Zaman geçtikçe memnuniyetsizliğimiz mi artıyor ne... Oturduğun yerden eleştirmesi kolay tabii. Eleştirdiği bir konuda bir şeyler yapmaya çalışanınız var mı? Varsa görüş olarak belirtebilir mi, merak ediyorum.Mümkünse bir işi o konuda uzman insanlar eleştirmeli. Mümkün değil elbette...
Ne istediğimizi bildiğimizi sanmıyorum. Sorduğun soru ile ne denli alakalı bilmiyorum, fakat topyekûn bir sapma içerisinde olduğumuzu hissediyorum."Büyüyün ve çoğalın dedik, makineler de büyüyüp çoğaldılar. Bizim için çalışacaklarına söz vermiştiler. Şimdi biz onlar için çalışıyoruz. Gıda miktarını artırsınlar diye icat ettiğimiz makineler açlığı çoğaltıyorlar. Kendimizi savunmak için icat ettiğimiz makineler bizi öldürüyorlar. Hareket etmek için icat ettiğimiz otomobiller bizi hareketsiz hale getiriyorlar. Buluşmak için icat ettiğimiz şehirler bizi yalnızlaştırıyorlar. İletişim kurmak için icat ettiğimiz önce büyük iletişim araçları, ne bizi dinliyorlar ne de bizi görüyorlar. Biz makinelerimizin makineleriyiz. Onlar masum olduklarını iddia ediyorlar. Ve bunda haklılar." E. G. Allayıp pulladığımız hayatlarımızın köleleri haline geldik. Eleştirmenin, aktivizmin kolay olan yolunu bulduk. Sosyal medyada yazıyoruz. Vicdan mastürbasyonu yapıp b*ktan hayatlarımıza geri dönüyoruz. Yarattığımız sanal kişiliklere yakıştırdığımız erdemlere gerçekten sahip olduğumuzu sanıyoruz. Hiç bir şey hak etmiyoruz, ama bunu kabul de etmiyoruz. Çünkü hiç bir şey için çaba dahi göstermiyoruz. Nasıl mutlu olalım? Neyi paylaşabildik ki şu dünyada huzuru paylaşalım. Ölüp gidiyoruz. Oysa, yaşamak cesaret ister. Biz yaşamayı bile sadece taklit ediyoruz.
Sorunu cevaplamayı da unutmuşum. Tek bir ilkem var, dokunduğum hayatlarda bir anlam yaratmak istiyorum. Dünyayı ben kurtarmayacağım. Fakat çevremi daha yaşanılır bir yer kılmak için çaba gösteriyorum. Yanlışlarım çok oldu, sabrımı kaybettiğim de oldu. Fakat, "Ben varım." demek için hep çaba gösterdim. Ve bunu yitirmekten ve bu buhrana katılmaktan ölesiye korkuyorum.
insan gücünün yetmediği şey hususunda şikayetçi olabilir, olmalıdırda. ama üstesinden gelebileceği birşey için mızmızlanmak, tavır koymak o kişinin ya da toplumun karakteri hususunda bize net ipuçları verir. Bu anlamlı soruyu güzel bir Türk sanat ezgisi ile sonlandırırken yarın yine aynı saatte bu ekranda buluşmak üzere iyi akşamlar sayın seyirciler.
Topluma öyle empoze edildi ki kimse kendinden başka kimseyi sevmiyor, en ufak şeyde resti çekiyor ama bizim insanımız böyle olmamalı hoşgörülü olmalı, saygılı olmalı biz atalarımız dan böyle görmedik şu saatte huzurla yaşıyorsak herseyimiz varsa dedelerimiz, atalarımız sayesinde ne bu yaa Sonuçta hepimiz toprak olmayacak miyiz? Kendim içinde diyorum kimseye tahammülum yok çünkü fazla değer veriyorsun kafana çıkıyorlar değer vermesen arayıp sormaz kimse böyle de birsey bizde enayi olmak istemiyoruz
Hayatımda bazı durumdan etkilendiğim/toplumca etkilendiğimiz için bazı şeyleri açıktan eleştiririm haddimi bilerek! Ona rağmen eleştirilen haddini bilmiyorsa, ne benim susmaya niyetim var ne de beni susturmaya haddi yok kimsenin.
Çünkü hiçbir sorunu tam manası ile çözmeden devam etmeye çalışıyoruz ve fark etmeden peşimize bir sürü teneke taşıyoruz bir süre sonra tasiyamayacak yüke gelince de patlıyoruz...
Bir şeyden memnun veya memnuniyetsiz olmak için çaba gerekir diye düşünüyorum. Çabalar ve bir sonuca ulaşır. Herkes kendi çapınca, gücü yettiğince çabalıyor.
Şey, onlar ekranımda nokta şeklinde görünüyor lakin sıkıntı yok, devredince yine burada biterim, yani 45 dakika sürer zaten bu :DD Kaybolursam da boşver. *-*
Özür dilerim, 45 dakika oldu 21x45 dakika. İnan bana ölüyorum. -.- Örnek verecektim. Mesela odada bir kaç kız kalıyoruz. Temizlik günlerimiz var. Kimisi odayı normal kalkma saatimizden 15 dakika önce kalkıp süpürüyor. Kimisi de normal kalkma saatinden 15 dakika sonra kalkıyor ne yüzünü yıkıyor ve dişini fırçalıyor. Direk kıyafetlerini giyiyor, eline süpürgeyi alıyor ve iki dakika şey ettiriveriyor. Sonuçlar gözle görülür ve elle tutulur. İlk anlattığım kız kokmuyor ama ikinci anlattığımın kokusu sigarayla da harmanlanınca berbat oluyor. Sürekli istirahat alıyor ve derslere girmiyor. Bir işi olduğunda tek derdi onu sağa sola yaptırmak oluyor. Bunları ben söyleyince kavga ediyoruz. Ama kız pis olduğundan ötürü ceza aldı zaten ve çevrede kızlar olsun erkekler olsun rahatsız oluyor. Arkadaş grubumuzdan bir oğlan buna kokuyorsun demiş, açıkçası sevindim çünkü ben desem benimle kavga ederdi ve gerçekten bakımsızlık kokuyordu.
Fizik tedavi, ortopedi? Bir arkadaşım var ve boyu senin gibi ama şikayet etmiyor. Bilgisayar başında olduğunu hatırlıyorum, belki de ondandır, spora yönelmelisin.
Öncelikle teşekkür ediyorum ve ben de dedim ki, bu sana göre yanlıştı, bana göre değil, yine doğrun da sana göre doğru. Kısacası biraz da bu durumu sorunun ana fikrine uygun buldum.
Ben şikayetçi değilim çok şükür Rabbime bugunume bana sunduklarına. Sevdim sevildim güzel insanlar tanıdım gezdim okudum elim ayağım sağ hamd olsun hayat çok güzel :)
Ya hayatta en çok ben istiyomda işte bir yalaka donek olamayinca göze batiyosun hocalara bende karekterim geregi hic bole olamadim olamiyorum pof neyse 🤦♂️🤦♂️🤦♂️ sen nerden taniyon beni 🤔🙄 ?
En İyi Cevaplar