Merhabalar.. İstanbul'da yaşayan 3 yıllık evli kadın boşanma davası açtı. Gerekçe olarak eşinin ailesinin, kapıyı dahi çalmadan sık sık ellerindeki anahtarla evine girmesini gösterdi. Eşi de bu duruma sessiz kalıyordu. Mahkeme bu boşanma talebi karşısında kadını haklı buldu. Üstelik bununla yetinmeyen hakim, 20 bin TL tazminat ödemeye de mahkum etti.
Bu haber oldukça ilgi çekiciydi. İnsanı düşünmeye sevk etti. Sen olsan kayınvalide ya da kayınpederin de evinizin anahtarı olmasından rahatsızlık duyar mısın? Bu konudaki düşünceni meral ettim.
Ben çok rahatsız olacağımı belirtmek isterim ilk olarak. Ne kendi annemde, ne kayınlavidemde evimin anahtarı olmasın..
KAYNAK: Habertürk. com
Kayınvalidede anahtar bulunması boşanma sebebi oldu. Sen kayınvalidende evinizin anahtarı bulunmasından rahatsız olur musun?
Zengin birkadının üç damadı varmış. Büyük ortanca ve küçük. Bir gün bu kaynana damatları sınamaya karar vermiş. Bakalım hangisi beni çok seviyor diye. Büyük damadı alıp sahile gitmiş. Mahsus kendini denize atmış. İmdat damat boğuluyorum diye numaradan feryat figan etmiş. Büyük damat suya atlayıp kaynanayı kurtarmış. Adam ertesi günü işe gidecekken kapının önünde bir porsche bulmuş. Üstünde bir not. ''Teşekkürler damat beni bu kadar sevdiğini bilmiyordum imza kaynanan'' Keza kadın aynı numarayı ortancaya da çekmiş. Sonuç aynı. Ortanca damat ertesi sabah evin önüne çıkınca bir honda görmüş. Üstünde bir not. ''Teşekkürler damat beni bu kadar sevdiğini bilmiyordum imza kaynanan''
Sıra gelmiş küçük damada. Fakat bu sefer kadın numara yaparken ayağına kıramp girmiş ve hakkaten boğulmaya başlamış. Ne kadar yardım istediyse de küçük damat hiç oralı olmamış. Yakmış bir sigara kadının boğulmasını izlemiş. ERtesi günü küçük enişte evin önüne çıkınca bir ferrari görmüş. Üzerinde bir not. ''Teşekkürler damat beni bu kadar sevdiğini bilmiyordum. İmza kayın baban''
biz evde yokken eve gelecekse anahtar verilir.. gelir ne yapacaksa yapacaksa yapar.. sonra müsait bir ara anahtarı teslim eder.. olur biter.. veya bir şekilde iki kişinin de onayıyla bir yedek anahtar verildiyse o kaynanaya , haberdar etmeden gelip gitmez.. zira orası evli bir çiftin hanesidir.. dengeler doğru şekilde sağlanmalı.. sorudaki haberin içeriğini bilemem ama, sırf anahtar var diye ne cürettt, hadi boşanıyorum ben demek de bir garip.. başka şeyler vardır muhtemelen işin içinde.. neyse..
Olay sadece anahtar değildir elbette. Ben de duymuştum. Kendi evleri gibi istedikleri saatte girip çıkan kayınvalide ve kayınpederler var. Bahane ise: OĞLUMUN EVİ. Bu davranışı hiç doğru bulmuyorum. Anneler babalar belli bir sınırda olmalı..
Güvenlik açısından kayın validemde evimizin anahtarı vardı yakın otururken. Onun anahtarı da bizde vardı. Ama ne ben ne o asla birbirimizden habersiz o anahtarları asla kullanmadık. Kullananın da aklından şüphe ederim. Çok yanlış bir durum elbette. Hele insanları boşanma evresine kadar getirecek kadar büyüdüyse olaylar, insan acaba neler oldu diye düşünmekten kendini alamıyor :'(
Anahtar olması sorun değilde, kapıyı dahi çalmadan içeri girmek yanlış. Anahtar da acil durumlar için kullanılmalı sadece. Mahremiyet denilen bir şey var. Müsait olmazsın, ne bileyim her şey olabilir ya. Bu hem kendi ailem hem de eşimin ailesi için geçerli. Evlenince kendi düzenini kuruyorsun sonuçta. Huzursuzluğa ne gerek var.
Gayet yerinde bir karar. Kimse darılıp gücenmesin ama her isteyen her istediği şekilde elini kolunu sallayarak benim mahremim olan evime giremez. Ha şu olur; evle ilgili tamirat, tadilat, acil durum gerektiren veya önemli bir konuda ben veya eşimin işi varsa "verdiğimiz" anahtar ile girebilir. Ama fazlası olmaz.
Anahtarım olsun her ihtimale karşı kayınvalidem ya da annem fark etmez ama her şeyin bir adabı var kapıyı çalar çalar da ben açmazsam telefonla da arar ulaşamazsa başıma bir şeyde gelmiş olabilir düşmüş olabilirim bayılmış olabilirim her şey olabilir Adabına göre davrandıktan sonra ben veririm zaten anahtarımı
Adab-ı muaşeret olarak da dini olarak da çok uygunsuz bir durum. Kapı çalmadan, içeriden izin istemeden içeriye girmek mekruhtur. Kapı da öyle dan dun vurulmaz. en fazla 3 defa nazikçe çalınır, ses gelmezse başka bir zaman gelmek üzere oradan ayrılınır. Değil anahtarla başkasının evine çat kapı girmek!
Aksi kararlaştırılmadığı sürece o ev yalnızca çifte ait. İki tarafında onayı alınmadan 3. kişilere verilmesi hukuken suçtur. Daha katı kuralları olan bir ülkede olsalar hapis bile yerdi o eleman. Hukukta ‘kayınvalide hırsızlık yapamaz, cinayet işleyemez’ diye bir madde yok. Bu mahkemeyi çok iyi bir avukatla karşı tarafa hırsızlık suçu attırılabilir ve daha yüksek meblağalarda alınabilirmiş
Evimin anahtarı sadece bende ve eşimde olur... başka hiçkimse de bulunmaz... çocuklarımız varsa ve belirli bir yaşa da gelmislerse onlarda bulunur ayriyaten... ne benim ailem ne de eşimin ailesinde bulunmaz ve bulunmasını da istemem...
İki ailedede olsun istemem. Orası eşimle özel alanım başka kişilerin anne baba dahi olsa girmesi rahatsız edici. Bu girmeyecek değil. Senin bilgin dışında girmeyecek.
Zırt pırt girer çıkarsa evime çıldırırım.. Ama olur ya anahtarı unuturuz falan onda bulunsun tabi ki Iyi niyetim suistimal edilmedikten sonra kalabilir..
Hayır niye rahatsız olayım ki. Anahtar bulunabilir ama zırt pırt gelir giderse o sorun olur. Biz evdeyken de kapı çalmazda kendi evine girer gibi girerse kendi annemede onun annesine de kızarım.
Bir davada bir kadın varsa, daima kadın haklı bulunur. Feminizm etkisi. Bu, alışılagelmiş bir durum. Ha, bu olayda kadın gerçekten haklı, fakat tazminat kesinlikle gereksizdir ve haksızlıktır.
İlginç bir durum gerçekten. Hiç böyle bir şey görmedim. Evin anahtarı, evin bireylerinde olur. Eğer anne baba o evde yaşıyorsa amenna. Fakat olmaz. Ben vermem
Evet biraz rahatsız olurum sonuç olarak özelim olacak eşimle pat diye gelmek istese sorun çıkar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
elbette rahatsız olurum. öyle şeyler eskide kaldi. var mı hala anahtarı kayinvalidesinde olup pat diye eve girip rahatsız etmesi veya en güzel anlarinizi bölmesi durumu
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kayınvalidede anahtar bulunması boşanma sebebi oldu. Sen kayınvalidende evinizin anahtarı bulunmasından rahatsız olur musun?
En İyi Cevaplar