Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) halkın gözü önünde idi, ama manası gizli idi. Halkın çoğu sakal ve hırkaya takıldı. Manayı göremedi.
Mevlâna Celâleddîn-î Rûmî

Abi ben anlamıyorum. Bu cübbeli sakallıların suratında insanlık namına bir şey yok. Siz nasıl bunlara islam uğruna saygı duyuyorsunuz anlamıyorum. Putlaştırıyorsunuz, kula kulluk ediyorsunuz, din korkusu tepeden tırnağa sarmış hepinizi...
Halbuki ilk emir "oku"di mi? Türk toplumu gerçekten cahil.. Mesela otobüste aşkı memnunun arapçasını okuyan edb hocama.. Saygı duyan yaşlılar var. Zannediyorlar ki kuran okuyor.
Cehalet tam olarak bu işte.. Şimdi bana ateist diyecekler, imansiz, dinsiz diyecekler...
Marx boşa dememiş din halkların afyonudur diye.. Uyutulmaya devam, orta doğu bataklığında ilerlemeye tam gaz devam
Valla arkadaşım çok güzel demişsin.
Buna ne güldüm ya putperesligin şekil bulmuş hali. Peygamber efendimiz bile zamanında resminin çizilmesini istemezken bunlar ne halt yemeye böyle yapıyorlarsa anlamıyorum cidden. İnsan oğlu garip bir varlık..
Cübbeli ahmet hoca edeb ve saygı dan dolayı hürmeten bir din büyüğünün kopyasını öpüyor.
Kendinize gelin lütfen arkadaşlar.
Gıybet etmek size yakışıyor mu?
Tamam onun anladığı ve kavradı edebi siz tahammül edemiyor olabilirsiniz ama lütfen kötü konuşmayın.
Ruh , beden den çıkınca bunun vebalini Allah'a veremezsiniz.
Eğer kötü yolda olduğunu düşünüyorsanız hayır dua edin ama iğneleyici konuşmayın.
Cübbeli ahmet hocayı coo severim sohbetleri mükemmel ve en aksı bisey duymadım görüntü biraz hoş değil ama ne manası var ya da gerçekten manevi değeri var mı kesinlikle bilemeyiz o yüzden herkesin yorumu kendine olsun bence bilip bilmeden konuşmamamiz lazım
Cevap
38Cevap
Cübbeli ahmetten her şeyi beklemek lazım. Sonuçta yanmayan kefen, peygamber efendimizi gösteren, eve hırsız girdirmeyen terlikler satıyordu. Ha bir de deprem olduğunda Allah zina edenleri cezalandırdı demesi var. Yobaz bir din tüccarı işte
Bunların adına din alimi dendigi bir yüzyılda biruniler ibni sinalar a ne denir.
Bu adam bunlari bilerek mi yapiyor. Gündeme bomba gibi düsüyor sürekli derdi nedir anlamiyorum. Herkesin dini imanı kendine lâkin bu yaptigi da hoş degil. Rabbim bir an önce inandigi inanci yaşatmasi dilegiyle.
Dininizi iyi öğrenın ona göre yaşayın yoksa yaşadıgınız şeyi din zannedersiniz
Hz Ömer (r. a.)
Bu ne ya ne kadar cahilce. Jskfndksnndnd komik. Putperest lerin yaptıkları puttan medet ummaları gibi. Protez yapıp öperek ondan bişey bekliyorlar. Çok cahilce, yazık yani.
Hayır kişiyi putlaştırmaya gider çok yanlış bir hareket bence ama bu sorun değil çünkğ gündene girmek için yapılan bir hareket sonucu girdi gündeme girmek için yapıldığı kolu tutan adamdan belli 😂😂😂
Sonra da diyorlar ki T. C. gençliği deizime yöneliyor...
Bunlari gören nasıl İslam'a yönelsin Tanrı aşkına? 😂
benim bu garip tarikatlari aklim mantigim almiyor zaten, Kitabimiz da rehberimizde Kuranı Kerimdir gerisi boş
Cübbeli Ahmet mi o?🤔 Adamın her yaptığı olay resmen. şu an ki yaptığı olayin da tasvip edilemez olduğu açıkça ortada. Ne denir ki?😒
Puta tapılıyor diye Atatürk heykellerine saldıranlar protez kol bacak öpüyor. Kolay gelsin.
Kolu tutan adamın kayıtsızlığının yüzde biri bende olsun yeter
Bunu sorgulamak bize düşmez. İşin dini boyutlarıyla ilgilenmiyorum.
Bu da bir şekil putperestliktir. Allah'ın yaratığı varlığı kutsal sayan insan dinden çıkar. Ama şu da var ki Cübbelinin bu davranışını onaylayanlar bile vardır bu ülkede. Cidden müslümanlıktan çıktık.
ateist adamı çileden çıkartırsınız :)
Kuran 1
Allah 1
dersiniz
ama nerde dini kullanan adam var köpeği olur elini eteğini öpersiniz :D helal size
gıbtıın putperestlerı tapacak madde arıyorsunuz canım kardeşim kafalılar
Bu gibi iyi çocuklar Kula kul oluyor. Sonra bize kafir, putperest diyorlar. ya
Bu temsili ve sembolik birşeydir. Öpülebilir, öpülmediğinde ise birşey kaybedilmiş sayılmaz..
Proteztanlık. Her gün yeni şeyler çıkıyor ya bide bu insanlar la aynı dine inanıyorum.
Ulan plastik bir kol işte ne dangalak insanlar yaa. Uyuz oluyorum zaten şu cübbeli şebeğe
Niyeti bozdum Gepetto ustanın ruhu icün somürmüş resmen protezi 😂
Saçmalık cidden valla yeminle Kuran-ı Kerim ve Peygamber sünnetleri dışına çıkmıcan böylelerine inanmıcaksın
Dindar biri olarak dogru bulmuyorum. Efendimiz s. a. v. kime elini etegini opturmus ya?
Bunu dini karalamak degil. Once islam nedir bunu ogrensinler.. ibadetle imani es deger tutmayip once sorgulamayi ogrensinler. Islam el etek op demez asla.
Ben kapaliyim bana da boyle dedm diye dinden cikmissin diyen de var. Tesetturluyum diye yobaz diyen de.. Kafani takma sorgulamayan beyin degersizdjr..
Bende oyle dusunuyorum. Islam zaten ilim, bilim ogren sorgula ogret diyor ama bunu idrak eden cok az kisi var. Ibadet evet gorevimz ama sadece bu degil. Bizler ilim ogrenip en ileride olucaz bu konuda ama ayak bagi olan beynini kullanmayanlar. Sorguluyoruz diye ellerinden gelse recmederler. Allah Oku diyor ama halk okumus adamdan fayda gelmez kafirler diyor. Youtube de hristiyanlarn musluman bilim adamlari icin yaptigi 19 dk suren bir video var mutlaka izle. Adamlar nasil yuceltmis bizim insanimiz onur duydum. Linki aticam smdi
13 dk imis..
https://youtu.be/h1Up_bHcH_E
Mutlaka izleyin bunu.. islam ne emretmis ogrensinler
Yorumunu bekliyorum mutlaka
Islam iste bu ama anlayana bayim. :)
Bana bu halimle bile diyorlar. Ben diyorum sizin inandiginiz islamla benimli baska o zman susuyorlar. Islam yuce bir din az onceki video bizm alimlerimizn yarisni bile gostermedi ama birseyler ogrendin degil mi bayim? Vay be neler yapmisz diyor insan.. onlarda islama inaniyor bizlerde ama hangimiz islami dogru yasiyoruz az once gorduk.. sen bu fotoyu paylasip elestiri yapabilirsin sorun degil hakaret degil bu. Ama bak bir yorumda bazilari sallandir yobazlari zamaninda astik akillanmadilar dedi siddetle kiniyorum
O insanlarn zihniyetine gore hristiyan ve ermeni arkadaslarmla dostulugumu bitirmem gerek galiba :)) yasasin irkcilik diyelim ;)
Evet bitirmen gerek özellikle ermeni çünkü bizim insanlarımızda ırkçlık hat safhada.
Bak mesela mia gna diye bir şarkı var. Ermenice bir şarkı yotube de o kadar hakaret etmişler ki o şarkıya. Yahu şarkı şarkı. Siyasi ideolojik bir şey olsa hak vereceğim. Ama o kadar işlemiş ki kanlarına şarkıdan bile rahatsız oluyorlar.
Ufak bir ornek benden olsun.. izmirliyim bunu duyan gevur der, annem cerkes bunu duyan hain ethemin torunu der, babam sivasli onu duyan yanan mi yakan misin der bana hep.
cübbeli değil mi o :)
yanındaki adam zaten ne kadar saygı duyulması gerektiğini göstermiş..
gazete kağıdına sardığı el ve telefon kullanırken...
Arkadaşlar neyseki menzil buradan 25 km uzakta yani oraya gitmişliğiz varda tabiki çok güzel bir yer ama ben görmeden inanmam.
Tayyibin biyerlerini operek hala ayakta kalan bir organizma icin gayet normal bir durum
Sktigimin yobazlari beyinleri orumcek agi gibi mk dini hurafelerle yok ettiler kendilerine fantazi cikarttilar...
Abartma ya gerek yok sadece bir saygı göstergesi olmuş. Neticede ona tapmamış.
sapık bu şerefizler sakalı kessin cübbeyi çıkarsın bir tişört giysin kim zikine takar o cübbeliyi
Hangi savaşta kopmuş?
Ajsbhsbs saçmalığın bu kadarı pes !
Gerçek proteztanlık bu değik
Görüntü beni tiksindirdi affedersiniz.
La bir s*ktirin gidin putperestler
Bence bunlar kafayı yemiş
Saçmalığın daniskası..
İçinden gelmiştir, normal yani olabilir
Abi ne beyinsiz insanlar var bu dünyada ya
Zehirlenmiş islam bu işte :/ .
Açıkçası saçma geliyor bana.
Putlaşmanın değişik versiyonu.
Agnostik olduğuma çok şükrediyorum 😄
Doğru bulmuyorum şahsen puta tapmak gibi bişe
asdashdghsg h
saka mısınzı ya
Niye öpüyo ki anlamadım
Yobaza bak böyleleri ölmeli
@Haunters bitmiyorlar dostum zamanında sallandırıldılar akıllanmadılar.
Cahiliye devrine dönüş
feto bitti şimdi ortalık bunlara kaldı
Maymun eli mi o :)
Ahahahahhahahahaha
Cehaletin dibi
Şaka gibi :/
İlginç
Değişik
Herhalde
Çok saçma
Gerizekalılar ya
Denişikler