Merhaba kardeşim üzücü bir durum yaşadığın.
Umarım ilişkiniz süresince yaşadığınız sıkıntılar evlilik adına olması gereken tüm kavramları silmemiştir. Öncelikle az da olsa eşinde ışık var mı sana karşı onu tespit etmeye çalış ve varsa ozaman bu konuda çaba sarfet. Eğer ışık göremiyorsan yorma hiç kendini ve psikolojini bozar bu durum. Zoruna gidecek şeylerle farklı şeylere basvurmaya iter seni.
Herşeyin başı sağlıklı bir iletişim inan sizin bu durumda olmanızın tek nedeni de sağlıksız iletişim. Eşin girsede kıyaslamalara girme kaçın kadınlar bunu yapar duymamazlıktan gel. Haklı olduğun taraflar muhakkak vardır ama haksız olduğun tarafları kabul etmeyi bil. Eşine ailesini kötüleme abladı şeytan olsa bile "o bir melektir" unutma.
Olumlu ol pozitif ol bu herşeyi düzeltecektir ama azda olsa ışık görebiliyorsan tabi.
Allah yardımcın olsun kardeşim.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba,
Evlilikte üçüncü şahısları uzak tutmak gerekir. Bu aile dahi olsa. Karı koca arasına kimsenin girmemesi gerekir. Birbirini seven iki insanın kavga etmesi çok saçma. Anlayışlı olmalı, iki kişiden biri öfkeli ise diğeri susmalı geri adım atmalı sakin sakin sakinleşince oturup konuşmalı ve sorunları çözmeli ertelemeden sıcağı sıcağına. Eşin mesafe koydu sende koydun! Derdin ne senin? Sen niye mesafe koyuyorsun?
Elinden geleni yap fazlasını yapma. Hiç kimse vazgeçilmez ya da senden daha değerli değildir. Olmuyorsa olmuyor zorlamanın anlamı yoktur. Gönlünüzce olsun...30 Yorumla
+1 yılAile araya girdiyse ve eşiniz başkasının aklını kullanan biriyse zor. Ama şu an bu yazıda bana hissettirdiğiniz kaybetme korkusunu eşinizle konuşarak hissettirirseniz emin olun işe yarayacaktır.
Hatanız varsa kabul edin ve özür dileyin. Düzeltmek istediğinizi belirtin. Sorun nedir? Ne yapmam gerekiyor? Ne yapabilirim nasıl düzelte bilirim diye sorun. Onunla konuşurken yalnız konuşun ve sakın parlamayın sakin ve üzgün olun. Bu konu ikinizle ilgili ablası kenarda Kalmak zorunda. Ablasının sözleri onun için kıymetlidir ama inanın o şu an size inanmayı hedşeyden çok istiyordur. Israra asla gelemeyiz. Ama samimi olun lütfen.10 Yorumla
Evliliği bozan 3. Kişilerdir ve bu 3. kişi bir sevgili olmak zorunda değildir. Ben ne olursa olsun evliliğim ve özel hayatım konusunda kimseye akıl danışmam , sorunlarımı anlatıp kimseyi işime karıştırmam. Kimsenin ipi ile kuyuya inmem. Konu ne bilmiyorum ama bu durumda 3. kişilerle bağınızı koparmalısınız en kısa zamanda. Yuva yıkmak kolay. Tabi 3. kişilerin hangi konulara müdahale ettikleride önemli. Ama 18 yaşını geçmiş yetişkin bir birey beyni sağlam olduğu sürece her zaman kendi kararlarını kendisi vermelidir.
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
+1 yılbir sabah, kahvaltı hazırla ve kendini anlatma onu dinleme şansın olsun🙏🏻Evlilik kolay bir şey değil, belli ki kötü bir dönemden geçiyorsunuz. Siz eşsiniz hanginizin fedakarlık yapacağı farketmez. Bence şimdi fedakarlık yapacak olan sen ol, ne kaybedersin ki?🎈
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı. yıllar önce biten evliliğimin bitiş sebebi çok ta, hızlandıranlar 2 seytan baldızdı. eşine mesafe koy, o sana adım atmadıkça atma. çünkü şu durumda naparsan yap anlamıcak seni. sakin sakin adım atarsa restini cek, ya kardeşlerin ya bosancaz de. yoksa huzur bulamazsın. bu kadınlara boşuna seytan denmiyor. ya kardeş ya anne, illa burnunu sokup ayırıyor evlileri. ya da nicesi böyle kopuyor mutsuz yaşıyor.
10 Yorumlaonce bir yemege gotur konusmak istedigini soyle suclayici olma bu noktaya geldiginiz icin uzgun oldugunu ve boyle giderse iliskinizin bitecegini bunu istemedigini soyle elinden geleni yapacagini ama tek tarafli olmayacagini anlat tatli tatli yumusak konus onu sevdigini ama cok yipranip yoruldugunu artik dıs etkilerden (ablasi filan) yıldıgini kimsenin evliliginize karismamasinin gerektigini anlat kendini guzel ve sakin ifade edersen seni anlar
33 Yorumla- +1 yıl
Tebrik. ederim. canım . cok. yapici bir yorum
- +1 yıl
Bu hagun kesin psikolog ya da baya görmüş gecirmiş birisi
+1 yılTahminimce ablasi sizinle yasit ya da biraz kucuk ve bekar. Kiz kardesinin evlenip kendisinin evlenememesini sorun ediyor olabilir. Bu durumda baltalamaya calisiyordur. Belki de; zamaninda bir erkege guvenmis sonra da ondan ayrilinca tum erkeklere karsi guvensizlik gelistirmis de olabilir. Ne kadar zamandir evlisiniz, karsi tarafin ailesi size karsi hep bu tavirda miydi, yoksa spesifik bir olay mi yasandi?
20 YorumlaKonuşmanız gerek güzel bir konuşma olmalı olay nedir bilmiyorum ama aileler karışması doğru değil konuşun ailesi ile birlikte evlenmedin sonuçta bunu bilmesi gerek evlenirken nasıl kendiniz karar verdiyseniz ayrılmak gerekiyorsada yine kendiniz konuşmanız gerek ailesinin olmadığı zaman ya da bir yemeğe götür konuş
20 Yorumla
+1 yılSeviyorsan, ilişkine değer veriyorsan sen olumlu yaklaşacaksın... Olmazsada sonunda elimden geleni yaptım rahatlığı olur
12 Yorumla- +1 yıl
Süper, güncellemeye sevindim 🤗
Soran+1 yılTeşekkürler 😊❤️
+1 yılÜstat haniminiz size Allah'ın emanetidir, O na en güzel şekilde davranmanizi tavsiye ederim, ne yaparsa yapsın , ne söylerse söylesin, siz doğruyu yapın, alttan alın, aklı selimle hareket edin, başkalarının sözünü eşinize söylemeyin, bir sıkıntı olduğunda aranızda çözün. sorunlarin içinde boğulmak yerine , çözüm üretin, haniminizin sözünü de dinleyin.
11 Yorumla- +1 yıl
Bir sıkıntı olduğunda direk karşı durmak yerine , neden öyle düşündüğünü anlamaya çalışın. Tartisarak anlatmak yerine , güzel ifadelerle anlatmaya çalışın.
Bir kadına ailesi özellikle ablası akıl veriyor ve eşin de buna rıza gösteriyorsa geçmiş olsun. Boşanma davası geliyor demektir.
3 yıl içerisinde pişman olacak birinci kişi eşin olacak. Eşin ablasına çok fena saracak... Ablası da aklın vardı, beni dinleyeceğini aklını dinleseydi diyecek. Eşin çok pişman olacak.
Eşin senle geri barışmak isteyecek, seni arayacak.
Bu senaryoyu hemen nasıl yazdım?
Türkiye'de 100 kadından 90'ının yaşadığı durum.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 973 cevap paylaştı.
+1 yıl.
Araya soğukluk girdiği zaman, bunu en kısa zamanda halletmelisiniz.
Eğer ki durum yatak ayırmaya falan giderse evliliğinizin bitme ihtimali çok yüksek demektir. Hatta geri dönüşü zordur.
İkiniz her şeyi konuşarak çözün başkalarını asla araya sokmayın.
Siz eşiniz ile evlendiniz, ablası ile değil.
.00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Karıştırılmış mesele önemli. Bunu eşinizle açık konuşmalısınız.
14 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler 😊
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Mesafe koymayı bırakıp eşinizle oturup bir güzel konuşun. Çözülemeyecek bir problem yok. Barışırsınız elbet ama tavır almayın lütfen.
00 Yorumla
+1 yıl1 ablası bekar mı
2 eşinin ailesine eviniz yakın mı
3 tam olarak sorun nedir
4 sende hata var mı
5 yaşlar kaç ve bebek var mı
Bu sorulara yanıt vermeden ne desek olmaz. En basiti ablası karışıyorsa bir kaç kişiye ablasının sosyal medya hesaplarını ver bakarsın aşık felan olur ve sizle değil onla uğraşır00 Yorumla
+1 yılİlk önce temel sorunlarınızı gözden geçirin kopmak değilde çıkış yolu aramak daha mantıklı olur soğuk davranıyorsa bir kadın kesin bir sebebi vardır senin haklı olduğun onun haklı olduğu yerler vardır belki aileniz sizi ayırmaya çalışıyordur bilemem ama sizin yapmanız gereken hala bir sevgi varsa onu yeniden alevlendirmektir öyle her şeyde koptuk derseniz ozaman herkes boşanır önemli olan ağaç kuruyor diye kesmek değil tutunacak bir dalını arayıp bulmaktır
10 Yorumla
+1 yılNe olursa olsun vazgeçme bir yuva kolay kurulmuyor mücadele et pes etme emin ol ilk bahtın altın tahtın hadi bundan ayrıldın sonrakiler daha mı iyi olacak sanıyorsun bırakma şeytanı sevindirme derim Allah yardım etsin
20 YorumlaAraya başkaları girdiyse zaten kopar bağınız. Kimseyi ilişkinize dahil etmeyin.
00 YorumlaDüşüncelerini ve hislerini dürüst bir şekilde onunla paylasmalisin. Onu kaybetmek istemediğini ve sevdiğini anlarsa o da silkelenip kendine gelecektir. Belki de çok daha guzel bir başlangıç yaparsiniz.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 888 cevap paylaştı.
+1 yılAilesi veya ablası hakkında tek olumsuz kelime etme , karını karşına alırsın , acaba kısa bir tatile çıkabilir misiniz hafta sonu gibi herkesten herseyde uzak , ev işleri filan da yok , sakin bir yer orada sadece sohbet edin konuşun birbirinizle
10 Yorumla
+1 yılAhhh bu erkekler hic mi anlamaz biz kadinlari...
Istedigimiz sadece sevilmek sayilmak ne deyim Allah yardimcin olsun43 Yorumla- +1 yıl
Kadınlar olarak sahiden tek derdimiz bu mu? Bunu yazan beyefendi 3. Şahısların ara bozmasından bahsediyor. Okumayı yarısında kestiğiniz soruya anca böyle bir görüş yazabilirdiniz zaten🙄
- +1 yıl
@meraklısanki bir kadin olarak siz ne istiyorsunuz peki? Konuyu tamamen ojudum ve yorumumu yaptim ucuncu sahis yuzunden tartismis beyfendi
- +1 yıl
3. Şahıslardan biri abla olunca orda kalmıyor olay. Kadını da etkiliyor ki soğuk davranıyor kocasına. Zaten barışmışlar Allah mutlu mesut etsin.
İlk önce sen ne istiyorsun onu düşün karını bırakmak istemiyorsun belli ki arada bir sorun var ablasının etkisi altında kalıyor ama senle ilgili de birşey olabilir
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Kavgada araya 3 kişler girdimi b*ku çıkıyor işte. Neyse o araya girenleri saf dışı bırakıp eşinle sürekli yalnız kalıp konusmaya çalışç Düzelir durum. Ablası bekarsa burdaki abazalar ablayı meşgul ederler
buraya yolla.00 Yorumlaseviyorsan bak kendin diyorsuncok iyi biri diye karşına al acık acık konuş
27 Yorumla
Soran+1 yılAblası dolduruyor ne zaman goruşseler biz kavga ediyoruz
Soran+1 yılEşi yok bekar
Soran+1 yılablasının iyi niyetli olduğunu düşünüyor
- +1 yıl
Zaten simdi. konustu kinustu sonrasi icin cokkkkk hec okabikir
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılBir adım atın birbirinize ve biraz güzel vakit geçirin. Eğer sevgi varsa zaten o geçirilen vakitlerden sonra bir şeyler değişir. Sevgi bittiyse yapacak bir şey yok.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. İlk baştan itibaren aileleri sorunların çözümü için sokarsan maalesef hayrı olmuyor. Eşini al karşına , ilişkine sahip çık, ailesine set çık , biraz da kararlı ve sert adım at.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAranızdaki sorunları bulup tek tek yok etmen lazım. Musluk damlatıyor napmam lazım diyorsun. Sorunu ortadan kaldıracaksın. Musluğu tamir et, eğer olmuyorsa değiş
00 Yorumla
+1 yılKonuşmadan önce süprizler yap başbaşa kalın tatile götür orda süprizler yap hemde konuş böylelikle ailebe zaman ayırıp daha fazla bağlanmış olursun durumun yoksa evde güzel vakit geçirmeye çalış
00 Yorumla
+1 yılKonuş evliliğin öneminden bahset ve ailelerin karışmaması gerektiğini iki medeni bireyleriz de. onu sevdiğini soyle. Hediye filan da alabilirsin bitirme evliligini
00 Yorumla
+1 yılIlişki evlilik 2 kişi arasında yaşanır 3. 4. Ksii girdiği an o ilişki biter ilk önce kendi hatalarını bul nerde haya yaptığını sonra bu hataları tekrar etmeyecgnden emin ol sonra eşini al karşına konuş isteklerini dinle kırgınlıklarını dinle ama suçlamadan ama tartışmadan sorunu çözün ve unutun önceki tüm kırgınlıkları devam edin yolunuza
00 Yorumla
+1 yılKonuşun ve alttan alın zamanla sizi anlayacak ve kimseyi karıştırmayacaktır
10 Yorumlaçok üzülüyorum üçüncü şahıslar yüzünden kopan insanlara, bir fikrim yok ama konuşmak her zaman iyidir
10 Yorumla
+1 yılOncelikle arkadasim karinla. konus arqyq kimseyi katma cunku sen duzeltme imkanina sahipsin ama. araya gieen kisiker oyle bir laf ederki sonrasinda sen bike duzeltemezsin
00 Yorumla
+1 yılBakara suresini okuyun ya sen ya eşin okusun
Aile içindeki soğukluk ve sıkıntılar için sık sık okunması lazım aslında10 Yorumla
+1 yılKadin dedigon narin bir cicektir dalinda seversen sana unutamican kokularbsunar koparip seversende birkez koku verir sinrasi biter
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
+1 yılBu işlerin en iyi yolu olaylara objektif bakabilmesini sağlamaktan geçer haklı haksız tartışması inata biner olaylardaki son kararı kendısı versin objektif olarak
00 Yorumla Ben de biraz uzak kalın diyecektim zaten uzakmışsınız. Sevdiği şeyleri yap, bıktırasıya kadar yap. O senden kaçsın. Yüz vermezse sen ondan kaç sonra , sessizliğe bürün😂
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 567 cevap paylaştı. Al eşini uzak bir yerlere yerleş kimseye de haber vermeyin patlarsanız orada patlayın kimse bilmesin bile
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 882 cevap paylaştı. bunu düzeltebilecek ancak siz 2inizsiniz. Bir başkası devereye girerse ozaman geri dönüşü olmayan yollara girersiniz
00 YorumlaAilesinin karismasina kim zemin hazirladi? Cocugunuz var mı? Her iki taraf da calisiyor mu? Sanki detaya insen daha sağlıklı olacak.
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılŞu al karşına konuş diyenler var ya ne kadar malca aptalca yorum yapıyor, lan konuşmak istedi zaten kendi gelip konuşur. Niye uzaktan akşam kesiyonyzz. Böyle sorularda hep bu tür böyle paylaşım yapanlara var ya sözüm onlara
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Al karşına anlat derdini , ya devam eder ya da biter. Ablası ile otursun istiyorsa.
10 Yorumlaİletişim kuramıyorsunuz anladığım kadarıyla. İki tarafta birbirine ailesini kötülememeli. İlişki terapistine gitmeniz ikiniz içinde iyi olur.
20 Yorumla
+1 yılKardeşim bir an önce eşinin ailesi ile mesafenizi koruyun. Gerekirse ayrı bir şehre taşın. Bu işler bir saptımı toparlaması zor
00 Yorumla
+1 yılDüşüncelerini eşine açık açık söyle aileler karışmamalı sizin aranızdaki meselelere
00 Yorumla
+1 yılAblasını ortadan kaldır Türkiye burası 1 haftaya girip çıkarsın hadi kolay gelsin...🤣
00 Yorumla
+1 yılBaşbaşa verip konuşmaktan başka çare yok. İkinizde bunu istemelisiniz tabii.
00 Yorumla
+1 yılMutlaka evlilik terapistine gidin. İyi gelecektir ikinize de. Ayrıca eşinin ailesini eleştirmemeni tavsiye ederim
20 Yorumla
+1 yılBence al karsına anladıgı dilden guzel bir şekilde konus kimseyi sokmayın aranıza boyle boyle evlıkler bitiyor
00 Yorumlaanacı babacı aileci insanlarla evlilik ve aşk yürümez.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. 1. Olarak Ablasi ne diye dolduruyor
2. Olarak ne oluyor kavga sebebi ne?00 Yorumla
+1 yılEşini kandır gönlünü al belliki ablası onu kıslanıyor şeytaannn
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBitmiş unut başkasıda olabilir net ayrılmanız lazım
30 Yorumla
+1 yılHocam daha düzelmez kendini kandıracaksın uzun süre.
00 Yorumla
+1 yılDostuk sik sik sevismeye yonlendir ne kadar seks o kadar baglilik unutmaaa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah yardımcınız olsun sen eşinle otur bir konuş bu konuyu
20 Yorumla
+1 yılDışarı çıkar başbaşa tum sorunları konuşup halletmeye bak
00 Yorumla
+1 yılTm bnde onu dicektim. seviyorsan güzelce konuş anlat kendini tane tane sakin sakin. ama barış olmuş mutlu olun.
00 Yorumla
+1 yılSen mesafe koyma onu sevdigini soyle onemli olan sizn iyi olmaniz ablasını bosver sev onu isinir sana
00 Yorumla
+1 yılEvlilige kimseyi katmayin 3. kisinin girmesine izin vermeyin girdgi anda esinin yaninda 3. Kisiye kız bagir esinide karsina al konus seni seviyorum kimseyi de araya katmayalm de 😉
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen valla. Bu arada kiz ne guzel cikmissini kim ya indaki
taşınabiliyorsan başka şehire taşın yeni ortam iyidir her zaman
00 YorumlaSaygı ve anlayış olunca her iki tarafta dize gelebiliyo
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle sorunu ailenizin duyması hoş olmamış aldatma şiddet olmadığı sürece aileler uzak olmalı
00 Yorumla- Devamını Gör (32)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat