Valla ben kimseyi ayırt etmiyorum. Yaşlı genç çocuk kadın erkek fark etmiyor. İçim rahat etmiyor çünkü. Benim başımda biri dikilince rahatsız oluyorum yeri veriyorum.
Toplu taşıma araçlarında kimlere yer veriyorsunuz?
Öğrencilerin çıkış saati mi? :) Bu duyar da çok gereksiz geliyor bana. Ben yaşlı ve hamilelere yer veririm. Elinde ayağında sargı olanlara yer veririm.
Ben de annemle otobüse binince kadın oturmak istiyor uzun yola dizleri dayanmıyor. Orada full jöleli bir delikanlının oturması şık değil.
Ayrıca babam 65 yaş üstü olmasına rağmen ücretsiz kart kullanmıyor. Normal herkes gibi akbilini basıyor bir yere gidecekken. Şimdi 20 yaşındaki oturup 65 yaşındaki ayakta duracaksa burada bir vicdan sorunu arıyorum ben.
Bu kadar incelemeye gerek yok. Bazı iyilikler de karşılıksız olur. Hayır ettim diye düşün, toplumsal ahlak diye düşün... İyiliklerin nedeniyle ilgili konuşmaya gerek yok bu kadar bence.
Sırtında 50 kilo çanta olan öğrenci falan komik. Ben bu ülkede 16 sene okul okudum tırı vırı yani. Ayrıca otobüse binenin evinde tv izlediğini ne bildik? Velev ki öyle ee ne olmuş yani? Bencillik edeceğiz diye abartmaya gerek yok.
Ha bazen misal metrobüsün durakları çok fazla. 1,5 saat yol gidecek insanlar oluyor yer vermiyor, saygı duyarım. Ama konu yaşlı genç konusu ise abartmamak lazım.
Size katılıyorum. Sırtta 50 kilo ne taşıyor acaba iki üç kıza iyi görüncem diye spor salonundan çıkamayan tipler bunlar. Herkesin vicdanına kalmış yer verip vermemek. Sorgulanması gereken içimizdeki insanlık. Ben ayrım yapmıyorum o hasta otursun bu sağlıklı ayakta gitsin diye. Yorgun olsam bile ayakta duran kişiye yer veriyorum ben incem şimdi diyip arkalara ilerliyorum beni görmesin diye. Ülkede herkesin ağzında bir lav püskürtme yarışına girmişler. Tahammül saygı terk etmiş gitmiş bizim insanımızı.
Toplu taşıma, ulaşım alanları veya hastane gibi alanlarda kısıtlı dinlenme yeri yapsınlar, sonra da öncelik şu kişilere diye zoraki duyarlılık kampanyası başlatsınlar. Kusura bakılmasın, artık bunu düşünüyorum.
Toplu taşıma kullanmıyorum. Olsa da boş alan çoksa otururum rastgele. Tek tük varsa bile ayakta dikelirim. Ne uğraşıcam. Hamileyi geçtim, yorgunluktan imanı gevreyen gencin halinden dinç yaşlı ne anlar! Veya makam aracında klima karşısında ter kurutup duyar kasanlar ne anlar!
yahu 8 yaşında çocuğa yer vermişliğim var, ama bu yaşlılara uyuz oluyorum, işten çıkıyorsun yorgunsun bir teyze dikiliyor başına, teyze buram buram börek kokuyorsun işte yemişin kısırları içmişin çayı ayak yapma bana. 65 yaş üstüne bedava otobüsü kaldırsalar da millet ekmek almaya bari otobüsle gitmese
Bakıyorum şöyle bir. Vicdanım kime isterse o an ona yer veriyorum. Genelde çocuklulara, babam annem yaşımdaki teyze ve amcalara, bazen de sıkıntılı gördüğüm durumlarda veriyorum. Onun dışında pek vermem
Yani şimdi şöyle bir şey var, eğer ayakta durabilen ve sağlıklı bir yaşlıysa ve bir öğrencinin sırtında 40 kiloluk bir çanta varsa tabi ki de yer vermesi gerekmez, başkası versin. Ama derseniz ayağı sakat birisi var diye, işte o zaman yer vermesi gerekebilir çünkü 40 kiloluk çantayı 2 ayağı taşıyabilen bir öğrenci ve kendi vücut ağırlığını sadece tek bir ayağına yükleyen adam hangisi daha zorlanır? Elbette adam daha zorlanır. Veya hamile bir kadın ve sırt çantası taşıyan öğrenci hangisi daha zorlanır? İkisi de zorlanır aslında ama hamile kadın bir can taşıdığı için yer verilmesi gereklidir. Sabahtan aksama kadar televizyon izleyen yaşlılar, bazıları sağlıklı olduğu halde insanları ayağa kaldırıyor lanet olsun onlara. Onun dışında baktınız kambur yürüyor, çökmüş ve ayakta durmakta zorlanıyorsa kalkın yer verin. Sadece ihtiyacı olanlara verin, yaşlı diye vermeyin. İhtiyacı varsa verin eğer o yaşlının.
Vallahi eskiden herkese yer veriyordum. Ancak gerçekten zamanla biraz daha değmeyeceğini anladım. Ve yine ancak bir yaşlı, hamile ya da çocuklu biri geldiğinde de ilk kalkan ben oluyorum. Aslında buradaki olay yer vermek değil. Ayakta da giderim aynı yolu sorun değil ama bazı insanlar gerçekten fazla saygısız. Öyle bir bakış atıyorlar ki insanın kalkması gerekmese de kalkası geliyor.
Ya ben çıldırıyorum bu konuya. Oturuyorsun senden 5 yaş büyük olan insan bile ben senden büyüğüm kalk bakışlarını atıyor ama dışarıda görsen abla desen "Ayy ne ablası ben senden bile küçük duruyorum" der.
İnsanlar iyice terbiyesizleşti he sanki yaşlılar alarm kuruyor okul saati çıkışı gelsede dışarı çıksak ne seviyesiz insanlar var. Hep genç kalacağını düşünen ukalalar.
Benden büyük olan kadın/ erkek farketmez, çocuklu, hasta gibi görünen kısaca benim için ayakta durmak sorun değil, ihtiyaçlı gördüğüm herkese yer veririm.
Yaşıtıma yer verdiğimi bilirim jdjd neden çünkü iyi görünmüyordu ndnd neyse şimdi bakarım ayakta durabiliyorsa dursun duramıyorsa veriyoruz be kardeş napalım safız bizde ndnd
En İyi Cevaplar