ben 31 yaşındayım erkek kardeşim 30 yaşında askerliğini yaptı geldi babamın yanında çalışıyor ben ise başka bir şehirde mühendisim ama maaşım az çok belli ve büyük şehirde tek başıma ev geçindiriyorum. kardeşim beni hiç arayıp sormaz yanıma bir kez gelip nerede nasıl yaşadığımı görmüş değil buna rağmen sadece para isteyeceği zaman mesaj atıyor bir gönderdim iki gönderdim alırken de ödeyeceğim diye aldı ödemedi üçüncüde artık bende yok dedim sizce yanlış mı yaptım? ama alışmasını istemiyorum evlenip çoluk çocuk sahibi olacak yaşa geldi ve ailemle yaşıyor herşeyi hazır önüne geliyor ben ailemden destek almıyorum kendi ayaklarım üstündeyim. babam ona ev araba aldı ben hiçbir şey demedim. "seni biz çalışıp okuttuk" diye düşünüyor sanırım böyle düşünmesi boynuma kement oldu resmen keşke zmaanında babamdan hiç para almayıp kendim çalışıp okusaydım diyorum bazen haksız mıyım?
Cevabın nedir?
- Para & Ekonomi konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılSaçma tabiki alışkanlık yapmış ondan ve nasıl yanına gelmez ya ben kız kardeşlerimin etrafında pervane oluyorum valla kaç ilde üniversite okudular ansızın çıkıp yanlarına giderdim takip ederdim biri rahatsız ediyormu diye 1 gün parasız bırakmadım valla onları görmeden de duramam zaten şimdi kız kardeşim abi tatlı al çikolata al kaymak al birde zeytin al evdeyim canım çekti alıp gideceğim kardeş sonuçta. senin kardeşin sorunlu hiç demiyormu kadın başına yalnız kalmasın asla gidip göreyim diye düşünmüyor mu?
04 Yorumla
Soran+1 yılyok hiç gelmedi beş yıl oldu o kadar da davet ettim ben ondan para istemem zaten de onun durumu yaşantısı benden iyiyken benden istemesi pek adil gelmiyor ya bazen arkadaşlarıyla yurt dışına uçtuğu oluyor geziyor harcıyor yılbaşında bir gecede harcadığı parayla ben bir ay geçiniyorum mesela
- +1 yıl
- +1 yıl
Kız kardeşini merak etmeyip kapısına gitmeyen adamım diye gezmesin ya bak oturduğum ilçede bir Allah’ın kulu kız kardeşlerimi rahatsız edemez herkes biliyor çünkü onlar için yapamayacağım birşey yok evlendiler 2 si halen aynılar benim için.5 sene insan merak etmez mi kız kardeşini pesss
En İyi Cevaplar
+1 yılkardeşler arasında para verilebilir borç olarakta istenebilir ama bir sınırı olmalıdır... Bende kardeşlerimden para aldım borç olarak ama borç olarak vermediklerini belirterek verdiler... aynı şekilde bende onlara verdim ama sınırımızı da bildik. senin durumunda ben olsma bir verir iki verir üçüncüye de yok derim... vermemen senin için iyiolmuş...
00 Yorumla
Aayyy verme verme. Bak beni dinle sen verme abla. O para hic bir zaman geri dönmüyor. Sen sadece enayi yerine konuluyorsun benden soylemesi. Ayni benzer durumu ben de yaşadim. Kardeşim benim universite zamanimda askere gidecem diye tutturdu. Tabi borç harç... baba işsiz annem tek basina nasil yetisecekti. Bende gitmedimm neden mi? Cunku malım ben o yuzden gitmedum keske gitseydim.. elinde hazir meslegin var ve kendi ayaklarin ustunde durabiliyorsun. Hayranım boyle kadınlara 😊
24 Yorumla
Soran+1 yıltakdirin için teşekkür ederim. yok vermiyorum artık zaten ben anca geçiniyorum durumum belli diyoum büyük şehir sonuçta herşey para. senin için de üzüldüm keşke yeniden üniversiteye hazırlanabilsen, böyle bir imkanın yok mu? yaşın genç olmalı sen de başarabilirsin.
Soran+1 yılsen gene de geç kaldım diye düşünme sakın, insanlar 40 yaşında okuyor eğer yaşın doğruysa hayat senin için daha yeni başlıyor kendini hazır hissettiğinde telafi edebilirsin şansın açık olsun
Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ne kadar bir mebla istediğine bağlı
Küçük. bir mebla ise harçlık niteliğinde ise kardeştir verilir
Ama babam kardeşime ev araba aldı dediğine göre paraya ihtiyacı yok gibi
Annenin bir ağzını ara kardeşin ne yapıyor. çalışıyor mu ya da evden ne kadar harçlık alıyor. ya da babanın aldığı arabayı kullanıyor mu depoyu benzini kim dolduruyor Ona göre bir karar verirsin04 Yorumla
Soran+1 yılgenelde 700-1000 tl arası istiyor. mazereti de kimi zaman özel sigortanın primi gelmiş ve diğer hesaplarının vadesi dolmadığı için çekememiş oluyor. kimi zaman arabanın ya da evin bilmemne sigortasını yaptıracakmış yine de vadeliden çekemiyormuş ama çekince ödeyecekmiş. yıl geçti üstünden hala ödemedi öncekileri o yüzden vermiyorum. yoksa dediğin gibi harçlık olacak şekilde 100-200 lira falan istese veririm gene.
Soran+1 yılöncekilerin üstünden kaç vade geçti yıl oldu hiç oralı değil bu yüzden bir daha vermeyi düşünmüyorum umarım bozulmaz bana
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
78Cevap
Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bence para verme. Özel durumlar dışında illaki yardım etmek gerek kardeşin sonuçta ama bu durum pek özel değil sanırım keyfi bir durum var. Bence para verme derim ama siz bilirsiniz.
21 Yorumla
Soran+1 yılyok veremiyeceğmi söyledim en son zaten teşekkür ederim fikriniz için
+1 yılVicdanınız rahat olsun. Yaptıgınız asla yanlış degil, hatta ona bir iyiliktir.
Ailelerin çocuklarına yapacagı en büyük kötülük çocuklarının her ihtiyacını karşılamasıdır.
Korkarım kardeşiniz bir işe girip çalışmıyacak. Hatta uyuşturucu kullanma ihtimali bile var.13 Yorumla
Soran+1 yılkendine ayrı iş kurar mı bilmiyorum babamın yanında çalışıyor evlenmeye yanaşmıyor ailemle yaşıyor bu düzeni bozmak istemiyor gibi. uyuşturucu kullandığını sanmıyorum arkadaş çevresini tanıyoruz hepimiz düzgün çocuklar hepsi işini gücünü eline aldı bizimki biraz serbest yetişti sanırım
- +1 yıl
Bu tip hazıra alışmış çocuklar kolay uyuturucuya meyil ediyorlar. Anne baba ölüncede pek ayakta duramıyorlar.
Soran+1 yılumarım öyle şeylere bulaşmaz
+1 yılBence doğru değil eğer herhangi bir engel rahatsızlığı yoksa iş bakmalı ve kendi parasını kendisi kazanması gerekiyor. Bunu da açık ve net olacak şekilde söyle gerekirse sana karşı cephe alsın ama hazıra alışması doğru değil. Sonuçta senin de ihtiyacın var.
14 Yorumla
Soran+1 yılherhangi bir rahatsızlığı yok iş zaten önünde kurulu kazanıyor da. gene de birkaç kez isteyince verdim üçüncüye artık bende yok dedim umarım bozulmaz dediğin gibi ben de tek başıma tutunmaya çalışıyorum.
- +1 yıl
Bozulursa da düzelir merak etme, ama akışkanlık hali söz konusu olursa bu seni de bunaltır belli bir noktadan sonra en iyisini yapmışsın.
Soran+1 yılteşekkür ederim görüş için
- +1 yıl
Rica ediyorum 🙂
+1 yılaslında tamamen haklısın. Senin yerinde olsam öyle bir kardeşe hiç bir şey yollamazdım. birde zaten aile bütçesini baban oğlum deyip ona harcıyor. nerede senin evin? nerede senin araban? muhtemel araba alsan bile evi alman kuru maaş ile 15 sene dürecektir :) kısacası kuruş verme derim.
12 Yorumla
Soran+1 yılartık yollamıyorum zaten uygun bir dille bende yok dedim ben babamdan ev araba falan istemedim hatta okurken para bile harcamaz bazı geldiğimde para almadan dönerdim tarzım değil babam da olsa para isteyemem kolay kolay ama 30 yaşında bir erkeğin kolayca bunu demesi de ne bileyim hiç mi çekmemişiz birbirimize
- +1 yıl
Bırak çekme de zaten. 30 yaşında bir insanın çoktan hayatını kurması gerekti. hala asalak gibi babadan geçiniyor. oda kültürel bir tavır ile muhtemel oğlum deyip yapıyor. el aleme ne der sonra. alışmış bedavadan yaşamaya muhtemel senden daha fazla para harcıyor dur kazanmasa bile annen den babandan senden kimden tırtıklarsa artık :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılaynen cok haklısın bıde kardesın 30 yasına gelmıs ne parası elı ayagı tutuyo saglıklı hıc verme sakın hadı engellı felan olsa neyse yanı baban bıde ev araba almıs evlat ayrımı yapmıs kusura bakma ama kardesınde babana cekmıs bencıl ışte kendı gelecegını kur sen kımseyı takma ınan bu zamanda ıs bulmak para kazanmak cok zorlastı cunku darılsın hatta sana sen dogru olanı yapıyon
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim bizimkilerde de suç var biraz tabi böyle yetişmesinde onlar pay sahibi. umarım bu yüzden aramız bozulmaz aile içi küslük de yaşamak istemiyorum eski kuşaklar gibi
yok en dogru olanini yapmissin, biraz hayatin zorlugunu görsün, sorumluluk ögret. Ilk önce verdiklerini geri versin diye söyle sonra yine gerektiginde borc verirsin.
Sorumluluk ögrenemez ise, hayat da cok yere düser.11 Yorumla
Soran+1 yılhep ailemin yanında çalışıp yaşadı el işi görmediğinden sorumluluk duygusu çok gelişemedi maalesef onun yaşıtı arkadaşları kendi hayatlarını kurdu kimi iş bulup aileden ayrıldı kimi evlendi nasıl yapıcaz bilmiyorum
- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSizi okuttuysalar ona da ev araba alınmış. Bundan rahatsz olma. Doğru düşünüyorsun sorumluluk sahibi olması lazım. Ama ondan pek birsey olacaga benzemiyor rahatliğa alışmış..
20 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 532 cevap paylaştı. Bence iyi yapmışsın, ama anlamadığım nokta anne ve babanın tutumu. Seni raz geride tutuyorlar gibi geldi. Ayrıca hem kira ve fatura gibi derdi olmayan biri neden sürekli para ister? Kötü alışmış, sen doğru olanı yapmışsın için rahat olsun.
00 Yorumla
+1 yılSonuna kadar haklısın. Baban kardeşini resmen şımartmış o da yüz bulmuş herkesten. Bu düşüncelerini aynen kardeşine de ilet bence. Öğrensin kendi ayaklarının üzerinde durmayı.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı. Babanın seni okutması zaten yapması gereken bir şey seni hayata hazırlamak zorunda. Bende gönderme zaten seni arıyıp sormayan biri bide üstüne sürekli para istiyor bence zar zor geçniyorum de kırmadan gönderemiyeceğini söyle.
11 Yorumla
Soran+1 yılaynı öyle söyledim kırmadan yok dedim
Para & Ekonomi konusunda 3,5b cevap paylaştı. Para ver ama az ver. 500 isterse 100 ver. Normalde kardeşler arası para muhabbeti yapılmaz görüşündeyim ama anlattığın gibi birisine de para pek verilmez.
00 Yorumlapeki kardeşin parayı ne yapıyor. evet zamanında kendini size adayıp çalıştıysa bugün sende ona borçlusun
02 Yorumla
Soran+1 yılkendini bize adaması gibi bir durum yok zamanında üni. ye gitmedi okumadı ne iş yapmak istiyorsun dedik ona da cevap vermedi çalıştıysa evi arabası alındı daha ne istiyor ben nasıl borçlu oluyorum ki?
Para istemesi çok yanlış ve yerinde olsam bir kez bile vermezdim paraya ihtiyacı olmadığı zaman neden aramıyor artık bu dünyada kardeş bile menfaatçi olmuş
10 Yorumla
+1 yılBoşver sen haklısın öyle düşünme doğrusunu yapmışsın
Eger yaptıklarını başa kakıyorlarsa ve ayrım yapıyorlsrsa sorunnonlardadır ben böylerine normal iyi demem00 Yorumla
+1 yılVermemen inan ilk onu hayrına olacak bir erkek olarak, hayatı dikkatli harcamayı öğrensin
18 Yorumla
Soran+1 yılben de aynı fikirdeyim ama abla olarak acaba gerçekten zorda mıydı diye de düşünmeden edemiyor vicdan yapıyorum ikilemde kalıyorum
- +1 yıl
Bir laf var ince düşünürsen kalın vs vs, ayıp oldu ama bu söz hiç şaşmadı hayatımda, ben de sorgular açıkça sorardım ne der diye çekinmezdim, ve 1 2 sene daha zaman tanı o zaman erkekler evlense dahi geç olgunlaşıyor belki aklı başına gelir yok bende de de sen de ağlan
- +1 yıl
Ayrıca ne demek ya okutucak tabi kim okutacaktı, bir okuma parasıyla ev araba mı alınıyomuş oh ne ala memleket, sen zaten gerekeni yapıyosun sakın sakın acıma sakınnn n bak, herke yapması gerekeni yapıyor,
Soran+1 yılyok bundan sonra vermeyi düşünmüyorum zaten ancak gerçekten yardım etmemi gerektiren bir durum olursa ki allah korusun öyle kötü şeylerden o zaman yardım ederim. bu arada ev araba yanında askerliğini de bedelli yaptı ben hiçbirine kendimi kurup babama bir şey demedim gözüm yok daha çok yapsın herkes kazandığı yerden yesin yeter ki kimse kimsenin kazancına göz dikmesin
- +1 yıl
Ohoo o düşünsün ben onlara hakkımı nasıl öderim diye, siz 3 ünüzün de yapacağı bişey kalmamış artık
Soran+1 yılevet doğru söylüyorsun çok sağol görüşlerin içim rahatladı biraz
- +1 yıl
Ne demek
- +1 yıl
:).
+1 yılÜzücü bir durum bu şekilde olması ama sen tek başına yaşadığını söylüyorsun bu yüzden bunu tatlı dille ifade etmeyi denedin mi
01 Yorumla
Soran+1 yılkendisi de biliyor yalnız yaşadığımı söylememe gerek yok maaşla geçindiğimi de biliyor
Para & Ekonomi konusunda 6,4b cevap paylaştı. Kazık kadar adam olmuş senin eline mi bakıyor?
Verme bana anca yetiyor de.20 YorumlaHani yasi ufak ve okuyor falan olsa neysede 30 yasinda diorsun zaten sen kendin ev gecindiriorsun vermek istememen normal.
10 Yorumla
+1 yılVerme eşşek kadar adam olmuş ancak bir iş kuracak olursa destek ol
11 Yorumla
Soran+1 yılevet ayrı bir iş kurucam derse hepimiz destek oluruz ailecek ancak öyle
- Para & Ekonomi konusunda 973 cevap paylaştı.
+1 yıl.
Aile öncelidir, ama dediğiniz de önemli o artık bir birey.
Ki sizde yatırım aracı değilsiniz.
.00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 11,8b cevap paylaştı.
+1 yılBu sefer de gönder. Durumunu da file getir. Önümüzdeki ay ödemem var vs vs işte. Baktın vermiyor günü geldiğinde aynı şekilde sen mesaj at.
00 Yorumla Kardeş arasında para hesabı olmaz benim de ablama vermişliğim var ablamında bana
07 Yorumla
Soran+1 yılama benim gelir gider durumlarım belli onun durumu benden iyi olmasına rağmen istiyorsa?
Soran+1 yılilk başlarda verdim iki defa yüklü bir meblağ, öncesinde ise harçlık gibi veriyordum ufak miktarlarda ama
Soran+1 yıliyi de sen okuyorsun benim de kardeşim öğrenci olsa ben de yardım ederim diyorum ki kendisi 30 yaşında askerden geldi babamın yanında çalışıyor ve ailemle yaşıyor evi arabası da var
Bir iki seferlik olabilir, sonrası kullanılma olur, bir işe girio çalışmalı ve kendi ayaklarının üzerinde durmalı. Üstelik onun seni koruyup kollaması gerekiyor.
10 Yorumla
+1 yılSonuna kadar haklısın. Yaptığın iyiliği kardeşin dahi suistimal etse acımayacaksın
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle verme
Yaşa bak gelmiş kaç yaşına hazıra konma derdinde sadece.10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 319 cevap paylaştı. Hazır allşmışken banada yollasana bol bol dua ederim
00 YorumlaÇok doğru bir karar vermişsin kesinlikle verme kendi ayaklarının üstünde durabilecek. bir yaşta
00 YorumlaHaklısın canım. Senin imkanların da belli sonuçta. Tatlı dille anlat yinede kardeşine
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılValla ne desek yalan olur. Yine vermiyorum ayağı yapma da yok bendede zaten çok para kazanamıyorum henüz gibi dersen daha iyi.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaklısın kardeşinize fazla yüz verilmiş siz kendinizi ona karşı kötü hissetmeyin vermek zorunda değilsiniz hem şu yaşına kadar hiçbirşey yapmadan geldiyse vay haline onun
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 435 cevap paylaştı. Sizi biz okuttuk tavrını benimde ailemden gormuslugum var
06 Yorumla
Soran+1 yılya çok çirkin değil mi sence de? aile zaten bununla yükümlü değil mi? sen nasıl başa çıktın bu tavırla?
Soran+1 yılevet çok zor bir durum umarım sen de rahata erersin bir an önce. ailenin durumu belliyse elbet destek çıkılır da durumu iyi olup da hala küçük kardeşin senden birşeyler beklemesi, ailenin de buna müdahil olmaması gerçekten daha da sıkıcı
Soran+1 yılyolun açık olsun :)
+1 yılBaban karaktersizin teki. ben senin yerinde olsam yaşlaninca asla bakmaz oğlun baksın kime ev araba aldıysan o baksın derdim
020 Yorumla
Soran+1 yılbabamdan ziyade annem şımarttı biraz yaşlanınca oğlunun yanına göndericem zaten
- +1 yıl
Evlat ayırt edenlerden hele ki kiz çocjklarına 2. Sınıf muamelesi yapan yobazlardan nefret ederim. Ama sana helal olsun onların yaninda yasamak zorunda kalsan onlara muhtaç olsan, kesin burnundan getirirdi hayati zindan ederlerdi bunlar sana
Soran+1 yılberaber yaşayamazdık zaten hem işim spesifik bir alan her yerde yok diyelim ki olsa bile dediğin gibi sorun yaşayabilirdik şimdi beş yıl oldu ailemden bir destek almıyourm ailemi seviyorum aslında fedakarlar hatta fedakarlığın ayarını kaçırınca böyle tatsız şeyler de olabiliyor herşeyin fazlası zarar işte
- +1 yıl
Artık ailenle ilgili en dogru degerlendirmeyi yapmak sana kalmış sonucta senjn ailen en iyi taniyan sensin. Ama spesifik iş derken nasil bir iş bu
Soran+1 yılmaden mühendisiyim işte arazilere çıkıyoruz her yerde bulunmuyor. o yüzden dedim beraber yaşamamız zor diye
- +1 yıl
Hmmm ben de makine mühendisiyim sanırım mermer ocsklarına gidiyorsun
Soran+1 yıldoğal taş arazileri işte mermer de oluyor
- +1 yıl
Ben çok gidiyorum mermer ocaklarina da ondan sordum
Soran+1 yılanladım evet bizim de gittiğimiz yerler arasında var
- +1 yıl
Hangi bölgedesin peki ben antalya
Soran+1 yılAnkara
- +1 yıl
Mermer bizim buralarda çok da ondan sordum
Soran+1 yılantalyaya bir kez gitmişler de ona ben denk glemedim daha çok gümüşhane taraflarına gidiyoruz
- +1 yıl
Gelisen beklerim haberim olsun
Soran+1 yıltamam saol bu arada görüşler için de
- +1 yıl
Estağfurullah bennde basarılarınin devamini diler tebrik ederim
Soran+1 yılteşekkür ederim yeni yılda başarı sağlık huzur hepimizle olsun
- +1 yıl
Sagol mugabbete de beklerim özele
Soran+1 yılözelim kapalı yine de sağol
- +1 yıl
Peki nasıl istersen iyi günler
- Para & Ekonomi konusunda 450 cevap paylaştı.
+1 yılHaklısın, kardeşini alıştırma buzamana kadar kimden destek aldıysa ondan istesin ihtiyacı varsa
00 Yorumla Öyle düşünme ailen hakkında ama kardeşine para verme artık eski borçlarınıda sor hatta
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer gün mu istiyor her ay mı istiyor yoksa sene de bir falan mi
03 Yorumla
Soran+1 yılüç-dört ayda bir istiyor
Cevap sahibi+1 yıl50 100 ISTIYOSA NORMAL DE DAHA FAZKSSI ANORMAL
Cevap sahibi+1 yılama verme ozaman istemiyorsan her beşiğinde alışır ister sürekli bu 3 4 ay 2 aya düşer
+1 yılsakın verme. ailen baya ayrımcılık yapmış ben olsam bir ton laf ederdim
00 Yorumla
+1 yılHazıra alıştırma kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli insan
10 YorumlaHiç arayıp sormadan istiyorsa yanlış ama ne olursa olsun kardeşin sonuçta 🤔
00 Yorumlamantıklı bir sey yapmıssın sadece acil hastakık ve durumda destek olak lazım onu ayakları üstünd edurması gerek
00 Yorumla
+1 yılBENCEDE HAZIRA ALIŞMIŞ FAZLA EL BEBEK GÜL BEBEK BÜYÜTÜLMÜŞ BELKİ FARKINDA OLMADAN, KANIMCA ARTIK KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMASI GEREKTİĞİNİN FARKINA VARDIRIN BENCEDE SEN YARDIM ETMEYİ BIRAKK
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyok yok boşver daha verme
eğer vericem diye alıp vermiyorsa verme.00 Yorumla
+1 yılİyi yapmışsın olmaz oldun öyle gardaşş bana para yollarmısıb 6 ay sonra geri vercem :))))
00 YorumlaHayır da evet kadar doğal, öğrensın. Mantıklı dusunmussun
00 YorumlaÇok doğru yapmışsın salla. İstanbul'da mi muhendissin
00 YorumlaPaylaşmak güzeldir ama dar günde alıştırma alışırsa ömür boyu tembellik yapar ve hep ister
10 YorumlaHaksizsin ablasın paylaşmayı bilmelisin ve o senin kardeşin kardeş candır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz kardeşim ile hiç para hesabı yapmayız bazen bir gecede 5000 tl yedimiz oluyor bazen 100 tl bende varsa ben onda varsa o
06 Yorumla
Soran+1 yılama benim gelir gider durumlarım belli onun durumu benden iyi olmasına rağmen istiyorsa?
Cevap sahibi+1 yılHep o hep o bir sen işte bir
Soran+1 yılnasıl anlamadım?
Cevap sahibi+1 yılSen de bir zor durumdayım 500 ateşle de
Soran+1 yıldemem işte ben tarzım değil
Cevap sahibi+1 yılDe bir
+1 yılİyi yapmışsınız kardeşte olsa enayi yerine konmak istemez insan
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayır çok iyi yapmışsın. Hem kendin hemde kardeşinin iyiliği için. Asalak tiplerden nefret ediyorum.
00 YorumlaAlışmasın bence iyi yapmışın
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim
+1 yılKardeşin bir asalak olmuş
30 YorumlaBence alıştırma derim mecburiyetin yok
10 YorumlaAlıştırma iyi yaptın bence herzaman yok de
10 Yorumla
+1 yılkesmen lazım evet alısmmaması ıcın
32 Yorumla
Soran+1 yılyok dedim zaten umarım tavır surat falan yapmaz bana yoksa bozuşucaz
- +1 yıl
tavır yapar ama ogrenemsı lazım yanı
+1 yılistemiyosan verme böyle bir zorunluluk yok
00 Yorumla
+1 yılİster 7 sinde neyse 70 de odur
00 YorumlaVermemen onun iyiliğine olur.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılYollama ben olsam yollamam
00 Yorumla
+1 yılBedava yeme içmeye alışmış sanırm
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 5,3b cevap paylaştı. Haklısın. Verme ona para
00 Yorumla- Devamını Gör (41)
Devamını Gör(86)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > 30 yaşındaki erkek kardeşimin para istemesi normal mi? Alıştırmak istemiyorum yaptığım doğru mu sizce?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler