Tamamen ego çatışması. Kadınların bir erkeğe sahip olma içgüdüsü erkeklerin kadınlara karşı sahip olma içgüdüsünden farklı işliyor. Erkekler evlendiği kadın veya evladı mutlu olması için onun hayatındaki diğer güçlü karakter olan erkekle iyi geçinmek ister. Kadınlar bunu pek umursamıyor. Kadınların oğlumun karısı veya eşimin annesi olarak bakıyor olaya. Kadınlar için hayatlarındaki erkeğin başka bir kadın karaktere değer vermesi kim olursa olsun sorun yaşatıyor. He bunu sorun etmeyen kadınlarda gelin kaynana atışması olmuyor zaten. Fakat aralarında sorun olan gelin kaynanalarda çoğunlukla olan ya tek taraflı ya da karşılıklı erkeğin hayatındaki en güçlü kadın karakter ben olmalıyım çabası.
Çünkü erkekler de hakim olma duygusu yoktur ama kadınlarda bir hakim olma bir hükmetme merakı var. Ya evi paylaşamazlar ya da adamı kadınlar sorunlu varlıklar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Çünkü akli basinda bir kayınpeder kizini damattan kiskanmaz 😏😏 Kizi icin yerinin Özel olduğunu bilir. Bunu bir de, oglunu kendi tapulu mali. gibi goren anneler anlayabilseler keşke...🙄🙄 Oyle bir kayinvalidem vardi ki dillere destan. 10 kişiyi ayni anda cwnesiyle idare edecek güçte. Herkesi bir anda okna edebilecek güçte ve bir gelini digerine kotuleyecek gibi birisi. Biz bosandik sonunda. Ogluna kavustum diye sevinemedi.. çünkü hic istemedigi halde yabanci bir gelin aldi oğlu. Ne onu nede aileden kimseyi.. posuna takmayacak cinsten. Sonra benimle konuşurken telefonlarda aglamaya basladi. Ama is isten coktan geçti.
Ataerkil sistemde erkek cocuk kadin icin guc semboludur. Anne bu gucu baska bir kadinla paylasmak istemez. Gelin de varligini hissettirmeye calisir. Kisacasi ego savaslari iste.
Bizlerin arasında sizin ki gibi catismalar yoktur , anlaşırız, kafa yapılarımız uyuşur paralel gider... ama gelin kaymana zor kadınların kendi arasında ki catismalar...
Erkekler gerek futbol, gerek araba gerekse siyaset konusunda iyi/kötü anlaşabilir. Kadınlar gerek ev, gerek damat, gerekse her konuda iyi/kötü anlaşamaz.
Ben çevremde duymadım görmedim içinde varsa böyle bir huy yapar geline kaynanalık taslar tabi gelin de gelinlik yapar babalar zaten o taraflı olmaz tarafsız olur ya da öyle olmaya çalışır bunu herkes başaramıyor maalesef.
Kimse bilmese de dünyayı gizli güçler yönetir ve işler sarpa sardı mı ekonomik kriz savaşlar Vs olur ülkelerde piyondur ve ezilir evde de güç kadında olduğundan erkekler piyondur ve sessiz kalmaya mahkumdur 😂
En İyi Cevaplar