Kayinvalidenizde evinizin anahtarının olması sizi rahatsız eder mi?
Bu konu sizin için sorun olacaksa bunu eşinizle nasıl çözersiniz?

Kayinvalidenizde evinizin anahtarının olması sizi rahatsız eder mi?
Bu konu sizin için sorun olacaksa bunu eşinizle nasıl çözersiniz?
Eğer tatile gidilecekse ya da kayınvalidem çocuğa bakacaksa tabiki evin anahtarı onda da olabilir. Mücbir sebeplerdir bunlar ama sürekli olmasını istemezdim açıkçası. Neticede ailenizden birisi de olsa, orası sizin evinizdir sizin özelinizdir. Eşimle konuşma konusu da karşıma alır aynen bu şekilde durumu izah ederdim.
Babaannem bir alt katımızda oturur. Evin bir anahtarı da ondadır.
Ama evde biz varsak, kesinlikle kullanmaz.. Kapıyı çalar.. Eski Osmanlı kadınıdır.. Edebî, hayâyı bilir.. Ahıra girer gibi girmez..
Evde kimse yoksa, kap kacak alacaksa o zaman kullanır..
Eşim evdeyse, kimseye anahtar vermem.
Ama evde değilse, uzak bir yere bir kaç günlüğüne gidecekse ve ya gideceksek o zaman verebilir.. Atıyorum evde kuş vardır, balık vardır, beslemek için..
Evde bizler varken dan diye girilmesine kesinlikle müsade etmem..
Aileniz babaannemize anahtarınızı vermiş ancak siz eclendiginizde bunu sadce zaruri hal perde yapabileceginizi söylüyorsunuz. Dogru mu anlıyorum acaba.
Klavyemi mazur görün keyfine göre düzeltmeler yapmış.
Evet dediğim gibi eşim evde olursa.. Yani annem çalışıyor benim. Bu yüzden babaannemde anahtar var.. Annem çalışmasa zaten gerek olmaz..
Eşiniz bunu uygun görmezse?
Evlenir evlenmez anahtarı verelim diye tutturacak değilim zaten.. İhtiyaç hasıl olursa.. Olmazsa zaten vermemizi gerektiren bir durum olmaz..
Eşime sormadan zaten yapmam.
Son cumle onemliydi.👍Bunu en basta sart kosan beyler de varmis.
Şart mı? Hangi gerekçe ya da mantıkla? Benim birader evlendi, bizde anahtarı yoktur mesela.. Evi biraz kaç mahalle uzakta.. Böyle bir durumda zaten annem niye alsın ki evin anahtarını?
Zaten sizin benim gibi insanlar bunun mantiksiz oldugunu biliyor da talep edenlerde ayni mantik yok maalesef. Kucuk seylerin buyuk anlamlari olabiliyor ozellikle evlilik oncesinde. Bu durum muahaleye acik bir erkegin/kadinin talebidir. Ayrica yasanmis ve gercektir.
Bunu bazen anneler talep eder, bazen de erkek ailesine burasi da sizin haneniz demek icin ister
, bazen de kizlar annelerinden kopamayacaklarini bir anahtarla gostermeye calisir. Turlu sebeplerle ayni hatalar islenebiliyor maalesef.
İlk kez duydum bunu. Etrafımda yok böyle insanlar ya da denk gelmedim.
Etrafinizda olmasinlar da.🙄
Böyle mantığa sahip birini muhtemelen ikaz eder, hatta biraz rencide ederiz ki bu mantığı bıraksın.. Ya da ahbaplık etmeyiz..
Bana ne diyerek yoluna devam edenlerden degil
de bir yanlislik gorunce duzeltme gayretinde olanlari takdir ediyorum.👍
Mantıksızlık tahammül edebileceğimiz şeyler değil.. Ciddi dalga konusu bile olur bu aramızda. Yanlış var çünkü ve bir şekilde düzeltilmesi gerekir. Yoksa bizi etkiler düzelmezse..
Guzel bir bakis acisi. 👍izninizle isimin basina donmem lazim. Tesekkur ederim katkiniz icin de.
Estağfurullah, anında cevap beklemiyorum hiç :) Cevap vermek de zorunda değilsiniz.. Kolay gelsin..
Herkes ayni ozeni hak etmiyor ancak musaitsem cevaplamayi tercih ediyorum.
Tesekkur ederim.
✋😌
Evet ben tabi ki de verebilirim eşimin ailesi benim de ailiem sayılır zaten.. ama bir durum olmadıkça vermezdim sonuç olarak özelimiz orası gelmeden haber vereceklerse belki de o zaman olabilir.. ama bunun dışında ben eşimle yalnız kalmak isterdim baş başa olmak isterdim zaten haberleşirdik ailesiyle sürekli
Evlendiğimizde eksiklerden dolayı veriyordu ama ben şu an evdeyim ve annemlere gidince benden habersiz veriyor. Doğum yaptığım zaman kaynanam evime girip salonun ortasına çamaşır telini koyup çamaşır asmıştı. Ben yokken kim bilir kimler girip çıktı evime. En son kavga dövüş aldım anahtarı
Cevap
10Cevap
Uzun bir yolculuğa çıkarken verilebilir, eskiden komşulara bile veriliyordu...
Evet bunu ben de anımsıyorum. Komşu yerine kayınvalide olunca işin boyutu değişebiliyor sanki.
Niye? Ne yapacak kayınvalide?
Evinize istediği zaman gelecek.
Komşu da gelebilirdi?🤔
Komşuya verilen anahtarı geri alıyoruz ancak kayınvalide de sürekli durduğunu düşünün.
Dursun, benim için büyük sorun değil...
👍
Benim evimin anahtarının eşimden ve çocuğumdan başkasında ne işi var
Verdigini dusunun. Bu konu sizin için sorun olacaksa bunu eşinizle nasıl çözersiniz?
Çok radikal bir karar kilit değiştirmek. 😊👍
Anahtarı veren kişi eşiniz.
Verebilir tabiki ama ….
Evimiz onların evi….
gerçi 🤔 vazgeçtim…
onlara saygımdan vermezdim belki de 😏🔥
Saygi?
Bence özel hayat özel kalmalı … bilhassa balayında ki çiftlerin anahtarı vermemesi daha saplıklı olabilri ….
Müstakil ev olması da daha mantıklı dermişim snsnsj
Bu birazda kayinvalidenizle aranızdaki samimiyete göre değişir bence...
Etmez hayır, verebilir
Istedikleri gibi gelip giderlerse?
Başımın üstünde yerleri olur, onlarda adap biliyorlardır diye düşünüyorum
Son cumleniz guzel ancak bazen karsinizdaki insan beklediginiz nezaketi gosteremeyebiliyor.
O zaman sabır göstermek gerek olduğunu düşünürüm çünkü eşimin anası babası sonuçta ve tabi ki benim babam, anam sayılırlar, bu çerçeveden bakıyorum konuya:))
Olgun bir bakis acisi. 👍
:))🙏🏻
Verebilir öyle şeyleri dert etmem
Hem ben iç güveysi gideceğim 😏🙃
Bu da bir secim. Anahtara da luzum yok
ne gerek var di mi 🤷🏻♂️
Evet. ben kendi aileme vermem ama :)
Eşinizin ailesi daha mı anlayışlı demek oluyor bu.😊
Yani, mantık, adalet ve sağduyu :) onlar daha kontrollü ve naptıklarını biliyolar. Ama herkesin canı saolsun
👍
Benim kadar onunda evi verebilir.
Asla sorun değil.
Hayır
Verdigini dusunun. Bu konu sizin için sorun olacaksa bunu eşinizle nasıl çözersiniz?
Evet eşlerin benzer konularda da birbirinin onayını alması gerekir.
Hayir etmez.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?