Biliyorsunuz ki; düğünlerde birçok masraf yapılıyor. Genel olarak 'ben buyum' şeklindeki ispatlar için. Masraftan kısacağımız yok maalesef. Peki, bu masrafı daha iyi değerlendirsek çok güzel olmaz mıydı?
Her yerde, her gün kamu spotu duyuyoruz. Ama kabul ki, birçoğumuz marketten mama alıp da ağaç diplerine dökmüyor. Sadece duymanın da ötesinde faaliyete geçsek nasıl olurdu? Nikah şekeri yerine küçük poşetlerde mama versek garip karşılanır mıydık?
Düğünümüzde nikah şekeri yerine sokak hayvanları için mama dağıtsak çok mu garip karşılanırız?
Evet çok garip karşılanırsınız, kim olsa garip karşılanır... Ben bizzat etrafımda şahit oldum çünkü.. Sokak hayvanlarına bir kap su ve yemeği çok gören insanlar var bu hayatta! Sessiz canlar onlarda. Ama şeker yerine mama daha mantıklı en azından birilerinin sesi olurduk az da olsa...
Bunu yapanları daha önce görmüştüm medyada. İnanılmaz duyarlı bir davranış bana göre. Bunu yapan her kim olursa alnından öperim. Beni de eskaza nikah masasına oturtan olursa yapacağım hareket aynen bu olacaktır.
Ben sokak hayvanlarını sürekli besliyorum zaten:) Arabamda her zaman mama olur, işyerinde etraftaki tüm çocukları besliyorum. Barınak ziyaretlerim olur zaman zaman. Nikah masasıyla zaten işimiz yok. :D
Birşey demene gerek yok, birşey yapmıyorum çünkü. Sadece insan olduğumu ve gereklerini yerine getirmem gerektiğini biliyorum, bu dünya sadece bize ait değil..
Teşekkürler. Zaman zaman hatırlatıyoruz ama bir fenomen olarak senin de bu konu hakkında gerekli görüşmeleri yapmanı rica ediyorum, etkili olacaktır eminim. Hayvanlarla ilgili bir konu etiketi gelmesini istiyoruz, bu konu başlığında bir çok şeyi konuşup paylaşabiliriz, senin de hassas olduğunu görmek beni çok sevindirdi:)
Gelecek misafielerin basıl insanlar olduguna baglı bu biraz bemce guzel bir sey kötüleyen sacma bulan illa ki olur icinden geleni yap. İnsanlar kulp takmak istedikten sonra her seyi derler cunku insanlara yardım etseydin o yapsaydın bu yapsaydın derler
Bence okullara bir insanlara bir de hayvanlara yardım kutusu konsun. Iyilikler sürekli olsa, daha güzel olur.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Garip olmaz bence çok güzel bir şey :) farkındalık olmuş olur. Çünkü hepimiz çoğu zaman para verip mama alamıyoruz. Ama nikah şekeri parası yerine mama alınması çok güzel bir fikir :) lütfen öyle yapın
Entelektüel olucaz diye beyin yakmaya gerek yok. Kütük sanki los Angeles.. Bırakın bu işleri. İlla köpeklere mama dağıtmak istiyorsan al marketten dağıt, masrafdan kaçmak istiyorum diyorsanız saçma sapan şeyler için düğüne para harcamayın
En İyi Cevaplar