"Başörtüsünü çıkardim ve mutluyum " demesi neden zorunuza gidiyor?
Başörtüsünü çıkaran kızlardan neden nefret ediyorsunuz?
"Başörtüsünü çıkardim ve mutluyum " demesi neden zorunuza gidiyor?
Ülke eğitim bilgi ve en önemlisi insanlık ve kişisel haklar yönünden Hindistan'ın bile gerisine düştü , öbek öbek kabileler aşiretler oluşup bütün dünyaya kendi hurafelerinin en doğru olduğunu dayatmaya çalışıyorlar.
Kendileri bir tanrının yeryüzü şubesi sanan ve çok olunca da sürüden güç alan ama içi boş kof bir güruh, kafalarına göre alkışlayıp kafalarına göre de yermeye cüret ediyor. Aslında dine hizmet de ettikleri yok , 35 yıldır süren bir Şule Yüksel Şenler tarafından yaratılmış ve dayatılmış bir modanın , kulplu takipçileri hepsi bu. Sen bilim irfan fen desen de bunlar cin üfürük nefesi güçlü ( çürük diş ) nefesli hoca peşinden ayrılmazlar.
Bahsettiğim tanrı Allah değil , insanların bazılarının kendini onun güncel peygamberi sanan tiplerin inandığı çeşit çeşit tanrıdan söz ediyorum. Hindistan 30 bin tanrıya sahip , gül gibi de geçiniyorlar aralarında ama , bizde kaç tanrı üretildi belli değil , bunların nebii leri de birbirini beğenmiyor.
Bakalım tabandaki bunlar ne zaman " kandırıldık " diyecekler...
Allah rızası için kapanmamış, yalnızca gösteriş belki baskı altında, Allah'ın rızasını gözetmeden yaşamış bir insan zaten pek yanımda olmaz, Kapalı olmasının yanında namaz kılmazı, kuran okuması, okuduğunu anlaması hayatına tatbik etmesi, fıkıh bilmesi gibi özelliklerde ararım, bu yüzden insanları İslama ne derece uyduğuna (baskı ile kapandım) gibi yani ben zaten Allah'ın rızasını gözeten birisi değilim demesi açıkça beni rahatsız eder. Bu sebeple diğer saydığım özellikleride ararım yoksa pek açık olmaktan farkı yoktur.
Aman bıktım bu örtü muhabbetinden neymiş arkadaş ya bir saç işte, alt tarafı saç herkeste var aynısından jdkfb
isim gücüm yok ne nefret etcm allahla onun arasindaki sey beni ilgilendirmz
Cevap
14Cevap
Hayır tam aksine asıl doğruyu bulmuş diyorum baş örtüsü vs bir din simgesi değildir ama dar bakışlı insanlar bunu dine maal edip her haltı yiyorlar şahsi görüşümü söylüyorum kapalı kişilerle muhatap bile olmam genelde.
Nefret etmek demeyelim.
Fakat bunu oyuncak hâline getirmemek lazım.
Yani bir açıl bir kapan olmaz.
Nasıl mutluysa öyle kalsın, onun tercihidir.
Insanların hayatlarında neler yaşadıklarını, nelerle karsilastiklarini bilemezsin. Kapadıysan acılma, acıldıysan kapanma gibi bir düşünce saçmadır. İnsan , hayatından kendisi sorumludur ve kendi icin kararları kendisi verir. Çocukken zorla kapanmıştır sonra açılmak ister ve açılır daha sonra belki de kapanmak ister ve kapanır. Bu tamamen kendini ilgilendirir
Ben de zaten devamlı yapmasını doğru bulmuyorum.
Ailesi zorla kapatmıştır açılır mutlu değilse, hakkıdır.
Fakat ay ben bir kapanayım, birkaç ay sonra yine açılayım.
Böyle oyuncak gibi olmaz.
Öyle birisi mi var? Ben hiç görmedim
Şahsen gram umrumda olmuyor ve birisi başörtü taktığında helal olsun doğru yolu bulmuşsun falan da diyen biri değilim herkes n'apıyorsa yapsın bana ne
ne takana helal olsun derim ne de çıkarana... herkesin kendi hür iradesi. Takan Allah için takıyorsa taksın yorum için değil
kapalı insanları sevmem bu sebeple açılana asla kötü şeyler söylemem. çünkü baba baskısı aile baskısı yüzünden kapanmıştır
Bizim insanımız neyi düzgün yapıyorki insanlığın ilk sürümü gibi bizim toplum.
Takan da çıkaran da ilgi alanım değil kendi kararları
Herkesin tercihine saygım var aksini düşünmek bana göre değil.
Nefret etmem beni ilgilendirmez ama toplumda şöyle bir algı oluşuyor açılacaktın niye kapandı bu nedenle garip karşılıyor bazı kişiler
İnsanların neler yaşadıklarını bilemezsiniz. Zorla kapanmış olabilir , bilinçsiz kapanmış olabilir.
Bende tam tersi baş örtüsü takanlardan nefret ediyorum yalan dolan sahte iki yüzlüler genelde
Kendi kararıdır der saygı duyarım öyle bir durumda. Beni hiç alakadar etmez açıkçası.
Ya insan nasıl isterse öyle yaşar takma kafana tokadan başka birşey
Ben çıkarınca helal olsun diyorum. 😁👍
basit , hadlerini bilmiyorlar
İsterse panjur taksınlar ilgilenmiyorum.
Hiç de nefret etmiyorum beni ilgilendirmez
Kim ne istiyor da onu yapsın
Ben nefret etmiyorum :)
o da vardı dimi
Etmiyoruz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar