Babam evlenmiş ve eşi onu aldattığı için boşanmış 2 abim ve 3 ablam olmuş. Sonra annemle evlenmişler ve annem onlara bakmış büyütmüş, evlendirmiş. Annemden de ben ve benden 3 yaş büyük ablam olmuşuz. Annem zamanında çok çekmiş bu yüzden benim diğer ablamlarla görüşmemi istemiyor ve sürekli ben onlara gidince benimle tartışıyor. Onlara gidince arıyor ne zaman geliyorsun diye darlıyor. Tek bu da değil 23 yaşındayım ve çok kısıtlanıyorum doğu da yaşıyoruz bazen bu yüzden mi diye sorguluyorum ama hayır. İnsanlar hayatlarını kuruyor sıfırdan başlıyor ve aileler arkasında duruyor benim ise karşımda. Üniversite 4. Sınıfım bu dönem son ama okula pandemi deprem vs hiç gidemedim benden 3 yaş büyük ablam 2 aylık hamile ve annem sürekli ablanda kal diyor ablam sürekli midem bulanıyor diyor telefonu bile bana getir götür yaptırıyor. Bu dönemde evdeyim depremden ötürü inanın gezmek tozmak için değil bir yerde çalışmak için üniversite okuduğum yere gitmek istiyorum ama ailem bana sürekli laf söylüyor hiç destek olmuyor bakıyorum çevreme arkadaşlarımın ailesi hep arkalarında ve destek oluyorlar ama benimkiler dışarıya bile bırakmıyor annemi bugün zorla ilk evlilikten olan ablamlara götürdüm iyi hoş derken yeğenim teyze burada kal dedi ben sesimi etmeden annem bağırdı hayır kalamaz diye ben kalacam bile dememiştim bana (öz ablam) için ablan hamile neden orada kalmıyorsun da burada kalacaksın deyip laf söyledi. Babamı dolduruşa getirmeye çalıştı ablam 6 aylık evli ve 2 aylık hamile bana güvenip mi çocuk yaptılar dedim çünkü eniştem bile arayıp bize gel diyor deprem oldu 20 gün bizde kaldılar her sabah uyanıp kahvaltı hazırladım onlara ders çalışamıyorum evde iş desen yok burası ilçe olduğu için en fazla 3 bin veriyorlar. Ailemle otururken gideceğimi ve iş bulup çalışacağımı söyledim eniştem dahil oldu gidemezsin diye ve sabahı benimle dalga geçip sana iş buldum sabah temizlik akşam yemek yapacaksın aylık 2500 tl ablana bak dedi oturdum ağladım ben o kadar okudum ama şu an kendi kabuğuma geri döndüm çalışamayacaksam ne diye okul okudum ben evde koca beklemek için okumadım ki evet bölümüm çok iyi değil ama kendini geliştirdikçe kötü bir bölüm yokki. Kalp hastasıyım ilaç kullanıyorum taşikardi var doktorum stres sıkıntıdan uzak dur dedi ben her gün ağlıyorum 10 gündür ilaç kullanmıyorum ve saçlarım dökülüyor kimseye söylemiyorum. Bugün hastaneye gittim kandaki oksijen oranı 25 çıktı normalde 85 ile 98 arasında olması gerekiyormuş. Yine ilaç verdiler solunumunla ilgili sorun varmış ve o kadar önemsizim ki ailem için halâ bile üzerime geliyorlar. Artık yaşamak istemiyorum. Şu an bunları burada anlatıyorum çünkü başka kimse yok beni anlayan biri vardı sevdiğim her derdime derman olan o da trafik kazasında öldü 2 yıl oldu. Ben sadece çalışıp kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum çünkü burada nefes alamıyorum ama ailem her şeye karşı. Sahi hayat neden bu kadar acımasız? Bunları karanlık odada ağlayarak yazıyorum kendime sadece acıyorum ne olur bana bir yol gösterin.
Çok Süper Cevap
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
- Aile & Toplum konusunda 595 cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler