• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Evlat edinmeye nasıl bakıyorsunuz?

santa-fe
santa-fe Takip Et
Xper 5 Yaş: 41
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Evlatlık bir kardeşiniz olsa veya oğlunuz kızınız ona öz kardeş abi ve kendi çocuğunuza davrandığınız gibi davranabilirmisiniz?
Evlat edinmeye nasıl bakıyorsunuz?
Evlilik Soruları Nasıl Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• king0194
    king0194 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

Ben aılenın kan bagı olduguna ınanmıyorum. Annemızı ya da babamızı bıze baktıkları ıyı ılıskıler kurdugumuz ıcın sevıyoruz. Kan bagı bır sevgı gerekcesı degıldır. O zaman cocuklarını bırakan anne babayı o cocugun sevmesı gerek? Tamamen senın arandakı ılıskı ıle alakalı. Yakın cevremde buna benzer bır ornek var. 2 oz kız kardes ve 1 evlatlık erkek kardes. Kızların ıkısı de bırbırlerınden cok erkek kardeslerını sevıyorlar dedıgım gıbı tamamen kaprıssız olmakla, sevmeyı bılmekle alakalı bır sey. cocugun aılesı olmak bu kadar zor olmasa gerek

0
    1 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

katılıyorum böyle aileler var.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• BlackRight
    BlackRight Takip Et
    Xper 2 Yaş: 37 , eic 71%
    +1 yıl

Neden olmasın hatta mümkünse bebek yaşta 0-2 yaşları arasında ve kimseye ait olmadığından emin olunarak evlat edinilirse çok daha iyi olur. Çünkü ileriki yaşlarda sorun çıkabiliyor evlat eden aileye yazık emek veriyorlar sonra biri ansızın çıkıyor evin bütün huzurunu kaçırıyor. Yani evlat edinmeye karşı değilim ama edineceksem de bazı şeylerin olması gereklidir.

0
    0 Yorumla
  • sabina89
    sabina89 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 38%
    +1 yıl

her zaman olumlu bakmisimdir. normalde bile ayrimciliga iyi bakan birisi degilim. ve bir cocugu sahiplenirsem hakkini veririm diye dusunuyorum. sevgi sinirsizdir hele de evlada karsi. biyolojik annesi olmamam onu sevmemem anlamina gelmez ki. aslinda kesne her aileye 1 cocuk evlat verilmesi zorunlu olsa diyordum ama insanlarin insanliktan ciktigini unutmustum...

0
    1 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

aynen insanlık ciddi bir yara almış coğu bunun farkında bile değil

Yorumla
  • Disloyal
    Disloyal Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 74%
    +1 yıl

İnsan yeri geliyor öz kardeşine bile tahammul edemiyor. Evlatlık bu zamanda çok zor bir şey.

Her geçen gün insanlar kötüye gidiyor. Haberlerde genelde eşini öldüren erkeklerden bahsediliyor. Böyle bir ortamdayken evlatlık edinilen bir insana yeterince değer nasıl verilir orası meçhul.

0
    2 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

katılıyorum halbusuki içimizde öylesine merhamet dolu ama kendimize bile güvenemiyoruz bu konuda seni anlıyorum

Yorumla
    • Disloyal
      Disloyal
      +1 yıl

Yani.

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

31

Cevap

14

Cevap

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Çocukları pek sevmiyorum. Oturup bebek fotograflarına bakmıslıgım veya sokakta gördügüm bebeklere gülümsedigim hic olmamıstır ama evlatlık edinmek cocuk doğurmaktan daha yakın gibi gözüküyor bana.

Dünyada bir sürü anneden yoksun evsiz cocuk var. Bir tanesini belki 40'ımdan sonra alabilirim veya uzaktan egitimini üstlenebilirim.

Hayata 1 kez geliyorum ve ben bu hayatımı bir cocuga adıyamam, vaktimi onun bakımıyla geciremem. Anne olanlar bunun cok güzel bir duygu oldugunu söylüyor, elbet dogru olabilir fakat benim icin hayat bu degil.

Ayrıca insanoglu kötü ve nankördür. Bir bebek kediyi veya köpegi sahiplen o sana ölene dek sadık ve sevgiyle baglı bir sekilde minnet duyar ama cocugumun bana bu duyguları hissedicegine dair kendime güvence veremem cünkü oda bir insan.

2
    13 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

çok acı çekmiş birine benziyorsun insanlar tarafından ciddi darbeler aldın sanırım

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Hayır daha 21 yasımdayım ne yasayabilirim ki :) Sadece bütün kötü duyguların sahıplerı ınsanlardır ve bende bır ınsan olarak bunu bılıyorum. Duyarsız degılım bu durumlara karsı.

Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

olgun cevaplar vermişssin yaşda değilki baştadır dedikleri bu olsa gerek

Yorumla
    • felakettin
      felakettin
      +1 yıl

çocuğunu bu düşüncelerle büyütmeye kalkarsan emin ol minnet duymaz görüşüne saygı duymak gerekli hayat senin bir yandanda bakıyorum bu düşünceyle zaten çocuk sahibi olma

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Insanların cocuk sahibi olup olmamasına sen mi karar veriyorsun? veya kimin cocugunu anne olarak iyi bir hayat sunacagına?

Adama sen kimsin diye sorarlar :)

Yorumla
    • BlackRight
      BlackRight
      +1 yıl

Bunlar kişisel fikirlerin saygı duyuyorum demeyeceğim. Çünkü saygı duymaya gelince herkes saygıdan bahseder ama hep sözde. Yazdıklarından ötürü seni eleştireceğim ister ciddiye al isterse umurunda olmasın. Yazdıklarından anladığım kadarıyla çok bencil birisin kendini çok seviyorsun bu yüzden her zaman işin kolayına kaçıyorsun.Sonucundan karlı çıkacağın işler seni heyecanlandırıyor gözü kapalı atlıyorsun.Eğer sevgilin varsa hala seninleyse ALLAH sabır versin. Bencil birini herkes idare edemez...

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Elestirinin ne oldugunu ögrenmeden gelip burada seni elestiriyorum falan diyipte yok sevgilin varsa allah sabır versin bencilsin diye bık vık etmen cok komik, bana saygılı olmadıgın icin bende sana aynı sekılde davranıyorum :)

Yorumla
    • BlackRight
      BlackRight
      +1 yıl

:)) Senden saygı beklemiyorum. Yazdıklarından alman gereken mesajı aldığını düşünüyorum ama sinirlenmek yerine bu hatalarını düzeltsen daha kolay olur.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ahahah :)) hata mı? sen cocuk sevebilirsin,cocuk büyütmek isteyebilirsin bense cocuk sevmem, evde 3-4 bebek görmektense daha fazla hayvan sahıplenmek ısterım. Hayatımı cocugumu büyütmeye adamak ıstemıyorum. Yasamak ve kendımle sevdılerıme daha fazla vakıt ayırmak ıstıyorum.

Senın gıbı düsüncelerı olmayan ınsanların hata yaptıgını düsünüyorsan eger, sus burada konusma bıtmıstır. Herkesin kendisiyle aynı düsüncelere sahıp olmasını isteyen tekçi zihniyetci insanları kabullenemem.

Yorumla
    • BlackRight
      BlackRight
      +1 yıl

:)) Ne derse de bencilsin bunu yazdıklarımla karşılık olarak birkaç çarpıtma cümleleriyle değiştiremezsin. Ancak kendin değiştirebilirsin aslında farkındasın ama hoşuna gidiyor bencil olmak. Konu senin evlat edinip edinmemen değil. Bencil olman ile alakalı anlıyor musun ? Bu yüzden konuyu çarpıtmaya değiştirmeye çalışıp konu kapanmıştır deme yani.

Yorumla
    • BlackRight
      BlackRight
      +1 yıl

Benimle tartışmak zorunda değilsin bana açıklama yapmak zorunda değilsin. Sadece belirtmek istediklerimi belirtmeliydim sessiz kalamıyorum bazı şeylere o yüzden yazdım. İstersen susarak konuyu kapatabilirsin.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Beni tanıyor musun? Hayatımın icinde misin? Gördün mü evime mi geldin?

Bencillik sana göre nedir? Benim yaptıklarımı bılıyor musun? O yüzden bana bencılsın demeye hakkın yok.

O yüzden sus komık duruma düsüyorsun.

Yorumla
    • BlackRight
      BlackRight
      +1 yıl

Tanımıyorum. Bencil hayatının içinde değilim olamam zaten. Görmedim görmek ile ne alakası var ? Evine gelmedim ne alakası var ? Bencillik sözlükteki anlamı neyse bana göre öyle acaba sen sözlükteki anlamını bildiğine emin misin de bencil olmadığını savunuyorsun ?Senin yaptıklarını bilmiyorum yaptıkların her ne ise eğer bencillik varsa sende vardır.Sırf birkaç iyi bir şey yaptığın için bencil olmadığın anlamına gelmiyor eğer kast ettiğin buysa.Eğer öyle düşünüyorsam söylerim.Komiksin hemde çok.

Yorumla
  • SenaFTepe
    SenaFTepe Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30 , eic 42%
    +1 yıl

küçücük yaştan evlatlık alınırsa daha bir benimsenir çocuk. Ancak çocuk düşünebilecek yorumlayacak(ortalama 4-5) yaşlarına geldiğinde bu iş daha zor olur. Bence ona aile sıcaklığını hissettiremeyeceksek onun da kendimizin de düzenini bozmayalım. Çünkü bir ailesi olduğu halde sevgi görmemek daha beterdir.

0
    0 Yorumla
  • kedimi7mm
    kedimi7mm Takip Et
    Xper 7 Yaş: 41
    +1 yıl

tabiki de davranırım ayırmam kendi cocugumdan

gecen gun bununla ilgili bir yazı okumustum

kendi cocuklarını yapma sansları varken yapmayıp

evlatlık alan genç bir ciftle ilgili

baya bir tepki gormusler ailelerinden arkadaslarından

ama yine de fikirleri değişmemiş

cok etkilenmiştim

maddi durumum iyi olsa ben de evlatlık edinebilirdim

0
    5 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

ben edinmek istediğim halde edinemiyorum kendi çocuklarımdan ya ayırırsam diye düşünüyor dehşete kapılıyorum

Yorumla
    • kedimi7mm
      kedimi7mm
      +1 yıl

bunu yapmayı düşünücek kadar merhametli biriysen

ayırt ediceğini sanmıyorum

Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

işte öyle deme insan bazen kendi cocuğuna bile tahammül edemiyor kendimden nefret ediyorum neden bu cesaret bende yok diye halbusuki dünyanın en kutsal görevi birine bakmak büyütmek onu hayata hazırlamak buna hazırım ama gel görki adaletli davranamam korkusu var

Yorumla
    • kedimi7mm
      kedimi7mm
      +1 yıl

biraz daha zamana ihtiyacın var demek ki boyle bir karar vermek için

Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

bilmiyorum belkide

Yorumla
  • kükreyenkedi
    kükreyenkedi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Olumlu bakıyorum. İlerde evlatlık edinmek isterdim. Benim ya da bir başkasının çocuğu diye bir şey yok. Çocuk çocuktur ve ilgiyi sevgiyi hakkeder. Kendi çocuğumdan farklı tutmam. İlerde çocuklarla ilgili bir meslek edinmek istiyorum zaten. Çocukları seviyorum ve mutlu olsunlar istiyorum.

0
    0 Yorumla
  • beralf
    beralf Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40
    +1 yıl

kendim için söylüyorum...evlat edinmektense oraya gidip ziyaret edip onları mutlu edip sorumluluklarını almak daha mantıklı geliyor ben kendi doğurmadığım bir evlada nasıl anne şefkatini tam gösterebilirim ayrıca bu çocuk büyüyecek benim kanımdan olmadığı için ona dokunmamız kız olursa eşime erkek olursa bana helal olmayacak koruyucu aile olmak taraftarıyımdır...

1
    1 Yorumla
    • fuocoturco
      fuocoturco
      +1 yıl

gelde anlat millete sana hangi gözle bakarlar cocuklaramı asılıyosun diye

Yorumla
  • Bsk123
    Bsk123 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31
    +1 yıl

Şu hayatta birçok kızın olduğu gibi benim de en büyük hayalim anne olmak :) kendi çocuğum olmazsa da evlat edinmek istiyorum zaten :) gerçi çok erken bunu düşünmek için ama ne biliyim :) ben çocukları çok severim,kimsesiz birinin kimsesi olmakta ayrı bir mutluluk olurdu :)

0
    0 Yorumla
  • nergis27
    nergis27 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 39
    +1 yıl

kimse anne babasını seçemıyo malesef.terkedıleceğini bılse bır çocuk dünyaya gelmek ıstemezdı.benıde terkebebılırdı aılem.boyle bır aıleye gelebılırdım bende.ben olumlu bakıyorum oyuzden.öz evladımdan ayırtetmezdım.

0
    2 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

tebrik ederim ayrıntıları ile çok güzel cevap

Yorumla
    • nergis27
      nergis27
      +1 yıl

teşekkurederım.

Yorumla
  • gemini88
    gemini88 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39 , eic 30%
    +1 yıl

olmucak sey degil .. yeterki uyum olsun .. arkadaslarımızla bile can ciger olunuyosa .. ha bide oz evladın kıskanmama gibi bir durumda olması gerekiyo ... olur yani olabilir ..

0
    1 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

teşekkürler yorumun için

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Ben çok sıcak bakıyordum. Hatta çocuğum olmassa eşimle konuşup evlatlık edinebilir gibi düşünceler mevcuttu bende ama şöyle bir durum var kız çocuğu büyüdüğü zaman babaya haram oluyor erkek çocuğuda anneye öyleymiş.

0
    1 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

tamam

Yorumla
  • mızmızzz
    mızmızzz Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

sanırım pek mümkün değil tamam yine seversin ama öz olmak ayrı sonucta kan bagı bambaska bişey

1
    1 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

senin gibi düşünmekte olan bir sürü insan var haklısın bence

Yorumla
  • felakettin
    felakettin Takip Et
    Guru Yaş: 43
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 831 cevap paylaştı.

9 kardeşiz ikisini hiç tanımadım diğer 7 taneside 3 farklı anneden hep beraberiz ve asla öz üvey ayrımı yok olamazda evlatlık edinmekte coçuk olmuyosa nedne olmasınki

0
    5 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

alkışlıyorum seni tebrik ederim.

Yorumla
    • gemini88
      gemini88
      +1 yıl

bunda gene kan bagı var ama.. ben asıl evlat edinmeyi merak ediyorum ..

Yorumla
    • felakettin
      felakettin
      +1 yıl

bir insanın anne babası olmak onu doğurmak ya da doğmuna vesile olmak değildir doğurmak en kolay kısmı öz annemle üvey annem aynı evdeler ayrı gayrı yok yanyana yaşıyolar yaş biraz ileri tabi 60 ın üstünde ama üvey anne mi öz annemi dersen üvey olanın hakkı daha fazladır anneminkini öderim onu ödeyemem bakıp büyütmek asıl analık babalıktır

Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

ciden tebrik ediyorumj bakış açın adam gibi hemde

Yorumla
    • felakettin
      felakettin
      +1 yıl

işte oda onların yetiştirmesi nasıl yetiştirirsen öyle evladın olur

Yorumla
  • madeleinee
    madeleinee Takip Et
    Guru Yaş: 39
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 792 cevap paylaştı.

..şahsen ben bir yorum yapamıycam çocuk fikrine zaten çok uzağım..evlat edinmeye karşı değilim evlat edinen kişilerde zaten ayrım yapmayacak insanlar oluyor ..

0
    1 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

neden uzaksın neyse vardır bir bildiğin

Yorumla
  • xbayan
    xbayan Takip Et
    Yoda Yaş: 35
    +1 yıl

onlarda can.. ona sahip olmak çok büyük bişey.. insan canı kanı gibi davranabilir.ama o cocugun bebekken alınması çok onemli

1
    2 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

evet bebekken hiç değilse kendisi farkında olmuyor annne baba biliyor yetiştiren kişiyi bence de doğuran değil bakan anne dir.

Yorumla
    • xbayan
      xbayan
      +1 yıl

aynen.. büyüyerek o annenin baabnın alıskanlıkalrını kazanıyor..

Yorumla
  • HızIı
    HızIı Takip Et
    Xper 6 Yaş: 43
    +1 yıl

Kedi ve köpek almayı tercih eden insanlar, evlatlık edinse çok daha sevaba girerler diye düşünüyorum. Hayvanlar için sokaklara dökülen ve protesto yapan insanlar, keşke bu çocuklar için de çıkıp yürüse... Keşkeler ve belkiler işte...

1
    0 Yorumla
  • herşeygüzelolacakk
    herşeygüzelolacakk Takip Et
    Xper 2 Yaş: 38
    +1 yıl

bağrıma basarım. öz olandan daha da yakın olurum ona.

1
    2 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

tebrik ederim canı gönülden

Yorumla
    • herşeygüzelolacakk
      herşeygüzelolacakk
      +1 yıl

teşekkür ederim

Yorumla
  • Taita
    Taita Takip Et
    +1 yıl

evlatlık kardeşim olsa öz kardeşim gibi davranırım ama evlat edinme farklı . çocuğa bunu söylemek gerekli hele babası kim biliniyorsa . e bu da sorun olur biraz...

0
    0 Yorumla
  • MaRİn0e
    MaRİn0e Takip Et
    Xper 5 Yaş: 45
    +1 yıl

davranamam.insnaın canı bile olsa zman geliyor ayrılıyorsun.üvey olup bide hain olursa azına yüzüne ederim

0
    4 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

anlıyorum buda bir bakış açısı

Yorumla
    • MaRİn0e
      MaRİn0e
      +1 yıl

yufka yürekmi bu şimdi canım

Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

hain olan birine az bile demişssin sen onu büyüt besle ve o sana hainlik yapsın bunu kim kabul eder tabiiiki yufka yüreksin

Yorumla
    • MaRİn0e
      MaRİn0e
      +1 yıl

seni evlat edinebilirmiyim

Yorumla
  • cosmic
    cosmic Takip Et
    +1 yıl

Sıcak baktığım bir olay.

İleride evlat edinmeyi düşünüyorum.

Onca annesiz ve sevgisiz çocuk varken bir çocuk dünyaya getirmek onlara haksızlık diye düşünüyorum...

0
    1 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

anlıyorum buda bir kaygı

Yorumla
  • LanetOlasıFederaller
    LanetOlasıFederaller Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

insan kendi evladına yeri geliyor dayanamıyor

bence büyük bir sorumluluk bu ama çocuğu olmayan çiftler için uygundur

0
    1 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

evet buna katılıyorum çocuğu olmayan çiftler için uygun bencede

Yorumla
  • Bnur00
    Bnur00 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

Davranırım, sevgiye ihtiyacı var çünkü. Dışlamamak lazım

0
    1 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

AYNEN

Yorumla
  • yesilecalanmavim
    yesilecalanmavim Takip Et
    +1 yıl

davranırdım,yani o sonuçta daha çocuk melek günahı yok ki,insan hayatını kendisi seçemiyo. Ve sen o çocuğu alıyorsun kendin yetiştiriyorsun,herşeyi sen öğretiyorsun,bağlanıyorsun. Kendi çocuğundan farkı olmuyor ki.. Bişey değişmezdi benim için.

0
    0 Yorumla
  • Mimii
    Mimii Takip Et
    +1 yıl

açıkcası ileride evlatlık edinmeyi düşünüyorum. gayet olumlu bakıyorum.

0
    0 Yorumla
  • trajediii
    trajediii Takip Et
    +1 yıl

öz canım gibi davranırım hiç ayrımam hatta ona daha iyi davranırım

0
    1 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

inanıyorsan kendine sorun yok

Yorumla
  • BlueSwan
    BlueSwan Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

Kendi çocuğumdan ayırmam bir farkı da olmaz.Ve çok isterim.

0
    0 Yorumla
  • MissDilara
    MissDilara Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31
    +1 yıl

Seversem tabii davranabilirim. Kardeş, aile demek kan bağı demek değildir her zaman.

0
    0 Yorumla
  • nohut
    nohut Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

evlat edinmek iyidir ama ben kendi kan bağımdan gelenler kadar iyi davranamam.

0
    0 Yorumla
  • Kbra00
    Kbra00 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 40%
    +1 yıl

islamda evlat edinme yoktur.

1
    17 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

tamam

Yorumla
    • MPeri
      MPeri
      +1 yıl

Evlenmek mi var.

Yorumla
    • Kbra00
      Kbra00
      +1 yıl

ne demekistediğinizi anlayamadım

Yorumla
    • Üzümbuğusu06
      Üzümbuğusu06
      +1 yıl

Ne demek islamda evlat edinme yoktur. Nereden uyduruyorsunuz böyle şeyleri ya?

Yorumla
    • Kbra00
      Kbra00
      +1 yıl

Hz zeyd vakasını okursanız araştırırsanız görürsünüz..lütfen bu konuda tartışmaya dahi girmek istemiyorum

Yorumla
    • MPeri
      MPeri
      +1 yıl

neden evlat edinmek yok. Kimsesiz çocuklar ne oluyor.En güzeli evlat edinmektir.İslamda öyle birşey yoksa ,evlenmek mi var demiştim.

Yorumla
    • Kbra00
      Kbra00
      +1 yıl

hayır bakımını üstlenebilirsiniz yani korumacı aile mi deniyor?öyle fakat soya geçirme falan yok yani Hz.zeyd vakasını lütfen okuyun buradan aktarmak zor.

Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

Peygamber efendimiz eşi bile olmayan onlarla herhangi aile hayatı olmayan bir sürü dul kadına bile baktı ise çocuğun suçu nede ona bakmak almak günah olsun.

Yorumla
    • Kbra00
      Kbra00
      +1 yıl

anlatamıyorum bakmak ve nüfusuna geçirmek ayrı şeyler..islamda süt annelik var mesela..yani anlamayacaksınız ama en basitinden ben erkek bir çocukevlat edinsem ne olursa olsun oğlum olacak o da beniannesi bilecek fakat yabancı biriymiş gibi onun yanında tesettüre riayet etmem gerek...daha fazla açmak istemiyorum..çok merak ederseniz araştırın

Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

islamiyeti kendi kafanıza göre yorumlamanız dine zarra verir ben alim değilim ama öyle tanıdığım aileler varki tesettürlü hepsinin sülalesinde bir kac tane evlatlık var

Yorumla
    • Kbra00
      Kbra00
      +1 yıl

beyefendi ben burada ahkam kesmiyorum kendi bildiğim inandığım ve düşündüğüm şeyi savunuyorum.siz buna katılmak zorunda değilsiniz ben size yüzdeyüz bu doğrudur demiyorum ki araştırın diyorum farklı fetvalar var ve ben buna inanıyorum bu kadar

Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

tamam kardeşim sen inan tabiiki en doğal hakkın cevap verdiğin için teşekkürler

Yorumla
    • Kbra00
      Kbra00
      +1 yıl

rica ederim.

Yorumla
    • Üzümbuğusu06
      Üzümbuğusu06
      +1 yıl

Soran kardeşim, bunların akılları fikirleri başka yerlerde olduğundan böyle konuşuyorlar. Ahzap suresi 37. ayette söz ediyor Zeyt ten. Zeyt peygamberin evlatlığı ( buna rağmen Kbra00 İslamda evlat edinme yoktur diyor). Zeyt gidiyor 1 kız ile evleniyor. Ama bu kıza peygamber göz koyuyor, sonra ayet iniyor sonra Zeyt kızdan boşanıyor sonrada peygamber evlatlığı Zeyt in karısı ile evleniyor. Yazdığım sureyi okuyup öğrenebilirsiniz.

Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

teşekkür ederim üzümbuğusu06

Yorumla
    • fuocoturco
      fuocoturco
      +1 yıl

ya bacım bırak kime ne anlatıyosun adamlar acıpda bir zeyd olayını okumuyolar evlart edindiğin cocuk yabancı oldugu için helalin değil nikah düşer ve buda islamda aykırı peygamberimizin baktıkları uzaktna ve o zamanın şartlarına göre bir kaç eş edinmiş olabilir neden kimse anlamamakta ısrar nediyo arastrın kendi kafamıza göre yapıyomusuz bildiğim kadarıyla ayette var

Yorumla
    • Kbra00
      Kbra00
      +1 yıl

beni ilgilendirmiyor kimin ne yaptığı..insanlar kendileri gibi düşünmeyenlere karşı bir tavır içindeler ama olsun..bilidğimi gizlemem teşekkür ederim

Yorumla
  • sizofrenkarinca
    sizofrenkarinca Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 36%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.

Eğer çocuğum olmazsa düşünebileceğim bişey.

2
    0 Yorumla
  • BayanTwilight
    BayanTwilight Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35 , eic 31%
    +1 yıl

Deneyimlemeden bir şey söylemek güç.

0
    1 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

anlıyorum sende şüphe ile yaklaşıyorsun ama bunu denemek imkansız ortada ciddi bir hayat söz konusu

Yorumla
  • dancewithme
    dancewithme Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32
    +1 yıl

kendi çocuğumdan daha fazla bile sevebilirim.

0
    3 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

buna inanıyorsan sorun yok

Yorumla
    • dancewithme
      dancewithme
      +1 yıl

tabikide inanıyorum

Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

tebrik ediyorum umarım hep böyle gidersin

Yorumla
  • karanfilcayi
    karanfilcayi Takip Et
    Xper 2 Yaş: 40 , eic 39%
    +1 yıl

ben davranabilirim onu seversem.

0
    1 Yorumla
    • karanfilcayi
      karanfilcayi
      +1 yıl

sonuçta sadece kan bağı kardeşlik falan için yeterli değil.

Yorumla
  • MahirAsim
    MahirAsim Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31
    +1 yıl

davranmaya çalışırdim

0
    1 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

teşekkürler yorumun için

Yorumla
  • berk0016
    berk0016 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    +1 yıl

Davranmaya çalışırım davranırım sanırım

0
    0 Yorumla
  • crazymanx
    crazymanx Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

Çocuğunuz olmuyorsa evlat edinilebilir...

0
    2 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

buda bir bakış açısı

Yorumla
    • crazymanx
      crazymanx
      +1 yıl

evt

Yorumla
  • missqizemli
    missqizemli Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.

çocugum olmazsa alabilirim evet bakarım

0
    0 Yorumla
  • fuocoturco
    fuocoturco Takip Et
    Master Yaş: 40
    +1 yıl

dinen sakıncalı oldugu icin sıcak bakmıyorum

0
    2 Yorumla
    • beralf
      beralf
      +1 yıl

kim hangi gözle bakacaksa baksın görüşümle ilgili ne düşünürse düşünsün benim hesabım Allah'a doğru olmayan bişeyi onlar karşı çıkacak die inkar edemem

Yorumla
    • fuocoturco
      fuocoturco
      +1 yıl

haklısın anlamıyorlar işte

Yorumla
  • Mandarinia
    Mandarinia Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 50%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.

Davranırım.

0
    1 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

tebrik ederim

Yorumla
  • Üzümbuğusu06
    Üzümbuğusu06 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 72
    +1 yıl

Davranırdım ben.

0
    1 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

tebrik ederim

Yorumla
  • Sonata
    Sonata Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl

yapabilirm

0
    1 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

teşekkürler yorumun için

Yorumla
  • bişeydiyecem
    bişeydiyecem Takip Et
    +1 yıl

doğal bakıyorum

0
    1 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

cok çok teşekkürler sizin gibi insanlar iyiki var

Yorumla
  • sheridan
    sheridan Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

evet tavranırım...

0
    4 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

cok zor ama becereceğine inanıyorsun demekki

Yorumla
    • sheridan
      sheridan
      +1 yıl

evet inanıyorum

Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

tebrik ederim sizide o halde hemde tüm samimiyetimle

Yorumla
    • sheridan
      sheridan
      +1 yıl

illa öz evlatını seveceksin die bir şey yok insan olmayı bilen her canlıyı sever ve korur ...

Yorumla
  • İntiharameyilli
    İntiharameyilli Takip Et
    Xper 3 Yaş: 37
    +1 yıl

Davranabilirim.

0
    1 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

buna eminim ama arkadaşım çok zor bir olay

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Bakarım ..

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

düşük bir ihtimal

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Olumlu bakıyorum

0
    1 Yorumla
    • santa-fe
      santa-fe
      +1 yıl

teşekkürler

Yorumla
Devamını Gör(30)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Evlat edinmeye nasıl bakıyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Siz cocuk evlat edinme konusuna nasil bakiyorsunuz? 10 cevap verildi
Çocuk sahibi nasıl olunur? 5 cevap verildi
Çocuk yetiştirsen nasıl yetiştirirdin? 7 cevap verildi
Evlat edinme süreci nasıl işler? Çocuğunu evlat edindirme isteyen var mı? 3 cevap verildi
Çocugunuzu nasıl yetiştirmek isterdiniz? 4 cevap verildi
Çocuk evlat edinmek zor mu? 4 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Sen geceye bir şarkı bırak Bende sana bir şarkı bırakayım mı?
  • Kas yaparken günde 1 paket lor peyniri yemek mi daha mantıklı yoksa protein tozu mu?
  • Mesleğinizi üç emoji ile yazın desem?
  • Kadın ruhundan anlarmısınız?
  • Size nankörlük eden birine kin duymadan nasıl yaşayabiliyorsunuz?
  • Oyun oynamayı özlediniz mi?
  • Çekici biri olduğunu düşünüyor musun?
  • Tatile kiminle gidilmeli?
  • Sevgilin sözünü dinlemezse ayrılır mısın?
  • Sizce Türkiye son maçını oynamadan Dünya Kupası'ndan elenebilir mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨