Yakınlara bağlılık kavramının yoğun bir şekilde yaşatıldığı bir ülkedeyiz. Bu kavramın, devlet işleyişinde ya da iş hayatına adaletsizce yansıtılmadığı sürece, bence harika bir enerji yaratıyor insan ilişkilerinde.
Zaten yaradan da Nahl Suresi 90. Ayette: "Şüphe yok ki, Allah adaleti ve iyilik yapmayı, yakınlara karşı cömert olmayı emredip, çirkin olan kötü görünen şeylerle, haksızlığı ve taşkınlığı yasaklıyor ve size böylece düşünesiniz diye öğüt veriyor." diye emrediyor.Ama biz çoğu şeyi "yanlış anladığımız" gibi bunuda yanlış anlayıp adaletli olmak yerine bağlarımız kuvvetli kişilere yardımlarımızı adaletsizce yapmaya devam ediyoruz.
Gönül bağı ya da kanbağı ile bağlı olduğun kişilere karşı adaletli davranabiliyor musun? Senin için hangi bağ daha önemli?
Benim için can bağı daha değerli, akraba akrep derlerya katiliyorum bu söze iki yüzlü menfaatici yüzüne gülüp arkandan konusan genelde hep kan bağindan olan kişilerdir, ama can bagi seni sen oldugun için severler benim öyle 4 can bağim var 🥰
Annem babam dışında kan bağım olan kimseden hayır görmedim akrabalar felan tüm iyilikleri sözde. 2 yıllık arkadaşlarımın tırnağı etmez mesela halam amcam
Kardeşlik dışında kan bağının pek bir önemi kalmadı. (Amca oğlu, teyze oğlu gibi) Hatta kardeşler bile birbiriyle kanlı bıçaklı olabiliyor. Can bağı bence.
Yakından gelen taş baş yarar, kan bağının insanı nasıl harcadığına şahit olmuş biri olarak çoğu kişiye karşı çizdiğim ateş çemberinden de pişman değilim. 😀
En İyi Cevaplar