Hamile olanlara da yer verilmiyor gerçi. Bugün otobüsteyken hamile bir kadın bindi otobüse ben ayaktaydım. Kimse oralı olmadı kalabalıktı da.. En son yaşlı bir teyze kalktı yerini verdi gel kızım otur dedi. ^.^
Yer vermek zorunda mıyım diyenler de olabilir, yer verilmeli diyenlerde. E siz ne diyorsunuz?
Cevabın nedir?
+1 yılHamile olan ya da cocuklu olanlara erkek de olsa yer veriyorum cocuk var sonucta. Ama cok yasli olmadigi surece yer vermiyorum, cunku onlar da bu durumu iyice cazgirliga goturuyor. Sanki yer vermek zorundaymisiz gibi davranip, yer verince atliyorlar ama bir tesekkur etmek yok. Ben hem calisip hem okuyorum sabah 7de evden cikip 11de variyorum isten okula giderken yolda uyuyorum yaacak bir sey yok onlar da ya gunden ya da iki saat durduklari hastaneden geliyorlar. Asil onlarin bize saygi duymalari gerekiyor, uyuyana bagira bagira gencler de yaslilara yer vermiyor diyerek uyandirmasi dogru degil.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hamile bir kadın olarak cevap veriyorum evet yer verilmeli lütfen yer verin, o sarsıntılarla ayakta kalmak çok zor bişey. Toplu taşıma kullanmadığım için şanslı hissediyorum kesinlikle.
19 Yorumla- +1 yıl
canım benimmm kız mı erkek mi ^^
- +1 yıl
Ayyyy ikizzz bideeee :D Biraz önce hamile sorusunu sorarken keşke ikizlerim olsun diye iç geçirmiştim yahu! :D İnşallah sağlıklı,mutlu bir hayat sizi bekliyordur :)
- +1 yıl
asdnajkdslg ahahaha " lütfen yer verin "
- +1 yıl
benim anneannem annemi tarlada doğurmuş tek başına :D karnına yoldan bulduğu taşı bastırmış düşün güçlüyüz biz djkgdsk dayanırız :D
- +1 yıl
İnşallah canım :) doğduklarında kucağına aldığında tüm çektiklerime değmiş diyeceksn eminim :)
Toplu taşıma kuralları ve toplumsal kurallara göre gazi, hamile ve yaşlılara yer verilmesi zaten mecburidir. Genellikle dolmuşlar hariç bütün toplu taşıma araçlarında bu yazı bulunur. Bunu yerine getirmeyenler hem toplu taşıma kurallarına hemde toplumsal kurallara karşı çıkmış olur. Ben yanımda yaşıtım olan bir bayan durduğunda dahi utanıyorum. Otobüs sıkışıksa kalkıp yer veriyorum.
10 Yorumla
+1 yılÇok yaşlı olanlara ve hamilelere, gazilere / sakatlara yer veriyorum..
Anlamadığım bi' şey var,herifin yanında 15 yaşında bi' kız çocuğu otururken yukarıda yazdığım kişilere yer verenlerin hepsinin erkek olması ve bu erkekler için " türk erkekleri çok kaba" denmesi ne kadar etik ?
Sorarım size matmazel ?42 Yorumla- +1 yıl
Yok yaşlı derken tabiki amcalarımız da işin içine giriyor :) Ve sadece erkekler yer verecek diye bir şey yok. Kadınlar da yer vermeli. Türk erkekleri çok centilmen bayım bir şey demiyorum ben ne kabası ^.^ Kibarlıklarını pek söze dökemiyorlar sadece o konuda sıkıntı var :D
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
54Cevap
Yeni geldim eve.Otobüste yaşlı bir teyze,elinde poşetlerle bindi.Ben arka tarafta oturuyordum.Benden önce 5-6 genç daha var,okul çıkışına denk geldik.Birisi bile kalkmadı.Ben arkadan seslendim,geldi oturdu.Bu toplum işidiri.Toplum ahlakıdır.Anne,babamızı düşünmek onları da düşünmüyorsak ileride bizde öyle olacağız diyebilmeliyiz.
20 YorumlaGeçen bir kadın bindi hemen görür görmez yer verdim hamile sanarak meğer kadın hamile değilmiş nasıl göbek yaptıysa artık iyiki ağzımdan bişi çıkmadı çok rezil olurdum valla :)
13 Yorumla- +1 yıl
hamile olmadığınnı nasıl farkettin? Hani diyorlar ya "kaaç aylık" falan diye hahaha
- +1 yıl
-gel abla sen hamilesin sen otur
-tü allah belanı versin terbiyesiz
sonra da tüm otobüse rezil olmak yetmezmiş gibi bir de yerinden olmak :)
+1 yılBen otobüslerde oturmuyorum bile artık, son4 yıldır falan. Çünkü ne zaman birini görsem, yaşlı olmasına da gerek yok, vicdan yapıp rahat edemiyorum. O yüzden alışkanlık oldu boş otobüste, boş koltuklarla bile ayakta gidiyorum, hem yolu , kaldırımdakileri falan izlemek keyifli oluyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılzorla yewr isteyen kadınlara adamlara uyuz oluyorum hayır vermek zorunda mıyım? sen bunları goze alarak bınmedın mı o otobusre? o otobuste tek genc ben mıyım ? o parayı bende vermedım mı? belki bende hastayım amelyatlıyım belim agrıyom bacagım burkuldu belki baskasıda bana yer verdi ? nerden biliceksinişz ? gecen kadının bırı yanımda bekledi bekledi ayaklarıma resmen tecavüz etti yer verım dıye abndı baktıu olmuyo midem bulanıyokalk ben oturım dedi. nezaketen verdım kadın da 35 yadında ya var ya yoktu mide bulantısıylka ne alakaysa? ben cocuklu ve yaslılara yer verırım sadece. diğerleri resmen ac gözlülük !
00 YorumlaKucaginda cocugu olan kadina tum metrobusun israrina ragmen yer vermeyen 17-18 yaslarinda bir genc vardi. Bana ne niye kalkiyim diyip kulakligini geri takti ve dovmemek icin kendimi zor tuttum. Bana gelince: yasli ve hamile yoksa bile elinde cantasi, bir yuku falan olan genc kizlara bile mutlaka yer veririm, cogunlukla ayakta giderim.
10 YorumlaAyakta gitmeyi tercih ediyorum her zaman. Zaten yeterince evde ya da başka yerde oturuyoruz.
Oturduğum zamanlar çocuklu olan kadınların çocuklarını yanıma alırım, teyzelere de veririm ama bu zamana kadar hamile bir kadınla karşılaşmadım. Oturmadığım için bir sorun teşkil etmiyor aslında.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılHamileyim ancak ona rağmen şuanda hala bebeklilere vs yer veriyorum. Bir sürü erkek varken yer verdiğimde biraz erkeklere kızarak veririm ancak yine de hamileye bebekliye engelliye yer veririm. Yaşlılık olarak hepsine yer vermem. Gezmeye dermanı olanın ayakta durmaya da dermanı vardır derim ama fazla yaşlıysa yer veririm.
01 Yorumla- +1 yıl
Dışarı çıkan herkes geziyor demek mi?
Yani bilmiyorum sen hangi dünyada yaşıyorsunda maddi durumu iyi olmıyan yani şahsi arabası olmayan bir sürü insan hastane de dahil ulaşım ihtiyaçlarını toplu taşıma araçlarından yapıyorlar
:))
Yaşlı ve hamilelere yer vermeyen insan mıdır? Gencecik bebeler kulaklığı takıp uyuyor numarası yapıyor yer vermemek için. Onun tepesinde 70 lik nine ayakta gidiyor. Annelerin sana da bilet aldım sakın kimseye yer verme deyip oturtukları çocukları da gördüm yaşlı amcanın hastayım diye bana yer verdiğini de.
Medeniyetin en büyük ölçüsü bence toplu taşıma araçlarında ya da insanlarla iç içe olduğumuz umumi mekanlarda ne kadar insanca davranabildiğimiz.10 Yorumla
+1 yılValla ben sırf, gelin buyrun dedikten sonra o kalabalıkta yer değiştirme actionuna girmemek için geneld çok boş olmadıkça otobüste oturmuyorum :D tramvay da da hızlı olduğu için yolculuk oturmuyorum genelde, deyim yerindeyse boş otobüste ayakta gidiyorum :D
00 YorumlaToplu taşımada evet her zaman yer veririm.Ama her hafta için 80 km yol gittiğim ilçe otobüsünde yer vermiyorum.Şöför ticari uyunıklık yapıp yasağı çiğneyip ayakta alıyor.Buna binen kişi de göz yumuyor.Bundan dolayı yer vermiyorum.Acelesi olanlar hariç tabi.O kadar insafsız değilim :D
00 Yorumla
+1 yılçok uzun ve eşya ile yolculuk yaptığım oluyor belim dizim ve ayaklarım ayakta durunca ağrıyor çocu zaman işten çıkmış olduğum için uykusuz ve yorgun oluyorum izmit yolu gözümde bir hayli büyüse de çoğu zaman yer veriyorum yer veremediğim olduğunda içim içimi yiyor otobüsleri yapanlarda işletenler de bunu umursamıyor tutacak bile olmuyor hayvan gibi gaz fren yapıyorlar virajlarda ayaklarım yerden kesiliyor bazen bence büyük fedakarlıklar yapıyorum inş. en azından dua ediyorlardır :)
00 Yorumla
+1 yılgenelde veriyorumda geçende bigün belim fena ağrıyordu.2 ADam bindi orta yaşlarda sayılır .Adam geldi yiğeeniiimmm kalkta yer ver baim ammine diyince o an katil olasım geldii.
Binme o zaman gevşekk yer vermek zorundamıyımm..22 Yorumla- +1 yıl
Hastaneye giden kişi yannda 3 5 kadınla veya erkekle beraber dedikodu yapa yapa gitmez. Zaten rahatsız olduğunu hissettiklerime yer veriyorum. Ki onun dışında zaten kimseye de yer vermek zorunda değilim zaten. Asıl milletin bana yer vermesi lazım.
- +1 yıl
Tamam da bu söylediğin gibi açıklama yapmazsan türkçenin esnekliğinden dolayı çoğu kişi benim gibi düşünecektir.Bende diyorum zaten hasta karıncaya yer verin diye :))
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Yaşlı, hamile, çocuklu herkese yer veririm. Benim bile zoruma gidiyor. Yaşlı amcalar falan ayakta duramıyor savruluyor. Gepgenç delikanlılar bön bön oturuyor. Kalıbına tüküreyim onların.
20 YorumlaHamile kadınlara ve yaşlı insanlara yer veririm.
Eğer o yaşa kadar yaşarsak, bizler de yaşlanacağız çünkü.
Biraz empatik düşünebilen, sağlık sorunu olmayan herkesin seve seve yer vereceğini düşünüyorum.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı. Hayır yer vermiyorum. Çünkü hastayım ayakta gidince bayılıyorum tabi bunu bilmeyen ön yargılı gerizekalı insanlardan bolca laf yemişliğim var ağlardım yer veremiyorum diye ama artık kimse umrumda değil.benim sağlığım önemli
00 Yorumla
+1 yılKendimi kötü hissetmiyorsam düşünmeden yerimi veriyorum. Kendimi kötü hissediyorsam da zaten belirtiyorum.
Otobüs olayı bu kadar büyütülmemeli, gideceğin yere nere sanki en fazla 1 saatlik yol.
cut.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yaşlılara, hamilelere, hastalara, sakatlara, çocuklu olan iki cinse, iş yorgunluğu gördüklerime ve çiftlere yer veririm. Dolmuşlarda pek sorun değil de motro ve iett'lerde yer vermeyen çok kişi var.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılgenelde boş aracı beklerim. en son yer istenecek yerlere geçerim ;) hizmet alıp parayla ayakta gitmek mantıksız bence.
ama ayakta duramayacak kadar yaşlı ya da çocuklu bayansa veririm.10 Yorumla uzun zamandır bınmıyorum otobuslere kendı arabamla halledıyorum ıslerımı ama eskıden yer verıodum tabıkı bıgun bızde yaslancaz
10 Yorumlaevet yer veririm yaşlısına hamilesine .
hamile olmadığım halde yer veren erkeklerede selam olsun :)21 YorumlaKendimden küçük densiz veletler varsa önce onları kaldırtıp daha sonra otobüse binen herhangi bir yaşlı varsa yaşlı numarası yapan değil onlara yer veriyorum
00 YorumlaHayatta yer vermem. Ben okula gidip geliyorum. 4 saat sürüyor gidip gelme. Ayakta gittiğimi düşün bel,boyun fıtığı + sırt ağrıları. :)
00 Yorumlabak ben yakışıklıyım diye yanımda yaşlı teyze de olsa kızlar bana yer veriyor sonra da numaralarını veriyorlar :D
00 Yorumla
+1 yılhamile yaşlılara ve sakatlara her zaman veririm ama bazıları oluyor adam 40 45 yaşında gelir yavrum kalksana kalkmam ayar oluyorum geçen son durağa kadar gittim oturmasın diye
00 Yorumlaveriyorum yakışıklı erkek görsemde yerimi veriyorum çok inceyim :)
10 Yorumlahemen kalkarım vıcdanım rahat etmez zaten
bıde doguracak gıbı oturan delıkanlılarımız var cam koselerınde :) selam onlara00 Yorumlahamile ve yaşlı olmasına gerek yok benden büyük biri hele ki hasta biriyse bu çocuk bile olsa yer veririm...verilsinde bu kadar insanlığımız vardır umarım...
10 Yorumla
+1 yılTabiki. Ama benim annem yaşlanıyo yavaştan. Ama bir genç kalkmamış. Ben olcamki bir kızı kaldırırm. Gerekirse kavgada ederm annemden önemli mi.
00 YorumlaHamilelere gözüm kapalı veririm ama yaşlılara çok yorgunsam vermiyorum. Zaten bir yorulayım hemen kalbim ağrıyor.
10 Yorumla
+1 yılben veriyorum ya bazen yorgun oluyorum yaşlı binince aman kafamı eğiyimde görmedim sansın diyorum ama içim el vermiyor sonra yine ben ayakta tın tın tın :D
11 YorumlaBen orda olsam "hamile kadın var kimse kalkıp yer vermiyor ayıptır be" diye söylenirdim herkesin duyacağı bir şekilde ^^ İllaki birileri kalkardı ondan sonra...
00 Yorumladuruma göre değişir. hamileyse ve 60 yaşının üstü insanlarsa veririm. ama bazen 40 yaşında kadınlar gelip ters ters bakıyor. ayar oluyorum onlara. bende yüzlerine bakıyorum inat olsun diye.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHamilelere, hastalara, kadınlara ve hatta çocuklara bile yer veriyorum, hemen hemen her zaman. Ama yaşlılara vermiyorum mütemadiyen. Keyfi binip kalabalık yaptıkları için..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCevaplara bakiyorum da ...guzelse yer veririm,genc bayankara bile yer veririm,yükü varsa bayanlara yer veririm...gibi seyler var...Neden sadece bayanlara yer veriyorsunuz hic dusundunuz mu.Erkek yasitlariniza da yer verseniz ya.Ayrica bayanlara kapi tutmak da bunla alakali. Buz gucsuz muyuz.kendi kapimizi kendimiz acariz :)
10 Yorumlayer veririm vermeyen gençleri de kınıyorum inş.. yaşlılıklarında aynı muameleyle karşılaşırlar
00 Yorumla40 yas ustu herkeze veriyorum vermessem icimde kaliyo huzursuz oluyorum
02 Yorumla- +1 yıl
yer verirken kimlik kontrolü mü yapıyon :)))
sadece yaslı ve hamilelere değil büyüklerimize de yer vermeliyiz yani ben otobüslerde hic oturarak gittigimi hatırlamıom :)
00 Yorumla
+1 yılMeterobuse bindim bineli birkez olaun oturmadım ki.. Ama cam kenarlarında olsuğum anlarda, yinede bayanlara bulunsuğum yeri veririm.. Sırf dengelerini saylayabilsinler diye
00 Yorumla
+1 yıleğer kız güzelse veririm her türlü neden vermeyeyim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYaşlılara hamilelere bedensel engellilere yerimi veriyorum
Genç kızlara ayakta durabileceklere yer vermiyorum
Yer verince sanki konuşma tanışma bahanesiymiş gibi bakıyorlar. :D00 Yorumla
+1 yılbenim icin yasli hamile veya bayan farketmez yer veririm
00 YorumlaHer zaman her ortamda yaşlı ve hamilelere yer veririm. Umarım bende hamile olduğumda bana yer verirler :)
00 Yorumlanormalde veririm ama dün metroda ne hikmetse vicdanımla cebelleşip vermedim gerçi hamile değil yaşlıydı 3 durak kala zorla kaldırıldım
00 YorumlaYasli ve hamileler icin ayrilan koltukları ihtiyarç halinde kullandırmamak yasal olarak suçtur bazen birak yer vermeyi kalk la bebe diye bagirdigim dahi olur ki
00 YorumlaBen sadece yaşlılara yer veriyorum hamile hanımefendilere hiç rastlamadım. Yaşlı biri bildiğinde önce beklerim biraz kimse yer vermezse ben veriyorum :)
00 YorumlaHamilelikte toplu tasima araci kullanmak zor. Hele ki İstanbul'da. Ama mecbursan biniyorsun iste. O kalabalikta insanlarin arasinda sıkışıp kalmak tehlikeli, birde fren olayi var.. Kesinlikle yer verilmeli ve bu konuda toplum bilinclendirilmeli.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 743 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlkle yaşlılara ve hamilelere, küçük çocuklu kadinlara yer veririm, veriyorumda
00 Yorumla
+1 yılyaşlı , hamile veya küçük çocuklu olanlara yer veriyorum
10 YorumlaAntikayım herhalde halen veririm. (Bazen abes oluyor ben kadına yer veriyorum 15 yaşındaki çocuk oturuyor öle)
00 Yorumla
+1 yılTramvayda sıkış tepiş orda kalkıp oturana kadar yol biter zaten en güzeli ayakta devam hiç oturmamak :D
00 YorumlaYaşlı ya da hamile olmasına gerek yok. orta yaşlı bile olsa yer veririm
00 Yorumla
+1 yılkeşke bir yerim olsaydı da verseydim:(( atıyorlar köşeye beni asasda
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Yaşlı,Hamile,Gazi,engellilere ve çoçuklu bayanlara yer veririm ama tek başına genç kadına yer vermem tabi araçta fordçu yoksa
00 Yorumla
+1 yıleskiden verirdim taaki bir yaşlı dedeye yer vermek için kalktığımda hemen hemen aynı yaşta bir genç kızın yerime oturmasına kadar..
00 Yorumlaben yer veriyorum sonra bana hemen oturacak bir yer çıkıyor. :)
00 Yorumla
+1 yılesra eroldakı yaslı kadınları oynarken gordukten sonra asla yer vermem :)
10 Yorumla
+1 yılPek otobüse binmem ama binince eğer çok yorgun değilsem tabiki yer veririm
00 YorumlaAnnemin yaşina a yakin olanlara veriyorum ,bi engeli varsa da veririm
00 YorumlaYaşlılara hamilelere ve özürlülere yer verilmelidir
00 Yorumlavermiyorum çünkü o benim yerim ben kapmışım ama gelip dik dik bakıyor bana ne kardeşim önce gelip sen otursaydın
00 Yorumla- Devamını Gör (23)
Devamını Gör(68)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem