Geliniyle iyi anlaşan kaynana figürü istisna olarak görülüyor ne yazık ki :D Halbuki ne var gül gibi geçinseler? Ben kaynanamı çok severim ne de olsa sevdiğim beyi bu yaşa kadar getirmiş sdfs Bekara konuşmak kolay ama bir de evlilere soralım? :D Sizce erkekler mi orta yolu bulamıyor?
Gelin-kaynana terörü erkeklerin yanlış davranışlarından mı kaynaklanıyor?
@Minirea olay şu, anne yıllar sonra oğlunu başka bir kadınla paylaşacağı için huzursuz olup bazen ipin ucunu kaçırabiliyor, halbuki biraz ılımlı yaklaşsa gelinine, bir ihtimal tüm sorunlar çözülür, bir de öbür taraftan, bu dönemin kızları fazla özgür yetiştikleri için , büyüğe saygı sevgi kavramlarından çok uzak yetişiyorlar, kaynana normal birşey söylese bile yanlış algılayıp hemen saygısızca saldırıya geçiyorlar, aynı şeyi biz kızın anne babasına yapsak bize yapmadığını bırakmaz, bir de aşağıda ''gerekirse kaynananıza ağzının payını verin şöyle yapın böyle yapın'' diyen kızları görünce de bir gülme geldi :) yaşları en fazla 22 ya var ya yok, bizim oralarda bir laf vardır ''bekara karı boşamak kolaydır'' diye, onlara büyü de gel diyorum :) ben olsam, anneme kötü davranacak olursa, sevgilimse ayrılır, eşimse boşarım, el kızı bugün var yarın yok, seni yarıyolda bırakmayacağının bir garantisi yok, ama anne öyle değil, benim için en değerlisi benim annemdir, isteyen kültürsüz kezban anne kuzusu diyebilir bana... hanımcı olmaktan daha onurlu ve iyidir :)
Erkek burada var ya etkisiz elemandır. Bu konu kadınların aslında aşırı psikopat ve kompleksli kısıtlayan bencil ve kıskanç yaratıklar olmasından kaynaklanmaktadır. Özellikle de Türk kadınları
Anne, oğlunu halen bekarmış sanar. Ona hükmetmek ister. Karışmak ister. İster ki evliliğinin her detayında ona sorulsun edilsin. Eş, anneyi kıskanır. Eşini paylaşmak istemez. Sanki annesi onun düşmanıymış gibi kendisinden 30 yaş büyük insanla s. idik yarıştırır.
Aslında burada yapılacak tek bir davranış vardır erkek için. Bunu benim gibi erkekler yapabilir. İkisini de karşına alıp posta kayacaksın ve s. kerim sizi ızdırabınızı diyeceksin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu yaşa kadar getirmişde getirecek yetiştirecek tabi yapmıyacaksa nye dünyaya getiriyor sanki erkek anneleri bu davranışla bize lutfediyormuş gibi anlam çıkıyor tabiki yapacak anne o. Onu karşılıksız sevdiği için dünyaya getirdiği için bakıyor yani tamamen kendisiyle alakalı bir durum oğlunun tanıştığı gelin adayı kızları alakadar etmez bu durum. Yine söylüyorum tabiki yapacak anneliğini. Şuda değişmez bir şey ki eğitimsiz bir anne kıskançtır oğlunu resmen gelininden kıskanır eğitimli olgun karakterli bir anne geliniyle oğlunun mutluluğundan haz alır kıskançlık duymaz.
İlerde bizlerde anne olcaz ben çocuk yapmayı düşünüp dünyaya getirmeye karar verirken oğlumun ilerde tanışacağı gelin adaylarını düşünerek besleyip büyütmüycem herhalde. 😒
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Valla nasıl bir insan olduğunu ben hiç bilmiyorum. Ama eşimi aramıza sokturmam ne mesele varsa kendi aramızda hallederiz. O iyiyse ben daha iyi olurum. Eğer o kötüyse mesafeli dururum. Çünkü kavga gürültü olacağına uzak dururuz. Uzaktan uzaktan konuşuruz daha iyi. Kavga, gürültü, küslük sevmiyorum ben. Birde şöyle bir şey var. O kaynana gelin davalarının sebebi kıskançlık. Yani anne oğlunu gelininden kıskanıyor. O yüzden de iki tarafın yıldızı barışmıyor. Ay umarım bizim aramız çok iyi olur. Ben yoksa çok üzülürüm.
Sorun hem erkekte hem kayınvalide de. Erkek bu benim eşim saygı duyun imajını vermiyor. Kayınvalide ise biz böyle gördük derdinde. Çağ farkı olduğunu anlayamıyorlar. Benim kayınvalidemle aram dışardan bakınca çok iyi ama içine girince içten içe nefret ediyoruz birbirimizden çünkü herşeyin kendi dediği olsun istiyor. Tamam daha bilgili daha tecrübeli ama gelinlere fırsat vermeliler. Erkek zaten herşeyden bir haber. anlatsan da umrunda olmuyor
Bazı kaynanalar görüyorum yılan gibi şirret gelini çok saf temiz. Bazı gelinler görüyorum çok yılan kaynanası saf temiz. Bu denk gelme meselesi tamamilen. Kaynanaya saygımız sonsuz, çünkü bizden büyük daha sıkça sevdiğimiz adamı bu yasa getirmiş emeği olan bir insan. Erkekler evlendiklerinde bu benim karım sevseniz de sevmeseniz de hayatımı birleştirdim bana saygı gösteriyorsanız eşime de saygı göstereceksiniz mesajını daha kibar bir şekilde verirse eğer annesine bu sorun ortadan kalkar.
Aslında iyi anlaşabilecek gelin kaynanalar tanıyorum sırf bu klişeler yüzünden birbirine yakınlaşamayan. Anne-kız olmak zor gelebilir belkide ama en azından denenebilir diye düşünüyorum. Erkeklerde hep arada kalanlar oluyor ve zamanla annesi yüzünden karısından, karısı yüzündende annesinden soğuyor soluğu bambaşka birinin kollarında buluyorlar. Kadın da olsa erkekte olsa firar etmek isteyecek kadar baskı altına alınmamalı bunaltılmamalı.
Evet her zaman suçu erkeklere atın (!) Hep erkekler, şu erkekler yok mu? Feminist düşünce sistemi. Kadınların yaptığı bütün hataları, yanlışları, suçları vs her şeyi hep erkeklerin üstüne atarlar. Kadın çocuklarına şiddet uygular, yine erkekler suçlanır. Kadın eline makineli silah alır, sağı solu tarar, insanları tarar öldürür. Feministler çıkıp der ki, o insanların ne işi varmış orda. Kadının bir suçu yok derler.
Bana göre tamamen erkeğin problemi.. çünkü bir erkek annesini de eşini de bulunmaları gereken dengede tutamıyor.. Zira nasıl ve ne için olursa olsun bir annenin oğlu ve gelininin eninde ya da evliliklerinde yönetimsel olarak söz hakkı yoktur. Olamaz..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Erkek için çok zor bir durum. Bir yandan sevdiği kadın diğer yandan annesi var. Soru genel olduğu için cevap veremiyeceğim. Bizim ailemizde Allaha şükür böyle bir durum yok. Büyüklerimiz gelinlerimize bize nasıl davranıyorlarsa onlarada öyle davranıyorlar. Yeni gelinlere sende artık benim kızımsın diğer kızlarımdan farkın yok denildiğine şahit oldum.
Erkek annesine evlatlığını, eşine kocalığını yapacak. kayınvalide büyüklüğünü gelin küçüklüğünü bilecek. tek taraflı düşünmemek lazım
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayır Uzun yıllar erkek çocuk yetiştiren büyüten kadınlar zaman geçtikçe erilleşiyorlar ve erkekliği üstünlük olarak görüyorlar bu yüzden oğlunun evlendiği kadına düşman oluyorlar Mesela tüm çocukları kız olan, hiçbir erkek çocuğu olmayan kadınlar feminist olurlar...
erkekler asla anasıyla karısının kavga etmesini istemez dır dır çekmek istemez ama burda anlayışsız tahammülsüz hoşgörüsün olan gelin ve kaynana asabi sinirli ters ve tripli olduğu için hem karşı tarafın hemde kendilerinin başının etini yeme konusunda ustalar çocukcağız ne yapsın atlar tepişir eşekler ezilir filler tepişir çiçekler ezilir karılar işgüzarlık yapacak olan çocuğa olacak vay anam vay
Dunyaca biliniyor kaynana gelinler anlasamaz ben anlasan hic gormedim cunku ogullarindan istiyorlar herseyi gelinlerini geri plana atmaya calisiyorlar halbuki herseh kadinin elinde donuyo bunu biliyorlar Bbakacak olanda oglu degil evdeki gelin bunuda anlamiyorlar sonra neden gıcık kapiliyo diyorlar herkesin bir hayati var herkeste belli bir yasa gelmis bir birey yuva sahibi
Ben evlenmeden tarafımı belirtiyorum her fırsatta aileme , çünkü zaten eşimi ben kendi rızamla seçerek evlenmişim aile ise doğuştan gelen birsey , seçerek kendi rızamla birlikte olduğum kişinin yanında olmalıyım her zaman için
Evet erkeklerin bok yemesiyle başlıyor. En baştan evlilikteki herşeyi kaynanaya yansitmamayi ve eşine saygı gösterilmesi gerektiğini söylese arkasindan konuşmalara henüz nisanliyken tepki verse gelinler de savaşmak zorunda kalmayip sevgiyle yaklasabilirler.
Erkegin bu konuda pek bir etkisi yok bence. Kadinlar evelden bu gelin-kaynana gerginlige meilliler ve erkegi bu oyunda piyon olarak kullanirlar. Napsin zavalli biri ana biri avrat öylece tadsizliklara magdur kaliyor iste.
Erkeğin arada kaldığı ev vahim durum işin Aslı abartılmayacak bir olay ama gelin ve bir ortama girmesi kayanananın yeni bir bireyle olan alışma süreci ve baskın birey olarak gösterme çabaları ve toplum ön yargısından sıyrılmadan oluşan aile içi huzursuzluk
Bulamıyor. ya bu senin doğuştan annen. benim daha yeni. ne bileyim neye kızar neyi sever. sen yapacaksın adam olup köpruyu biz geçeceğiz üzerinden. yok banane dersen ortalık Malazgirt meydan muhaberesi. ağlamak yok.
Neden baba-damat ya da kayınbirader--bacanak kavgası yerine gelin -kaynana ve görümce anlaşmazlıkları hep gündeme geliyor... Bana kalırsa eğer siz kadınlar aralarınızda yaşadığınız problemleri bir yere yükleme çabasında oldugunuz için bunun sorumlusu olarak bizi gösteriyorsunuz..
@Run-Forrest-Run sizde de olur.. fakat babalar kızımi terkeder şimdi diye damadın pek üstüne gelmez. ses çıkarmaz. ama kayınvalideler biraz beğenmiyor gelinlerini. ogullari yerle gök arasına sığmıyor hiç. dar geliyor onlara. hiç olmazsa bir laf bir trip atıyor illa ki.
Tabii ki olabilir.. Yanlış anlamayın amacım burda kadın-erkek tartışması değil, sadece sohbet ediyoruz.. Fakat kadınların birbirine üstünlük kurma ve kıskançlık duyguları biz erkeklerin çok daha fazla üzerinde, ve bu da aile arası çekişmelere sahne oluyor.. Benim anlayamadıgım nokta ise ; kadınlar diğer kadınlardan ne istiyor, neyin yarışması bu?
@Run-Forrest-Run herkesin yetistirilme tarzı o kadar farklı ki. uyusmazlik daha ilk dakika belli oluyor. kimsenin alttan alma istegi de yok. sorun büyüyor. kadınlar yeyerince olgun davranamıyor.
dengeyi sağlayan erkek. ama işin bokunu çıkarmamak da kadında. insan sevdiğini huzursuz etmez, orta bir hal bulunur, aile ile olan ilişki de akar gider.
Gökten taş yağsa erkekler suçlu , iki kadın bile anlaşamaz ama alakası olmayan erkek suçlu, tüm suçların başı erkekler zaten , Allah türk erkeklerinin belasını vermiş gerçekten
Genelde kaynana oğlunun artık başka bir evi olduğunu umursamayıp her şeye burnunu sokar, gelinde hep bana hep bana kafasıyla adamı ailesinden koparma çabasına girer. Böylece düşman olurlar
Hayır, Gelinler şımarık Kaynanalar ise büyüklük yapacakları yerde şaşırıyor. Bazen Erkeklerin payı da olabilir, onlarada her iki tarafa yerini gösterecek olgunluk düşer, ama genelleme yapilmaz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Erkeklerden kaynaklanıyor evet. Ben kaynanamı hiç sevmem. Ama bunun sorumlusu eşim. Laf getirip götürdü eşim, tartışmalarımızı gitti kayinvalideme söyledi. Kayınvalidemin arkasından konuştuklarımı gitti annesine söyledi. Hep eşim yüzünden. Annesini savunabilir ama insan karısının hatasını söyler mi? Eşim çok anneci bir adam
Erkekten kaynaklı aynısını şu an abim yapıyor. Annem baya sinirlendi abimi evlatliktan reddecek kadar boyuta geldi sayılır. Bende sinirden içine atmaktan sıkıldım. Patlamaya hazır bombayım resmen
Bilmiyorum bekarım ama sonuçta çok sevdiğim beyi doğurmuş 😃asla yanlış ve saygısız bir şey yapmam ama o da bana karşı iyi davranışlar sergilemesi gerekir
Taht kavgası gibi aslında nasil hasekiler valide sultan olup validenin yerine gecmek istiyorsa gelinlerde kaynananin tahtini eline gecirmek istiyor kaynanada bunu önlemeye calisiyor olan zavalli erkeklere oluyor 😂
Kizina toz kondurmayan kaynana gelininede kondurmasin magdem kizi gibi gorcek kizinin her kusurunu ortuyor ama gelin bir laf soyleyince veryansin dunya hemen ogullarina bole bole olmus diyorlar neden kizlarini damatlarina sikayet etmiyorlar bir DUSUN ISTERSEN
Nefret ediyorum böyle insanlardan aman valla herşey eşimin annesine bağlı o beni gelini olarak görürse ben onu kaynanam olarak görürüm kizi olarak görürse annem olarak görürüm ne bir eksik ne bir fazla sevgi saygı gösterdiği kadar sevgi saygı görür... Kizlar sakin kaynananiza yaranmak için uğraşmayın susmayın hakediyorsa ağzınıza geleni sayın görüncenizde şirretse saçını başını yolun onun herkes haddini bilecek
Nolacak en fazla bosaniriz kimseyi çekemem şu dünyaya bir kere geliyoruz kimsenin nazını kaprisini çekemem umrunda olmazlar haksızlığada gelemem sevgi saygının büyü küçüğü yoktur ve su zamanda iyi bir kaynana görümce olduğunuda düşünmüyorum hepsine kinliyim
Benim babam düşünceli birisi bir tartışma felan olsa adaletli davranır yapıcı olur ama genel olarak erkek tarafı öyle olmuyor yıkıcı olur gelini kötüler yok gelin sabah erken kalmadı yok gelin çok sosyal yok gelin çok para harcıyor yok gelin hizmet etmiyor daha sayimmi? Geline hizmetci gözüyle bakıyorlar gelinlerin fikirlerinin düşüncelerininde bir önemi yoktur felan filan işte
Çevremde 25-30 yaş aralığında insanlarla konuşurken onlarda bana onay veriyorlar bence sizin düşünceleriniz çok cahilce geldi bana ve akıl yasta değil bastadir
@KafamKatliam cahilce mi, güldürme beni lütfen :) o senin yaşadığın çevre ile alakalı senin çevren rahat bir çevre demekki, Türkiye kozmopolit bir ülke bu açıdan
@KafamKatliam özendiğimiz avrupa ve amerikada bile damat kayınpederine, gelin kayınvalidesine bu şekilde kolay kolay davranamaz, saygısızlık olarak görülür
Valla benim nasıl biri olduğum eşimin annesine bağlı sevgi saygi herşey karşılıklidir herkes hakettiği değeri görür ister saygısızlık olarak ister cahillik olarak ister eğitimsiz olarak görsünler zerre umursamam sonucunda ne olduğunuda umursamam benim mutsuz olmama sebep oluyorlarsa onlarda mutsuz olacaklar beni mutsuz edip mutlu olamazlar ben ağlarsam onlarda ağlayacak güldürmem
@KafamKatliam 4 sene evvel bir kızla birbirimize aşık olduk ve çıkmaya başladık, kız annesini lise 2 de iken pankreas kanserinden kaybetmişti, ilişkimizin 1,5 senesinde ailelerimiz tanıştı, annem sevgilimi çok sevdi, bana da "sen kiminle mutluysan ben de onu severim, benim için mühim olan senin mutluluğun" demişti. Onu kızı yerine koydu, yeri geldi hasta olduğu vakitler onunla annesi gibi ilgilendi. Ailenin içine soktu sevgilimi, annem ve babam dışında aileden kimse, meshebimizden değil diye içten içe onaylamadı onu, ama annem kinsenin ona tek kelime etmesine müsaade etmedi, bir kayınvalide müstakbel gelini için ne yapabilirse neredeyse hepsini yaptı, ama sevgilim ne yaptı, ilişkimiz 3,5 yıllıkken ve onu istememize 2 ay kalmışken aldattı beni
En İyi Cevaplar