Arkadaşlar 12 senedir dişçiye gitmiyorum ufakken gittiğimde de 4 defa koltuktan kaçtım dişçi korkumu nasıl yenebilirim :( korku çekip bu korkusunu atlatan var mı burada dişçi tanıdığım var diyor pamukla uyuştururum sonra iğne vururum ama hala korkuyorum :( dişçi korkusunun yenmenin yolları nelerdir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 1 yıl
Dişçi korkusu belki de ülkemizde en başta gelen korkulardan biri. Nedense hiç diş hekimine gitmemiş insanlarda bile bu korku var. Belki filmlerden ya da dizilerin etkisi, belki de çevremizdeki insanların doldurması. Dişçi korkusunu nasıl yenebilirim soruna cevap vermeye çalışacağım.
Diş Hekimi Korkusu Nasıl Yenilir?
Aslında her şey olayı kafamızda çok büyütmemizden kaynaklanıyor. İşte sana dişçi korkusunun yenmenin yolları:
- Kendini motive et. Diş ağrılarından ya da sorunlarından kurtulacağını düşün. Bunu düşünerek diş hekimine gitmeyi kolaylaştırabilirsin.
- Tıp artık çok gelişti. O filmlerde, dizilerde gösterilen şeylerin binde biri kalmadı. Hani derler ya hiçbir şey hissetmiyorsun, aynı o durum.
- Diş muayenesi randevunu erken bir saate almaya çalış. Böylelikle yaşayabileceğin stresi minimuma indirmiş olursun.
- Gideceğin hekimi iyi seç. Mutlaka Google yorumlarını oku. Bazı hekimler, korkan kişilere karşı gerçekten nasıl davranacağını iyi biliyor. Bu hekimlerden birini seç.
- Diş hekimine öncesinde korktuğunu belirt. Bunu söylemek de diş hekiminin daha dikkatli olmasını sağlayabilir.
- Diş hekiminden tedavinin ayrıntılarını anlatmasını isteyebilirsin. Süreci öğrenmek de senin açından rahatlatıcı olabilir.
- İyi hissetmediğin anlarda ara vermesi için hekimle mutlaka iletişim kur. Tedavi uygulanırken derin nefesler alarak kendini rahatlat.
- Tedavi sonrası oluşabilecek ağrılardan korkma. Şu an da zaten diş ağrısı çekiyorsun, bu ağrılar son ağrılar olarak düşün. Zaten diş hekimi sana ağrı kesici yazacaktır.
- Son olarak diş kontrollerini düzenli olarak yaptır. Bunu yapmak hem diş sorunlarını kötüleşmeden tedavi etmene yarayacak, hem de korkunu yenmene yardımcı olacak.
Dişçi fobisi nasıl geçer, dişçi korkusu nasıl yenilir sorularını cevaplamaya çalıştım. Umarım bunlar seni rahatlatır ve bir daha dişçi korkusu yaşamazsın. :) Geçmiş olsun şimdiden. 😇
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ben çocukluğumdan bu yana diş problemi çekerim. 4 yaşımda narkoz vererek çekmişlerdi dişimi benim.Tek diş çekimi için narkoz vermezler. ben 6 tane ve 8 tane ayrı ayrı çektirdim küçükken onları da mecbur bayıltarak çektiler. normal olarak da aslında korkacak bir durum yok zaten diş köklerin diş etini gerginleştirdiğinden hissetmiyorsun bil. zaten şimdi özellerde fıs fıs la uyuşturuyorlar daha sonra iğne vuruyorlar. Son olarak şunu söyleyim korkunu yenemezsen acıdan çok kıvranırsın. apseye kadar yolu var o dişin. ANNEM HEP DER Kİ DİŞ AĞRISI KABİR AZABI GİBİDİR. geçmiş olsun ...
00 Yorumla
- +1 yıl
yaa çok korkuyosan önce fısfısla uyuşturtdur sonra iğne vurdur o koltuğa oturuncada gözlerini kapa sıkma kendini..
ben morfinsiz dolgu yaptırıyorum önceden korkuyodum alıştım..
ortamda önemli doktorda
doktorum 9 senelik felan aynı doktorum özel bi poliklinikde hep tv müzik açık olur şarkı söyleye söyleye dolgu yapıyo 1-2 saat sürüyo ona güvendiğimden bende rahatım
acıyomu hissediyomusun felan sürekli soruyo
herşey iğneyi vurana kadar o sesler felan geliyo ama acı yok17 Yorumla- +1 yıl
işte bende senin gibiydim çok önceler 15-16 yaş dnemlerimdi o yaşıma kadar korkudan kimse götüremezdi hep dr gitcem zaman ağrım geçtiki derdimm sonra baktım oluru yok iğne olayı çok tatsız dr bile onu vuruken en tatsız yer bu özellikle damağa vururken acıyo ama hanii çok değil sık azıcık yumruğunu dayan sonra hiç bişe hissetmiceksin
- +1 yıl
napıyosun iyi bir doktor seçiyosun temiz bir yer doktorla önce konuşuyosun güveniyodun sonra tedavine başlıyosun geçmiş olsun..
- +1 yıl
bir defa gitsen zaten doktor seni yönlendiriyo gelmen gereken günleri sölicek sana
dostum sana şunu diyebilirim bu 2 ay içinde en az 8-10 kez gittim iğneden sonra bişey hissetmiyosun ki iğneyide hissetmiyorsun vurduğunu. fakat kanal tedavisi gerekirse az bi acıyla tüm ağrılarından kurtulursun.korkmana gerek yok bence bir kez gitsen yenersin o korkuyu.
00 Yorumla
- +1 yıl
sadece gözlerini kapat. hiç bir şey olmuyor. 3 ay oldu ben çektireli. dişimi çekerken bile hissetmedim.
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
5Cevap
- +1 yıl
Ben diş yapımın bozukluğundan dolayı 6 yaşında tanıştım bir dişçi amcayla. İnan ki korkulacak hiçbir şey yok. Yine de sen korkunu dile getirdiğinde emin ol daha özenli daha dikkatli davranıyorlar. Benim ablam da çok korkardı. Bir kere cesaretini topladı gitti ve şuan en ufak ağrıda bile diş hekiminin yolunu tutuyor. Diyeceğim o ki eğer şimdi bir dişin için o koltuğa oturmazsan gerek çürük, gerekse mikroplar bütün ağzına yayılacak ve ileride bütün dişlerini çektirip takma diş taktırmak için daha büyük acıyla diş hekiminin yolunu tutacaksın. Hiç korkma. Korkuyorsan da tek başına gitme bir arkadaşın muayene sırasında sana bir şeyler anlatsın :) Çok ciddiyim :)
21 Yorumla - 1 yıl
Uzun uzun yazmanın seni psikolojik olarak rahatlatacağını söyleyebilirim sadece.
Bir korkunun üstesinden gelmenin en iyi yolu onla yüzleşmektir git ve krallar gibi tedavi ol kralım. :)
Dipnot : Ne okusan ne dinlesen de eninde sonunda o dişçiye gitmek zorunda kalıyorsun. :D00 Yorumla Ben de geçen yıla kadar çok ama çoook korkardım! Ama şimdi sonunda ölüm yok minicik acı da olucak diye kendimi avutuyorum :) gerçekten korkulacak bi şey yokmuş, sadece psikolojik bunlar. Eğer kendini iyi hissedersen, amaan ne olacak dersen gerçekten o acıyı hissetmiyosun. Aslında acılı bi şeyde değil iğneyle yada fısfısla uyuşturuyolar. Sen sadece dokunduğunu hissediyosun.
00 Yorumlaben düzenli olarak gidiyorum korkulacak bişey yok önce fısfısla uyuşturt sonra da gerisi geliyor zaten hiç birşey hissetmiyorsun ağzın yok gibi geliyor
01 Yorumlabeni 6 kişi tutmuştu kaçamamıştım. sen yine iyi kaçmışsın.
00 Yorumla- +1 yıl
bende çok korkuyorum. genel anestezi yaparlarsa giderim sadece
00 Yorumla - +1 yıl
bayıltarak yapsınlar
bn de dişçiden korkuyodum artık bayılmaktan korkuyrm00 Yorumla Bende çok korkuyodumda dişimin ağrısı daha kötüydü doktora narkoz verin dedim ama kabul etmedi.
01 Yorumla- +1 yıl
20 liğimi çektirirken kırıldı 1 saatte anca çekebildi ama zerre kadar endişe etmedim. korkacak birşey yok
00 Yorumla bende korkuyorum benm korkum o dişçi sandalyesine yatmak ama korkunun ecele faydası yok.:D
010 YorumlaDişçiye giderek bu korkuyu yenebilirsin:D:D
00 Yorumlasprey uyuşturucularda var hiç bişey hissetmiyorsun
00 Yorumla- +1 yıl
gözlerini kapa başka yerde olduğunu düşün :)
00 Yorumla - +1 yıl
erkek adam korkar mı canıım sende?
00 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi