"Moda" adı altında mağazalarda ne varsa herkes aynı şeyi giyiyor. Tarzı olan çok az.
Neyi tercih ediyorsunuz?
Neyi tercih ediyorsunuz?
Moda diye tabir edilen şey giyim mağazasında çalışan çok arkadaşım var.
Elde kalan gitmeyen ürünler kombin yapılır. Girişe konulur, güzel bir anlatımla bütün kadınlara satılır :)
Hatta bu aynı durum parfüm ve kozmetik içinde geçerli neyse ki kozmetik konusunda bayanlar elbise durumuna göre daha ciddi bir bakış açısına sahipler.
tarzı olan kadınlar bundan 60-70 sene önce bitti artık tekstil üreticilerinin kadınları var onlar ne üretirse onu giyersin... senin tarzın diye bişey yok baskalarının ürettiği tarzlar arasında sen sadece tercih yapıp onun tarzının mankenliğini yaparsın...
Kapitalist sistemin uydurduğu moda kavramı ve vitrin mankenleriyle işim olmaz. Moda = tek tip insan anlamı taşıyor benim için. Özgünlükten yanayım.
aynen. mode=mode=kalıp demek zaten. mod'a sokmak, girmek deyimleri de aynı aslında :)) bunu anlayan nadir insanlardansın..
Bu kadar güzel bir noktaya değindğin için teşekkürler! 100% haklısın :) Herkes kızılay dağıtmış gibi aynı şeyleri alıyor çekirge sürüleri gibi.
Cevap
19Cevap
napalım mağazada olanı alıyoruz bizde daha doğal ne olabilir aynı kıyafeti giyen iki insan aynı olmuyor sonuçta kişiden kişiye kıyafetin duruşu falan değişir o nedenle pek katılmıyorum sana :)
Zaten önemli olan kendinden bişeyler katabilmektir. Hazırı alıp direkt giymek değil mağazalarda pek zevkime uygun birşey zor bulurum son çare terzidir
Kadınların futbol oynamamasının en büyük nedenlerinden biri de; toplum içinde 11 kadının aynı anda aynı elbiseyi giyecek olamamasından dolayıdır.
en yeni kıyafetim 2-3 yıllık. dolayısıyla modaya hi uygun değilim. 10 yıllık kazaklarım filan var
Ben genel de kendi tarzını oluştururum ve alışveriş yaptığım yerler butik yerler genelde
kolay kolay başkasının ne giydiğine bakan bir tip değilim. pişti olsakta sorun olmaz
Giyene yakismasi ve garip olmamasi kafi. Herkesin ustunde olmasini onemsemem..
Ee ne yapalım kendimize giysi mi dikelim herkesten farklı olucaz diye
Moda blogları instagram hesapları çıktı çakma modeller çoğaldı.
Kızılay yardımı gibi bir ara her kız convers giyiyodu :/
Kadın olgun giyinmeli. Bu şekilde kadının kadın oldugunu hissediyorum. Detayları zevkine kalmalı.
Ne modası mk dolabımda suana kadar değişmeyen elbiselerim var :) Hep onları giyiyom ne qelirse mk :)))
Sen elbisemi giyiyon gardaş
Herkes modaya uymak zorunda değil. Moda benim gözümde saçma birşeydir. İnsanlar kendine ne yakıştırıyorsa giymeli ve kimsenin sözüne aldanmamalıdırlar.
Rahat giyinirim moda umrumda değil sabahlıkla da sokağa çıkarım bence ben giyim katiliyim :D
eve bir dikiş makinası alıp.. kendi tarzımızı kendimiz yaratmalıyız bence :)
Moda diye birşey yoktur. Tekstil patronlarının istediği kıyafetler giyilir, adı moda olur.
Yakıştıranı... Bazı kızlar beceriyor, takdir ediyorum...
Hepsi aynı giyinsin bence dikkat etmediğim halde yolda gördüğüm çoğu insanın kıyafeti aklımda kalıyor malesef
Tayt mesela Belediye dağıtıyor sanki herkez giyiyor.
ben onları çinde üretilip Türkiye ye gönderilmiş sanıyordum :)))
aynen öyle, biraz özgünlük!!! aynı tipleri görmekten ben usandım..
Doğru herkesin kot giymesi de itici
sanki aynı işin elemanları gibi
Aynı giyince noluyor. sende. insansin oda tepeden bakma işlerini birakin
ya iranda ne yapsın kadınlar
Yakışanı giyerim birde ucuz olmalı :D
belediyye dağıtmış deriz hatta :D
kımse umrumda olmaz ben beğendıkden sonra:)
Kadının ne giydigine baglı
Pişti oluyorlar sonra :)
Fazlaca hemde.
Moda ile ilgilenmiyorum.
Tayt giyilmesin
evet aynen
hiç hoşlanmam
özenti...
Evet cok irite
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar