yaşıyorum ailemle. Farklı bir şehire atandım gitmedim burada çalışmaya devam ediyorum ailemi bırakmadığım için mutluyum bu devirde kız da olsan geçim zor çalışıyorsunuz madem ki en erken 24-25 iş buluyor insan 30 yaşına kadar birikim yapmalı ayrı eve çıkıp her gece eğlence havasında yaşarsanız zaten bir halt olmaz. Boşuna çalışmayın.. Değerlendirin aile yanında kalın bence
22-23 den sonra artık kendi evini ayırman gerek diye düşünüyorum. Ben şahsen çok rahat yaşadım hiç karışanım olmadı ama herkes kendi düzenini kurmak istiyor bu sebepten dolayı
Özgürlük budalasi tiplerden değilim Ama her şey vaktinde güzel Kadın için de Erkek için de... 30 sonrası aile ile devam etmek... Kolay olmuyor Bünyesi kaldırmıyor insanın.
Aile anlayışlı olgun insanlar ise gayet güzel oluyor. Her ana baba iyi olmuyor elbette ama iyi bir ana babaya sahipsen o ana babayı gün gelir ölünce cok arar insan.
Erkek için problem değil bence.. ; - ) Lakin ben asker den sonra hüramiral oldum hep.. şu an yine aynıyım, Farklı ülkede kendi hayatım kendi kurallarım , kendi yaşantım..
Bilmiyorum da tahmin ediyorum ki yirmi yirmi ikiden sonra rahatsız eder. Yirmi beşten sonra kesin rahatsız olurdum. Ailemi seviyorum ama yirmi beşimde kazık kadar kız olarak dizlerinin dibinde olmak istemem
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
18 yaşındayım, Bütün sıkıntılarımın çoğu aile, hele bir ablam var, Okadar bencilki, En zor gelen şeyde herşeyin sana yüklenmesi yani bir köle olman.
En İyi Cevaplar