Tecavüz olaylarında en çok karşılaştığımız mazerettir. "Evlenme vaadiyle kandırdı ve tecavüz etti" klişesi... Ben bunu söyleyen kızların odunla dövülmesi gerektiğini düşünüyorum. Samimiyetsiz ve iftiracı oldukları için. Tecavüz olayının gerçekleşmesi için zorlama, tehdit olması gerekir. Kandırdıysa, zorlama , tehdit yok, söze güven vardır. Bu da tecavüz değildir. Çünkü kadın henüz gerçekleşmemiş evliliği beklemek yerine "kendisi de istediği için" ilişkiye girmiştir. Bu mazeret kadınların haksız iftirası ve iki yüzlülük değil midir?
Cevabın nedir?
“Bir yalana inanmak sizi aptal yapmaz.
Çünkü saf olmak şerefsiz olmaktan çok daha iyidir!”
Bu aforizmadan yola çıkarsak; bir kadın güvenebilir, sevebilir.
Kendini feda edecek kadar bağlanabilirde.
Kınamamak gerekir.
Doğru kişi olduğunda bunlar güzel şeyler.
Hafızanızı biraz yoklayın, illaki duydunuz/gördünüz/okudunuz.
Sevdiği adama/kadına kavuşamadığı için intihar edenleri bilirsiniz.
Oyuncak değil bu işler!
Hem kadının duyguları ile oynayacaksın.
Namusuna halel getireceksin.
Sonrada gevşek gevşek ortamlarda bunu arkadaşlarına anlatacaksın.
Sonrada el değmemiş kadın isteyeceksin!
Evet karşılıklı tatmin edilme uğruna “evlilik vaadi” kılıfının kullanıldığı durumlar var.
Ama mağdur olanların sayısı çok yüksek!
Mevzu hakkında ciltlerce kitap yazılabilir.24 Yorumla- +1 yıl
Sen neden o aforizmaları üretip, sonra bunun üzerinden yürüyorsun. Üstelik soruda, arkadaşlarına anlattığına dair bir ifade de yok. Kadın sevdiği için razı oluyorsa, ceza çekmesini nasıl istiyor? Namusunu bacak arasında gören kadın, neden evlenmeden irade zayıflığına düşüyor? Evlenme vaadi teklif ve kabulden oluşur. İlişkiden sonra kadın evlilikten vazgeçerse erkek davacı olabiliyor mu?
- +1 yıl
Yazdıklarımı anlamamışsın.
Anlamadığın gibi kendi soruna tezat cevap vermişsin!
Düşüncemi sormuşsun.
Tecrübelerime dayanarak soruna cevap yazmışım.
Konu seks olduğunda ortamlarda dönen muhabbetleri iyi biliyoruz!
Kimse kimseye ayak yapmasın!
Kadın ilişkiye girdiğinde bekaretini kaybediyor.
Bu bir izdir!
Erkekte ne gidiyor?
Zarın mı var?
Uçkurunun derdine insan hayatı karartıp üstünede madalyamı bekliyor bunu yapanlar!
İnsanız insan.
Zayıflıkta, iradesizlikte, doğru/yanlış karar verme yetiside, kanmakta vs. bizlere özgü.
Sizin sözlüğünüzde “insan” tarifi nasıl yapılıyor bilmem.
Üstüne basa basa bir daha yazıyorum.
Anla!
İki cinstende bunu sorun etmeyen, senin sorunu kılıf olarak kullananlar var.
Allah kahretsinki yanlışa düşüp tatlı bir söze, gülüşe, bakışa kanan, karşısındaki kişiyi adam sanıp beraber olan da var.
Yediremiyorsa, psikolojisine ağır geliyorsa ne yapsın kadın?
İçine ettin hayatımın tebrik ederim mi? Diyecek!
- +1 yıl
"Konu seks olduğunda ortamlarda dönen muhabbetleri iyi biliyoruz!" Demişsin.. Bu nedir? Bir erkek evleneceği kadını, iğfal ettikten sonra arkadaşlarına mı durumu anlatıyor? Sanırım aynı dünyada yaşamıyoruz. Tüm dünyada cinsel ilişkilerini arkadaşlarıyla konuşma oranı kadınlar için 90 erkekler için 10 dur. Yani bunu paylaşan erkeler değil, kadınlardır. Yetişkin iki kişi arasındaki ilişkide, neden kadının tatlı söze gülüşe kanmış olması savunulurken, erkeğin hep yönlendiren olduğu algısı oluşuyor. İlişkiye giren kadın kendisinde bir zar olduğunu, ve henüz gerçekleşmemiş bir evliliğin, olmama ihtimalini düşünemiyor mu? Yazdıklarından anladığım, klasik ön yargı ile erkeği mahkum etmek. Demek ki sokakta bir kadın, rastgele tacizci bu adam diye bağırsa, adamı sorgulamadan linç edeceksiniz.
- +1 yıl
Bekaretin kaybolmasının bir iz olduğunu düşünen biri de ilişki konusunda fikir beyan etmesin bir zahmet
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı. Ailelerin baskisindan kurtulmak veya bir an once kendisini sevdigi sandigi erkege kosmanin sonucu olan trejedi ne yazik ki. Serefsiz ve asgilik erkeklerinde hic acimasiz bas vurdugu hayvanca hareket. Tecavuzcuyu meydanda yaga bulayip canli yakmali ki onu alinsin.
13 Yorumla- +1 yıl
Yani kadının hiç mi suçu yok?
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Herkes için gecerli olmayabilir. Iftira atan ya da bunu bahane edenler de var. Gercekten kandirilan da var. Yillarca sevgilisi oldugu kisiyle evlenmeyip, baskasi ile evlenen insanlari da duyar olduk.
Genclige geciste cocuklarimiza uygun zamanda kendilerini korumayi ogretmeliyiz. Erkek ve kizlar olarak kimsenin duygulari kullanilmasin.
Aids aldi basini gidiyor :(212 Yorumla- +1 yıl
Evlilik gerçekleşemeden, sebep ne olursa olsun bir kadın, kendi rızası ile ilişkiye giriyorsa, bence erkek için "beni kandırdı" demeye hakkı yoktur. Eğer namusuna bu kadar önem veriyorsa evliliği bekleyebilir. Ha beklemedi mi? O zaman buna razı olmak zorunda. Zevkini kendi alıp, cezasını erkeğe yükleyemez. Tam tersi olduğunu düşünelim. Kadın evlenmekten vaz geçerse, erkek davacı olabilir mi? Belki o erkekte kendini evleneceği kadına saklıyordu.
- +1 yıl
Ben mahallede 10 dan fazla erkekle yatmış bir kızın, adının çıktığını anlayınca, gözüne kestirdiği bir erkekle yatıp, sonra evliliğe zorladığını, erkek kabul etmeyince de tecavüzden suçladığını biliyorum. O erkek şu an ceza evinde ve 17 yıl mahkumiyet aldı. Kız da tecavüze uğramış mağdur havasında, ortalıkta geziniyor.
- +1 yıl
Madem Çocuk iftiraya uğradı şahitlik yapın hepiniz
- +1 yıl
@Kardelence Yapıldı. Kızla yatan 3 kişi bunu itiraf etti. Kendi isteği ile yattı diye. Ancak mahkeme kızın geçmiş ilişkilerini dikkate almıyor. Kızın o çocukla olan ilişkisini dikkate alıyor.
- +1 yıl
Iftira hepimize agir hele boylesi :( Allah sabir versin, birinin hayatini calmak bu kadar kolay olmamali.
Erzurum' da ogretmenine iftira atmis en son bu igrencligi duydum bu sitede :( Allah kimsenin basina vermesin.
Bu yalancilar yuzunden gercek magdurlarin da hakki caliniyor :(
- +1 yıl
Peki arkadaşlar bir kadının daha önce başkaları ile birlikte olması namussuz anlamına mı gelir. Ya da nasılsa ilişki yaşadı tecavüze uğramış olamaz anlamı mı taşır. Burda her ikiside mümkün. Bir kadında "kızlık zarı" çocukluk döneminde mikrop kapmasına engel olmak için fiziksel gerekliliği nedeni ile bulunmaktadır. Toplumsal baskılar yüzünden kadınlar ve erkekler bu tip yakışı kalmayan eylemlere başvuruyorlar. İlişki ya da birliktelik ne birine yamanmak için nede aç bedeninizi tatmin için yaşanır. Seversin ve sevdiğinle kıymetlini yani "bedenin, ruhun, kalbin ve duygularını" paylaşırsın. Çıkar gözeten erkek ya da kadın olsun insanlıktan uzaktır.
- +1 yıl
@DeryaAlageyık Kadının geçmiş ilişkisi namussuzluk olmasa da, bekaretin değer yargısı olduğu bir toplumda, güven açısından referans olarak görülebilir. Eğer kadın yaşadığı toplumdaki baskıya rağmen bekaretini koruma iradesine sahip olamamışsa, evlendiğinde de aldatma ihtimali bakire olana nazaran yüksek olacaktır. Bunu basit bir örnekle açıklayacak olursak, iş başvurusu yaptığınızda, verdiğiniz referanslar kötü ise o işe alınmazsınız. Çünkü burada aynı mantık geçerlidir. Öte yandan dul bir kadın tekrar evleneceği zaman, ne erkek, ne de toplum o kadından bekaret beklentisi içinde olmaz. Bu da gösteriyor ki insanlar bekareti namus olarak değil güvenilirlik açısından bir değer olarak görüyorlar. Özetle bekaret=namus kavramı bir algı hatasıdır.
- +1 yıl
@bilginerkek ilk yazımda da dediğim gibi kızlık zarı diye bir kavram yok. Bu zar erkekler kafalarına göre bir misyon yüklesin diye değil tamamen sağlık maksadı ile kadın vücudunda bulunmaktadır. "Evlenmeden önce ilişki yaşamış bir kadın evlendiğinde de kocasını aldatır." cümlesi ile güven sağlama çabası sürekli aldatan bir ırka mensup olan sizin için oldukça ironik. Kişi kendine güvenmiyorsa bir zara güvenip evlenmesin bence. Çünkü şunu unutmayın ki insanı bir zar değil ruhundaki asalet şekillendirir. Tabi o asaleti de anlayabilir kapasite lazım.
- +1 yıl
@DeryaAlageyık Kızlık zarının tıbben ne işe yaradığını henüz bilmiyorum. Özellikle "bilmiyorum" yazdım. Çünkü her kişi ya da toplum, dini ve ya ahlâkî inancına göre "bilimsel" bir açıklama yapıyor. Aynı durum sünnet için de geçerli. Diğer konuya gelince; "sürekli aldatan bir ırka mensup" derken asıl ironiyi siz yapmış oluyorsunuz. Diyelim ki biz sürekli aldatan bir ırkın üyesi erkekleriz. O halde sormak isterim, kiminle aldatıyoruz? Tüm erkekler toplandık ve aynı kadını mı şey ediyoruz? Yoksa aldatan erkek sayısı kadar kadın da mı var? Burda erkeklere dil uzatırken, aldatan erkek kadar kadın olduğunu neden göz ardı ediyorsunuz? Merak ediyorum, bacak arasının kadın için namus olarak görüldüğü bir toplum olmamıza rağmen, acaba "bekaret bir değer olmasaydı" aldatan kadın sayısı erkeklerin kaç katı olurdu? Eğer bu sorularıın cevabını mantıklı olara verirseniz, bekâretin önemi ortaya çıkacaktır.
- +1 yıl
@bilginerkek tek bir cümle yeterli sizin için, bilmediklerinizi öğrenin ve daha sonra tekrar muattab oluruz. Çok sevdiğim bir bir sözle konuşmaya son vermek istiyorum. "Beyinlerimiz savaşsın istedim, gördüm ki silahsız gelmişsiniz." 👋🏻👋🏻👋🏻
- +1 yıl
@DeryaAlageyık Bilmediklerimi öğrenmek, bildiklerimi öğretmek, düşündüklerimi anlatmak için buradayım. Ben nezaketle bakış açımı yazıp giderken siz hakaret edip ayrılmayı tercih etmişsiniz. Son sözüm, "insanlar öfkelenince, anadilini konuşur". Sağlıcakla kalın.
Bu soz sey demek biz birlikteyiz birbirimizi seviyoruz evlenicegimizi konustuk sonra birlikte olduk
Iste bu cinselligi tecavuz olarak algilayan zihniyet15 Yorumla- +1 yıl
Böyle bir kadın erkeğin itibarını zedelediği için suçlu sayılmalı mı?
- +1 yıl
Aferin kız. Sevdim seni. Kız dedim. Yenge mi deseydim? 😊
- +1 yıl
Bunu daha çok sevdim 😂
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
16Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılİste bu konunun cözümü. Kizlar şu nikah defterine imza atmadan kimseyle beraber olmasinlar.. Hep diyorlar erkeklere güven olmaz diye. Ama yinede bu hataya düsuyorlar.. Burda bu tür islere girisip kızı yüz üstü birakan erkeginde suçunu' görmemezlikten gelmemeliyiz tabiki..
22 Yorumla- +1 yıl
Hataya düşmüyorlar. Bilerek yapıyorlar.
- +1 yıl
Haklilik payin var.
+1 yılNikahsiz iliski haram oldugu icin kandirilmak diye birsey olamaz. Bir erkek nekadar istiyor sa kadinlarda okadar istiyor genlerimize yazilmis. Erkkler kullaniliyor sadece. Hicbir kadin istemedikten sonra kuvvet kullanmanin disinda erkk istiyor diye o isi yapmaz.
111 Yorumla- +1 yıl
@_Nurbanu_ Elini bile tutmadan seven, aşık olan biri nasıl ilişkiye girip, sonra da evlenme vaadiyle kandırıldım diyecek?
- +1 yıl
@_Nurbanu_ Sadece sevmek günah değil.
- +1 yıl
@_Nurbanu_ Sev ama dokunma... İlişkiye girip, biz evlenecektik hiç deme. döverim.
- +1 yıl
@_Nurbanu_ O bunu biliyor mu?
- +1 yıl
@_Nurbanu_ kac yasindasin?
+1 yılKendi isteğiyle birisiyle beraber olan birinin buna tecavüz demesi iftiradır. Evlenme vaadini de yattıktan sonra isterelr genellikle zaten. Biz bunu yaptık ama evleneceğiz mi sorusu meşhur.
Ancak, bunun dışında gerçek tecavüz olayları için idam gelmesini isterim.12 Yorumla- +1 yıl
Evlenme vaadi ilişki için bir mazeret olabilir mi? Kızın evliliğe kadar beklemesi gerekmez mi? Böyle bir suçlamada bulunan kişi, karşı tarafın itibarını zedelediği için suç işlemiş olmuyor mu? Yani kız.
- +1 yıl
Düşüncesi evlilik ise evliliğe kadar beklemeli tabi.
Suç işlemiş olur aksi takdirde iftira dediğim gibi.
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yıl21. yüzyılda 'Evleneceğiz diye beni kandırdı' diyen kişi bana göre insanları salak sanan bir yalancıdan başka birşey değildir.
Hakiki bir tecavüz mağdurunun olayı farklı, ama biriyle yatıp, sonra işin sonu evlilik olmadı diye kendini mağdur ilan eden kişi bence bir temiz sopa yemeli.
Sene 2019 oldu,, halen daha seks yapıldığında kadının mağdur olduğunu, erkeğin evlenmediği zaman bu kişiyi mağdur ettiğini iddia edecek kadar salak insanlar var.
Madem o kadar korkuyorsunuz, o kadar gelenekçisiniz, ne işiniz var o zaman elin adamıyla mk.00 Yorumla
+1 yılkendilerini teslim ediyolar daha sonra erkegi suclu gosteriyorlar! kendilerinin onune gecemiyorlar yaptiktan sonra da adam zorla sahiplendi yok bilmem tecavuz etti gucum yetmedi gibi.. allah goruyor ya neyse
22 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
ya kimse kimsenin psikolojisiyle oynmasina hakkı yok! suçlu kimse yok ortada aslında. ya ikisi sucludur ya da degildir.. ama adam tek suclu sayilmaz bu durumda. kadinin buna hakki yok.
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Kızlar kanmak istiyor sanırım sonrada zoruna gidip bunu yapiyorlar diye düşünüyorum. Sevgi açlığı birine ait olma isteği.
31 Yorumla- +1 yıl
Kanmak istemiyor. seks istiyor sonra günahını erkeğe yüklüyor.
Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Aynen öyledir kanma arkadaşım ya nişanlı iken bile yapılmamalı bir halka parmağıma geçti diye nikahlı eşim olmadı ya çıkması an meselesi
22 Yorumla- +1 yıl
Evlenme vaadi cinsel ilişki için verilmez. Aile olmak için verilir.
32 Yorumla- +1 yıl
+1 yılBak tecavuz kelimesi isteksizlik icerir cumlen yanlis. Bakire olmayan dersen daha iyi olir. Bakire olmayan kiz bahanesidir bu durum.
14 Yorumla- +1 yıl
Bunu açıklamamda yazdım zaten. Zor kullanma ve tahdit olarak. Bu ifadeyi kullanan bir kız suç işlemiş sayılmaz mı? Yani erkek evleneceğiz, yapalım dedi diye kızın ilişkiye girip sonra da erkeği suçlaması, kendi başına bir suç değil midir? Burada kadının, erkeğin itibarını zedelediği için, ceza alması gerekmez mi?
- +1 yıl
Ama bu durum tecavuze girmez iste kardesim. Yalniz iftira atiyorsa tip gelistigi icin onada bakiyorlar istekli mi olmus yoksa olmamis mi diye.
- +1 yıl
Tecavüz olmasada iğfal etti diyor. Bu da suç. Çünkü kendi istedi. Aslında burada kadın suçlu olmalı.
- +1 yıl
Zaten gunumuz doneminde iftira olursa mahkeme duser. iftira vs bundan dolayi davali kisi dava acabilir. 👍
+1 yılIyi niyeti suistimal vardir. Tecavuz degildir ama o cocuklugudur
210 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Adam itibar sahibi olsa, yuz ustu birakmaz hatta evlenmeden dokunmaz!
- +1 yıl
Adam evlenmekten sonradan vazgeçmiş. Kızın iradesinin zayıf olduğunu fark etmiş ufaklık.
- +1 yıl
Amca lutfen buna inandigini soyleme :)
- +1 yıl
İnandım. 😂😂
- +1 yıl
Kız cocuklariniza da bu muamele yapildiginda, umarim kız cocuklarinizi suclarsiniz. İşte o zaman şu zihniyetinizi kabul ederim.
- +1 yıl
İlişkiden sonra kadın evlilikten vazgeçerse erkek davacı olabiliyor mu ufaklık?
- +1 yıl
Olabilir ki ilaç verilip tecavuz edildigine dair suc duyurusunda bulunan da var. Ama erkeklerin genelinin, kadinlara faydalanma gözüyle baktiklarindan dolayi kadinlarin maduriyeti çok fazla.
- +1 yıl
"erkeklerin genelinin, kadinlara faydalanma gözüyle baktiklarindan dolayi "... İşte mevzu tam burada başlıyor. Böyle bir ilişki durumunda, henüz detay bile belli olmadan ön yargılar erkeği suçlu kabul ediyor. Hukuk bile bu konuda ön yargılı yasalar yapmış. Sen hiç benzer konuda davacı olan erkeğe rastladın mı? Bırak Türkiye yi... Dünya da :)
- +1 yıl
Adamin kaybedecek neyi var? Ülkede kadinin kaybettigi "kızlık" ne derece önemli, bilmiyor gibi konuşma amca.
Tabi ki hukuk kadini koruyacak cunku tecavuz, taciz cogunlukla kadina oluyor. Erkege tecavüz etsen adamin canina minnet! Keyfine bakar cunku kaybedecek bir seyi yok.
+1 yılİlgilenmiyorum ama gerçekçi olmak lazım kimseye evlilik vaatleri vermek yanlış olur
11 Yorumla- +1 yıl
İlgilenmişsin zaten. :)
çok ön yargılı yazmıssın yazını sanki stem içeriyor bu durumu istemeden yasayan insanda çok
14 Yorumla- +1 yıl
Hukuki açıdan düşün.
- +1 yıl
Ciddi misin
- Aile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılAnlık nefiste ve aldanma da kandirilmadir katılmıyorum fikrinize!
12 Yorumla- +1 yıl
Bu aldanma değil, nefistir ve o nefis erkekte de var. Her iki taraf eşit. Erkeğin ilişkiden sonra evlenmekten vaz geçmesi, iradesine sahip olamayan bir kadınla evlenmek istememesi doğal bir davranış. İradesine sahip olamayan kadın evililik döneminde de aldatabilir.
- +1 yıl
Katılmıyorum size!
Ben onlardan değilim diye düşünüyorum. Hiç bir erkekten evlenme teklifi yalvarmamak gerektiğini düşünüyorum. Bu kadar hakarete ve dine sadıksınız libidoya sahip çıkacaksınız derim.
20 Yorumla
+1 yılMall olmalılar. Beyin yerine kafa taslarının içinde bulgur pilavı taşıyor olmaları gerekir. Başka türlü o yalana kanmazlar. Ki o yalana eşşşşek olsa gene kanmaz.
20 Yorumla
+1 yılKandıran adamda doğru ve düzgün adam değildir. Kadında güvenmemeli evlenmeden önce birlikte olmamalı ki sonra pişmanlık yaşamasın
12 Yorumla- +1 yıl
Evlilik gerçekleşemeden, sebep ne olursa olsun bir kadın, kendi rızası ile ilişkiye giriyorsa, bence erkek için "beni kandırdı" demeye hakkı yoktur. Eğer namusuna bu kadar önem veriyorsa evliliği bekleyebilir. Ha beklemedi mi? O zaman buna razı olmak zorunda. Zevkini kendi alıp, cezasını erkeğe yükleyemez. Tam tersi olduğunu düşünelim. Kadın evlenmekten vaz geçerse, erkek davacı olabilir mi? Belki o erkekte kendini evleneceği kadına saklıyordu.
- +1 yıl
Aynı şeyi söylüyorum fakat bizim kültürümüzde namus sadece kadına ait bir mevzu gibi görülüyor namus erkekte de olmali
+1 yılZaten durup dururken bir kadın bir erkeğe iftira atmaz denilerek mahkeme açılıyordu. Evlenme vaadi ile kandırma diye yeni bir hakları daha oldu. Tecavüz de denemez açıklamışsın darp yok.
12 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Sayılmalı ve cezası olmalı. Tecavüz, sarkıntılık iftiraları bazı kadınlar tarafından meslek olarak görülüyor. Olay duyulmasın denilerek erkeklerden bir şeyler koparıyorlar.
Ben genelde "burası önemli -sadece kadına değil-erkeğe şiddete karşıyım" ama zaten kadın veya erkek sopa yiyeceğini bilseydiler o işi yapmazlardı. İstisnalar kaideyi bozmaz.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılTecavüz zor kullanarak kişinin özgür iradesi dışında meydana gelen fiildir. Kandırılarak sömürülmek dolandırıcılığa girer. ikisi farklıdır.
10 Yorumla Erkeklerin evlenmiceği kadınla ilişkiye girmesinde sıkıntı yok kadın ilişkiyi kabul edince sıkıntı var haklısınız..
26 Yorumla- +1 yıl
Erkek fikrini ilişkiden sonra değiştirmiş olamaz mı?
- +1 yıl
Kızın karatersizlik yapmış olma ihtimali var mı?
- +1 yıl
- +1 yıl
O zaman bu mantığa göre evlenmeden ilişkiye giren erkeklerde kız arkadaşlarından ayrıldıktan sonra arkadarından "orospu, kaşar" gibi damgalar vuramaz günümüzde hangi erkek buna dikkat ediyor? Zevkini alıp suçu kadınlara yüklemesinler o zaman bu konu böyle uzaaaar gider ayrıca "bir kadın kendi rızasıyla ilişkiye giriyosa" demişsiniz niye sadece kadın suçlu? Erkekler evlenmeden ilişki yaşayınca sıkıntı olmuyormu? Namus kavramı sadece kadınlardan soruluyor malesef.
Gizli Üye(30-35)+1 yılCiddiye almıyorum dolayısıyla benden insan muamelesi görmemiş oluyorlar
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNeden kadın cinayetlerini desteklemeye ve onları birer virüs olarak görmeye başladım?
Aha bir örnek daha
Şikayetçi olsam kazanır mıyım? ↗- +1 yıl
Valla tam küfür edilecek kızmış bu da... Site izin verseydi ben buna en güzel küfürleri sıralardım.
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılKatılıyorum.
Güvenmemeyi öğrenene kadar bu böyle gider.10 Yorumla
+1 yılİstismardır ama tecavüz olmasada ve adiliktir Yalan en büyük iğrençlik tecavüz kadar ağır bişey
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHum bu tecavüz değil kendi rızası ile beraber olmuş.
10 Yorumla
+1 yılIlk defa hakli buldugum bir isyan olmus😊😊😊
15 Yorumla- +1 yıl
Ama ben her zaman haklıyım 😂
- +1 yıl
Yok bazen planli polemik maksatli yazilar yaziyosun cakal🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
Evet bunu yapıyorum. 😂😂
- +1 yıl
Evet bunu biliyorum🤣🤣🤣
- +1 yıl
👏👏👏🌹🌹
Kendi malligi. Nişanlı iken yapanlar da mal
12 Yorumla- +1 yıl
+1 yılHayir isteywrek olmayan her ilsiki tecavuzdur
13 Yorumla- +1 yıl
Soruyu dikkatli oku.
- +1 yıl
Sindi anladim bu resmn iftira
- +1 yıl
E bizde bunu söylüyoruz be güzelim.
Salak olduklarını düşünüyorum.
24 Yorumla- +1 yıl
Salak değil, sahtekârlar.
- +1 yıl
Anlaştık 👏😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlan razı veren razı karakola düştün mü zorla yaptı 😂😂
10 Yorumlakimse kimseye iftira atmasın
11 Yorumla- +1 yıl
Sıkışınca atıyorlar ama.
Saçma sapan işler bunlar
10 Yorumla
+1 yılSaflık
21 Yorumla- +1 yıl
Ben saflık olduğunu düşünmüyorum. Kız istediğini aldıktan sonra, zor durumda kalınca iftira atıyor.
İlgilenmiyorum
10 Yorumla
+1 yılDooğru
10 Yorumla
+1 yılDoğrudur inanırım
10 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Evlenme vaadiyle kandırıldığını söyleyen kızlar hakkında düşünceniz nedir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler