Evet, diyelim evlenmek üzeresiniz, ve evlenmek üzere olduğunuz kişi "Annemle beraber yaşayalım" diyor. Ne derdiniz? Yaşar mısınız, yoksa olmaz mı? gelin kaynana
Evlenince eşiniz kaynananızla yaşamanızı istiyor, kabul eder misiniz?
Şahsen burdan bayan arkadaşlara sunu söylemek istiyorum sizinde erkek kardeşleriniz abiniz var onlarda evlenince cok uzağa gitsin annesinden uzak bir yere ne hastalıkta ne bir dertte yanında olsun hoşunuza gider mi?
Anne bu, hakkı ödenmez beraber kalmayı istemeyebilirsiniz ama mümkünse başka il ya da benden uzak olsun diyen arkadaslar birgün sizde anne olacak, kaynana olacaksınız..
Öncelikle herkes Anne ve babası var ona göre yanıt versin insanlar ne yapsın çaresiz sokağa mı atsın annesini kabul ediyorum bende hoşnut olmam iki kişilik evde başbaşa kalmak isterim ama durumlar farklılık göstere bilir o yüzden lütfen empati kurarak konuşun
Yaşadım bir süre. Hiç umulan gibi olmuyor. Ne kadar iyi olmaya çalışırsan çalış, aynı evde iken hep bir hır çıkıyor. Temizlik konusunda olsun, yemek konusunda olsun, gelir-gider konusunda olsun... İlla bir yerden patlak verir. Karşılıklı saygı ve sevgi olsa dahi bunlar önemini yitiriyor inan. Herkesin kapısı ayrı olmalı ki kalpler kırılmasın, tat kaçmasın.
Ben teklif etmiştim kayınvalideme. Ayrıca ona yaşlanınca bakacağımın sözünü de verdim. Şimdi bakınca iyi ki birlikte yaşmamışız diyorum, çünkü gerçekten insan yalnız olmak istiyor eşiyle, ama yaşlılığında bakmak yine de boynumun borcu...
Ev ustune ev kurulmaz hastaysa veya yanlizsa basim ustune sonucta bizde evlat buyutucez bizimde anne babamiz var adaletli olmak lazim esimin annesi benimde annem sayilir der sayarim 👍kendime guveniyorum anneme nasil hizmet ediyorsam saygili oluyorsam mecburen onada olmak zorundayim bu boyle... bizde gorecegiz bizde Anne olacaz kaynana olcaz
Başımın üstünde yeri var. O da benim annem sonuçta. Ben böyle şeylerden pek şikayetçi olmam ya. Sevdiğim insan her türlü yanımdaysa, onun ailesi benim de ailemdir. Gocunmam yani. Herkes anlaşamayacak diye bir durum yok. :)
Eger dul kadinsa orta yol bulmak isterim mesela bizim eve yakin otursun. Lakin ayni ev olmaz cunki evin heryerinde rahat rahat cinselik yasamak istiyorum. Sonucta biz ikimiz hayat kurucaz, bizim alanimiz. Belki yakinda olunca esimin ici rahat eder daha kolay gidip gelirler.
Olmaz, herkesin kendi düzeni var. Hastalık durumunda da oğlu alsın kendi evine anasına baksın. Öyle olur, ancak çok katlanabileceğimi sanmıyorum. Bakım işini benim üzerime yıkamaz... Eğer zevki kalmak istiyorsa da , kalmasın, mümkünse farklı iller
Aynen katiliyorum, yeni tasindim, ben onlarla birak ayni evdeyi ayni sehirde bile yasamam artik. 8 aydir burnumdan getirdiler. Dinimizde de öyle kadin erkegin ailesine bakma zorunda deyil, heleki yeri geldiginde camasiri yikancak oglu yapmak zorunda.
@Sweetrose1995 şöyle söyleyeyim müslüman değilim, dininizde de öyle olduğunu biliyorum ve çok doğru. Herkes kendi anasına babasına kendi akrabalarına bakmakla yükümlü,
Hmmm egerki annesi bakiciya ihtiyacsa tabiki evet ama saglikli ise kendi isini yapabiliyorsa ozaman bilmiyorum ama sahsen bana sorarsan hayir ama evlendiyim zaman iki tarafli düsünmem gerekirse yasarim
ya hani evlilik yuva kurmakti 😃 oyle yuva mi olur benim desen degil belirsizlik birazda besleme gibi hissederim kendi evimi kurup kaynanam sinirsiz kalabilir 😃😃
Keyfi durumlar için kabul etmem ama hastalık, yalnızlık durumu haricinde. Bizim de anne babamız var alacağımız kararları kendi anne babamıza yapılsa nasıl hissederiz diye düşünüp almak gerekiyor
Cok zor bir durum tam dugun arefesinde herseyi yikmak da olmaz yine bir otayol bulmaya calisirim yok illa olucak diye diretiyorsa bende gule gule derim
Olmazz başımın üstünde yeri var benim annem neyse oda odur ama olmaz mesafe her zmn icin iyidir bence uzak olun iyi olun ic ice olupta sorunlar olmasndan iyidir yanii
Yaşardım bizde gelenektir anne baba en küçük erkek çocukla kalır ki evleneceksem sevdiğim adamı büyütmüş kadına çocuklarımı rahatlıkla emanet eder işime giderim...
Kimsenin kimseye tahammulu olmadığı hele hele bu ortamda ki bir cok insanın bile evlensemde evden kurtulsam diye soru sorduğu bir yerde bir insan nasıl kayinvalidesiyle yaşasın.
insanın en fazla ihtiyacını tatmin eden, kalbine mukabil bir kalbin mevcud bulunmasıdır ki, her iki taraf sevgilerini, aşklarını, şevklerini mübadele etsinler ve lezaizde birbirine ortak, gam ve kederli şeylerde de yekdiğerine muavin ve yardımcı olsunlar
Yok olmaz. Valla misafirden herkesin bir akıl vermesinden bıktım usandım bakmam Ama müstakbel kaynanacığım tatlı dilli güler yüzlü bir işe karışmazsa oğluyla aramıza fitne fesat tohumları ekmezse olur.
E tabi ki de anamla oturcak bunca yıldır anam benim işimi görüyor sıra gelininde. Gelin gelecek yani ne bekliyor oturup anneme bile iş yapmadiktan sonra yardımcı olmadıktan sonra ne anlami var @MaRLa05
En İyi Cevaplar