Baktıran diye bir hitap yok öyle bir şey yok Kendi bedenine yaptığı kendi bedenini giydiği hiçbir şey yüzünden karşı cinsin Onun bedeninde hakkı yok zaten bu anayasada da böyle Burası Özgür ülke herkes istediğini giyer Ama sen istediğini giydin diye başka birinin senin bedenine bakması ya da bedenin hak etmesi söz konusu bile değildir şimdi mesela nasıl mavi gömlek giymeyi seviyorsan istediğin gibi giyebilirsin çilekli dondurmayı neden seviyorsan bu yüzden giyebilirsin dışarıdaki kimse için kendini kısıtlama na gerek yok çünkü o senin bedenin istediği şekilde giyersin ama sen istediğin şekilde giydin diye birinin bakması Hakkı değil çünkü senin bedeninde bu onu hak iddia etmesine sebep olmaz genellikle cahil kesim kadınların giyimine karışırken bir erkeğin her kadına bakabilecek kadar basit olmasına göz yemiyorlar işte ben de bunu acıyorum erkekler bir tane kas yapınca akşama kadar paylaşıyorlar amma velakin kadınların beden ile barışık olması başka bir şey olarak algılanıyor ben de buna şaşırıyorum ve kınıyorum
33 Yorumla- +1 yıl
Ha bu arada bu konudaki ayetlerde kadın açık olduğu için sadece günah alıyor amma velakin Kimse ona bak da için günah almıyor Lakin ayetlerde Mümin erkek sana ait olmayana bakma diye ayet var Bu da demek oluyor ki erkekte bunun günahını alıyor Ama ve lakin cahil kesim şimdi yazarlar buraya yok Kadın 2 katı suçun Hayır hayır ayet öyle demiyor senin kitabında ne yazıyor biliyor musun kendisinin 7 odaya kitleyen e****depdiz** teklifte bulunam züleyhadan kaçtı gibi kadınlardan kaç diyor Allah demiyor Açana bakın diye kadın açık olduğu için bunun günahını Tabii ki de alır yani Biz bunu biliyoruz amma velakin erkek Onat Baktığı zaman oda bakmanın günah mıdır günah konusunda Tamam lakin insan olarak düşününce birisi bedenine bir şey yaptığı zaman karşı tarafın onun bedeninde hak iddia etmeye hakkı yok bakıyorum şimdi atıyorum Kadının biri dekolte giymeyi seviyor onun bedeni ve onun bedeni o kendi bedenine yaptığı saygısızlık yüzünden kimsenin onun bedenine bakmak taciz etmek gibi bir hakkı yok çünkü onun metni günahı ona gidiyor Yani onun yani bu kadar bunu anlamayacak bir şey yok cahiliye bırak
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Rahatsızlık vermediği yere kadar ikisi de suçlu değil. Biri değişik geliyorsa göz bu bakar ama olay rahatsızlık vermek, ıslık çalmak, peşine düşmek vs. Onları yapmamak lazım.
81 Yorumla
Soru, bu doğal olaya suç isnad ederek baştan saçmalamaya neden oluyor.
Ortada bir suç yok. İnsan dişileri "baktırarak", eş adaylarının "bakmasını" sağlar. Bunlardan birini seçer ve çiftleşir.
İnsan, hayvanlar gibi birbirinin gotünü koklayarak feromonlardan değil, en başta görme yoluyla uyarılır. Sonra ikincil uyaranlar devreye girer.
Burada suç olaran şey, erkeğin, dişi tarafından seçilmeyince, tacizi/tecavüzü meşru görmesidir. Kadın baktırıyorsa, bu seçmek içindir, herkes yatırıp sksin diye değil. Erkek seçilmediyse efendi efendi gidecek başka "baktıran" kadın da şansını deneyecek. Bu kadar basit.20 Yorumla
Bakan da suçlu değil baktıran da.
Kişi açık giyiniyor veya seksi giyiniyor diye insanların bakması şart değil bu yüzden baktıran hatalıdır diyemeyiz.
Aynı şekilde etik olmasa da insanın dikkatini çeken şeylere refleks olarak bakması da suç değil.
Suç olan nedir? Suç olan hayvan gibi bakmaktır. Bakışlarla rahatsız etmektir. Bir kadın veya erkek görürsün beğenir bir defa bakarsın sonra kafanı indirirsin bu kadarı normaldir. Ama kadına veya erkeğe bakıp gözlerin ile yersen veya ona bakarken mikecekmiş gibi bakarsan bu suçtur.20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
251Cevap
- Aile & Toplum konusunda 646 cevap paylaştı.
+1 yılDinimizde Efendimiz " "Ey Ali! Bir bakışın peşinden tekrar bakma (birinci bakışına ikinci bakışını ekleme)! Çünkü birinci bakış, senin hakkındır (kasıtlı olmadığı için birinci bakışında sana bir şey yoktur.) İkinci bakış ise, senin hakkın değildir (kendi isteğinle olduğu için ikinci bakışında sana günah vardır.)" (Ahmed, Ebu Dâvud, Tirmizî ve Dârimî rivâyet etmişler, Elbânî de 'Sahîhu'l-Câmi'; hadis no: 7953'de hadisin hasen olduğunu belirtmiştir.)""" demiştir. bu yüzden bakan kesinlikle suçludur.
30 Yorumla
+1 yılBaktıranlarda sotle bir hastalikli bir durum hem baktiracak sekilde giyinip hem de bakmasinlar istiyorlar. Yani o sirf bir yerperini acmis diye biz yolda onumuze bakip yuruyemeyecegiz gibi dusunuyorlar resmen. Kendilerini guclu ve etkili hissetmek icin sacma bir yola benziyor. Ben uzaktan istersem 10 dk bakarim ama okuz yibi gozlerimi dikerek veya islik calarak ve pis pis siritarak veya soz konusu kisinin yasam alanina taciz ederek degil. Dikkat cekmekten hoslanmayan cekicek sekilde giyinmesin kardesim !
20 Yorumla
+1 yılBen ortada bir suç göremiyorum.
Ne yani kadınlar sırf erkekler bakıyor diye istediği gibi giyinemeyecek mi?
Erkekler de sırf kadınlar açık giyiniyor gibi başını önüne eğerek mi gezecek?
Şu saçma tartışmalardan kurtulsak daha faydalı şeylere kafa yorabileceğiz de ne yazık ki ülke boş insanlarla dolu.20 YorumlaBence iki taraf da suçsuz. Isteyen istediğini giyer, kimsenin karışmaya hakkı yok. Bakmanın da bir sınırı var. Güzel bir şey görünce nasıl bakılırsa öyle bakılabilir. Anlık gördün geç şeklinde yani. Ne giymiş olursa olsun kitlenerek bakıyorsa ve rahatsız edecek boyuttaysa bakan hayvanlık etmiş olur. Dar giydi/kısa giydi diye kimse gözlerle de olsa taciz edilmeyi hak etmez. Giyime göre sıfat yapıştırmayı bırakmadığımız sürece bizden bir halt olmaz zaten.
20 YorumlaDurumdan duruma , neresine baktığına göre değişir. Öyle aşırı açık giyiniyosa baktiran suçludur. Ama bir kesim nasıl giyinirse giyinsin yine de bakiyo. iste bu seferde bakan suçlu oluyo. ama mesela şu resimdeki kadını sokakta görsem yüzüne bakarım. Bu guzellikte bir kadını hergün görmüyorsun sonucta
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBakan da baktıran da aynı ölçüde ve aynı bakımdan suçlu görülmelidir, çünkü iki tarafa da hakim olmuş olan ahlak yoksunluğundan söz etmek gerekir, bu da her iki tarafın aynı yoksunluktan dolayı bu hayasızlığın içinde yer almasına neden olur, çünkü ortada ortak bir amaçtan söz edilmelidir, tahrip etme ve arzulama rezaletinden, her ikisi de insanın yalnızca zayıfça yoksunluklarını izah ederler.
10 Yorumla
+1 yılpeygamber efendımız dıyorkı cehennem ehlının cogu kadındı... bir insan neden sagını solunu acar bunu ırdelemek lazım.. evet kabul sapık gormemıs ve ac ınsanlar toplumda.. ama ya bı gızlensen bı acmasan zıynetını.. kadınlar teshırcı canlılar.. kendımı ıyı hıssetmek dıyede bı gerzekce fıkırlerı var.. ben kıcımı acsam kendımı nasıl ıyı hıssedebılırım:S
10 Yorumla
+1 yılTeşhir varsa bakılır geçilir abartmadan bakmak taciz etmemek gerek...
30 YorumlaBak şimdi iyi oku:
Yüzde bir milyon baktıran suçludur şimdi buraya “bakanda bakmasın kardeşim” ciler doluşur. Ben şahsen böyle bir hatun görsem bakmadan duramıyorum hayaller falan kuruyorum ki sağlıklı her erkek bunu yapar evli dahi olsa. Ama kadın kapalı olsa hiç canın çekmez göz açığı arar kapalıyı açmaya çalışmaz. O yüzden baktıran suçludur.20 YorumlaSize olacak dogru seyi soyliyeyim.
KADIN baktiracak seyler ve vcut hatlari belli olan seyler giymemeli. Bu kuranda yaziyor.
ERKEK DE bakmiyacak. Eger acik giyinmis biri gorse bile yanlislikla birkere bKtiginda eger dönüp ikinciye bakmiycak gunaha girmis oluyor.
Olay bu...30 Yorumlaİnsanoğlu bu konuda nefsine hakim olamıyor. Özellikle erkekler yarı çıplak, yani mini etek dekolte giyen bir kadına %99 ihtimalle bakar. Çünkü nefse hakim olmak oldukça zordur. Bunu tetikleyen de o şekil giyinen kişidir. Kadın ya da erkek için fark etmez. Erkekler de kaslı vücut yaparak kadınları cezbediyor. Yani her iki tarafta suçlu arkadaş.
Sokakta yürürken mini etek giymiş bir kadına gözün çarpar bir kere bakarsın. Kafanı çevirmezse demekki nefsine hakim olamamışsındır ama bir kere gözün çarpıp bir daha bakmazsan nefsin kuvvetlidir. Çünkü ilk bakış genelde ortam gereği mecburiyettendir. Sonuçta gözün kapalı yürüyemezsin ya da kafan hep yere bakamaz.00 Yorumla
+1 yılkabaca tasviri kadın beğenilmek ister erkek beğendiği için bakar modern düşünceli insanlar için durum budur harici durumlar kendi kategorilerinde tartışılır
60 Yorumla
+1 yılTeşhirciye bakana sapık diyorlar ama kendini teşhir edene sapık demiyorlar, enteresan
91 Yorumla- +1 yıl
Hep erkek suçlu bu yüzden bakan... diyorlar işte
+1 yılİkisi de suç değil ve normaldir. Kadın erojenik bölgelerini göstermemeli. Erkek de bakıyorsa çaktırmadan, uzun süreli olmayacak şekilde bakmalı. Çok uzun süre, göstere göstere bakmamalı. Benim fikrim bu. Kadınlar seksi olmaya meyillidir, erkekleri cezbetmeye meyillidir. Erkekler de kadınları tavlamaya ve cinsel yönden ilgi duymaya meyillidir. Bütün canlılarda böyledir bu. O yüzden farklılıklarımızı anlamak ve birbirimize saygı duymalıyız.
11 Yorumla- +1 yıl
Erojenik bölge derken vajinası, poposu ve memesi gözükmemeli demek istedim. Tabi göğüs dekoltesi falan verilebilir.
+1 yılvala ben de çok baktım iyice baktım hatta büyütüm bakıcam yine
76 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Birlikte bakam :P
- +1 yıl
Bakmakla göz Yorulmaz
- +1 yıl
@Furkan4848 vallaha gözel
+1 yılYani açıyorsa bakılsın diye açıyor başka ne olabilir
81 Yorumla- +1 yıl
Kralsın :)
- Aile & Toplum konusunda 973 cevap paylaştı.
+1 yıl.
Neden bakıyorsun ki,
Gördün kafanı çevir,
Zaten kadınlar hep demiyor mu?
Biz kendimiz için giyiniyoruz diye,
Ne güzel işte ne istiyorlar ise giyinip gezsinler,
Birde kızıyorlar, yolda görmemezlikten geliyorsun diye,
Yahu her yanından geçtiğim insanın yüzüne bakacağım diye mecburiyet mi var,
.00 Yorumla Gerçekten baksınlar diye giymeyenler yani sevdiği için giyenler tabiki suçsuz. Seviyorlar sonuçta istediklerini giyerler fakat erkekler bana baksın diyipte sonradan aaa bana baktı diyen de suçludur sizce?
10 Yorumlaİkisi de kız yerine göre giyinmeyi bilecek erkekte nefes alan her şeye bakmamayı
60 YorumlaSuç varsa baktıranındır bakan napsın açıp önüne geçiyorsa.. ki ben de bakan ve yorum yapanlardanım 😜
40 Yorumla
+1 yılBu fotoğrafta bakmayan suçlu.😂
Bence ikisi de suçlu ya.
Biri kendini çok sergilememeli, diğeri de nefsine hakim olmalı.312 Yorumla- +1 yıl
Niye, ne oldu?😂
- +1 yıl
Allah neler yaratıyor dedirtiyor insana.😂
- +1 yıl
Eksiiiii😀
- +1 yıl
Neden ya😃
- +1 yıl
Bakmayan suçlu ne ya😀
- +1 yıl
Yahu kinaye o espri amaçlı altta gerçek düşüncemi yazdım zaten.😃
- +1 yıl
Laf atmazsam uyuymazdim 😂😂😂😂
- +1 yıl
Sen bakma ya kıskanç😂
- +1 yıl
😂😂😂😂
Bakan da baktıran da kendinden sorumlu ve ikisi de suçlu. Al birini vur ötekine..
10 Yorumla
+1 yılBaktıran..
Çünkü ben güzel olayım bana baksınlar diye düşünüyorlar
Baktıktan sonra da sapık olunuyor. :)
O zaman güzel giyinmeyin de bakılmasın.. :)10 Yorumlaikisi de suç değil ki. Sadece din ve etnik kökeni oldukça zengin bir ülkede yaşıyoruz ve bakan da baktıran da bazen inanılmaz derecede rahatsız edici olabiliyor.
10 Yorumla
+1 yılböyle hatuna bakma sevaptır be ne suçu :) sevmek dünyada yaşayıp görebileceğin en güzel şeydir. Yaşlandıkça bunu daha iyi anlarsınız zaten. Suç muç hikaye...
10 Yorumlaİnsan insanı dünyanın her yerinde kesiyor, bir tek bizim memlekette bakmak/bakışmak suç kategorisinde..
Yok yavrum öyle bir suç literatürde, değiştirin bakış açınızı, bol bol baktırın bakın..10 Yorumla
+1 yılBakan. Şimdiki insanlar normal görünüşün olsa bile illa bakacak bir yer bulurlar
41 Yorumla- +1 yıl
aslında bu tür durumlarda kendisine bakilmasindan rahatsız olan kişi bakma bana diye sert tepki gösterse çok iyi olur bence.
+1 yılBakan öküz gibi bakarsa bakan suçludur ya hatunda bakılması için giymişse baktırır bilmiyorum şimdi anlatmaya üşendim
14 Yorumla- +1 yıl
gayet açık anlayan anlamıştır. ☺️
- +1 yıl
Aslında muhabbet uzundu da ortasında üşendim işte 😂
- +1 yıl
Görüşünüz için teşekkürler
- +1 yıl
Ricalarr
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılbakan adabıyla bakarsa sorun yok. baktıran da göze sokarcasına baktırmazsa yine sıkıntı yok. bu adap sınırlarının üzeri zaten teşhir ve taciz oluyor.
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Niye illaki bir suçlu arıyoruz. Biizm insanımız herşeye aç ondan oda giymesin derler sende bakma derim ozaman sana giyinmedi sonuçta.
21 YorumlaBazen baktiran, ama cogu zaman bakan bence.. her kiz, baktirmak istemez ama yinede bakarlar...
30 Yorumla
+1 yılBakan ya da baktıran olsun bunun neresi suç. Fiziksel ya da sözsel taciz etmedikçe ortada suç falan yoktur. Baktıran diye de bir şey yoktur. İnsan kendisini neyin içerisinde görmeyi iyi hissediyorsa onu giyiyor. Kendisini iyi hissetmesin mi yani?
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı. Geçen Kadıköyde birisi donla geziyordu. Bildiğimiz don yani. Tüm çarşı kadın erkek çolcuk çocuk bakıyordu. Kim suçlu sence?
10 YorumlaKimse suçlu değil ya. Gözler bakmak içindir. O sadece bakar ve görür. Diğer şeyler başka organlara aittir.
10 Yorumla
+1 yılBir kere bakmak tepkisel bakım ama ağzının suyu aka aka bakmak öküzsellikten geliyo bakan bana göre her zaman suçlu
10 Yorumla
+1 yılBakmak ve bakılmak suç değildir. Buradaki ince çizgi rahatsız edici seviyeye gelmemesidir ( bknz. gözle taciz )
10 Yorumla
+1 yılbakmakta baktirmakta suc degil. bakmanin bir siniri var sadece. bakan kisinin bakisi rahatsizlik verici boyutlara ulasiyosa bu bir taciz suctur.
10 Yorumla
+1 yılNe bakanın suçu var ne de baktıranın, suç zihniyeti bozuk olanda.
20 YorumlaKimse suçlu değil açıllan baksınlar diye açılıyor hoşuna gidende bakıyor.
25 Yorumla
+1 yılNasil bir durrum olduguna bagli.
Carsafli kadina da bakiyorlar simdi baktirmis mi oluyor?20 Yorumla
+1 yılBaktıranda da var ben bile bir kadına bakarken alamıyorum gözümü
20 Yorumlabakmaya niyeti olan her türlü bakmaya niyeti yok isterse ne olursa olsun yine bakmaz
20 Yorumla
+1 yılSuç baktıran'da. Baktırıyorsa memnuniyetle bakarım. :D
20 YorumlaKesinlikle bakan. Düşüncesi aklı fikri bu yönde çalıştığı çok belli olan insanlar bunlar. Maalesef ülkemizde fazla önce zihniyeti ortadan kaldırmak gerekir.
10 Yorumla
+1 yılBaktıran diye bir şey mi var. Ortadaki eylem bakmak. Bakan suçlu.
10 YorumlaRahatsız edici boyuttaysa bakan suçlu yoksa ikisi de suçlu değil
10 YorumlaCevap belli, Şimdi sen bu vaziyette dışarı çıkmayıpta kapalı olsaydın ne olurdu? Evet aynen öyle 😉
10 Yorumla
+1 yılikiside suçlu değil. istiyorsanız bakın istiyorsanız baktırın bunun neresi suç
10 Yorumla
+1 yılBakan ve baktıran bence aynı, arada bir fark göremiyorum
10 Yorumla
+1 yılDişi köpek kuyruk sallamazsa erkek birşey yapmaz (peşine düşmez ) diye söz var
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Baktıran suçlu bakılmasından rahatsız olan insanlar edebine uygun giyiniyor
10 YorumlaBence suçlu yok ortada. Giyen giysin, bakmak isteyen de rahatsız etmeden gizli gizli baksın.
10 YorumlaBaktıran baktırmak istiyor
Bakanda bakmak istiyor
Suç yok ortada bence.😋10 YorumlaAile & Toplum konusunda 312 cevap paylaştı. Skecekmiş gibi bakan suçludur. Görüp geçmek gerekir.
10 Yorumla
+1 yılbakanda baktıranda rahatsız olmadıktan sonra ortada bir suç unsuru olmaz.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ahhh kızlar ahh..!
Napacaz sizle böyle.. İşimiz var valla.. 😛
Siz yok musunuz sizz..10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yılBiraz geyinme sekle bagli bu sorunun cogabi orda sakli
10 Yorumla Bakan ikinciyi bakıyorsa suçlu baktıranda pek masum sayılmaz
10 Yorumla
+1 yılBurda bir suç karşılıklı çıkar ilişkisi var kazan kazan yani
10 Yorumla
+1 yılBaktıran derken? Giymeyi sevmiş olabilir
Ama bakmak da ayıp bir şey mi? HAYIR!
Öküzün trene baktığı gibi bakın demiyorum ama bakmak ayıp bir şey değildir, baktırmak da değildir.40 Yorumla- Devamını Gör (289)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar