Din var mıdır?

Sorum din varmıdır? Ben de müslüman idim fakat biraz fikir araştırma, biraz bilgi, bazı şeylerin hikaye olduğuna kanaat getirdim, tam emin değilim var demiyorum yok da demiyorum, araştırma içerisindeyim, nerde doğarsanız o dine mensupsunuz, madem ana din islam neden dünyanın ufak bir bölümünü kapsıyor, neden hep terör islam ülkelerinde, dünyada 4bin 300 adet din var, bu kitapların bir çoğunda, benim dinim doğrudur diğer dinlere inanırsan seni büyük bir azap bekler der, bir tanrı neden bizim gibi aciz insanlar yaratıp kendine taptırsın, zaten herşeye gücün yetiyor, tanrı şu an napıyordur, yemez içmez uyumaz doğurmaz ne yapar, burası önemli cennet diyorlar, kitapta ırmakların aktığı şarapların boşaldığı hurilerin cirit attığı bir dünyadan bahsedilir bunlar zaten dünyada var, biz acaba cennette miyiz, lütfen kurandan ayet açıklama yazmayın, bu konuya daha dini duyguları oturmamış ergenler yazmasın lütfen, bilen araştıran objektif insanların yazılarını bekliyorum, bir çoğu bu ne diyor sapıtmış diyebilirsiniz, ben de aynı tepkiyi vermiştim :)) bu dünya görünenden öte birşey, sistem kusursuz

Not : Yaratıcıya inanıyorum ve onun gücüne ve kudretine bayılıyorum
Din var mıdır?