Toplumun genel sorunlarından biri şüphesiz 'ön yargı'..Farklı fikirlere tahammül edememe ve saygısızlık herkeste geçerli olmasa da, pek çok insanda bulunan bir özellik..Ateistler de bu ön yargıların kurbanı olup yanlış anlaşılan kesimlerden biri..
Ben de size mümkün olduğu kadar ateistleri doğru açıklamaya çalışıp, aslında sanıldığı kadar kötü olmadıklarını açıklamaya çalıştım..
Ateistler Tanrıya inanmaz !
Ateistler her türlü Tanrı kavramını reddeder.Eğer içindevarlığa dair birazcık şüphe varsa o kişiye Agnostik denir zaten..’Tanrı’ya inanıyorum ama tapmayı reddediyorum’ diyen isyankar gençlik ise farklı bir kafada, bunlar hep bonzaiden sonra oldu.
Doğru olan, Ateist kişi tam anlamıyla Tanrı’nın varlığını reddeder.
Ateistlerin marijinal bir yaşamı yok !
Biz Tanrıya inanmıyoruz diye bir yerlerde toplanıp eroini ekmekle yemiyoruz mesela.Şarap içerek uyuşturucu partileri vermiyoruz..Ya da tam tersi, hayattan soğmuş vaziyette, aşırı içine kapanık bir yaşam tarzımız yok.Dini ibadetleriniz dışında, siz nasıl yaşıyorsanız Ateistler de 3 aşağı 5 yukarı aynı yaşıyor..

Ateistlerin hepsi kötü insanlar değildir !
İnanlar düşünsün; iyilik ödülü olarak cennet, kötülük cezası olarak cehennem olmasaydı insanlara ve hayvanlara kötü mü davranacaktınız? Unutmayın ki insanı kötülüklerden alıkoyan şey ne inanç, ne de kanunlardır..İyiliğin de kötülüğün de anahtar sizin vicdanlarınızdır..Hıristiyanın, Yahudinin, Budistin, Müslümanın iyisi-kötüsü olduğu gibi; Ateistlerin de iyisi kalplisi kötü kalplisi var. Kötülüğün sebebi tek başına ‘inanç’ olamaz.

Ateistler insanların maymundan geldiğine inanmaz !
Bir kere şunu kesinlikle bilmeniz gerek..Evrim teorisi insanların maymundan geldiğini iddia etmiyor..Kaldı ki, Ateistlerin tamamı evrim teorisine inanmaz.Tanrısal yaratılışı inkar etmek, var oluşun nasıl meydana geldiğini açıklamak zorunluluğuna sebep olmaz.’Tanrının ve dinlerin varlığına” soyut ve somut yeterli delil bulamamak, Ateist olmak için yeterlidir.Ötesi lazım değil.

Ateistler dine düşman değildir !
Birçoğu da düşüncelere saygılı insanlardır.Çeşitli yerlerde, ateistler ezan sesinden rahatsız olur gibi ateistlere yönelik saçma iftiralar atılıyor.Hiçbir Ateist ne ezan sesinden, ne çan sesinden rahatsız olmaz.Ateistlerin tek istediği, kendi inançlarına saygılı olunmasıdır..
Benim ya da diğer ateistlerin din karşısında ara sıra takındığımız bu düşmanca tavır sadece kelimelerle sınırlıdır. Ben ilahiyat kaynaklı bir tartışma yüzünden hiçbir yere bomba atmayacağım, kimsenin kafasını kesmeyeceğim, kimseye taş fırlatmayacağım, kimseyi çarmıha gerip yakmayacağım, kimseye işkence etmeyeceğim veya gökdelenlere uçakla çarpmayacağım.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer 
