Cidden Türk Olduğunuzu Düşünüyor musunuz?

Bu fotoğraf Türk ırkında bulunan fenotip özelliklerini gösteriyor. Bu fenotiplerin yanında bir de Alföldi veya diğer adıyla Fourth tier Turanid var. Aralid, First tier Turanid; West Turanid, Second tier Turanid ve Pamirid ise Third tier Turanid olarak biliniyor. Alpinid tamamen Türki bir fenotip sayılmaz fakat bu fenotip varsa kendinize Türk diyebilirsiniz.

Onun haricinde bu fenotiplerin hangi bölgelerde bulunduğundan bahsedeyim. Alpinid balkanlarda ve Alp dağlarında görülür. West Turanid, Karadeniz'in kuzeyinde ve Anadolu-Azerbaycan'da Tatar ve Türkmenlerde görülür. Aralid Kazaklarda ve diğer Orta Asya Türklerinde görülür. Pamirid, Orta Asya'daki Özbeklerde, İran ve Irak Türkmenlerinde ve Macarlarda görülür. Alföldi ise sadece Macarlar'da görülür.

Bu fotoğraflar tek bir kişinin fotoğrafı değil, bunu saçlarına ve arkaplana bakarak anlayabilirsiniz. Bu fotoğraflara bakarak ben şuna benziyorum gibi bir tahmin yapmakta çok büyük bir yanlıştır çünkü bunlar benzemekle değil yüzdeki oran ve özelliklerle olur. Mesela benim kafam geniş ve kısa, West Turanid'deki görüntüye uymuyor fakat fenotip olarak (göz-çene yapısı-burun-alın vb) West Turanid'im.

Türkiye'de gözlemlediğim kadarıyla gerçekten Türk diyebileceğimiz kişi sayısı %50-60 kadar. Çoğu kişi kendini Türk olarak biliyor fakat aslında Ermeni, Rum, Arap, Fars asıllı. burada da Türkiye'deki insanlarda görülen Türki olmayan fenotipler:

Bazı siyasilerin fenotip olarak ırkları:

RTE: Caucasid
Mustafa Kemal Atatürk: Alpinid-Pamirid
Devlet Bahçeli: Cappadocid-Anadolid
Aliyev: Armenid
Janos Ader: Pamirid
...

Bu arada bu ırkçılık değil, bazı kıtlar çıkacak ve ırkçı diyecekler bu yazıya. Irkçılık denilen şey başka bir ırkı üstün diğerlerinden üstün tutmak, diğer ırkları hor görmektir. Ve bunu yapanların çoğu da İslam adı altında arap ırkçılığı yapanların olacak olması çok ironik olacak.