İzin istemem, çünkü hiç oturmam. Kaç kere başıma denk geldim ayakta kaldım vs ama erkek yanına oturmadım hiç. İnşallah da hiç bir zaman zorunda kalıp oturmam. Ama buna rağmen yanıma oturanlar oldu. İkili koltuktayım minibüste araba çok doldu eee yanım boş , Oturan oluyor. Oturunca bana değmemesi için boşluk yapıyorum. Eğer zaten saygılı bir insansa rahat rahat yayılıp oturmaz değmemeye özen gösterir Rahat ise değen vs ise, Elimde bir çanta vs varsa hemen aramıza koyarım. Geçen seneydi herhalde sabah erkenden 7 gibi vs bindim 7,30 da olabilir, minübüse bindim ikili koltuklar dan cam kenarı boş (tekliler vs doluydu) oturdum. Araba öğrencilerle dolmaya başladı. Her yer doldu ayakta delikanlılar var. Ben de acelem var açtım kitabımı ders çalışıyorum Nahiv e Sevadul Azam a vs Kitaba bakarken de yandan görebiliyorum yani XD Ayakta ki bir kaç delikanlı öğrenci fısır fısır o onun omzuna vuruyor sen otur o onun omzuna vuruyor sen otur. Çarşaflı bir bayanın yanına oturmaya çekindiler besbelli hepsi birbirini ittiriyor sen otur diye 😂😂😂😂😂 gülmemek için ne kadar dudaklarımı dişledim bir bilseniz. En sonunda 3 ü 4 ü de çantalarını çıkardı boş koltuğa koydu ayakta durmaya devam ettiler. Benim çok hoşuma gitti unutamayacağım zamanlardan birisi oldu. Efendi çocuklarmış. Yine aynı şekilde geçen sene, (yukarda ki olay en fazla 7 8 ay önce oldu şimdi diyeceğim de 5 6 ay önce oldu diyelim geçtiğimiz yazdan önce) Köy arabasına bindim cam kenarında oturuyorum. 1 saat 15 dk lık yolum falan var. Neyse yanımda ki bayan bir yerde indi benim yanıma baya kilolu bir amca oturdu. (Kilosuna zerre bir lafım yok) Adam rahat rahat oturdu. O yanıma oturunca ben de toplandım. Ben toplanınca adam daha çok yayıldı. Yine ben toplandım. Adam yine yyayıldı. Yahu adama değmemek sürtünmemek için toplandıkça adam resmen yayılıyor. Bir yandan da arkada ki koltuklar da kikerle konuşuyor. (En arkanın önünde ki 2 li deydim) Yabım da bilgisayar çantam var içinde de bir iki kitap ve bir tane de poşetim var. Koltuğun yarısından daha azında oturarak cama yapışınca artık dayanamadım. Biraz kayar mısınız dedim. Adam bana baktı bir şey demeid güler gibi yaptı. Arakadaşları ile konuşmaya devam etti azıcık toplandı toplanmadı Yuh dersiniz. Ben naptım. Sinir krizi geçirirken aldım çantamı ikimiz arasına koydum. Sonra dirseğimle çantaya olanca kuvvetimle bir vurmuşum sormayın. Hak etti öküz herif. Ya ayağa kalksam bir ton erkek dolu ayaktakilerle sarmaş dolaş sıkışık gidemem. Oturduğum yerde ki öküz çarşaflı bir hanıma zerre saygısı yok! Adam tabi neye uğradığını şaşırdı. bir bakışım var adama öldürecek gibi 😂 Adam hemen toparlandı. Ben de koltuğum da rahatım. Aramıx da çanta. Adam başka bir koltuk boşaldığı gibi hemen kalktı gitti oturdu. Ohhhh canıma değmesin iyi yaptım. Ya yanıma oturmasında da sıkıntı yok yapmam. Adam gibi otursa ne olacak ama öküzün mandafon ineği zeka özürlü herif yayılan yayıla ben değmemrye çalıltıkça daha fazlası ile oturunca iyi birnhak etti. Öyle yanı...
Görüşümü En İyi Görüş seçtiğiniz için Teşekkür Ederim Ve Özellikle altında ki yorumları sildiğiniz için Ön yargılı olmayıp Saygılı olduğunuz için ^^ Saygınız için ayrı ayrı Teşekkürler
Tamam kimse izin almasın otursun ama hayvan gibi de oturmasınlar. Geçen camdan tarafta oturuyordum biri oturdu yanıma ama resmen hayvan gibi oturdu. Biraz sabredeyim dedim ama adam resmen uzaklaşmıyor rahatsız olduğumu bile bile. Hızla kalktım gittim sinirle. Edep yahu diyorum!
aynısı erkeklere de oluyor. yani kızı erkeği yok bunun. özellikle şişman iri biri oturunca. ya da cocuklu kadın. cocugun ayagı değiyor vs. kokan da oluyor. serviste bir teyze var cocuklarını da bindiriyor. tabi ne yapsın kadın. cocuklara bakcak yok metropol hayatı işte. iş yerinden cıkısta cocukları alıyor. iyide 2 tane kız. bunlar konusuyorlar annesi sus diyor ama dinleyen yok. o da kötü diğerleri için. zaten cocukların otobüsü kullanması yasal değil. ama insanız birbirimizi o kadar cekmeliyiz neticede. bu yüzden millet tekli koltuk alıyor otobüslerde. toplum olarak asosyallesiyoruz
istemem. ama nezaketen ıstenebılır. ama mesele aslında su. şimdi bir erkek bir kızın yanına oturdugunda korkar halde kalıyor. aman bayan ters bakarmı. beni mahalle baskısına tabi tutarmı. dengesiz birine denk geliriz bir iki koltuga yerlesme eylemi yapılır ya. tabi yanyanasın biraz kadına da sirayet edebilir istemeden hafifce. kadın ordan "aman ne deyiyorsunuz ya dokunmayın bana" vs dese diye. bunlar akıllardan geçenler. ama erkeğin yanına oturdun mu sıfır risk. yani bir kız ıcınde aynı durum gecerli erkek yanına oturdun mu erkek cogu zaman birşey demez. hani rahatsız edilse de. misal cocuklu kadının cocugu ayagı deyse vs. bence kız erkek bir arada olmalı. cinsleri ayırmamak lazım. ama bakıyorsunuz haremlık selamlık otobüsler. oturursa bir erkek kötü bakılır. spor salonu keza öyle. ya ben acık görüşlüyüm bilmiyorum. sorunun dısına cıkmayalım. izin istememeyi tercih ediyorum acıkcası. izin istesem olayı mesru olmadıgını karsı tarafa vermiş oluyorum hissi oluyor. hani sen kızsın ben erkek biliyom oturmamam lazım ama idare et be demekmiş gibi geliyor.
İzmirliyim, gerçekten de öyle. Oturmak isteyeceğim zaman "müsaadenizle" diyorum. Genelde buyrun yanıtını alıyorum. Zaten sorulması bir nezaket göstergesidir. Onu geçtim, belki bundan rahatsızlık duyacak bir insandır. Psikolojisini bilemezsiniz, herkes gelsin yanıma otursun diye düşünmüyor sonuçta. Toplu taşıma da olsa boş bir koltuk kadın yanıysa oturmak için müsaade alınmalı bence. Taciz olayları yeterince ayyuka çıktı zaten, kadınlar bu konuda çok diken üstünde...
Boş yer yok ise adı üstünde toplu taşıma ne bekliyor yani nerden çıktı bu anlamadım neden izin isteyeyim özel arabası mi Istedik bu güne kadar ne oldu Sakıncası yoksa oturabilir miyim diyorum boş yer yok mu diyor beynini nadasa birakmis gelmiş ergen kılıklı Olsa sana mi kaldım haspam Gercekden bu durumu bile art niyet olarak kullanan o kadar geri kafalilar var ki Otobüs boştur gider öküzlük edip oturursan kızın yanına bak buna bende kızarım Ama kimse kimsden izin almak zorunda değil
Zorda kalmadıkça oturmam AMA oturmak için de müsade istemem. Toplu taşıma aracıysa eğer o kadın ayakta yolculuk etmeyi de göze alacak, tanımadığı birinin yanıda oturmasını da. Bir kafe, düğün, organizasyon, arkadaş ortamı vs. olsa müsade istemek nezaketinde bulunabilirim ancak bir topluma taşıma aracı için izne gerek olmadığını düşünüyorum.
Toplu tasima sonucta o izin istiycek kadar sikisiksa kadinlarin degil erkeklerinde yanina oturmuyorum ayakta gidiyorum. Seninle tanismak isteyip devamini getirmeye cesaretleri olmamis olabilir belki toplu tasimada boyle bir seyler yasadiysan mantiksiz cunku izin istemek.
Aa ne yapıyorsunuz yaa ...🤷♂️ Çantamın - benim sevgili ve çok çok kıymetli çantamın yaklaşık 0.02 salise sonra oturacağı yere ne cüretle hem de izinsiz oturursunuz? 🤬🤬🤬🤬
Nadiren kullanıyorum ama duruma göre değişiyor efenim, eğer bir kadın kendi yerinde yanına biri oturabilecekmiş gibi oturuyorsa evet yanına oturuyorum, bazıları telefon vs farkında olmuyor hafif uyarı şeklinde izninizle diyerek oturduğum olmuştur, bazıları ise küçük dağları ben yaptım havasında böyle birinin yanına oturmaktansa ayakta durmayı tercih ederim, muhatap olasım gelmiyor.. ''Gönlünde yer yoksa bana güzelim farketmez ben ayaktada giderim'' :) bu arada bacaklarımı açmam
ne bileyim gösteri değil sonuçta, boş mu burası diye sorasın. Ben erkeklerin yanına oturmayı tercih etmiyorum temastan dolayı, lakin biri bana sorsa “buyrun oturun” işareti yaparım hani, niye oturmasın, inceyse eğer. Kilolu insanların yapışmasından tiksiniyorum gerçekten.
Toplu taşımayı babasının malı gibi kullanmak nasıl bir saçmalıktır. Bos yer varsa çökülür kural budur. Ne diye izin istensin. Haremlik selamlık seyehat etmek isteyen gitsin kendine araba alsın. Boş yapmasın
İzin istemem. Ama karşı cinsin yanına oturmakta istemem. Çünkü rahat olamıyorum. Hep kendimi kasıyorum. O kadar paranoyak bir insan haline geldik ki, yanlışlıkla koluna dokunsam taciz etti diye linç edilmekten korkarım. Aslında korkum linç edilmek değil, o kara lekeye maruz kalmak. Eğer karşı cins benim yanıma oturacaksa da iyice kısılıp büzülüp yolculuğun bitmesini bekliyorum. Şimdi yanıma oturdu diye de kalkmam, kalksam saygısızlık olur.
Şahsi aracım değil izin verip vermemek haddim değil ama sınırı ihlal ederse çarşı karışır tersi olursa da yer varsa otururum ben hiç mırınkırın etmem, İstanbul da yer bulacaksın lütfedip ayakta gideceksin, başka? 😂
orası toplu taşıma adı üstünde topluma açık bir taşıma alanı yaani kimse kimseden izin istemek zorunda değil herkes adabıyla boş yerlere oturup düzgün hareket ederse zaten hiç bir sorun olmaz yaani 🚏🚌🚐🚎🚍🕺🏻🏃🏻♀️😁😁
Zaten hakkım olan ulaşım giderini ödemişim, maksadı "toplu taşıma" olan araca binmişim ve haremlik selamlık bir ülkede de yaşamıyorum. Dolayısıyla kimsenin yanına otururken izin falan istemem.
İzin istemek garip biraz ama ben hem hemcinsimden hem de karşı cinsime soruyorum. Tabi bunu yaparsın yapmazsın sana kalmış. Ben sadece ince bir davranış olduğunu düşünüyorum. Zaten şu ana kadar kimse oturma demedi. Dese tuhaf olur zaten.
Hayır istemem🤷. Toplu taşıma sonuçta beğenmeyen taksi tutsun😜. Zaten bacağım ve belim rahatsız neden ayakta kalayım ki? Kızla arama 15 santim kadar ara koyarım kesinlikle temas etmem ondan tarafa bakmam olur biter. Bu kadar basit yani🤷🤗🤗
Çok saçma yanına oturunca sanki aşık oldugundan veya tecavüz edeceginden oturuyo gibi davranmaları saçma tam bir kezbanlık. İsteyen istedigi yere oturabilmeli yan yana oturunca rahatsız olan net kezbandır
Baska bos yer varsa baska yere otururum ama tek orasi kalmissa izin istemem otururum sacma yani otobus sonucta bazisi rahatsiz oluyor ama otobuse biniyorsan bir erkegin yanina oturma olasiligini da dusunmussundur.
İyice saçmalamışsın. Dediğin şeyle ne alakası var ilgi çekecek başka birşey mi yok. bir keresinde tek boş yer tesettürlü bir kadının yanıydı, hanımefendi oturabilir miyim dedim tabiki dedi, ayağa kalktı ve ayakta durdu yol boyunca yanıma oturmadı. Bu konulara dikkat eden kadınlar var bu yüzden soruyoruz bizim yüzümüzden kalkmasınlar diye. Bu kadar öküz ve abaza olmayın.
Böyle saçma şey mi olur? Neden izin isteyeyim adı üstünde “toplu taşıma” kadın-erkek yanyana oturmak istemiyorsa tutsun bir taksi binsin gitsin. Neden izin istemeliyim parasını verip satın aldığım koltuk için?
Ben de Izmirdeyim bana hiç soran kadın olmadı 😀 ben de sormuyorum çünkü bu bir hak izin istemeye gerek yok bir taraf rahatsız etmedikten sonra, gerçi bazı kadınlar taciz edebiliyor nadiren İzmir garip memleket vesselam.
İzmir i falan yok bunun Ordu dan Samsun'a gidiyordum gece 3 te bindim havaşa kızın birinin yanı boştu en ön sirada oturuyordu ben de izin istedim öyle oturdum dogrusu bu degil mi nezaketen sormaliyiz bence :)
Lisede bir din kültürü hocamız vardı, ve derdi ki; karşı cinsin yanına oturmak haram, onun oturduğu yere de ancak totosunun sıcaklığı geçince oturabilirmişiz. Aklımda hep böyle saçma anılar kaliyo yaa. Bu da böyle bir adamdı napim.
İzmir'i bilmem de İstanbul'da boş yer bulunca zaten o sevinçle karşı cinsin yanına oturmak için izin istemek aklımıza bile gelmiyo, paldır küldür oturuyoruz😂
Çok saçma bir sey olur izin istemek düsunsenize parasını verdiğiniz yerde istediğin gibi oturamiyorsun rahatsızlık vermediğim sürece kimsenin bir sey deme hakkı yok.
Ne alaka. O yoluna baksın Bende yoluma bakarım. Ne işim olur Yanımdaki insanla. Sonuçta O Koltuk ondan bagımsız . Zaten toplu taşımaya genellikle binmem.
Ben karşı cinsin yanına oturmuyorum genelde. Yanıma oturanlarında çok azı izin alıyor. Hem cinslerimden de yer sıkışık gibi durmuyorsa rahatsız edecek bir unsur yoksa izin istemiyorum
Genel olarak erkek varsa oturmam onlar oturur ama cok yoruldugum günler oluyor erkekte sapık tipi yoksa oturuyorum izin niiye alyim ki babasının otobüsü mü
Oturmam bı kızın yanına kötü enerji alırım , ya da iftira falan atar diye oturmamaya çalışırım kız huylanir senden bı anda beni taciz etti diye iftira atması kaçınılmaz çünkü
Yok artık neyin iznini alıcaz pardon siz bayansınız toplu taşımadada başka yer yok oturabilirmiyim mi dicem. Ahh Ahh biz bu kafayla hiç bir yere gelemeyiz.
Yayılarak oturuyorsan izin ver de oturayım anlamı taşır, dikkat 😉 Hiç izin isteyenle karşılaşmadım zaten çok anlamsız, toplu taşıma adı üstünde sadece sen yoksun.
Ülkenin gelişmeme sebepleri. Onun karşı cinsten hoşlandığını bile bilmediğimize göre izin falan istenmez. Şimdiye dek benden izin isteyen de olmadı ben de istemedim.
Ne soracam babasının koltuğu değil ya oturasım varsa otururum. Ama genelde oturmuyorum çünkümsü toplu taşımanın yaşlısı eksik olmuyor 2 dk için oturmaya gerek yok kdkdkf
Uzun yol seyahati yapilan toplu tasimalarda etik olan izin almaktir. Ancak kısa mesafeli tasima yapan araclarda karsi cins dahi olsa izin almam. Nezaketen izin alinabilir belki ancak bu sefer karsi cinsin oturan yerleri taban yapıyor.
Ankara'da hiç böyle birşeye rastlamadım. Toplu taşıma araçlarını kullanırken karşı cinsin yanına oturmak için izin istemem. İzin istesem heralde herkes bana bakar.Çünkü burada öyle birşey yok.
Ben “ pardon boş mu acaba?” Diye soruyorum. Çünkü bazı erkekler hiç dikkat etmeden bacaklarını yaya yaya oturuyorlar. Böylece kendilerine çeki düzen vermiş oluyorlar. Bende güvenle oturabiliyorum.
@dndlkddkdkdkd :yok tam tersi insan görünümlü hayvanlardan izin almıyorum. çünkü insan olsalar zaten izin almaya gerek kalmaz. mesela inmeyeceksen kapının önünde neden duruyorsun. son durakta ineceksen neden pencere kenarına oturmuyorsun? herkese hakettiği kadar değer vereceksin.
@Albus_Dumbledore yanılıyorsun, her yaştan kişi oturur. İzin istemez, uygun gören oturur... Burası metropol. Uzun yıllardır buradayım ve izin isteyen 3 kişi ya olmuştur ya olmamıştır, yoğunluk var zaten gerek de yok...
İstemem koltuğun prasını veriyom sonuçta hiç karşılaşmadım izin isteyen hem oturmayanda oluyor sanki yicem ama rahataız olurum siye oturmuyorlar aferim onlara 😂
En İyi Cevaplar