30 yaşındaki erkek kardeşimin para istemesi normal mi? Alıştırmak istemiyorum yaptığım doğru mu sizce?

ben 31 yaşındayım erkek kardeşim 30 yaşında askerliğini yaptı geldi babamın yanında çalışıyor ben ise başka bir şehirde mühendisim ama maaşım az çok belli ve büyük şehirde tek başıma ev geçindiriyorum. kardeşim beni hiç arayıp sormaz yanıma bir kez gelip nerede nasıl yaşadığımı görmüş değil buna rağmen sadece para isteyeceği zaman mesaj atıyor bir gönderdim iki gönderdim alırken de ödeyeceğim diye aldı ödemedi üçüncüde artık bende yok dedim sizce yanlış mı yaptım? ama alışmasını istemiyorum evlenip çoluk çocuk sahibi olacak yaşa geldi ve ailemle yaşıyor herşeyi hazır önüne geliyor ben ailemden destek almıyorum kendi ayaklarım üstündeyim. babam ona ev araba aldı ben hiçbir şey demedim. "seni biz çalışıp okuttuk" diye düşünüyor sanırım böyle düşünmesi boynuma kement oldu resmen keşke zmaanında babamdan hiç para almayıp kendim çalışıp okusaydım diyorum bazen haksız mıyım?
30 yaşındaki erkek kardeşimin para istemesi normal mi? Alıştırmak istemiyorum yaptığım doğru mu sizce?