Evlatlık bir kardeşiniz olsa veya oğlunuz kızınız ona öz kardeş abi ve kendi çocuğunuza davrandığınız gibi davranabilirmisiniz?
Cevabın nedir?
Ben aılenın kan bagı olduguna ınanmıyorum. Annemızı ya da babamızı bıze baktıkları ıyı ılıskıler kurdugumuz ıcın sevıyoruz. Kan bagı bır sevgı gerekcesı degıldır. O zaman cocuklarını bırakan anne babayı o cocugun sevmesı gerek? Tamamen senın arandakı ılıskı ıle alakalı. Yakın cevremde buna benzer bır ornek var. 2 oz kız kardes ve 1 evlatlık erkek kardes. Kızların ıkısı de bırbırlerınden cok erkek kardeslerını sevıyorlar dedıgım gıbı tamamen kaprıssız olmakla, sevmeyı bılmekle alakalı bır sey. cocugun aılesı olmak bu kadar zor olmasa gerek
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılNeden olmasın hatta mümkünse bebek yaşta 0-2 yaşları arasında ve kimseye ait olmadığından emin olunarak evlat edinilirse çok daha iyi olur. Çünkü ileriki yaşlarda sorun çıkabiliyor evlat eden aileye yazık emek veriyorlar sonra biri ansızın çıkıyor evin bütün huzurunu kaçırıyor. Yani evlat edinmeye karşı değilim ama edineceksem de bazı şeylerin olması gereklidir.
00 Yorumla
her zaman olumlu bakmisimdir. normalde bile ayrimciliga iyi bakan birisi degilim. ve bir cocugu sahiplenirsem hakkini veririm diye dusunuyorum. sevgi sinirsizdir hele de evlada karsi. biyolojik annesi olmamam onu sevmemem anlamina gelmez ki. aslinda kesne her aileye 1 cocuk evlat verilmesi zorunlu olsa diyordum ama insanlarin insanliktan ciktigini unutmustum...
01 Yorumla
İnsan yeri geliyor öz kardeşine bile tahammul edemiyor. Evlatlık bu zamanda çok zor bir şey.
Her geçen gün insanlar kötüye gidiyor. Haberlerde genelde eşini öldüren erkeklerden bahsediliyor. Böyle bir ortamdayken evlatlık edinilen bir insana yeterince değer nasıl verilir orası meçhul.02 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
14Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocukları pek sevmiyorum. Oturup bebek fotograflarına bakmıslıgım veya sokakta gördügüm bebeklere gülümsedigim hic olmamıstır ama evlatlık edinmek cocuk doğurmaktan daha yakın gibi gözüküyor bana.
Dünyada bir sürü anneden yoksun evsiz cocuk var. Bir tanesini belki 40'ımdan sonra alabilirim veya uzaktan egitimini üstlenebilirim.
Hayata 1 kez geliyorum ve ben bu hayatımı bir cocuga adıyamam, vaktimi onun bakımıyla geciremem. Anne olanlar bunun cok güzel bir duygu oldugunu söylüyor, elbet dogru olabilir fakat benim icin hayat bu degil.
Ayrıca insanoglu kötü ve nankördür. Bir bebek kediyi veya köpegi sahiplen o sana ölene dek sadık ve sevgiyle baglı bir sekilde minnet duyar ama cocugumun bana bu duyguları hissedicegine dair kendime güvence veremem cünkü oda bir insan.213 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHayır daha 21 yasımdayım ne yasayabilirim ki :) Sadece bütün kötü duyguların sahıplerı ınsanlardır ve bende bır ınsan olarak bunu bılıyorum. Duyarsız degılım bu durumlara karsı.
- +1 yıl
çocuğunu bu düşüncelerle büyütmeye kalkarsan emin ol minnet duymaz görüşüne saygı duymak gerekli hayat senin bir yandanda bakıyorum bu düşünceyle zaten çocuk sahibi olma
Cevap sahibi+1 yılInsanların cocuk sahibi olup olmamasına sen mi karar veriyorsun? veya kimin cocugunu anne olarak iyi bir hayat sunacagına?
Adama sen kimsin diye sorarlar :)- +1 yıl
Bunlar kişisel fikirlerin saygı duyuyorum demeyeceğim. Çünkü saygı duymaya gelince herkes saygıdan bahseder ama hep sözde. Yazdıklarından ötürü seni eleştireceğim ister ciddiye al isterse umurunda olmasın. Yazdıklarından anladığım kadarıyla çok bencil birisin kendini çok seviyorsun bu yüzden her zaman işin kolayına kaçıyorsun.Sonucundan karlı çıkacağın işler seni heyecanlandırıyor gözü kapalı atlıyorsun.Eğer sevgilin varsa hala seninleyse ALLAH sabır versin. Bencil birini herkes idare edemez...
Cevap sahibi+1 yılElestirinin ne oldugunu ögrenmeden gelip burada seni elestiriyorum falan diyipte yok sevgilin varsa allah sabır versin bencilsin diye bık vık etmen cok komik, bana saygılı olmadıgın icin bende sana aynı sekılde davranıyorum :)
- +1 yıl
:)) Senden saygı beklemiyorum. Yazdıklarından alman gereken mesajı aldığını düşünüyorum ama sinirlenmek yerine bu hatalarını düzeltsen daha kolay olur.
Cevap sahibi+1 yılAhahah :)) hata mı? sen cocuk sevebilirsin,cocuk büyütmek isteyebilirsin bense cocuk sevmem, evde 3-4 bebek görmektense daha fazla hayvan sahıplenmek ısterım. Hayatımı cocugumu büyütmeye adamak ıstemıyorum. Yasamak ve kendımle sevdılerıme daha fazla vakıt ayırmak ıstıyorum.
Senın gıbı düsüncelerı olmayan ınsanların hata yaptıgını düsünüyorsan eger, sus burada konusma bıtmıstır. Herkesin kendisiyle aynı düsüncelere sahıp olmasını isteyen tekçi zihniyetci insanları kabullenemem.- +1 yıl
:)) Ne derse de bencilsin bunu yazdıklarımla karşılık olarak birkaç çarpıtma cümleleriyle değiştiremezsin. Ancak kendin değiştirebilirsin aslında farkındasın ama hoşuna gidiyor bencil olmak. Konu senin evlat edinip edinmemen değil. Bencil olman ile alakalı anlıyor musun ? Bu yüzden konuyu çarpıtmaya değiştirmeye çalışıp konu kapanmıştır deme yani.
- +1 yıl
Benimle tartışmak zorunda değilsin bana açıklama yapmak zorunda değilsin. Sadece belirtmek istediklerimi belirtmeliydim sessiz kalamıyorum bazı şeylere o yüzden yazdım. İstersen susarak konuyu kapatabilirsin.
Cevap sahibi+1 yılBeni tanıyor musun? Hayatımın icinde misin? Gördün mü evime mi geldin?
Bencillik sana göre nedir? Benim yaptıklarımı bılıyor musun? O yüzden bana bencılsın demeye hakkın yok.
O yüzden sus komık duruma düsüyorsun.- +1 yıl
Tanımıyorum. Bencil hayatının içinde değilim olamam zaten. Görmedim görmek ile ne alakası var ? Evine gelmedim ne alakası var ? Bencillik sözlükteki anlamı neyse bana göre öyle acaba sen sözlükteki anlamını bildiğine emin misin de bencil olmadığını savunuyorsun ?Senin yaptıklarını bilmiyorum yaptıkların her ne ise eğer bencillik varsa sende vardır.Sırf birkaç iyi bir şey yaptığın için bencil olmadığın anlamına gelmiyor eğer kast ettiğin buysa.Eğer öyle düşünüyorsam söylerim.Komiksin hemde çok.
küçücük yaştan evlatlık alınırsa daha bir benimsenir çocuk. Ancak çocuk düşünebilecek yorumlayacak(ortalama 4-5) yaşlarına geldiğinde bu iş daha zor olur. Bence ona aile sıcaklığını hissettiremeyeceksek onun da kendimizin de düzenini bozmayalım. Çünkü bir ailesi olduğu halde sevgi görmemek daha beterdir.
00 Yorumlatabiki de davranırım ayırmam kendi cocugumdan
gecen gun bununla ilgili bir yazı okumustum
kendi cocuklarını yapma sansları varken yapmayıp
evlatlık alan genç bir ciftle ilgili
baya bir tepki gormusler ailelerinden arkadaslarından
ama yine de fikirleri değişmemiş
cok etkilenmiştim
maddi durumum iyi olsa ben de evlatlık edinebilirdim05 Yorumla
+1 yılOlumlu bakıyorum. İlerde evlatlık edinmek isterdim. Benim ya da bir başkasının çocuğu diye bir şey yok. Çocuk çocuktur ve ilgiyi sevgiyi hakkeder. Kendi çocuğumdan farklı tutmam. İlerde çocuklarla ilgili bir meslek edinmek istiyorum zaten. Çocukları seviyorum ve mutlu olsunlar istiyorum.
00 Yorumlakendim için söylüyorum...evlat edinmektense oraya gidip ziyaret edip onları mutlu edip sorumluluklarını almak daha mantıklı geliyor ben kendi doğurmadığım bir evlada nasıl anne şefkatini tam gösterebilirim ayrıca bu çocuk büyüyecek benim kanımdan olmadığı için ona dokunmamız kız olursa eşime erkek olursa bana helal olmayacak koruyucu aile olmak taraftarıyımdır...
11 Yorumla- +1 yıl
gelde anlat millete sana hangi gözle bakarlar cocuklaramı asılıyosun diye
Şu hayatta birçok kızın olduğu gibi benim de en büyük hayalim anne olmak :) kendi çocuğum olmazsa da evlat edinmek istiyorum zaten :) gerçi çok erken bunu düşünmek için ama ne biliyim :) ben çocukları çok severim,kimsesiz birinin kimsesi olmakta ayrı bir mutluluk olurdu :)
00 Yorumlakimse anne babasını seçemıyo malesef.terkedıleceğini bılse bır çocuk dünyaya gelmek ıstemezdı.benıde terkebebılırdı aılem.boyle bır aıleye gelebılırdım bende.ben olumlu bakıyorum oyuzden.öz evladımdan ayırtetmezdım.
02 Yorumlaolmucak sey degil .. yeterki uyum olsun .. arkadaslarımızla bile can ciger olunuyosa .. ha bide oz evladın kıskanmama gibi bir durumda olması gerekiyo ... olur yani olabilir ..
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen çok sıcak bakıyordum. Hatta çocuğum olmassa eşimle konuşup evlatlık edinebilir gibi düşünceler mevcuttu bende ama şöyle bir durum var kız çocuğu büyüdüğü zaman babaya haram oluyor erkek çocuğuda anneye öyleymiş.
01 Yorumlasanırım pek mümkün değil tamam yine seversin ama öz olmak ayrı sonucta kan bagı bambaska bişey
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 831 cevap paylaştı.
+1 yıl9 kardeşiz ikisini hiç tanımadım diğer 7 taneside 3 farklı anneden hep beraberiz ve asla öz üvey ayrımı yok olamazda evlatlık edinmekte coçuk olmuyosa nedne olmasınki
05 Yorumla- +1 yıl
bir insanın anne babası olmak onu doğurmak ya da doğmuna vesile olmak değildir doğurmak en kolay kısmı öz annemle üvey annem aynı evdeler ayrı gayrı yok yanyana yaşıyolar yaş biraz ileri tabi 60 ın üstünde ama üvey anne mi öz annemi dersen üvey olanın hakkı daha fazladır anneminkini öderim onu ödeyemem bakıp büyütmek asıl analık babalıktır
- +1 yıl
işte oda onların yetiştirmesi nasıl yetiştirirsen öyle evladın olur
- Aile & Toplum konusunda 792 cevap paylaştı.
+1 yıl..şahsen ben bir yorum yapamıycam çocuk fikrine zaten çok uzağım..evlat edinmeye karşı değilim evlat edinen kişilerde zaten ayrım yapmayacak insanlar oluyor ..
01 Yorumla onlarda can.. ona sahip olmak çok büyük bişey.. insan canı kanı gibi davranabilir.ama o cocugun bebekken alınması çok onemli
12 YorumlaKedi ve köpek almayı tercih eden insanlar, evlatlık edinse çok daha sevaba girerler diye düşünüyorum. Hayvanlar için sokaklara dökülen ve protesto yapan insanlar, keşke bu çocuklar için de çıkıp yürüse... Keşkeler ve belkiler işte...
10 Yorumla
+1 yılbağrıma basarım. öz olandan daha da yakın olurum ona.
12 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim
evlatlık kardeşim olsa öz kardeşim gibi davranırım ama evlat edinme farklı . çocuğa bunu söylemek gerekli hele babası kim biliniyorsa . e bu da sorun olur biraz...
00 Yorumladavranamam.insnaın canı bile olsa zman geliyor ayrılıyorsun.üvey olup bide hain olursa azına yüzüne ederim
04 YorumlaSıcak baktığım bir olay.
İleride evlat edinmeyi düşünüyorum.
Onca annesiz ve sevgisiz çocuk varken bir çocuk dünyaya getirmek onlara haksızlık diye düşünüyorum...01 Yorumla
+1 yılinsan kendi evladına yeri geliyor dayanamıyor
bence büyük bir sorumluluk bu ama çocuğu olmayan çiftler için uygundur01 YorumlaDavranırım, sevgiye ihtiyacı var çünkü. Dışlamamak lazım
01 Yorumla
+1 yıldavranırdım,yani o sonuçta daha çocuk melek günahı yok ki,insan hayatını kendisi seçemiyo. Ve sen o çocuğu alıyorsun kendin yetiştiriyorsun,herşeyi sen öğretiyorsun,bağlanıyorsun. Kendi çocuğundan farkı olmuyor ki.. Bişey değişmezdi benim için.
00 Yorumlaaçıkcası ileride evlatlık edinmeyi düşünüyorum. gayet olumlu bakıyorum.
00 Yorumlaöz canım gibi davranırım hiç ayrımam hatta ona daha iyi davranırım
01 YorumlaKendi çocuğumdan ayırmam bir farkı da olmaz.Ve çok isterim.
00 Yorumla
+1 yılSeversem tabii davranabilirim. Kardeş, aile demek kan bağı demek değildir her zaman.
00 Yorumlaevlat edinmek iyidir ama ben kendi kan bağımdan gelenler kadar iyi davranamam.
00 Yorumlaislamda evlat edinme yoktur.
117 Yorumla- +1 yıl
Ne demek islamda evlat edinme yoktur. Nereden uyduruyorsunuz böyle şeyleri ya?
- +1 yıl
anlatamıyorum bakmak ve nüfusuna geçirmek ayrı şeyler..islamda süt annelik var mesela..yani anlamayacaksınız ama en basitinden ben erkek bir çocukevlat edinsem ne olursa olsun oğlum olacak o da beniannesi bilecek fakat yabancı biriymiş gibi onun yanında tesettüre riayet etmem gerek...daha fazla açmak istemiyorum..çok merak ederseniz araştırın
- +1 yıl
Soran kardeşim, bunların akılları fikirleri başka yerlerde olduğundan böyle konuşuyorlar. Ahzap suresi 37. ayette söz ediyor Zeyt ten. Zeyt peygamberin evlatlığı ( buna rağmen Kbra00 İslamda evlat edinme yoktur diyor). Zeyt gidiyor 1 kız ile evleniyor. Ama bu kıza peygamber göz koyuyor, sonra ayet iniyor sonra Zeyt kızdan boşanıyor sonrada peygamber evlatlığı Zeyt in karısı ile evleniyor. Yazdığım sureyi okuyup öğrenebilirsiniz.
- +1 yıl
ya bacım bırak kime ne anlatıyosun adamlar acıpda bir zeyd olayını okumuyolar evlart edindiğin cocuk yabancı oldugu için helalin değil nikah düşer ve buda islamda aykırı peygamberimizin baktıkları uzaktna ve o zamanın şartlarına göre bir kaç eş edinmiş olabilir neden kimse anlamamakta ısrar nediyo arastrın kendi kafamıza göre yapıyomusuz bildiğim kadarıyla ayette var
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılEğer çocuğum olmazsa düşünebileceğim bişey.
20 Yorumla
+1 yılDeneyimlemeden bir şey söylemek güç.
01 Yorumla
+1 yılkendi çocuğumdan daha fazla bile sevebilirim.
03 Yorumla- +1 yıl
tabikide inanıyorum
+1 yılben davranabilirim onu seversem.
01 Yorumla- +1 yıl
sonuçta sadece kan bağı kardeşlik falan için yeterli değil.
davranmaya çalışırdim
01 YorumlaDavranmaya çalışırım davranırım sanırım
00 YorumlaÇocuğunuz olmuyorsa evlat edinilebilir...
02 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılçocugum olmazsa alabilirim evet bakarım
00 Yorumla
+1 yıldinen sakıncalı oldugu icin sıcak bakmıyorum
02 Yorumla- +1 yıl
haklısın anlamıyorlar işte
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılDavranırım.
01 Yorumla
+1 yılDavranırdım ben.
01 Yorumlayapabilirm
01 Yorumla
+1 yıldoğal bakıyorum
01 Yorumlaevet tavranırım...
04 Yorumla
+1 yılDavranabilirim.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBakarım ..
00 Yorumla