Seçme ve seçilme hakkına sahip olmamız.
Kadın - erkek eşitliğinin olması.
Laik hukuk düzenine geçilmesi.
Şapka ve kıyafet devriminin yapılması.
Yeni Türk harflerinin kabulü.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bir Türk neden Cumhuriyet' İ sevmeli?
1. Osmanlı zamanında araplara köleydik. Bizden alınan ağır vergiler, Arabistan'a giderdi. Devletin kaymağını yiyemezdik. Araplar ise, kavmi necip olduğundan vergi ödemedi. Türk ırkı, bu duruma karşı koyunca toprağından ve canından oldu. Atatürk ise, arapçılığı red ederek Türkü egemen kılan cumhuriyet kurdu
2. Osmanlı zamanında, Türkçe varlığını kaybediyordu. Resmi dil Arapça idi. Atatürk ise resmi dili, Türkçe yaptı. Böylece, dilimizden yabancı kelimeler, %80 temizlendi. Atatürk'den sonra dil kurumu iyi çalışmadı. Bu yüzden, tam Türkçeleşme olmadı.
3. Atatürk, osmanlının kürtlere verdiği eyalet sistemini başlarına yıktı. Böylece doğunun zenginlikleri, Türkün eline geçti.
4. Atatürk, osmanlının oğlancılık ve harem rezaletini devlet kurumlarından kaldırarak Türkün onurunu temizledi. Şöyle ki; Yeniçeri ordusunda oğlancılık ve cariyelik Yasaldı. Her yeniçeri ağasının, parlak oğlanı ve cariyesi vardı
5. Osmanlı zamanında, tüm zengin kaynaklarımız yabancılara peşkeş çekilir iken Atatürk bunları satın aldı ve kendimize yeten ülke haline getirdi bizi.
6. Türk kadını, osmanlıda köle idi. Çarşaf gitmek zorundaydı, boşanamazdı, çocuk evlenmek zorundaydılar, çalışamazlardı, okuyamazlardı ve oy kullanamazlardı. Atatürk ise, tüm bu hakları Türk kadınına verdi. Bu yüzden kadınlar, Atatürk'ü sevmek zorunda. Sevmeyen, Arabistan' a gitsin.
Ama osmanlının torunu AKP, Atatürk'ün tüm düzenini yıktı. Yani osmanlıya geri döndük. Ne fabrika, ne maden, ne toprak, ve ne de Türklük kaldı
Atatürk ve onun güvendiği insanlardır. Lakin ne kadar tanıyor ki, bağlı kalabildik!
Sadece ad olarak "cumhuriyet" var.
Türk Tarih Tezi ve Medeni Bilgiler gibi kitaplar liselerde ders verilmediği taktirde, Köy Enstitüsü olmadığı taktirde.. Türkiye yıkılacaktır.
"Halk muhtarını seçer, cumhurbaşkanını değil!"
tanıyoruz*
Birini birinden üstün tutamam. Cumhuriyet Türkiye'nin bel kemiğidir, bir parçasıdır. Kurtuluş savaşı kalbidir, saltanatın ve halifeliğin kaldırılması koludur, bacağıdır. Ve can veren şehitler, komutanlar, kadınlar, çocuklar, yaşlılar, genel olarak bu ülke için çaba gösteren insanlar damardaki kandır. Beyni ise gelecek nesillerdir.
Yaradılanı sev yaradandan ötürü derlerya. Aynı onun gibi. Türkiyeyi sevmemin en büyük sebebi kurucusunun Atatürk olması ve uğruna çok can verilmiş olması. Onun haricinde bugünki Türkiye'nin pek bir sevilecek tarafı yok
Ama yinede cumhuriyet bu milletin başına gelmiş en iyi şeydir ve umarım Türkiye eski ihtişamına yeniden kavuşur. Herkesin cumhuriyet bayramı şimdiden kutlu olsun
Cevap
60Cevap
Benim görüşümü niye patlaşmıyor oluum bu sistem he? Cumhuriyet diye birşey yok. Güçlü vede güçsüz diye birşey var.. Zengin ve gariban var.. Bana giren neee çıkan ne. Yok öyle bir dünya. İsimler rejimler siyasiyetçiler girdiciler çıktıcılar hepsi değişir bu dünyanın kanunu değişmez. Ademle havvadan beri bu böyledir.
Hepsinden önemlisi, vatanın her karış toprağı bilfiil işgal altındayken, tırnaklarla, kazma kürekle savaşarak, kan akıtarak aldığımız bu topraklarda halkın kendi egemenliğini kendi kendine belirleyebiliyor olması. Sonrasında zaten seçme seçilme, kadın erkek eşitliği ve yeni Latin harflerinin gelmesi
1950'den sonra seçme ve seçilme hakkını halka veren uluslararası mahkemelere teşekkür ediyorum, sonrasında yasa da çıkınca ilk kez seçim yapıldı CHP hariç herkese halka hak ettiğini 27 sene sonra da olsa verdilerse de teşekkür ederiz
Ve daha sonra olanlar :D
1950'den önce de muhtarlık seçimi gibi şeyler var idi. Ne zaman 1950'den sonra başbakan seçimi geldi o zaman "sahte oy" "oy kaydırma" gibi tartışmalar başladı. "Bi' halka cumhurbaşkanı seçebilirsiniz ve hepinizin oyları eşittir" der isen orada muazzam manipülasyonlar olur.
Bu sadece uluslararası mahkemelere başvurmaktan kaynaklanmıyor.
Kadın-erkek eşitliği mi var şuanda? :D
Nafakayı neden erkek veriyo açıklayın o zaman?
Ya da kadınlar neden askere gitmiyo?
Kadınlar neden erken emekli oluyo?
Kadınlar boşanınca neden maaş bağlanıyo?
Erkekler 18 olunca neden sağlık sigortası iptal ediliyo?
Neden mahkemelerde kadının beyanı hiç delilsiz doğru kabul ediliyo?
Eşitlik falan demeyin çok komik...
Canımın istediği gibi yaşama hakkı. Kimsenin inanç veya kabullerine göre değil, kendi keyfime göre yaşama hakkı verdiği için Atama çok teşekkür ederim. Ona inanan, güvenen, destek veren çoluk çocuk dahil yedi ceddime de teşekkür ederim.
Bu şıkların hepsi bomboş. Cumhuriyete sarılmamız gerektiğini bize Rte den daha çok hiçbirşey öğretmemiştir
Cumhuriyetimizin her kazanımı değerli. Biz bu Cumhuriyeti hep birlikte kurduk. "Cumhuriyet, Cumhuriyet en güzel şey Hürriyet. Nice zahmet, nice emek verdi sana bu Millet." 😊👍
Cumhuriyet mi kaldı sq sattılar ülkeyi daha diyorsun cumhuriyet Atatürk ün kurduğu parlamentel sistemi yıktılar onun yerine başkanlık getirdiler hayla cumhuriyet laikliği yok saydılar Atatürk ün adını kaldırmaya çalışyıorlar varda var hayla cumhuriyet diyorsun
Laiklik ve özgürlük 🗽 cumhuriyeti sevmemiz için yeterli kadın erkek eşitliği secme secilme hakkı hepsi önemli abi ATATÜRK ATAM çok büyük çok iyi ki Allah onu bize vermiş ✌️✌️✌️🍻🍺🍻
Bu şıkların arasında bir tek Seçme ve Seçilme ilgimi çekti.
Aksi hâlde Türk kültüründe olsun, Müslüman medeniyetinde olsun, Kadınlar hep baş tâcı olmuştur.
Lâkin kötülemek isteyen yine hep kötü bakar.
Türk harflerinin kabulu❤👌 bu arada 100. yılı iple çekiyoruz 🇦🇿🇹🇷❤
Her biri ayrı bir neden. Bugün kadın hakları ile ilgili bir bence yazmıştım. O bencede annemin Bana atatürk'ü anlatışını okumanızı öneririm
Seçme ve seçilme hakkı diyorum, halkı adam yerine koyan ve bizlerin hür iradesine dayanan bir hak. Ne mutlu Türk'üm diyene 🇹🇷
Aslında bu şıklardan hiçbiri. Benim için en önemli olan kurulması için canını ve malını feda Aziz Şehitlerimizin mirasına sahip çıkmaktır...
Seçme seçilme hakkına sahip olmamiz ve bu seçme seçilme hakkının kadınlara da verilmesi😊🚩
Cumhuriyetimizin kurucusu ve unutturulmayacak yegane karakter.
Seçme ve seçilme kadın erkek eşitliği Laik hukuk devleti 👍YAŞASIN CUMHURİYET 👏
Seçme ve seçilme en başta verilen bir hak değildir. bunu not ediniz
Bu şıklardan hiçbirisi değil
Cumhuriyet baskı. başına milleettin varlığının sembolü
Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. 🇹🇷https://youtu. be/6ULBnaE-S9I
Şıklarda bu vatanı emanet eden Adamı , Mustafa Kemal Atatürk'ü unutmuşsun❤️
Atam verdiğin tüm haklar için sonsuz teşekkürler sana, değerini bilemedik.
Türkiyenin sorunu rejim değil yönetim sorunu. Maalesef 95 yıllık makus talihimiz ve tarihimiz var.
Atatürk ilke ve inklaplarının eskimeyecek kadar çağdaş, değişmeyecek kadar güçlü olması.
Efendiler! Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz
-Aziz Atatürk
BOYLE BİR LİDER�DÜNYAYA GELİP BİZE HERŞEYİ KAZANDIRMASI ♥️ GÖRMEDEN SEVMEMİZ HERŞEYDEN ÖTE
Lan yeter 100 yil gecicek nerdeyse ölü insandan medet ummayin artik hala
Laikliği hala bir tarafından anlayan salak ruhlar var.
Kadın erkek eşit değildir ki çok saçma kocaman bir yalan bu
Hepsi yasa atamm. Ksnsnsjs Atam sen kalk ben yatam bosnsjsjksj
Tek eşlilik. Medeni kanunun kabulü. Kadınların da erkekler gibi istediği işte çalışabilmesi.
ben sadece Ataturkun zekasina ilmine hayranim cumhuriyeti her bunye kaldirmiyo malesef coguda yanlis algiliyo
Laiklik ve saltanatın kalkması ama şimdi başka saltanat içindeyiz
Seçme ve seçilme hakkına sahip olmamız.
Sımsıkı bağlanmamışım ki
hiçbiri. hiç vatanın kurtarılması diye bişey yok şıklarda
Cumhuriyetin zaferle kazanılması ve bizim olması.
Seçme ve seçilme hakkı
Dogum günüm. yoksa hatırlamazdim zaten
Böyle önemli bir günü hatırlamayacak insanların olması çok üzücü cidden.
Hepsi ve daha fazlası. ❤️
Kadin erkek esitligi her zaman ilgimi ceker
atatürk ve ilkeleri.. çok kral adammış
Milleti herseyden üstün tutmasi
Hepsi seçeneği yoksa sormasaydınız bu soruyu
Biraz suya sabuna dokunmayan bir soru olmuş :)
F şıkkı. Hepsi ve daha fazlası👏👏👏👏👏👏😊
Cumhuriyetimin kuruluşu ve yönetimi
Atatürk sayesinde ki tüm ilke ve inkılaplar 🖤
Hepsi onemli
Ozgurluk en basta
şu resimdeki karizma kimde var
Kadın erkek eşitliği.. Ata'mın en güzel mirası ❤
Hiçbiri, millet benimsedi sadece..
hiçbirini ayırt edemem valla hepside mevcut
şu an ülke Cumhuriyet ile yönetilmiyor ne yazık ki
Biz biz yapan türk milliyetçiliği dir🇹🇷
Tüm ilke ve inkılapları buna olan inancı derim.
Mustafa Kemal Atatürk ve tüm inkılâpları
Laik hukuk düzenine geçilmesi.
Özgür yaşama gayemiz.
Seçme ve seçilme hakkı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar