Tabii ki veririm. Apansız eve girecek değil ya. Olaya bence kayınvalide olarak bakman hata. Eşinin annesi yani karşı taraftan bakacak olursak da senin annen. Sen annene evinin anahtarını vermez misin bide öyle düşün derim
03 Yorumla- +1 yıl
İyi de kayın validen eğer senden habersiz o eve giriyorsa ve gireceğini düşünüyorsan tabii ki verme derim ben. Öyle bir kayınvalide de düşman başına :) Anahtarı verme amacın olası kötü durum. Mesela şehir dışına çıkarsın evi su basar ve birinin eve gitmesi gerekir gibi. Evli olman olmaman mesele değil düşünce yapın şu an da konumuz.
- +1 yıl
Sehir dısına cıkma vs gibi bir durum olursa gitmeden hemen önce veririm zaten😊 demek istedigim ortada hic birsey yokken istemesi. Yani sırf ondada bulunsun diye. Bunu kabul etmem.. ha sehir dısına gittigimdede gelip evimi karıstıracak kafasına göre girip cıkıcak biriyse gene vermem. Yani aslında ona baglı..
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılHerkeslere abla önerisi: Kayınvalideciğiniz anahtarı istediğinde "hay hay annecim" deyip verin. Haddini hududunu bilen bir insansa ne ala; güvenilir bir insanda yedek anahtarınız olur. Ha yokluğunuzda sizden habersiz evinize gelip eşelenirse o zaman çıkarırsınız arızanızı, sonuna kadar haklı olduğunuz için eşiniz de ağzını açıp laf edemez. En baştan işkilli davranırsanız adınız kötü gelin/damada çıkar.
PS: Benimki şehir dışında yaşadığından çok şey edemiyor, çok şükür^^10 Yorumla
+1 yılİstemem ya. Kötü niyetli olduğunu düşündüğüm için değil sadece herkesin evi kendine özeldir. Ben kimsenin anahtarını almak istemem kimse de benim evimin anahtarını almasın. Keyifli geceler.
00 Yorumla
Senin derdin mahremiyet bilmem ne değil. Komplekslisin sen. Kin sidik yarıştırma. kibir senin derdin. Sorunda bile görülüyor bu. yakınınız değil direk kayınvalide. Niye anneni de dahil etmiyorsun soruya. Yok olmaz. Şimdi vıdı vıdı bir dünya laf edersin. Ama üzgünüm. Sen iyi niyetli bir insan değilsin içten pazarlıklısın.
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
129Cevap
+1 yılKayınvalidem dediğim şahıs "büyüden hurafeden medet umacak yobazıt değilse ve evi kurcalamayacak bir şekilde fitne fücür düşünmeyecek mantalitedeyse" belki anahtarı vermeyi düşünebilirim. O güveni tahsis etmesi gerekiyor; bazıları var muska falan koymak gibi saçma sapan dürtülerle hareket ediyor. Geçimsiz kayınvalide modelidir bu hiç hazzetmem. Ama eşim ve ben çalışıyoruzdur çocuğa bakmak için illaki evde bulunması gereken tek güvenilir kişi kendisidir neden olmasın. Aksi halde şehrin anahtarını verir gibi hiçbir sebep yokken kendisine evimi emanet etmem. Truva atı gibi insan da olabilir ne menem bir şeydir onu zamanla tanıyacağım. Eve çöreklenip asalak gibi yaşama hevesi varsa kursağında kalır hiç yanaşmasın zaten. Belki şöyle yapabilirim, anahtarı verip hemen aynı gün içerisinde komple kilidi değiştiririm. O da elinde anahtarla kalsın maksat "evin anahtarını" vermek ne de olsa.
16 Yorumla- +1 yıl
Mesela bunu eve sokmam scsdjfgs
- +1 yıl
Aaa Şaziment 😂🙈
- +1 yıl
Türk kaynana modeli tam olarak bu ama kim ne derse desin xd
- +1 yıl
İyi ki benim annem kocama karşı böyle değil yoksa tutumum sert olurdu.
Dizilerde ve filmlerde oluşturulan algı yüzünden gelin ve kaynana anlaşamaz bilincine yüklendi herkes. Eskiden ayrı ev diye bir şey yokken yemek yediğin sofradan tut duş aldığın banyoya kadar ortak kullanılırken şimdi kayinvalidemize evimizin anahtarını vermeye mi çekiniyoruz? Oluşabilecek sorunları düşünerek hakeret edecek olursak örneğin ; ise gideceğiz evde kimse olmayacak ütünün fişini çekmeyi unuttuk diyelim. Geri dönmek yerine kayinvalidemize haber veririz o gider fişi çeker, ocağın altını mi kapatmayı unuttuk kayinvalidemize söyleriz o kapatır. Olumsuz yönden düşüneceğimize olumlu yönden bakarsak. Bizler için de iyi olduğunu anlayabiliriz. Ayrıca o kadar çok mahremiyet duygusu içindeyseniz de yatak odanizi kilitleyebilirsiniz. Hem sizin içiniz rahat olur hemde oluşacak aksiliklerin önüne geçmiş olursunuz.
20 YorumlaKaynanamın büyüka bağlı patavatsız ayarsız biriyse vermem. Ama duyarli düşünceli biriyse veririm. Tabii önce başka anahtar vererek denerim kapıyı açamayacağı için sorması lazım bu yanlış anahtar diye bende yerli yersiz geldi mi diye ilk kontrolumu yaparim
12 Yorumla
+1 yılHasta olur , yalnız olur insanlık hali. Hepimiz ileri de birilerinin kayın validesi olacağız , her şeyden önce insana insan oldugu icin değer veririm böyle bir durumda gelip evimde kalmasını isterim evimde kaldığı süre zarfında eşimin ya da kendi anahtarımı veririm mutlaka dışarı cikacagimiz için ancak iş suistimal etmeye kullanmaya girerse tabii ki vermem.
11 Yorumla
+1 yılEv bana ve eşime ait, her ne kadar eşimin annesi olsa da bir başkasının elini kolunu sallayarak istediği anda girip çıkmasına izin veremem ayrıca içerisinde şahsi eşyalarımız bulunuyor, eve rahatça girmesi pek doğru olmaz. Kendi annem istese (ki isteyeceğini asla sanmam) ona da vermem. Bunu istemek bile büyük bir patavatsızlık ve arsızlıktır bana göre.
22 Yorumla- +1 yıl
Bu arada evli değilim arkadaşlar yanlış anlaşılmasın sadece bir varsayım yapayım derken rolüme çok kaptırmışım kendimi haha
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hayır vermem kimseye anahtar falan. Acil bir durum olursa kırsın kapıyı girsinler içeriye. Ne gerek var anahtar teslim etmeye?
120 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnemde var zaten. Ama kayinvalideme vermem sanırım. Annemi biliyorum. Beraber oldugumuz donemde bile odama hep kapıyı calarak girerdi. Ve gel dememi beklerdi. Oyle pat diye girmezdi. Ayni cins olsak bile mahremiyetime önem verirdi. Simdi de yeni evliyim. Gecen sene evlendim. Anneme anahtari verdim. Çalıştığım için evin bazi islerini ve yemegimizi cogunlukla annem yapıyor. Anahtari olsa dahi beni arıyor ya da mesajla evinize girecegim temizlik yapmayi düşünüyorum girebilir miyim diye izin istiyor canim annem😊 eşimden de izin aliyor ikimize ayri ayri mesaj atıyor. Kaynanamda boyle dikkat etmis olsa veririm ama kaynanam normal odaya bile dan diye dalan bir kadin güvenemiyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
Annen çok tatlı Allah uzun ömür versin 😘❤️
Cevap sahibi+1 yıl@bulamadımisim1 tesekkurler. Amin hepimizinkine
+1 yılEğer güvenilir bir insansa verilmesi lazım aslında. Ben bekar evimin anahtarini teyzemlere vermişim. Annem evinin anahtarını vermez. Geçen gün anneme ulaşamadım. Kuzenim gitti kapıyı çaldı cevap vermedi. Çilingir çağırttım polis olmadan gelemem dedi.🤦🏻♂️ Çok korktum
14 Yorumla- +1 yıl
Ama oturmaya gelmek için istemiyor ki. Çok özür dilerim. Eşiniz işteyken duşa girip ayağınız kaysa başınızı vursaniz nasıl girecek kaldıracak sizi
- +1 yıl
Sizin fikrinize saygı duyarım 😊😊
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanlar neden evlenir? Aile kurmak için ayrı bir hayat mahremiyet oluşturmak için evlenir. Ben evimin anahtarını kendi anneme ya da kayınvalideme verirsem ne anlamı kaldı mahremiyetin? Belki benim olmadığım zamanlar eve girecek. Girmese bile benim aklıma gelir. Evimi dağınık bırakabilirim pis olablr veya görmesini istemem. bir kere anahtar verirsen asla senden izin almaz saygı olmaz. Bazı şeyler gizli ve özel olmalı bence verilmemeli.
42 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler🙃
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Yorumlara baktım da içler acısı haldeyiz tekrardan görmüş oldum ne demişler bekara boşamak kolay gelir. Kayınvalide dediğimiz kişi eşimin annesi insanlar unuttu galiba bunu düşman filan sanıyorlar kimisi büyü yapar filan demiş ne diyeyim ki cahillik akıyor resmen.
20 YorumlaEvet sorun yok. Ne yani evin anahtarını verdim diye girip çıksın diye değil ne olur ne olmaz diye bir sorun olursa diye veriyorum o anahtarı. Eşimin annesi sonuçta isterse veririm ama istemezse özellikle konuyu açıp anahtarı vermem :)
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 300 cevap paylaştı.
+1 yılAnahtarı verip vermeme durumu bence direkt karşılıklı iletişme bağlı; kayınvalide ile arası iyi olanların anahtarı vermesinde bir sakınca olduğunu sanmıyorum. Ayrıca hastalık-acil durum için de mutlaka birbirlerinde yedekler bulunmalı diye düşünüyorum. Mesela eşimin annesi ve babası 75 yaşın üstündeler, onlarda da bizde de anahtarlar bulunur. Nitekim acil bir durum oldu ve çok işe yaradı, iyi ki girebildiler dedik. Demem o ki; anahtarı vermek, her aile yapısına uygun olmayabilir.
10 Yorumla Ben de vermem ya bunu ilk defa duyuyorum bu arada babannem bile eski kafalı istemediyse benim yeni nesil modern kayınvalidem e bir zahmat istemoson
11 Yorumlabu yaşanmasın diye vermezdim asdjdk
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 614 cevap paylaştı.
+1 yılVeririm, oğlunun da evi sonuçta.
Hadi diyelim bir şey oldu, kapıyı açamayacak durumdayım, eşime de ulaşamıyorum. Doğal olarak kayinvalidemi çağıracağım.
Kendisi de çat kapı anahtarıyla gelecek kadar anlayışsız olmaz.21 Yorumla- +1 yıl
Bir tek siz veririm yazmışsınız 🙃😊
+1 yılveririm ama başka anahtar, sonra benden habersiz gelip gelmediğini öğrenmiş olurum. ya da yatak odamı kitler ona göre veririm. Ama sonuç ne olursa olsun, eskiden köy yerinde aynı evde yaşasalar bile gelin odasına girmek mahremmiş. Şimdi aynısı gelinler kendi evi mahrem. tabi bu olay sadece erkek anneleri için değil kaynana statüsüne giren herkes için geçerli olmalıdır. Damadın da mahremi olması gereklidir.
00 YorumlaNeden istediğine bağlı durduk yere neden evimin anahtarını vereyim. Ki bunu istemesi hata olur bence tuhaf. Önemli bir durum varsa vermem gerekiyorsa veririm güvenirim yani aklımda en ufak soru işareti olmaz evime girsin yapacagini yapsın kalsın zamanı gelir evimin üyesi dahi olabilir hepimiz yaşlanıcaz
00 Yorumla
+1 yılVermek istemem. O da istemesin zaten. Ben istesem akıl eder kendim söylerim. Eşyalarımın kurcalanmasından yerlerinin değişmesinden aşırı rahatsız olurum. Ve temizlik konusunda takıntılarım var rahatsız eder beni ben evde yokken evimde bir başkasının olması. Kırmadan uygun bir dille söylerim gerek olmadığını.
00 Yorumla
+1 yılEğer ki mahremiyete önem veren bir kadınsa veririm.
Vermemin sebebi de pat diye evime gelsin diye değil, herhangi acil bir şey filan olursa onda da bulunsun diye..10 Yorumla
+1 yılVeririm, bunu bu kadar polemik meselesi yapmanın anlamı yok.
Gelip ansızın evime dalacak değil. Doğru söylüyor kötü gün mevzuları ne olacagı belli değil hatta bir kopyada annemlere veririm. Sanki elaleme dağıtıyoruz yahu. Ailemize canlarımıza veriyoruz, gelip baskın yapacak kültürsüz yobaz insanlar değiller
10 Yorumla
+1 yılHayır evime gelip kalabilir ama orası benim kişisel yerimiz özelimiz eşimin annesi dahi olsa vermem.
11 YorumlaVeririm ama ben evdeyken kapıyı kitler anahtarı kilide takarım dışarıdan anahtar giremez 😉😉
12 Yorumla
+1 yılSorun kaynanam değil anneme de vermem.. Ha tatile gidiyoruzdur çiçeklerim hayvanlarım var baksınlar diye veririm anneme ya da kaynanama fakat yaşadığım evin anahtarı sadece eşim çocuklarım ve bende olur..
10 Yorumla
+1 yılEvet veririm. Zaten evimin anahtarı kayinvaldemde var. Bunu sorun yapmıyorum. Benim için avantajları olduğu bile oldu.
00 Yorumla
+1 yılEşim denen çikolatalı pastamın kreymasu dışında kimseye vermem belkim salonun ortasında iç çamaşırı defilesi yapom her gün koçama ortalık darmadağın xd özel hayata önem veririm cıks.
10 Yorumla
+1 yılYaaniii.. şu kayınvalide kalıbından bir kurtulsak mı artık. Şahsen o gözle bakmıyorum. olursa eşimi fazlasıyla sahipleneceğim için ailesi de ailem olur. Tamamen anne gözüyle bakarım ve öyle davranırım yani.. bu yüzden sorun yok benim evim onun evi anahtarı alsın istediği zaman gidip gelsin sıkıntı yok.. Ben böyle davranırsam karşımdaki de bana göre gelir..
00 Yorumla
+1 yılIstemesine gerek yok veririm kayınvalide demek anne yarısı demek, guven meselesi biraz da. Anahtar olması sorun degil ama izinsiz gelip girmesi hoşuma gitmez tabiki herhangi bir durum olsa bile arayıp benden musade alması gerekir 😌
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayir tabiki yok daha neler onlar hep eskide kaldi simdiki devir baska yetisti. Kendini ezdirme... ben cekiyorum sen cekme... gibi gibi seyleri söyleye söyleye doldurulup evlendiriliyor kizlar. Ne bekliyosunuz yani. Sonra kadinlar niye böyle oldu. Evlenip gittigin ev senin evin olur ailen olur.
00 Yorumla
+1 yılkaynana var kaynana var
asil , kendini bilen , agır başlı , edepli , tenezzülsüz bir şeyse veririm10 YorumlaVeririm olası durumlar için mantıklı bir şey bence. Ama bu demek değil ki geldiğinde zile basmayıp anahtarla kapıyı açıp girecek onu kabul etmem.
10 Yorumla
+1 yılVeririm. Kalmak isterse yatağımızı da veririm. Şu bekar hayatımda kendi yatağımı kimseye vermem ama evlilik çatısı ayrı bir boyut.
10 Yorumla
+1 yılAnahtari veririm, sonuçta beni aramadan çat kapı gelecek kadar düşüncesiz ve saygısız olamaz.
Velev ki öyle o zaman anahtar da yok.10 YorumlaNasıl biri olduğuna bağlı. Canı istediğinde habersizce gelip eşyaların yerine değiştirecekse vermek istemem ama kıramamda.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 338 cevap paylaştı. Istemez galiba ya 😄 çok seviyorsam veririm gece de girecek değil yani. d kapının arkasına anahtar koymaya bakar kimse giremez
10 YorumlaVer bence güven çok önemli bu hayata yakınlarınıza güvenmeliyiz
12 Yorumla
+1 yılHe he veririm babaayı alır. Ne kaynanama veririm ne de anneme.
10 Yorumla
+1 yılVermem, evim benim özelim. Kusura bakmaması içinde elimden gelenini yaparım
10 Yorumla
+1 yılbir gün bir kayınvalidem olursa o zaman düşüneceğim... daha... 🤷🏼♀️
10 Yorumla
+1 yılYani ne olacağı belli olmaz ayrıca gelene kadar arasının biz alırız onu şeytanlık yapmasın 😂🔫
10 YorumlaVermem. Allah öyle bir durumla da karşılaştırmasın.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kuran da bir ayet vardı bir eve girerken hane sahiplerinden izin istenerek girilmesine dair. Bu ayeti gerekçe göstererek vermezdim
20 YorumlaVermem ama sırf kayınvalide diye değil kendi anneme de vermezdim.
10 Yorumla
+1 yılEvlendiğimiz günden beri evin evin arabaların yedekleri kayınvalide gilde mevcut canın istediğinde açar girer anne, baba dediğim insanlardan bunu sakınacak değilim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKaynanamdır gelir bize misafir olur kalır falan ama anahtarı da vermem ya. Ben onların evinin anahtarını istemeyeceğime göre oda benim evinkini isteyemez
00 Yorumla Biraz öyle birazda öyle değil çünkü kayınvalide dediğiniz ve o sevmediğiniz kişi kocanızın annesi oluyor yani anneniz neyse kayınvalidenizde odur yani yabancı değil
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 588 cevap paylaştı.
+1 yılVermem. Uzak bir yere tatile gitsek evcil hayvanimla veya bitkilerle ilgilenilmesi gerekiyorsa anca öyle. Ona da güvenemiyorum biraz da karakterine ve bana verdiği enerjiye bağlı
00 Yorumla
+1 yılKayınvalidemin nasıl bir insan olduğuna bağlı, ama öyle herkese de anahtar vermek doğru değil bence, sadece eşimde olursa kendimi daha güvende hissederim :D
00 YorumlaVeririm napicak ki en fazla kızını koynumda görür bundan mi cekinicem 😃
31 Yorumla- +1 yıl
😂
Olmayan kaynanama sinir etme beni simdi😕
31 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılAsla vermem ne münasebet evimin anahtari başkasında olacak kimse kusura bakmasın herkes yerini ve haddini bilecek...
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılkesinlikle vermem, ben olası kötü bir durum için anahtarı bir yere saklarım ama öyle kimseye evimin anahtarını vermem, kimse kusura bakmasın.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 322 cevap paylaştı. Onu da geçtim. Büyü falan yapar Allah korusun. Ayrıca bir kayınvalide sizin evin anahtarını istiyorsa vardır bunda bir şer.
10 Yorumla
+1 yılHayır vermem. Evimin anahtarı sadece evde yaşayanlarda olur. Ben onun evinin anahtarini istiyor muyum?
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı.
+1 yılKayınpederimde vardı ben çalışırken bana haber vermeden giriyordu aldım anahtarlığında buldum da. Benim ewime hırsız gibi girip çıkamaz kimse
10 Yorumla Hayat da vermem. Sonuçta özel hayat diye bir şey var.
20 Yorumla
+1 yılEvimin anahtarını verecek olsam gider onun evinde yaşarım. Özel hayatıma kendi ailemi bile karıştırmam.
10 YorumlaHayır. Kendi aileme de vermem. Kimseden de almam. Eve girip çıkar diye değil ama olası kötü bir durumda kimseyi zan altında bırakmak istemem.
00 Yorumla
+1 yılEşimin annesi tabi ki Anahtarı veririm. Özel hayatsa özel hayat o kişi de eşinizin annesi belki fark etmemişsinizdir.
00 YorumlaBende vermem derdim ama durum öyle olmuyormuş yer yer anahtar onlarda da olabiliyor. Zor bir durum bütün özelinin bilinmesi söz konusu.
00 Yorumla
+1 yılBen vermek istemem pek eşyalarımı paylaşmayı seven biri değilimdir ama bu kişilikle alakalı karşımda melek gibi biri olsaydı belki
00 Yorumla- Devamını Gör (291)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat