Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, verdiği bir kararla boşanma davalarında kusur belirlemeye yeni bir boyut kazandırdı. Yüksek Mahkeme, evin anahtarını ailesine vererek evin manevi bağımsızlığını ihlal eden eşin boşanma davasında ağır kusurlu olduğuna hükmetti. (Ntv-Haber)
Ne düşünüyorsunuz, Evinizin anahtarını verir misiniz?
Sosi haberleri izlerse.. 😃
Evin Anahtarını vermek, boşanma sebebi sayıldı. Siz evinizin Anahtarını ailenize verir misiniz?
Evin manevi bağımsızlığı kavramı yeni bir şey değil. Yargıtay eskiden beri bu hususa önem verir.
Hatta aynı apartmanda farklı dairelerde yaşanılan aileler bile evin manevi bağımsızlığını zedeler düşüncesindedir yargıtay. Öyle ki eve dön çağrısında dahi kayınvalidenin bulunduğu evin manevi bağımsızlığı olmadığı için bu ihtarı geçersiz saymıştır.
Özetle, bu yeni bir durum değil. Ev, iki eş için kutsaldır, aile bile olsa bir başkası ile paylaşmak bu kutsala zarar verir. Kimse istemez elinde anahtar ile çat kapı girebilen insanların olmasını.
Kayınvalide-Kayınpedere çok yakın yerde oturulmaması gerektiği konusu da buradan gelir, zira bu durum evin manevi bağımsızlığını zedeler, eşler baskı altında kalır, ev onların değil de adeta eşin ailesinin at koşturduğu bir yer haline gelir.
Kısa keseyim, ben vermem. Eşimin vermesini de istemem, tepkim sert olur.
Gayet yerinde bir karar. Komşuya bi teyze gelip gidiyordu. Buraya mı taşıdınız diye sordular. Yok benim kızımla damadın evi dedi ve haftada 1 gelip kalıyordu. Adam, kadınla bu yüzden boşandı. Misafir olur kalır, hasta olur bakıma ihtiyaç duyar kalır ama anahtar vermek o ailenin artık aile olmadığının resmidir. Bir şey olursa anahtar bulunsun diye vermek ve ulaşamadığı olağanüstü hallerde anahtarı kullanmak hariç. Evin anahtarı evli çiftlerde olur.
Evin anahtarı verilmez gelecek ise haber edilir musaitse kabul edilir çiftlerin herhangi birisi ailesine anahtarı vermesi özel hayatın gizliliğini bile ihlal eder ya :) Evet eşimin ailesi benim ailem.. başımla gözüm üzerine ama ben evdeyken..
Evlendiğin gün eşinizin anne babası sizin anne babanizdir yangın baygınlık hamilelik durumu olur merak olur korku olur kayinvalide anahtar olur gelme imkanı yoktur her gün belirli günler de çalışıyodur bu durumda anahtar kayinbaba alir her gün aramadan gelmemezlik yapmz ama oğlu arar baba cevapvermiyor esim der koş bk der ilk satır da dediğim gibi eşimin anne babası benim anne babamdir kadının veya erkeğin babası evladım yanmasın ben yanayım ben yemeyeyim evladım yesin diye düşünür bunu kaynana kayinbabanizda yapar ayni güven ayni sevgi ayni saygı KAYNANA KAYINPEDERDEDE OLMALI Ters kanıtlı görülür duyulur kayıtlı şahitli bi durum olur zaten o zaman iş ayrı.
bizim evin anahtarı 30 yıldır bir komşumda var onların anahtarı da bizde olur anatarını unutursun falan diye yedek olarak ben komşuma sonuna kadar güvenirim o ayrı konu fakat soruda olduğu gibi bir anahtar verilecekse ailenin her bireyinin onayı alınmalı bence bi taraf istemiyorsa anahtar verilmemeli
@LovecezaM evet var bahsettiğim gibi herhangi bir anahtar unutma olayında komşumun zilini çalıp yedek anahtar olarak kullanıyoruz karşılıklı bi de bi yere seyahate gittik mi çiçekleri suluyoruz ama dediğim gibi tamamen güvenirim o komşuma
@LovecezaM evet bu zamanda maalesef güvenilecek insan sayısı çok azaldı ama bu bir paradoks gibi şu an ikimiz güvenilecek insanı tartışıyoruz mesela fakat burada konuştuğumuzu bilmeden ikimiz komşu olsaydık birbirimize ne kadar güvenirdik acaba
Bunun için kim gidip şikayet edecek? Hadi sen söyle bana güzellik... Saçma sapan şeyler yerine , şu çocuk tacirlerine kadın katillerine yönelik daha ağır /caydırıcı cezalar çıkarsalar ya... Devlet şaşırmış, ülke ne yapsın...
Bana göre öncelikle aile kavramının tanımını iyi yapmak lazım. İmzayı attığın gün kişinin ailesi eşidir. O güne kadar ailesi olan insanlar ise anne babası. Eşler önce bunu bir kavramalidir.
Ağır kusur mu bilmem ama şahsen haberim dışında evimin anahtarının kimse de olmasını istemem. İhtiyaç dahilinde geri almak kaydıyla verilebilir ama süreklilik arz eder ve habersiz giriş yaparlarsa kesinlikle Yargıtay haklı.
Haberde önemli bir detay var. Anahtar verilen kişi gelinin kayınpederi. Kadın evin içinde rahat olmak ister. Mesela o duştayken kayınpederin eve girmesini düşünelim, bu hoş bir durum olur mu, kadın rahatsız olmaz mı? Hele ki bizim ülkemizde... O yüzden karşılıklı bir konuşma ile karar verilmediği sürece anahtar verilmemeli. Karar absürt gibi görünebilir ama aslında değil.
Şehirdışında veya yurtdışında olursun, bir sebep olur, eşine de söyler verirsin. Yoksa niye veresin ki? Hiçbir sebep yokken ve eşinin de rızası olmadan ailene evinin anahtarını vermen bir kusur sayılır tabi.
Twitter'da var bir avukat var. Hep bu tür sacma bosanma nedenlerini yazıp twitliyor. Geçen eşi restoranttan cikip dısarda sigara icen kadin yalniz kalmis diye adam ağir kusurlu bulunmus. Anahtar ne ki😀
Bu şey değil mi, rızası vardı diyen yargı. Mükemmel mantık. Benim evin anahtarı annemde ve 2 arkadaşımda daha var, evlenince de yine annemde ve bi iki arkadaşımda daha olur, ne var bunda.