18 yaşındayım, hani eskiden ailemin parası bir şeylere yeterdi bana da verirlerdi ama uzun süredir hiç yetmiyor, hiçbir istediğimi alamıyorum, sıfır yani gerçekten abartmıyorum, bu durum sadece bende mi böyle? üniversiteye başlayacağım bu yıl bu şekilde nasıl geçiniriim bilmiyorum, aşırı üzülüyorum ek kazanç kazanabileceğim işler önerir misiniz (saçma cinsel şeyler falan demeyin, soruyu cidden sordum)
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
ortaokuldan beri çalışıyorum, lisede çalışmadığım tek bir gün olmadı. haftasonu full, haftaiçi okuldan sonra çalışıyordum. üniversitede birkaç yıl alanımda iş bulmak ve kendimi geliştirmeye vakit ayırmak için bilerek işsiz kaldım, başka şeylerle odağımı dağıtmak istemedim. maddi anlamda çok zorlu bir süreçti. ama amacıma ulaştım, üniversiteden mezun olana kadar hayatımın çok büyük bir bölümü sadece okul ve iş arasında koşturmacada geçti. yani maalesef, hayatın gerçekleri çok acı. düzelene kadar moral bozmamak, bunu kabullenerek mücadeleden vazgeçmemek gerekiyor. ama eline meslek almak o mesleği icra etmek çok önemli. sağda solda alakasız işlerde çalışıp, eline geçen parayı daha da borçlanmak için kullanmaktansa, evde oturmak daha iyi. onu belirteyim. benim sana diyebileceğim, ben 21 yaşımda bakış açımı değiştirdim. ondan öncesinde sağda solda çalışıyordum, günü birlik yaşıyordum. yarınım yoktu. sen 18 yaşındasın. ne yapabileceğini düşün, ne şekilde yurt dışına çalışabilirsin ya da gidebilirsin, bunların yolunu araştır, ne tür işler yapabilirsin nelere kabiliyetin var gibi. bir şekilde yurt dışına çalışmaya bak yani. tr'de her şey çok kötüye gidiyor, ve gitmeye de devam edecek. bir noktada düzelir ama, o noktaya da bel bağlamamak gerekir. diyebileceklerim bunlar, bol şans diliyorum
215 Yorumla- 1 yıl
Emek olmadan olmuyor yaşamış kadar oldum benimde öyle çok zorlu bir süreçten geçtim bugüne çok şükür tek eksi verdiğim olay çalışmayıp evde boş çalışmadan durmak iyi değil. Kadın da olsun erkekte olsun Aileyle kalıyorsa özellikle insanlar beklenti içerisine girebiliyor baskı altında olabiliyor maalesef
- 1 yıl
geçmiş olsun. aileler iyi bisey yaptigini zannederken bile kotulugune sebep olabiliyor.. benim kardesime de yaptilar. 2 yillik kadavra mi morg mu ne oyle bi bolum okumak istiyordu. annem 2 yillik okutmam dedi. elaleme ne derim dedi. cocuk annemden korktu. yapma etme dedim cocuga. bak benim gibi restles ne istiyorsan onu oku dedim. korktu yapamadi. cocuk gelisimi okudu. cocuklari da gram sevmiyor. sonuc olarak bosa okudu. onca emek, para, zaman. hepsi boşa. bi insan evde oturmak icin 17 yılını heba etmemeli.. herkese zarar yani. birakacaktin istedigi seyi yapacakti, iyi veya kötü. kendi hayatı derdik. ama hicbisry yapmamak, o cok daha kotu. simdi ikisi de beni dinlemezken bugun hepsine soz geciriyorum. sebebi belli. eve parayi getiren benim..
- 1 yıl
Benim de istediğim bir bölüm vardı. Hayır hayır dediler. Yemin ediyorum hocaların parlak öğrenci yüksek zeka diye örnek gösterdikleri ben artık bir malım. İşin garip tarafı hayır hayır dedikleri sektörde çalışmaya başladım. Ama vasıfsız olarak. Pişman oldular ama geçti. 30 yaşında benim de hiçbir şeye hevesim kalmadı. Zamanında istediğimi yapsaydım çok rahat kendi geçimi dışında ailemi çokrahat ettirirdim. Şimdi yine idare ediyorum ama 100 kazanmak varken neden 20 lira almaya razı olur ki insan.
- 1 yıl
Annem abimleri de dominant ettiği için kolay olmadı benim için. 4 tane büyük abim. Annem babam. Ya ailemi birakicaktim evi terk edecektim. Okulu da birakicaktim. Ya da rastgele bir bölüm okucaktim. İstemeyerek bilgisayar okudum. Ama bilgisayar görmek bile istemiyorum. Mezun oldum bilgisayarı attım.
Soran1 yıl@BryanHawk
Haklısın, ben yurt dışına gitmeyi yani orada yaşamayı çok istiyorum zaten imkanım olsa hemen giderim, gezmek için gitmiştim ama
Yaşamak için gitmeyi çok istiyorum
En İyi Cevaplar
1 yılBak güzel kardeşim. Bende tam senin yaşındayken aynı şeyleri yaşıyordum. 17 yaşında liseyi bitirdim. Benim zaten ailem yoktu buyukannemde büyüdüm. Yaşlılık maaşı da ne kadar olucak 2 bin filandi galiba. Ev kendisinin ihtiyaçlara zor yetiyordu. Bende ne yapmalı ne yapmalı derken internette araştırma yapmaya başladım. Baktım hiç elimden bisey gelmiyor. En sonunda instagrama girdim dolaşıyorum. Bir reklam karşıma çıktı. Türkiye'nin ürettiği bitkisel ürünleri İnternet üzerinden satmak ile ilgiliydi. Firmanın adı :farmasi: bilenleriniz bilir. Makyaj ürünleri temizlik malzemeleri diş sağlığı saç sağlığı takviye edici gıdalar kilo alma kilo verme ürünleri üreten Türk bir firma ve bitkisel ürünler ile elde ediyorsunuz. Denemekten zarar gelmezdi. Girdiğim ilk ay yaptığım satışlar ile karların ile birlikte 4.650 tl kazandığımı hatırlıyorum. Bir sonraki ay ise o kazandığım paranın yarısını yine ürün alıp satmak içi harcadım ve 7.000 kadar param oldu. 6 ayda artira artira aylık elime geçen para 21 bin olmuştu. En çok satan ürünleri alıp üni çevreme satiyordum. İnsanlar tanıdıklar herkes temizlik ürünleri kilo vermek isteyenler takviye ürünler için beni aradılar. Oysaki Hiç çevrem yoktu inan bana. Zaten sen ücretsiz üye oluyorsun tüm ürünleri %40 indirimle alıyorsun. İhtiyaçların için de birebir yani. Sonra arkadaslarimda uye olmak istediler. Firmaya kattığım üyeler için daha fazla para verdiler bana. O kişilerin aldığı siparişler benim ciroma da yansıdı her zaman. Bugünlerde ise arabamı aldim mutlu mutlu yaşıyorum. İhtiyaçlarımi gidermek için başladığım yolda böyle böyle büyüdüm. Nişanlım ile para biriktirip araba aldık. Benden mutlusu var mı? İlerde kendi yuvamız kurmak istediğimde rahatça kuracak tatilime 4ahatcw gideceğim. Hala insanlar abla üyelik için yardımcı ol diyorlar. Farmaisye direkt üye olmak tamamen saçmalık. Bir kişi vasıtasıyla girince bir ekibin oluyor ve parayı iyi kiviriyorsun ileriki yıllarda. Yeter ki isteyerek çalışalım. Bi iş saati yok esnek. Sadece biraz ürünleri taniyacaksin. Kayinvalidemden kuzenime kadar herkesi farmaisye kayıt yaptım. Hala ekibimize katılmak isteyen birilerini topluyorum.
Biliyorsunuz son zamanlarda kadın cinayetleri kadın istismarlari hepimizin kanayan yarası. Evinin kadını olacaksın prangasinin nasıl yara yaptığı...
Farmasi Türk firması ve bunlardan haberdar. Kadınları kalkındırmak amaçlı yürüttüğü çok karlı bir proje aslında. Öğrenci emekli ev hanımı ek iş arayanlar için ekip oluşturuyoruz. Üyelik için para odemiyorsunuz asla. Sizin kazanmanız amaçlı. Çıkmakta ücretsiz çünkü zaten çıkmak istemeyeceksiniz. Ekibinde 14 yaşında annesinin üzerinden arkadaşlarına ürün satan bir Hasret kardeşimiz bile var. Türk milleti kendi Türk firmaları ile iş yapmayacak kiminle kazanacak?
Ben isimden mutluyum ve tavsiyemdir. Bizim ekip farmasi başkanı ile sık toplantılar yapıyor canlı. Ürün nasıl pazarlanir üye nasıl toplanır. Bu konular hakkında dersler alıyorum yıllardır ve hala toplantılarımız oluyor. Geçen ay ayin çalışanı seçildim ekibimiz arasında. Belki ekibimize dahil olmak istersin:)
İkna olmazsan devam etmek zorunda değilsin. İyi geleceğine inancım tam.018 Yorumla- 1 yıl
Tabi ki olurum
- 1 yıl
Öncelikle instagram üzerinden bir görüşelim isterseniz
- 1 yıl
Vpn :))
Tamam dur başka çözüm. Numaran jxbdjjdf
Bunu nasıl yapabiliriz? - 1 yıl
Evet sinir oldum jdbdhd
- 1 yıl
Şey yapalım.
Weplay indirelim. Oradaki isimlerimizi paylaşıp arkadaş olabiliriz. O zaman görüşebiliriz.
Nasıl? - 1 yıl
İndir ve hesap ismini söyle.
- 1 yıl
Sonra da hesapları kapatiriz
- 1 yıl
Weplay kullanıcı kimliğim 49224034
- 1 yıl
merhaba ben de basvurmak istiyorum yardimci olabilir misiniz:)
- 1 yıl
Tabi ki de olurum, buradan iletişim kuramıyorum. Xper yetersiz. Weplay uygulamasını indirin ve girdiğim oyuncu koduna arkadaşlık isteği gönderin. Böylelikle iletişim kurabiliriz.
- 1 yıl
numarami verebilirim
- 1 yıl
Weplay kullanıcı kimliğim 49224034.
- 1 yıl
ya da telegram
- 1 yıl
Tamam numara
- 1 yıl
Ekip arkadaşlarıma haber verdim bilgi almak için numara gönderebilirsiniz. Ya da nereden iletişim kurmak istiyorsanız.
- Para & Ekonomi konusunda 439 cevap paylaştı.
1 yılSadece sende değil düzgün çalışan maaşlı kişiler bile bu durumda artık o yüzden sadece benim durumum böyle deyip kendini üzme... harçlık konusuna gelince daha önce hiç çalıştın mi tecruben olan bir işe bakabilirsin veya tecrübesiz eleman arayan yerler var garsonluk, veri giriş elemanı, muhasebe gibi... onun dışında e ticaret var ama belli bir sermaye lazım onun için şu durumda sana uygun olmayabilir... umarım her şey güzel olur senin için bir şey alırken falan düşünmek zorunda kalmazsın...
04 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim
Ya benim ailem üniversite bitirmiş cidden düzgün çalışan maaşlı insanlar bak artık paraları yetmiyor, yemin ederim o kadar haklısın ki
Ya ben eskiden normalce yaşadığımızı hatırlıyorum ama uzun süredir öyle değil ailemin parası hemen bitiyor çok kısa bir sürede
Yani düşündüm acaba dedim sadece bende mi bu durum böyle. daha önce bir yerde çalışmadım
Ama reşit değilken yani bir iki yıl önce internette printfy yaparak t-shirt tasarımı falan yapıyordum.
Teşekkür ederim güzel yorumun için.- 1 yıl
Artık paranın değeri kalmadı yüz TL on TL gibi oldu bir dışarı çıkmak tek kişiye ortalama maliyeti 500 TL den fazla ki ailesi olan kira veren kişileri sen düşün ne haldeler... radikal dincilerin bizi mahvetmelerini acı şekilde izliyoruz ufacık çocuklar bile ekonomi falan konuşuyor ne kötü bir hale geldik düşün... yaniii bence satış danışmanlığı falan ilanlarına bak derim biraz yorucu olabilir ama rahat bir iş bulmak çok da kolay değil ayrıca muhasebe işine de bak yetiştirmek üzere eleman alan yerler var iş arama yaparken yetiştirmek üzere olanlara bak çünkü tecruben yok oradaki sayfalarda kendine uygun işlere başvuru yap ve cv yi güzel hazırla
Soran1 yılTeşekkür ederim bakacağım. aynen öyle radikal dinciler yüzünden ama sanırım bende bu kadar gündemi takip etmek ve bu para mevzusu aklıma geldikçe kötü hissediyorum çok ağladım bugün
Soran1 yılHayatıma devam edemiyorum o derece canım acıyor yani harcanıyor gibi hissediyorum bu ülkede
O yüzden gündem takip etmesem daha iyi
üniversiteye gitmeden önce kasiyerlik yaptım garsonluk yaptım üni zamanında part time çalıstım seninde yapman gerekiyor Türkiye seni buna zorluyor maalesef ya ailenin verdiği kadarıyla yaşayacaksın ya da kendin birşeyler yapacaksın kendin çalışsan da zorlanacaksın çünkü Türkiye pahalılığı
06 Yorumla
Soran1 yılYani evet haklısın Türkiye beni buna zorluyor
Bunu farkettim cidden hiçbir istediğim şeyi alamıyorum çok ciddiyim.
Büyük ihtimalle kendim bir şeyler yapacağım
Ama ben bu durumu yaşayan ben gibi az insan vardır sanıyordum sanırım birçok kişi böyleymiş şaşırdım bu kadar pahalılığın normal görülmesine ve insanlar koyun gibi yaşamasına şaşırdım.- 1 yıl
Koyun gibi yaşayanlar yüzünden sen ben kötü bir gençlik geçiriyoruz zaten, mesela altta bir öküz ayağını yorganına göre uzat falan demiş bu s4lakların felsefesini benimseme, bu ülkede bir genç olarak istediğin makyaj malzemesini alabilmek bir yerde kahve içip gezebilmek en temel ihtiyacın temel ihtiyaç sadece ekmek alabilmek değil ama ayağına yorganına göre uzatçılar yemek yemeyi yaşamak sanıyor bunlar çoğunluk olduğu için senin elin kolun bağlı oluyor maalesef
Soran1 yılbundan bahsediyordum işte
benim annem babam çalışıyor ikisi de üniversite mezunu ikisi de asgari ücretten fazla almasına rağmen benim abartısız söylüyorum hiçbir şeye param yetmiyor
hiç makyaj malzemem yok bir şeyleri alırken hep aşırı aşırı düşünmek zorundayım o kadar üzülüyorum ki
o kadar haklısın ki.- 1 yıl
Senin makyaj malzemeni lüks olarak gören kafalar bu ülkeden silinmedikçe kendin çalışıp almak zorundasın çalışmak hiç kolay olmayacak ama adım atman lazım yavastan mobbing zorbalık bunlar olmaz diyemem ben yaşadım çoğu kişi yaşıyor sende yaşayabilirsin bu korku sana engel olmasın çok şey öğretiyor sana bu tecrübeler
Soran1 yılHaklısın
Peki nasıl mutlu olabiliyorsun bu ülkede?- 1 yıl
Çoook sevimli bir kız arkadasım var evde yalnızken beni mutlu edecek hobilerim var, çevremde baska gereksiz insan yok bunlar benim için mutluluk sebebi ülkenin zorluğunu nötrlemeye yetiyor tabi depresyona girdiğim de çok oluyor ama yaşamayı öğrendik diyelim, gelecekte bazı hayallerim var gerçek olsa da olmayacak olsa da bugünü yaşamamı sağlıyor onlar
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
55Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılÇalışmak nasıl olur gadası
04 Yorumla
Soran1 yılOkurken tam zamanlı çalışamam o yüzden bu soruyu sordum
- 1 yıl
Part time olur
Soran1 yılevet ama çok garip değil mi herkesin bu pahalılığı normal benimsemesi
- 1 yıl
Maaşı düşük olanlar benimsemiyor ama elden de bir şey gelmiyor
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılbence iş bulun ek cafe, pastane gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGeçim sıkıntısı yaşamak zor olabilir, ama bazı stratejilerle ek gelir elde edebilirsin. İşte harçlık çıkarmak için bazı öneriler:
1. **Freelance Çalışmalar**: Yazılım, tasarım, yazı yazma veya çeviri gibi yeteneklere sahipsen, Upwork, Fiverr gibi platformlarda freelance işler yapabilirsin.
2. **Online Anketler ve Görevler**: Swagbucks, Toluna veya diğer anket sitelerinde anket doldurarak veya küçük görevler yaparak para kazanabilirsin.
3. **El Yapımı Ürünler**: Eğer el becerilerin varsa, el yapımı ürünler (takı, süs eşyaları, örgü vs.) üretebilir ve bunları Etsy gibi platformlarda satabilirsin.
4. **Eğitim ve Danışmanlık**: Bilgini veya uzmanlığını paylaşabileceğin online kurslar düzenleyebilir ya da özel dersler verebilirsin.
5. **Sosyal Medya ve İçerik Üretimi**: YouTube, Instagram, TikTok gibi platformlarda içerik üreterek veya blog yazıları yazarak para kazanabilirsin. Ancak bu, zaman alıcı olabilir.
6. **Yardımcı İşler**: Çevrende yardıma ihtiyaç duyan kişiler için temizlik, bahçe işleri veya çocuk bakımı gibi işler yapabilirsin.
7. **Evde İş Yapmak**: Evden yapabileceğin işler arasında veri girişi, sanal asistanlık veya müşteri hizmetleri gibi işler bulunabilir.
8. **Küçük İşletme**: Kendi küçük işini kurmayı düşünebilirsin, örneğin bir kafe veya bir atölye.
Bu önerilerden hangisinin sana uygun olduğunu değerlendirerek başlayabilirsin. Her şeyden önce, bu süreçte sabırlı ve kararlı olman önemlidir.
13 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@aslıgurbu sanmam
1 yılPart-time iş başvurusu gerçekleştirebilir ya da okul saatin dışında kalan sürede akşam fastfood zincirlerinde, herhangi bir mağazada çalışabilirsin. İlk akla gelen bunlar. En sağlıklı olan da bu. İnsanların garip garip önerilerine kulak asmamanı tavsiye ederim.
22 Yorumla
Soran1 yılO para bana yeter mi 🥹daha önce hiç calismadim da
- 1 yıl
Yapılacak işin dönemine bağlı. Yarım gün çalışma ile 10.000 TL civarı bir kazanç elde edebilirsin. Yetmezse tüm akşama uygun bir iş bulman gerekir.
Öncelikle dönem dönem bende bu durumları yaşadım. Burada ailenizin de bir suçu yok elbette, ellerinde olsa sizin bu durumda hissetmenize engel olurlardı. Bence şu an için biraz sabırlı gitmenizde fayda var. Üniversiteye başladığınızda da part-time bir iş bulup kendinize ek gelir sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda da kredi veya burs çıkarsa oradan da aylık bir getiriniz olacak, üniversite kısmında daha rahat olursunuz. Ardından da işinize sahip olacağınız için bu süreçler geride kalacaktır.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHenüz okullar başlamamışken bir işe girip biraz birikim yapabilirsin. Daha sonra üniversiteye başladığında da bu birikimle yavaş yavaş e-ticarete giriş yapabilirsin. Eğer doğru adımlarla ilerlersen ortalama 2 sene içerisinde maddi olarak çok ama çok iyi yerlerde olacaksındır. Şimdiden başarılar
13 Yorumla
Soran1 yılE ticaret nasıl oluyor, ben bir aralar etsyde satış yapmaya çalışmıştım ama o zamanlar reşit değildim daha küçüktüm ama çok istediğim gibi gitmedi hep aşırı zor gözüktü bana o işler
Cevap sahibi1 yılEtsy daha zor bir alan. Amazon'da arbitraj yapmayı deneyebilirsin.
- 1 yıl
Yazsana
- Para & Ekonomi konusunda 726 cevap paylaştı.
s 1 yılHayır okullar yokken tam zamanlı çalışabilirsin aslında. Sonrasında da part time. Hepimiz çalıştık okurken. Palyaçoluk figüranlık bile yaptım
36 Yorumla
Soran1 yılBir an bu durum sadece benim başıma geliyor gibi hissetmiştim, teşekkür ederim
- 1 yıl
Yok, benim babam tam okurken işsiz kaldı 6 ay falan. Olabiliyor yani
Soran1 yıl@GhosT_TE ayıp değil ama hakettiğimiz para verilmiyor ve mobbing gibi olaylardan korkuyorum
- 1 yıl
maalesef hayatımızın hiçbir döneminde hak ettiğimiz paralar verilmeyecek ve mobinge uğrama ihtimali hep olacak
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim de öyle üniversiteye gidince devletin verdiği krediyi aldım burs çıkmadı iyi ki almışım verdiğim en doğru kararlardan bir resmen o olmasaydı ne yapardım bilmiyorum kendim işe başlayınca geri ödeyeceğim onun dışında düğünlere garson olarak gidiyorum harçlığımı çıkarmak için buna rağmen ailemin gönderdiği harçlık kredi ek ise gidersem o para yetmiyor ki yemeğimi de hep yemekhaneden yer akşam da kendim yaparım geçinmek çok zor ve sürekli aileden para istemeye de çekiniyor insan
10 YorumlaKuzenim babasının fırınında çalışıyordu çok eziyorlardı ortaokul mezunuydu sonra liseyi okumaya karar verdi yaşı geçti liselilere göre ama pes etmedi liseyi bitirip Kırklareline üniversiteye gitti ek kazanç için garsonluk yapıyordu üniversiteyi Host hostes olarak okudu ve şuanda Pegasus havayollarında gerçekten gıpta ediyorum başardı sana tavsiyem part time olarak dene eğer kazanç az ise full time çalışabilirsin Giyim mağazasında çalışabilirsin Kitapçıda çalışabilirsiniz iş imkanı çok sizi yormayacak iş dalı seçin ve eğitiminizi tamamlayarak kariyerinizi yapın ben kendim istemedim okumayı pişmanmıyım hayır istek yoktu çünkü içimde yol katrdemiyordum zorlamanında manası yoktu şu an Mesleki bir iş dalında Karaca ve Homende ürün tasarlıyorum bekarım evli olmadığım için sorumluluğum yok Kazancımdan kendi ihtiyacım kadarını kendime ayırıyorum kalanı Aileme veriyorum 2012 den beri soluksuz çalışıyorum
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 324 cevap paylaştı. marketlerde tatlı sırın kız işleri var pazarlama işi yapıyorlar stand acıp adı neydi ya. sonra sosyal medyadan reklam yapanlar var. markalarla iletişime gecip. part time işler bulabilirsin. oyun yayıncılıgı yapanlar var. burs işlerine bakabilirsin. kuryecilik yaparım dersen cok iş bulursun. yemek getir götür gibi. bi oneri daha yazdım da sildim kafanı karıstırmayım:D
00 Yorumla
1 yılOkul başlayana kadar cafe, pastane, market gibi yerlerdr çalış para biriktir.
15 Yorumla
Soran1 yılPeki bir şey soracağım
Bu kadar pahalılığa kimsenin ses çıkarması normal mi sence?- 1 yıl
Herkes ses çıkarıyor ama kim ne yapabilir.
Soran1 yılSes çıkarmak derken tepki göstermek diyorum, bütün ülke tepki gösterse her şey daha farklı olabilirdi, aksine herkes susuyor yanlış anlamayın sizden bahsetmiyorum, genel böyle her şey normal her şey iyi memnun gibi davranıyorlar,18 yaşındayım hayatımi yaşayamıyorum bu Zihniyet yüzünden.
- 1 yıl
Hayatı yaşamak olarak ne görüyorsunuz? Yani ben de seneler önce üni de okurken öyle istediklerimi alamıyordum bu öğrenci olmakla alakalı durum çalışmadan kimse sadece ailesinin verdiği ile istediği gibi yaşayamaz dönem farketmez.
Soran1 yılHayatı yaşamak olarak mesela
en basit cilt bakım ürünleri, ya da başka almak istediğimiz kıyafet gibi şeylerin bu kadar pahalı olmamasını isterdim
haklısınız, tabiki de çalışmadan kimse bana vermeyecek, sorun o değil, sorun bu ülkede çalışsan da karşılığını alamaman ve her şeyin aşırı pahalı olması
Çalışacağım tamam
Peki şu fiyatlar normal mi?
Ülkenin geleceğini ileri taşıyacak öğrencileri bu hale getirdi devlet sonra neden öğrencilerimiz yetişmiyor neden düşük puan alıyor neden kimse okumuyor diyorlar insanları okulu bırakmaya zorluyorlar böyle devletin ta @mk
14 Yorumla
Soran1 yılÇok haklısınız.
Soran1 yılBenim annem babam ikisi de üniversite mezunu asgari ücretle çalışmıyorlar yani daha fazla alıyorlar ona rağmen hiçbir şekilde paraları yetmiyor ben doğru dürüst harçlık bile alamıyorum hiçbir istediğimi alamıyorum
Gizli Üye(25-29)1 yılhepimizin sorunu yalnız değilsin öncelikle bunu söyleyebilirim çalışmayı düşünmekte haklı olabilirsin bunaldığını biliyorum ama sadece okulunu ve derslerini düşünmelisin en azından belirli bi süre çok çalışıp başarılı bir iş insanı olduğunda her şeyi istediğin gibi yapabilirsin okulunu bitirmeye odaklanmalısın <3
00 Yorumla
1 yılBirileri hayat ile tanışıyor Mzndsndjsnsn
İse gireceksin kankam başka yolu yok. Genelde öğrenciler garsonluk yaparlar o şekil takılırlar sende öyle başlayabilirsin kankam.010 Yorumla
Soran1 yılevet hayat ile tanışıyor hayat (sürünmek)
Soran1 yılSorun işe girmek değil
Bu ülkede yaşanmıyor abi, sürünülüyor, yoruldum cidden- 1 yıl
Kanka hepimiz aynı kafadayız fakat sana kolaylık sağlaması açısından süreci sorgulamayı bırak derim. Çünkü ise girdiğin zaman eğer hala sorgulamaya devam edersen Max 1 hafta sonra bırakırsın. Süreç mantık işi değil çünkü. 10-12 saat çalışıp asgari almak mantıklı değil ve mantığını bir kenarda bırak çalışırken.
Kendini güzel bir alanda geliştirmeye başlayabilirsin, bir yandan da işte çalışırsın vs. Başka türlü bu matrixden çıkış yok keenks.
Hepimiz yorulduk fakat ağlamaya gerek yok, süreci kabul et, soruna değil çözüme odaklan. Yapacak bir şey yok kankam
Soran1 yılEvet işte sorgulamaktan kafayı yedim zaten, yurt dışına gittim orayı da görüp gelince burada bu şartlarda yaşamak kafayı yedirtiyor bana
- 1 yıl
Ooo walla senin işin çok zor be kanka pff
Green card başvurdum çıkmadı, kaçak gidecektim aracıya guvenmedim aw
Her yolu denemeye devam Zjjdsjssbsjaak
Yapacak bir şey yok kankam. Eğer dilin varsa da freelance sitelerden metin çevirmenligi yapabilirsin ek olarak, çok bir şey getirmez galiba ama harçlık çıkabilir.
Dene derim keenkss - 1 yıl
Gidebiliyorsan tekrar git Xksjdjskjsshsj
Soran1 yıldilim var evet, yurt dışına tekrar gitmeye çalışacağım tabi ki bu ülkenin cahilliği çekilmiyor üzerine alınma şu genel her şeyden memnun gibi davranan kesim için diyorum
Soran1 yıltüh be sana da keşke çıksaymış, yurt dışı cidden iyi.
- 1 yıl
Sen nereye gitmiştin kanka
Ve o cahil kesim yok mu ağğagagağ delirecegim, bak ben Instagram falan kullanmıyorum ama hala instagrami olduğu halde Instagramın kapanmasını savunan anndavallar var, kaç tane yatırımcı ülkeden çekildi haberleri yok. Ülke çöküşte hala yükseliyoruz diyorlar mk Facebook da gezmekten beyinleri yanmış aktrollerle dolu her yer.
Kendimi zkcem kanka yazarken sinirleniyorum ya
Git arkana bile bakma sakın aw walla bakma boskoy burayı, vatan sevgisi falan hikaye artık geç git
Soran1 yılPolonyaya gittim Gürcistan'a gittim
Aynen öyle Instagram konusunda öyle iyi dedin ki
Umarım giderim umarım.
1 yılPart time fırında tezgahtarlik yapabilirsin, üniversitede öğrencilere iş veriliyor, mesela kütüphane görevlisi gibi başvurabilirsin senin ders programına göre ayarlıyorlar işini
00 Yorumla
1 yılFaize para at her ay 300 500 10 ay sonra harcligin bankadan gelecek
18 Yorumla- 1 yıl
Ben soylemesi ayiptir 300 bin tl attim vadeliye patronuma emir ediyorum artik isten atsa bile maddi sıkıntım yok 😃😃
- 1 yıl
Benimkisi kadar atamaz zaten ogrenci daha ama sene sonuna kadar 10 15 bin tl atabilir o da her ay harcligini karsilar onun
Soran1 yılTam anlamadım nasıl oluyor bu işler
- 1 yıl
Ya hani harclik aliyorsun ya haftalik 500 tl diyelimki 250sini bankandaki vadeli hesaba atiyorsun aylik olarak ayarlayip her hafta ustune para ekleyerek faiz kazaniyorsun
Soran1 yılAa, yani boyle param artar mı?
- 1 yıl
Evet paranin üstünden para kazanirsin hemde birikim yapmis olursun cok iyi bir yatirim seklidir bu onerdigim sana
Kyk burs başvurusu yaparsın olmadı kredi çıkıyor herkese zaten. Part time iş olabilir yurtta veya okulda illaki iş bulursun
04 Yorumla- 1 yıl
Kyk burs başvurusu herkese veriliyor mu yoksa maddi duruma bakıp mı işlemi gerçekleştiriyorlar?
- 1 yıl
Biliyordum da emin olmak istedim, Teşekkürler
- Para & Ekonomi konusunda 563 cevap paylaştı.
1 yılNefret ettiğim laf ya , bu lafı sirkette çalışanlardan duymaktan bıktım
08 Yorumla
Soran1 yılne lafı anlamadım?
- 1 yıl
Geçinemiyorum lafı
- 1 yıl
Konu dışı o neyse de , bilgisayar veya Excel işlerinden anlıyorsan Bionluk. com üstünden biraz gelir elde edilirsin
Soran1 yılgeçinemiyorum çünkü bu bir gerçek nefret edilecel bir laf değil.
- 1 yıl
Ben senin için dememiştim , bilgisayar veya üzerine bir yatkınlığın var mı
Soran1 yılBilgisayar değil de çeviri üzerine yakınlığım var, alanım bu zaten İngilizce Türkçe Türkçe İngilizce çeviri yapabilirim yani
Soran1 yılYatkınlığım*
- 1 yıl
Ya ekmek cikarmi bilmiyorum çünkü chatgpt herkesin işini bozdu. Bionluk. Com adresine gir freelancer için başvuru yap , İngilizce çeviri için firmalar evraklar dosyalar atıyor oradan gelir elde edebilirsin. Senin içinde pratik olmus olur
1 yılİnternetten bir şeyler satabilirsin. Part time iş bulabilirsin. Gerçi Türkiye'de defilim fikirlerin ne kadar tutar bilmiyorum
00 YorumlaMarketlere girebilirsin. Ya da cafe. fast food. Hatta motosikletli kurye olan bile var, denk geldim.
00 Yorumla
1 yılBen çalıştığım halde alamıyorum. Allah yardımcımız olsun
02 Yorumla
Soran1 yılBundan bahsediyordum işte , benim ailem çalışıyor, asgari ücretle de değil, üniversite mezunu ikisi de ona rağmen artık paraları yetmiyor
- 1 yıl
Valla işe gir çalışmaya bak. Yatırım yap ve borçtan korkma. 350 bin borcum var maaşım 17 bin.
- Para & Ekonomi konusunda 361 cevap paylaştı.
1 yılsugarbabylik moda oldu büyük ihtimal sende onu seçersin diğer yolları deneyip olmadığını görünce.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAylık 30 k mi harcamak istiyorsun anlamadım biri fastfood zincilerde calisabilirsin demiş yeter mi demişsin. Ogrencisin sende çok abartma yurt, konaklama, yemek hariç ayda 10 bin lira yeter.
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBunu da restorantlardan sağlarsın
1 yılBana yetiyor zaten köyde de yaşıyorum çok masrafım yok para bile biriktirmiştim
10 YorumlaKyk kredisine basvur ve güvenlik karti çıkart ve sayisal loto oynayabilirsin
00 Yorumla
1 yılPart işlere gidebilirsin market satış danışmanlığı gibi
00 Yorumla
1 yılBu ekonomide normal ki ben asgari ücretin üstünde almama rağmen ben bile gecinemiyorum
00 Yorumla
1 yılBenda aynı durumdayım kafayı yemek üzereyim iş bulamıyorum
00 YorumlaÜniversite okul mokul hayır gelmiyor bacım o kadar okusanda güzel bı meslek tuturamazsan. Asgari ücretle çalışıyorsun yani boş çalış şimdi kendine bak ben çalışıyorum 9 da biraktim okulu şimdi 25 bin maaş alıyorum kimseye muhtaç degilim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBlog dene ya da foti sistemi arkadaşımla geçen sene sistem yaptık kız araba aldı
05 Yorumla
Soran1 yılO nasıl oluyor?
Cevap sahibi1 yılDayılara yüzü göeünmeden fotoğraf va
Soran1 yılYok gerek yok
Cevap sahibi1 yılTakip attım
Gizli Üye(25-29)1 yılAnca sohbet etmek ile kazanırsın ya da işe gireceksin Başka yolu yok
01 Yorumla
Soran1 yılSohbet etmek?
Yok öyle şeyler yapmam
Normal işe girerim
Gizli Üye(25-29)1 yılBende öyle hayat gitgide zorlaşıyor hele ki Türkiye'de daha da zor ve saçma bir hâl alıyor. Ama olsun reisimiz başımızda.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılmarketlerde çalış yazları okula gitmiyosan yıl boyu da çalışabilirsin hem deneyim olur hem harçlığın olur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSana ciddi ciddi diyorum bahis yaparak yasal olarak harçlığını çıkarabilşrsşn kimseyle muhatap olmadan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHerkesin ortak sorunu bu. Maalesef her şey aşırı şekilde pahalılandığı için.
07 Yorumla
Soran1 yılCidden ortak sorun mu?
Bilmiyorum hele bir tiktoğa giriyorum bakıyorum herkes makyaj malzemeleri ürünler bir sürü şeyler, ben de bir tanesini alacak anca para çıkar belki.
Soran1 yılVe hani benim ailem asgari ücretle çalışan bir aile de değil ona rağmen her şey bir anda para uçup bitiyor, eskiden böyle değildi bu kadar değildi bu kadar kendimi ezik fakir hissetmemiştim..
Cevap sahibi1 yılCidden ortak bir sorun.
O insanlar çok küçük bir yüzde fakat kendilerini çok gösterdikleri için öyle gözüküyor.
Soran1 yılO zaman herkesin bu pahalılığı normal görmesi de başka bir sorun, yazık
Cevap sahibi1 yılMaalesef koyun gibi yaşıyoruz. Ne dayatırlarsa bize onunla yaşıyoruz.
Soran1 yılbizi bu hale getirenlere hakkım helal değil, ben 18 yaşındayım 18 ya, gençliğimi mahvettiler
Cevap sahibi1 yılAl benden de o kadar. Ailem açısından yine şanslı tarafta sayılırım ama bu genel olarak kötü durumda olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor i.
Gizli Üye(25-29)1 yılEvde paketleme işi ya da park Cafe lerde garsonluk olabilir
00 Yorumla
1 yılbir işte çalışmaya başlayabilirsiniz, ayrıca moralinizi bozmayın bütün dünyada eşitsizliğin olduğu bu zamanlarda bu tür durumlar yaşamak pekte anormal değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHaftasonu tanıtım tadım işleri oluyor marketlerde. O tarz işler yapabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMemurum ihtiyaçlarımı karsilayabiliyorum ama benim bile elimde para kalmıyor
00 Yorumlaİnternet üzeri satış yapabilirsin YouTube’dan videolar izleyip. Basit takılar yapıp onları bile satabilirsin Bi dene Denediğin hiçbiriyle boşa gitmez mutlu kal
00 Yorumla
1 yılKızlar için garsonluk mağazada part time çalışma gibi olanaklar bence daha çok. şehrindeki yerlere bir göz at. onun dışında zor ya. ben evden paketlemeye bir ara düşünmüştüm. ama olmadı.
00 Yorumla
1 yılAynen ya yol parası ihtiyaç yemek falan bende ne yapacağımı bilmiyorum özellikle bu aralar baya Bi sıkıştım
06 Yorumla- 1 yıl
Çalış
- 1 yıl
Çalışıyorum zaten
- 1 yıl
Bize yetiyor
- 1 yıl
Sana yetiyor bana değil
- 1 yıl
Akpli misin aq
- 1 yıl
Yooo
Kazanmakla birikmez tasarrufla birikir ihtiyacın kadarını alırsan sorun yaşamazsın
06 Yorumla
Soran1 yılSiz tasarruf yapabiliyor musunuz yani eğer Türkiye'de yaşıyorsanız, yatırım yapabiliyor musunuz
Soran1 yılişte daha önce hiçbir yerde çalışmadım 18 yaşındayım, daha bu yıl sadece sınava girdim o yüzden bir kazancım yok henüz 😅
Okuldaki günlük işlerde çalışabilirsin okulun yurt görevliligi kütüphane vs
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılCanım iskirun evde yapılacak işleri oluyor işverenler öyle ilan verdilerse bı görüş istersen belki vardır evde iş içinde sadece işkur ile görüş piyasada evde iş doye dolandiricilar cok
00 Yorumla
1 yılÜzülme canım part time çalış bnde bu yıl üniversiteye gitcem part time falan garsonluk yapcam
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHayatımın anlamı olurmusun her zaman yanında olur seni dinlerim küçük süprizler yapar mutlu ederim
01 Yorumla
1 yılÇalışabilirsn
11 Yorumla
Soran1 yılPeki herkesin bu pahalılığa ses etmemesi normal mi?
Gizli Üye(30-35)1 yılKimse gecienmiyor şu dönemde emin olabilirsin com gereksiz pahalı her şey bir dışarıya çıkıyorsun hiç bir şey yapmadan 200 TL gidiyor nerdeyse
00 YorumlaNeden peki okuyormusun
01 Yorumla
Soran1 yılBu yıl üniversiteye başlayacağım
1 yılHangi sehirdesin mesela... Bu en önemlisi.
10 Yorumla
1 yılYeteneğine göre iş başvurusu yap
10 YorumlaOyun ablası olabilirsin.
10 Yorumla
1 yılPart time işe gir
00 YorumlaPart time işlere bak cafeler falan
00 Yorumla
1 yılSatış danışmanlığı yapabilirsin
00 Yorumla
1 yılEk işler yapacaksın, yazın çalışabilirsin.
00 Yorumlaİllakı yapabilecek bir ıs bulabılırsın
00 Yorumla
1 yılİşe gir hem oku hem çalış maalesef başka yol yok
00 Yorumla
1 yılkykdan kredi alabilirsin herkese çıkıyor dert etme
00 Yorumla- Devamını Gör (27)
Devamını Gör(72)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi