Her gün aynı elbiseyle dışarı çıkmaktan utanan insanlar neden her gün aynı düşüncelerle sokağa çıkmaktan utanmazlar ki?

Küçüklükten beri büyüklerimizden gördüklerimiz ve öğrendiklerimiz ile bizim onların üstüne bir şeyler kattığımız bu yaşamda yol alırken ağzımızdan çıkan sözler, düşündüklerimiz, giyimimiz ve yemek için seçtiklerimiz hep bizimmiş gibi geliyor öyle geldiği içinde bize ait olmayabilecekleri aklımıza gelmiyor. Olur da bu bazılarımızın dikkatini çekerse koşarak kaçar bu düşünceden çünkü kimse kontrolün aslında kendinde olmadığını bilmek istemez.

“işte kapitalizmin oluşturduğu algılardan biri daha” söylemiycem zaten biliyorsunuz. Öncelikle her gün aynı kıyafeti giymek istemememizin nedeni sadece hijyen değil, kabul edelim. Her gün ayrı giyiniyoruz çünkü “üstüne giyecek başka bir şeyi yok mu” diye düşünülsün istemeyiz. Bazısı da moda olan giysileri alıp, sıkı bir takipçi olduklarını gösterme derdinde. Yakışmadığı halde alınan kıyafetleri giyip sonra da kendi kombinasyonu gibi ortalıkta bir havalar ile dolaşanlar da dışardan ne kadar basit gözüktüklerinin farkında değiller. Hiç düşündünüz mü neden eşofman altı giyen ile takım elbise giyen bir adamın yüz ifadeleri farklıdır? Eşofman altı giyen o rahatlığın verdiği durum ile daha doğal iken bir bakıyorsunuz aynı insan takım elbise giyince hemen güneş gözlüklerini de takmış sanki bir John Wick'mişcesine etrafa bakış atıyor. Tüm gözlerin kendi üzerinde olduğunu düşünüyor. Çünkü giydikleri ile kendilerine olan algıları değişiyor. Bu örnek hem kadın hem erkekler için geçerli olmakla beraber herkes için de geçerli değil.

Bugün günümüzde her gün ayrı bir kıyafet giymeliyiz, farklı ojeler, rujlar sürmeliyiz, Bazı kelimeleri konuşurken kullanmalıyız ki diğerlerinden farklı olduğumuzu hissettirelim algısı var. Ama böyle insanlar hiç de farklı değiller ve tam tersi belli bir kalıbın kurbanı olmuşlar. Bir bakmışız dışı her gün değişen içi hep aynı kalan insanlar olmuşuz.

Giydiklerimiz gibi düşüncelerimiz, inançlarımız da değişebilir, sabit kalmak zorunda değil. Kıyafetlerimizi, mobilyalarımız yenilediğimiz gibi yenilemeliyiz kendimizi.
Güncellemeler
+1 yıl
"Yaşamak dünyada en nadir şeydir. İnsanların büyük çoğunluğu var oluyorlar hepsi bu." - Oscar Wilde

Kendinizi geliştirin :)

Kitap önerisi; Eşitsizliğin Bedeli - Joseph E. Stiglitz
Güncellemeler
+1 yıl
Tavsiye; Siz siz olun başkaların doğruları doğrultusunda bile gitmiyorsanız kendi sosyal normlarınız var ise bunları başkalarına dayatmayın

Herkes benim gibi düşünmek benim yaptığımı yapmak benim sevdiklerimi sevmek beni sevmek zorunda değil isteyen istediğini yapsa ben bir pencere açıyorum ve birde buraya bakabilirsiniz diye sunuyorum gerisini size bırakıyorum elimden geldiğince

Neyse...
Her gün aynı elbiseyle dışarı çıkmaktan utanan insanlar neden her gün aynı düşüncelerle sokağa çıkmaktan utanmazlar ki?