Bu onların ne kadar görgüsüz beyinsiz cahil olduklarını gösteriyor. Sana zerre saygıları yok. Yarın çocugun olsa belki sana bile gostermeyecekler senden cok onlarda kalacak. Bu tur insanlari maalesef cagimizin vebasi gibiler. Anlayissiz cahil dankoz... Ana sende de bir acizlik goruyorum. Eger sen daha bu surecte sesini cikarmiyorsan Allah sana rahmet etsin derim. Su anlama gelir; sen sustukca onlarin herseylerini onayliyorsun demektir ve bunlar iyice cigrindan cikacaklar. Nisanlin olacak hödukle konus. Hoduk diyorum cunku oyle odun bir insana benziyor. Su neden demiyor. Benim nisanlim secsin istiyorum o begensin onunla yasayacagim ben siz bir kenara cekilin... bunu demesi lazim. Otur konus nisanlinla senin cozum mercin nisanlin. Eger baktin oda mirin kirin ediyor yok onlarin dedigi olacak gibi laflar ediyorsa yol yakinken birak. Vallahi yoksa hayati zehir ederler sana. Bir erkeklee olarak soyluyorum kadinin yasama hakki var tipki bizim gibi. Sen ozgursun kardesim ayagina dolamak istedikleri prangaya asla musade etme. Senin bundan baska hayatin olmayacak. Sustukca daha cok bastirilacaksin ve daha cok köreleceksin. Yazik etme kendine. SUSMAAA
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kocanla aranı bozma onlar yuzunden yumusak bir dille bidahaki alncak esyayı secen kisi sen ol. Misal bardak mı alcaksnz alsverise onlarla git bırak görümcen secsin sende istedigini sec onlarada deki tamam bunu size alalım siz bunu evinize koyun kullanın benim evimede bunu alalım de güler yüzle tatlı bir dille söyle kocan itiraz edrse de sen kendi istedigini aldır onlarn da istedigini alsn evde kendi istedigini kullanrsn. Madem kocan hic oralı olmuyor ya her seferinde 2 tür alır ya da artk senin dedigin olur
04 Yorumla
Soran+1 yılAynen bu yorum Eig seçicem
Soran+1 yılAynen en mantıklı yorum yapan sizsiniz çoğu alaya alıyor ve saçma sapan konuşuyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenimde var görümcelerim kaynanam nisanlinla konusmalisin bizim evimiz niye biz secmiyoruz esin birazcik arkanda Dursun bu ne yaaaa sen oturacaksin o evde onlar degil hiiiiic kusura bakmasinlar annende destek gelmiyormu siz beraber alisverise gitmiyormusunuz cek kenara nisanlini bu nee yaaa sinirim bozuldu resmen yilanin basini basta ezceksin... yoksa bunlar bir ömür hayatiniza karisir tamam saygida kusur etmememlisin ama sonucta sizin eviniz sizin esagniz yaa anne abla ben bunu pek begenmedim baak ayni fiyata bu var bu benim cok hosuma gitti dee böyle böyle yaklas nisanlinlanda tekrar diyorum konus Tatli dille söyle
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen şu an huzurumuz kaçmasın diye susuyorum ama tatlı dille söylücem artık çok sinir bozucu
Cevap sahibi+1 yılbak sen bir yuva kuruyorsun ilk basta nasil giderse öyle devam eder nisanlina zor seyleride konusa bilmelisin öl bic tart bak arkanda duruyormu diyeee böyle olmaz annene babana danis böyle olmaz
+1 yılGüzelim şunu unutma ki nişanlılık dönemi aslında kişiyi daha çok tanıdığın gibi, ailesini daha fazla tanımaktır. Dolayısıyla, sen o eve gelin gideceksin. Ve farkında mısın? Eş adayın ailesinin sözünden çıkmıyor. O zaman içeride nereye gideceksiniz edeceksiniz ailesinden izin alırsınız, çocuk yapmak için onlardan izin alırsınız. Hatta tuvalete giderken bile onlardan izin alırsınız. Sadece onunla değil, ailesi ilede evleneceksin unutma. Ve şu an aslında sen ailesi ile nişanlısın. Dolayısıyla ya nişanlına tepkini belki et. ya da son ver. Böyle bokum bokum yaşayacak halin yok. Hayat kısa.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
+1 yılYorumları az çok okudumda ailenn eşyalardan haberi yok mu kayınnvalidenn aldığndan ya da görümcelerinn seçtiğinden kusura bakmada pısırık bir nişanlı evlenncede aynısı olur ben sana nişanlın ailesine karşı çıksın bağırsın çağırsın demiyorum sadece sizin evleneceğinizi o evde szn oturacağınızı doğal olarakda eşyaları sizin seçmenizin uygun olacağını söylesin zor değil ama açık ve net sen evlenince o evde hizmetçi onlarada köle olursun açık ve net evlenirsen ve bnlar olursa dediydin dersin bazı şeyleri en başında konuşmak en iyisi ayrıca nişan atöadada birşey yok anlaşamadn kaderndeki değildi oldu bitti yani milletede b ok yemek düşer iyi düşün en başından konuş çöxüm yolu bulunsun evlenirsin bide çock yaparsın sonra anlaşamaz boşanırsın çocukla kalırsın öyle
10 YorumlaDişinizi göstereceksiniz. Bu evi de eşyaları da ben kullanacağım benim seçmem münasiptir diyeceksiniz. Ağlamayan çocuğa meme vermezler derler ya.. O hesap..
11 Yorumla
+1 yılönce hepsinin toplu olduğu bir ortama geç.
sonra ben "babamın evine gidiyorum" de
mutlaka celallenecekler tek başına ne iş in var diye.
"nasılsa benim görüşüme önem veren yok, siz kendi kendinize evi döşeyin, eşyaları kullanın, kafanıza göre takılın. bana ve fikirlerime ihtiyacınız olduğunda kocam arar nasılsa."
de ve onların cevap vermesine izin vermeden mutlaka çık o yerden00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah kolaylik versin ben bir tane görümceyle bas edemiyom sende var 5tane. yapicak bisey yok artik evlenince sakarligin tutucak yanlislikla kirilicaklar sende istedigini alicaksin. ben olsam öyle yapardim zaten alinmis, gidip degistirirsen kirk yil laflarini yersin bu yüzden temize havale etmek
02 Yorumla
Soran+1 yılBen o evde yaşamak istemediğimi söyledim fakat maddi olarak ev alacak paramız Yok o da kiraya çıkmak istemiyor bende evliliği erteledim
Cevap sahibi+1 yılen iyisini yapmissin, ev üstüne ev olmaz, hem bu zamanda kim kaynanasiyla oturur, bide yaninda 5 görümce, yok kesinlikle yanlarina tasinma
Valla şimdiden bir önlem almazsan sonrasında da çok çekersin. Nisanlini çek kenara önce onu uyar. Sonra da çok sivri dil takinmayarak gorumcelerini uyar. Benim hayatım benim zevkim diceksin. Herkes yerini bilmeli
00 Yorumla
+1 yılBunu dert olarak görmeyin yahu. Arkadaş olmaya çalışın yoksa eziyet olur.
Onların tabiki fikrini alacak. Ablalarınin fikrini almak sizi niye rahatsız etti ki? Henüz evlenmemisken üstelik..03 Yorumla
Soran+1 yılnişanlımı ikna etmeye çalışıyorum 😞 ama tepki veriyor basıl bir yol izlemeliyim nilmyiroum bir de kaynanam evlenince üst katında oturmamızı istiyor üstelik tüm eşyaları 10 yıl önce kendi almış onu Bile ben seçemiyorum düşünün halimi
Soran+1 yılOnların fikri derken donuma kadar kendileri alıyor çok afedersiniz bunu kast ediyorum
- +1 yıl
Almamaları daha mı iyi? Nisanlini seviyorsan şimdilik sesini çıkarma sonrasında zaten ipleri alirsin eline... yastık fısıltısi diye bir şey var kafanı çalıştır biraz 😉
+1 yılBunu nişanlınla konuş çünkü böyle ömür geçmez. Katlanırım diye düşünme katlanamazsın illaki bir yerden patlak verir iş işten geçmeden git konuş nişanlınla.
10 YorumlaBende nişanlıyım sözde hacı olan sahtekar kayınpeder bir iğne yapmam diye tutturdu kızına hiçbirşey almıyor bütün eşyaları bize aldırma çabasında biz elimizden geleni yaptık şu an eşyalar eksik diye nikahı askıya aldı şerefsiz tüm hakkımı haram zıkkım ettim geçen gün camiye giderken düşmüş bacağını kırmış bende nişanlıma beter olsun dedim
00 Yorumla
+1 yılBen olsam beğeniyorsam eğer sıkıntı olmazdı zaten gorumcelerimle de iyi anlaşırdım beraber seçerdik her şeyi. Beğenmiyorsan eşinle konuş bence senin evin senin eşyan sonuçta
00 Yorumla
+1 yılYa senin evin orasi kimse karisamaz acik acik konus ömür boyu yasarsin bunu pisman olursun
Sen hayat boyu o tabaklari o aksesuralari görüceksin onlarin zevkleriyle mi yasiycaksin git kendin sec begen alsinlar gotursunler kendi aldiklari esyalari00 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun. Çok düşüncesiz bir aileye gelin gidiyorsun. Sen dile getirebilirsin nişanlına bunu, düzgün sözlerle.
032 Yorumla
Soran+1 yılnişanlımı ikna etmeye çalışıyorum 😞 ama tepki veriyor basıl bir yol izlemeliyim nilmyiroum bir de kaynanam evlenince üst katında oturmamızı istiyor üstelik tüm eşyaları 10 yıl önce kendi almış onu Bile ben seçemiyorum düşünün halimi
- +1 yıl
Masrafları onlar karşıladıkları için böyle yapıyorlar galiba. Görücü usulü mü evleniyorsun sen? Doğu kültürü olan bir aileye gideceksin sanırım.
- +1 yıl
Mecbur olduğun için alışmak zorunda kalıyorsun. Sıkıntılı dönemi atlatmak problem zaten. Bütün hevesi gittikten sonra alışsa neye yarar.
- +1 yıl
Eee ben de onu diyorum işte. Kız niye başını yaksın bile bile. Yol yakınken dönmek en iyisi.
- +1 yıl
Allah sana da sabır versin.
- +1 yıl
Artık pişmanlık fayda etmiyor. Benim annem, babam da gelin ne derse onu yapıyor :) Ama ben yine de bekarım. Alçak gönüllü insanları bulmak gerek.
- +1 yıl
Ailesine vermemesi gerekiyor. Kendi sorumluluğu var. Kayın peder kendi baksın eşine.
- +1 yıl
Iyi biriyse idare et sen de. Üstün tutmuyordur ayırmıyordur seni. Herkese deger verdiği için öyledir. Sevinmelisin bence.
- +1 yıl
Ciddi olamazsın ya. Diyecek bir sey yok. Insallah düzelir.
- +1 yıl
Öyle bir şey olmaz insallah.
- +1 yıl
Duvar fotografında yazan sözü düşün. "Ne güzeldir birini olduğu gibi kabul edip sevmek." Sen de olduğu gibi kabul et.
- +1 yıl
Evlisin. Konu fazla uzamasın. Dua et, sabret insallah her sey yoluna girer
- +1 yıl
Deme öyle.
- +1 yıl
Yaz bana takip ettim.
- +1 yıl
Soran kişi yorumu şikayet eder misin kalkması icin?
Soran+1 yıl@alparslanhan hangi yorumu şikayet edicem
- +1 yıl
Benim yazdığımı.
+1 yılNişanlınla konusmalisin. Onun tavrina göre evlilik yoluna git bence. evlenince cok rahatsiz olma yani
04 Yorumla
Soran+1 yılEvimde ki tabağı Bile görümcem ve kaynanan seçmiş bir de eskiden almışlar baya demode bir şey senin tabağını aldım diyor bir de
- +1 yıl
O tabaklarin hepsini çöpe at ve nisanlinla adam akilli konuş. Yok eger annesinin sözünden cikamayacaksa sen bilirsin. Zira ben evlenmezdim sinir olurdum
Soran+1 yılAynen öyle bir de ev kaynanamın üstünde kiraya da çıkmam diyor eşyaları da kadın almış üstelik ve her şeyime karışıyor
- +1 yıl
Yasanmaz böyle
Nişanlınla konuş bu durumu. Onların her dediğini yapıp senin isteklerini umursamıyorsa onunla evlenmeyi gözden geçir derim.
10 YorumlaGörümce kaynana ilişkileri biraz sert geçer. Fikirlerini alabilirsin ama her şeyine karışma haklar yok. O evde sen yaşayacaksın sonuçta.
00 Yorumla
+1 yılDerdin ney zorun ney niye hala nişanli duruyorsun bu insanlar at gitsin eşyada bile ailesinin ağzına bakan birinden ne adam olur ne koca
00 Yorumla
+1 yılhoşuna gitmiyorsa istemediğini söyle. Mecbursun diyecek halleri yok. Sen onlara rahatsız olduğunu belli etmezsen değişmez bu durum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllahım aynı benim yaşadıklarım 😱benim görümcem yoktu ama kaynanam 10 görümce gücündeydi sonra istediği oldu bitti. Kınasını gönderdim ben de yüzüğümle beraber. Kendi psikolojini bozmaktansa otur sağlam bir karar ver
04 Yorumla
Soran+1 yılSiz ayrıldınız mı peki
Cevap sahibi+1 yılBiz ayrıldık. İki taraf arasındaki dengeyi daha nişanlıyken tutturamayan kişi evlendikten sonra beni hep eZdirir diye düşündüm
Soran+1 yılBende de durum öyle inan napıcam bilmhiroum
Cevap sahibi+1 yılbir konus once sana tavsiyem ama al karsına ciddi ciddi konus. Onun cevaplarından sonra bir yalnız kal artılarını eksilerini düşün gerekirse yaz bir kenara ayrıl diyemem kimse diyemez zor bir karar ama önceliğin kendin olsun merkeze kendini koy oyle düşün hakkında hayırlısı olsun
+1 yılEşinle ikiniz çıkın alışverişe.
Ben bunu istiyorum kendi evim değil mi almayacak misin diye tavır at. Alışveriş e ikiniz çıkın ya00 Yorumlaolabildigince onlardan uzak bir yerde ev tut. eşyalari dert etme sonra degistirirsin onlari. hayati sana zindan etmelerine izin verme.
00 YorumlaHerkes o kadar bencilleştiki artık herkesin birtek doğrusu var o da kendi bildiği en iyi müslüman birkişi o da kendisi önce ailenle konuş ne yapmalıyım diye sor sonrada eşinle konuş ya devam et ya bitir kes at gitsin ayıp bazı şeyler
00 Yorumla
+1 yılNormal canım öyle olur, evlenince kendi istediğini alırsın
00 YorumlaOooo fırtına öncesi sessizlik ortam hazırlıyorlar dikkat et 😂
00 YorumlaEşyaları benim evime alıyorsanız fikrimi de sorun bir zahmet diyiver onlara
00 YorumlaEvleneceğin. Bir hayat kuracağın İnsanla konuşmalısın.
00 Yorumla
+1 yılBırak alsınlar işte biricik kardeşlerine kötü şeyler sececek değiller ya
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Nişanlınla konuş. Eşyaları sen kullanacaksın onlar değil, birlikte seçin nişanlınla.
00 YorumlaÇok yanlış sen evleneceksin ve orasi senin evin nişanlın ile oturup konuşmalısın bence bu durumu
00 Yorumlaiyice düşün taşın..
nişanlılık dönemi tanıma dönemidir...10 Yorumla
+1 yılBunlar normal şeyler. İki eşya için konuşman bile ayıp
04 Yorumla
Soran+1 yılİki eşya değil söz konusu beyaz eşyalar koltuk takımı vs anlatabiliyor Muyum
- +1 yıl
Ee ne olmuş sen daha önce babanın evine kaö defa koltuk beyaz eşya aldın? Bilgin ne kadar? Bugün gözüne hoş gelen yarın itici gelebilir, annesi daha tecrübelidir.
Soran+1 yılDefol git be
- +1 yıl
😃😃
Zor bir durum , benim de Ablam tavsiye vermeye başladı 😅
00 Yorumla
+1 yılAileye bağlı adamla yapamazsın sen hissettim cozemiyosan ayrıl
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah butun kizlari boyle kaynana gorumcd ve eltiden korusun.
016 Yorumla
Soran+1 yılAmin 🙏🏻 ve bu başıma geldi çok sıkıntılıyım
Cevap sahibi+1 yılIyice dusun... eger olmuyorsa yol yakinken at nisani
Soran+1 yıl😞😞 nişanı nasıl atayım benim ailem ne der ne olur işler iyice karman çorman olur nişanlımı ikna etmeye çalışıyorum 😞 ama tepki veriyor basıl bir yol izlemeliyim nilmyiroum bir de kaynanam evlenince üst katında oturmamızı istiyor üstelik tüm eşyaları 10 yıl önce kendi almış onu Bile ben seçemiyorum düşünün halimi
Cevap sahibi+1 yılKurt musunuz? Genelde kurtler boyledir.
Bence derhal at nisani. O aile duzelmez. Kocan seni ezer.
Soran+1 yılTürkler Ama mahallesi hepsi Kürt ve Kürtçe konuşuyorlar
Soran+1 yılBenim ailem Türk
Cevap sahibi+1 yılBence dayak bile yerson evlenince... sana koca mi yok... yasin kac. At tekmeyi bosver sikma canini.
Soran+1 yılYaşım 24
Cevap sahibi+1 yılKizim daha erken koca mi yok bos ver ...
Cevap sahibi+1 yılEvet akrabayla evlenirler kurtler... ana baba dayi amca teyze hala baci abi disinda akrabalarla binisirler...
Cevap sahibi+1 yılZaten cvp vermen gerekmezdi. Burada ben skru soran kardese gorus bildirdim.
Sizin araya girmenize hic gerek yoktu.
Cevap sahibi+1 yılKompleksiniz var... bence biraz rahat olun. Bu ulkede cok etnik grup var neden cikip herkes kurtlerden yaka silkiyor? Bir dusunun.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSimdiden böyleyse nisanlin evlenincede onlarin lafina bakar birkere daha düsün yakma kendini
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 482 cevap paylaştı.
+1 yılÇok uçuk kaçık bir şey istemediğin sürece elbette karışamazlar
015 Yorumla
Soran+1 yılSiz öyle sanın
- +1 yıl
10 yıl önce kendi almış derken? 😂😂😂
- +1 yıl
Kıyamam yaaa, ama 10 yıl önce aldıklarını merak ettim doğrusu. 🤔
Soran+1 yılEski püskü eşya almış gelin gelir diye
- +1 yıl
Tamam üzülme gel benimle, ne istiyorsan seç beğen al. Bu işe el koyuyorum. Seni onlara ezdirmem 😒 yürü gidiyoruz 😒
Soran+1 yılTamam o zaman şimdi mutlu oldum 😁 tövbe yarabbim 🤣
- +1 yıl
Ne mutlu bana 😍 hadi kalk gel o zaman 😃😃😃 ne alalım ne istiyorsun? 😃
Soran+1 yılHahaha😂🤣beni güzel güldürdün Allah da seni gibi güldürsün
- +1 yıl
Amin cümlemizi inşallah :D eee hadi hazırlan alışverişe gidiyoruz. çılgınlar gibi alışveriş yaptırcam sana :D
Soran+1 yıl🤣🤣🤣
- +1 yıl
takip et beni gell :D seni bekliyorum alışveriş için. ek kart bile çıkardım. mesaj at :D
- +1 yıl
çözdün mü sorunu :D
Soran+1 yılHayır 😔
- +1 yıl
Anlaşıldı gel
Valla hem evlencegin kişiye hem görümcene acık acık söyleyeceksin
00 YorumlaNisanlina soyle hem nerden buldun o kadar görümceyi
00 YorumlaAllah yardımcın olsun ne diyelim buna nişanlının el atması lazım
10 Yorumlaeger basta ezdirirse bu koca seni hep ezdirir benden soylemesi
00 YorumlaNişanlınla konus bu durumu
08 Yorumla
Soran+1 yılİşte nişanlım kalbi kırılır diye bir şey de demedim
Soran+1 yılEvet keşke o da böyle düşünse 😞 bende aynısını dedim eve tabak alırken de mi sorucaz diyorum bana öfkeleniyor
Soran+1 yılKi zaten onu Bile almışlar hem de babannemden kalma tabak gibi demode on yıl önce almış kadın koymuş gelin kullanır diye
Soran+1 yıl😞durum düzelmez mi peki
+1 yılat yüzüğü o heriften yarar gelmez
11 Yorumla- +1 yıl
Eğer ki ailenden korkuyorsan ailene anlat. Böyle şöyle. Onlar ailen istemediğin bir herifle evlendirmezler. Zaten yaşın genç. Hayatını zindan etme
Hemen müdahale et, yoksa bir daha tutamazsın.
00 YorumlaO elemandan ayrıl rahat et
00 Yorumla
+1 yılVallah şu ana kuzularını bir def edin.
00 Yorumla
+1 yılBu daha başlangıç. O salkla evlenme
00 YorumlaGit ve onlara hadlerini bildir
00 YorumlaBiraz dişini göster bu çok sinir bozucu bir durum
00 YorumlaSeni Mum gibi edecekler
08 Yorumla
Soran+1 yıl😞içime düştüm zaten
Soran+1 yılİnşaşlah
İşin zor bir yolunu bul işte
00 Yorumla
+1 yılUyar onları bu böyle devam etmez
00 Yorumla
+1 yılCozumunu biliyorum yaz bna kesin haletcez
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl halledeCz
- +1 yıl
Guven bna
+1 yılUyar onları bu böyle devam etmez
01 Yorumla
+1 yılİsteersenbiraz konşama şansmjz var mı şu an da
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYemeklerine zehir at toplu katliam yap bshshshssh
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen senin yerinde olsam naparim biliyor musun bak çok ciddiyim
010 Yorumla
Soran+1 yılNaparsınız
Cevap sahibi+1 yılBu kadar ruhsuz olma arkadaş şimdi kötü konusacam sinir oldum az birşey haysiyetin varsa evlenmezsin
Soran+1 yılDoğru kunuş be
Cevap sahibi+1 yılYürü gurursuz sana hepsi mustehak inşallah ileri geri surterler seni paçoz gibi
Soran+1 yılgüzel insan şerefsiz
Soran+1 yılNe olduğunu bilmeden ileri geri konuşuyorsun Allah bin beterini sana versin
Soran+1 yılAhlaksız pislik
Cevap sahibi+1 yılYürü git bekleme yapma
Soran+1 yılS. Ktir şeytan seni
Cevap sahibi+1 yılOnu senin nişanlına demen lazim
- Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılAyrılın gitsin hanımefendi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBastır parayı kendin al o zaman
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBasit şeyler. Dübya malı amaaann
05 Yorumla
Soran+1 yıl😤😳😔😔😔
Cevap sahibi+1 yılNeee
Soran+1 yılNe ne anlamadım dünya malı dünyada kalsjn da giç mi bir şey yapmayalım o zmn
Cevap sahibi+1 yılYapmak gerekir elbette. Kitap okuyabilirsiniz
Soran+1 yılHı kaynanam görümcem ben eşim kitap okuyalım
+1 yılFırsat varken at yüzüğü onunla hayat geçmez
00 YorumlaKaccc bence hemen😅
10 YorumlaAcilen nisanlinla konus
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem