Tek yaşamak istediğimi aileme nasıl söyleyebilirim acil?

Küçüklüğümden beri aklımda tek yaşamak var, her şeyden herkesten uzak. şu an büyüdüm 19 yaşıma geldim aklımda hala tek yaşamak var çünkü ailem yüzünden psikolojim mahvoldu. Eve gelen üst komşumuz bile annemle babama 'yazık bu çocuklara, sizin kavgalarınız yüzünden beti benzi sararmış çocukların' dedi. Şu son zamanlarda evde kavgaların artmasının nedeni de annemin babamı aldatması. Annemden asla beklemezdim bunu ama malesef yapmış işte. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ama şunu biliyorum kesinlikle ayrı eve çıkmam gerekiyor. Bu ev bu aile benim geleceğimin önünü kapatıyor. Ayrı bir evde yaşasam belki de psikolojim ve hayatım çok daha iyi olabilir. Kısacası ailem psikolojimi çok bozdu, özellikle annem. Bu aileden uzaklaşmak için ne yapabilirim? İlk önce ekonomik özgürlüğümü ilan edip ondan sonra mı ayrı eve çıkmak istediğimi aileme söyleyeyim? Lütfen bana ne olursa olsun ailendir falan gibi cümleler söylemeyin böyle aileyi Allah düşmanımın başına vermesin. Babam bile aynısını söylüyor böyle bir aileye keşke düşmeseydim falan diyor ikide bir. Çünkü annem onu aldatıyor ama o bunu bilmiyor.
Tek yaşamak istediğimi aileme nasıl söyleyebilirim acil?