Merhabalar.. Bugün 3 mayıs. Bugünün ayrı bir önemi var ki, o da Dünya Türkçülük Günü olması..
Osmanlı İmparatorluğu döneminde ortaya çıkan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefelerinden birini oluşturan Türkçülük, her yıl 3 Mayıs tarihinde Türkçülük Günü olarak kutlanıyor... Neden böyle bir gün kutlanıyorun detaylarını isteyen haber kaynağından okuyabilir ancak bugüne dair sormak istiyorum..
Yeniden dünyaya gelsen yine Türk doğmak ister miydin? Türklük duygusu sana ne ifade ediyor?
Ağaç kovuğundan çıkmadık, Gökten zembille inmedik. Tesadüfen olmadık, Toplamayla oluşmadık. Tarihte Türk'tük, hâlâ Türk'üz İstikbalde de Türk olacağız.
Türk olmak, Orta Asya'dan günümüze kadar gelmiş, Türklüğün ne demek olduğunu, nasıl bir hayat biçimi olduğunu, bilmek bile gurur verici. Özellikle Mustafa Kemal Atatürk gibi bir insana, Ata'ya sahip olmak tarifi olmayan bir şey. Ama günümüzde ve özetle son 15 yılda başımızdan geçen, en azından benim ve aklı başında bu jenerasyonda olan tüm bireyler gibi üzüldüğüm, kabullenemediğim çok fazla şey var. Uzun uzun bunların ne olduğunu ve niye olsuğunu konuşmak, bu konu ile alakalı bir durum değil o yüzden hiç bahsini açmıyorum. Bizim iyi bildiğimiz bu 15-16 yıllık dönemden önce de büyüklerimizin bahsettiği 50-60-70-80'li yılları da az çok bilen birisi olarak, Cumhuriyet ilanından sonraki ilk 20 seneden sonra aslında çok da farklı şeylerin yaşanmadığını düşünüyorum. Yine bu konulara girmeden, toparlamaya çalışarak, tüm bunları göz önünde bulundurduğum zaman, geriye dönüp baktığımda, yaşadığım günleri ve bugünleri değerlendirdiğimde üzülerek ve hala bundan gurur duyduğum halde söylüyorum ki hayır, dünyaya tekrar gelsem Türk olmak istemezdim.
T aa ezelden beri gelir Türklük sevdamız, namımız Ü lkümüz ölene kadar dedik, yoktur bundan gayrısı R ahat uyu ecdat, bu gençlik vermez bu vatanı K efene girmek için bu millet, ortaya koyar canını..
Baska bir ulkede dogmak istemezdim.. musluman olarak dogdum ve ehli sunnetin son kalesinde dogdum... en guclu musluman ulkede dogdum.. osmanli torunuyum.. ulkemizin sartlarindan memnun degilim evet ama somurgelesmis veya inanclari sapmis bir ulkede de dogabilirdim.. Türk olmak onurdur..
Hiçbir zaman Türk olmaktan pişman olmadım, bir kez daha doğma şansım olsa yine Türk olarak doğmak isterdim çünkü hiçbir ülkeye bir daha Mustafa Kemal gibisi gelmeyecek.
Yeniden dünyaya Türk olarak gelmeyeceksem gelmeyi istemem. Lakin roma kültürü ile yaşayıpta kendisini Türk ilan edenler de ne bileyim. Milletler kültürlerini yaşattıkları sürece varlığını sürdürürler. Gerisi sömürülmüş başka millet kimliğinde yaşamaktan ileri gitmez.
Türklük duygusunun tarifini yok çok farklı yabancı devletlerin insanı korkak dır genel de fkt turkler yaradan dan başka bir şey den korkmuyor damarlarımız da ki asil kandan olsa gerek sanırım.🇹🇷 #TR.🤘
Türk kelimesinin gerçek bir anlam taşıdığına olan inancımı yitirdim. Ya aşırı Türkçü oldugunu savunan faşistlerle ya da araplaşmış yobazlarla çevriliyiz.
yine dunyaya gelsem yine kürt olarak yine turkiye topraklarında yaşamak isterdim güzeldir ülkem memleketim here yeri bende kürdüm şu an ankaradayım canız ciğeriz herşeyiz biz..
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Bugün 3 mayıs Dünya Türkçülük Günü. Yeniden dünyaya gelsen yine Türk doğmak ister miydin? Türklük duygusu sana ne ifade ediyor?
En İyi Cevaplar