sadece ailemdeki erkekler çok cömert
bende ense çekiyorum ohh misss...
ama yakında bitecek bu durum
o yüzdende soruyorum ya
yinede teşekkür ederim herkese
Ramazan ayına az kaldı. İftar çadırlarından birine gidin. Orada görevlilerden rica edin. Ben gönüllü olarak bir iki akşam size yardım etmek istiyorum deyin. Muhtemelen izin verecekler, hatta memnun olacaklardır. Görün oraya gelen insanların bazılarını. Hayatında ilk defa baklava yiyenleri görün mesela...
-Ne? hadi canım. İlla ki hayatında bir kere yemiştir. Birisi ikram etmişdir bi yerlerde en azından... gibi cümlelermi duydum nedir? :(
Hele bi gidin. bakalım sonra ne değişecek hayatınızda...
Kendi kendine prensipler edinmelisin. Mesela ben pilav yediğimde tabağımda 1 tane dahi olsun pirinç bırakmıyorum, prensip edindim. Ayrıca gerçekten aç olduğunda yemek ya da porsiyonlarını yarım almak bu sorununa yardımcı olabilir.
Sorunun içinde ki saçmalıklara bakınca dalga geçtiğin çok belli oluyor.Giyime para harcamıyorsan yemekleri az söylersin restoranda. Evde 1 kilo çilek alacağına yarım al. bunu küçük çocuk bile düşünür.
kutp ayılarıyla değil afrikadakileri düşünmen gerek. Az okuyup az düşünüyorsun çok ekmek alma bak ekmek beyni küçültüyor.
Saçma sapan bir soru.
eger beni yanlış anladı iseniz özür dilerim
benim yazım tarzım öyle
ciddi olmayı pek beceremiyorum
ama sorumda ciddiydim
yinede teşekkür ederim
3 domates, 2 elma al.
Tane işi yani.
Giyim de çare bulmuşsun, moda dediğin tutkunun devretme süreci zaten.
* Ama tutumlu olmak hakikaten zor. Seni anlıyorum :)
Cevap
7Cevap
hemen hemen her restoranda degisik boyutlarda tabaklar var zaten, gittiginde kucuk porsiyon soyleyebilirsin yada haftalik alisveris yapmayin, turkler bunu hep yapiyor. gun icinde yiyeceginiz kadar alirsaniz o gun icinde kullanir curumesini engellemis olursunuz. yada baktiniz hic mi yiyen yok cilek filan mahallenin cocuklarina filan ver ( curumeden once)
bu tur cozumler bulunabilir kolayca
PArasızlıgı bilmedigin icin böyle davranman normal. Yapacak birşey yok. ne varsa harcaman kötü. bu durumu sadece sevgilin varsa ona acılarak gderebilirsin. Yanında sürekli birisi olursa sana kızarak aldırmaz birşey. ancak böyle olrusun
arkadaşım var
ama ikimizde aynı tas aynı hamamız
tencere kapak
yada tom ve jerry de diyebilirim
o çürümüş yemekleri görünce içim cızz ediyor
inanınki sanki adam öldürmüş gibi
hissediyorum
midelerimizde küçük çok şey yiyemiyoruz
marketten aldıgımız için bize fazla geliyor
biz bitirene kadar çürüyorlar
hatta şu an bir kilo çileği çöpe atarken yaşadıgım
travma etkisi ile
kalp krizi geçirebilirim
Sen sana ne geliyorsa yarısını gönder. Ben bir ara sana geri iade ederim. Hem tasarruf yapmış olursun hem de arada fakir doyurursun. Nasılım?
ya düşün ben fakirim gene tutumlu olamıyorum
işte öyle bir karmaşa :))
Çevrende bir garibi,bir yoksulu doyurdunmu?İsraf insanın bence kendi öz değerlerini yitirmesine neden olabiliyor.Oyüzden 1kilo elma alacağın yerde yarım al tane al,herşeyin bir çözümü vardır,o da sende saklı istersen olur.
bir kac gun ac gezmeyi dene, sonra da yiyecegin minimumu al yari ac gez sonrasinda curutmezsin dolapta
Gereğinden fazla yiyecek satın almazsın restoranlarda yarım porsiyon istersin olur biter.
Ve reenkarne olmak güzeldir. Hoşgeldin.
yerine göre harca paranı bence
paranı kullanmayı öğren sadece
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar